OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.

3 Dodaj opinię
OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.
3 694 6 1

Opinie o OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.

krzysiek

kiedyś pojechalem z otto do nl i bylo dobrze. kolega jest obecnie i mowie ze oplaca sie jechac wiec sie zdecydowalem i w marcu jade

Kasia
@krzysiek 18.02.2019 14:36

Czy mógłby ktoś mi doradzić do jakiej pracy mogę się wybrać wraz z synem.Nigdy wcześniej nie pracowałam w Holandii.Prosze o podpowiedź.

Waldek
@Kasia 19.02.2019 00:34

zobacz sobie na stronie na fb otto i tam maja duzo ofert pracy. ja tak sie do nich zglosilem i prace znalazlem

maksym

Dzięki pracy w Otto stanąłem na nogi, samodzielnie , komfort posiadania swoich pieniędzy.

Domi6688

Czy ktoś poleca pracę w geldermalsen? Zamierzam wyjechać początkiem marca :) mój email domi6688@o2.pl

Bella

Do Kacpra. Życzę ci jak najlepiej jesteś swiezutki to moze jeszcze na tych ich warunkach w których teoretycznie "wszystko gra" się przejdziesz chodz ci tego nie życzę, owszem kasa się zgadzala. Ale nie bierz ani jednego dnia chorobowego przed 5 tyg pracy. I nie wierz do końca tem lidera nawet jak cie chwala za 2dni mówią zupełnie co innego. (usunięte przez administratora)jeden wielki bajzer tam nic na miejscu nie ma tylko picker za wszystko odpowiedzialny za towaru na lokacji za brudna kratę za zepsuty skaner i spadajaca normę. Brak organizacji. Tak pracuja ludzie tam dłużej ale tylko ci co wlezli do (usunięte przez administratora) Bez mydla tem lidera lub innych znajomosciach, a uważaj bo konfidentow tez nie brakuje.

olex
@Bella 17.02.2019 02:11

pracuje juz jakis czas i ludzie sa w porzadku i nie mam jakis znajomosci czy cos....praca normalna, kasa ok. otto nie jest zle. wiadomo moze sie cos komus bardziej lub mniej podobac ale ogolnie oceniam ich dobrze

A Kacper w którym Albercie jesteś? Bo jeżeli Almere to vzy podoba ci sie wchodzenie po regalach jak malpa, miec sile slona lub konia szyję jak żyrafa prędkość lamparta ewentualnie strusiai zdrowie bykai czasem plaszczkagdyz trzeba sie położyć zeby siegnac artykul.

Wojtek team lider _źle oceniasz ludzi zbyt pochopnie nie dasz się wykazać.

Pan tofel

A mnie jak chcieli wyrzucić za to też hotel zapłacony a oni godzina 20 00 i chcieli mnie wyrzucić na brug

Adam

Chcesz poczuć się jak Bear Grylls, szukasz survivalowej przygody? To dobrze trafiłeś! Wybierz pracę w Jumbo przez OTTO. Na początek zakwaterują cię w bungalu, w pokoiku 2x4metra, z rozwaloną szafą, twardym materacem i bez ogrzewania. Łazienka zagrzybiona z odpadającą farbą, a w kuchni niedziałające palniki. W gratisie brak telewizji, internetu i kolejki w pralni (pranie za żetony-1 tygodniowo). Zamieszkasz w sąsiedztwie ćpunów i alkoholików z całej europy wschodniej. To wszystko za jedyne 91euro tygodniowo za zakwaterowanie. Ale żeby nie było za lekko, to w pracy też dostaniesz wycisk. Będziesz biegać między półkami w pocie czoła i zbierać zamówienia, a co godzinę przyjdzie do ciebie brygadzista(zwany również Job Coachem) i oznajmi ci twoją normę. Jeśli będzie za niska to dostaniesz ostrzeżenie, lub zostaniesz wezwany przez głośnik na "rozmowę motywującą" (zapierdzielaj, albo cię zwolnimy). Dodaj do tego czasem dwugodzinne czekanie na transport z pracy do obozu(czyt. miejsca zakwaterowania) i częste pomyłki w wypłatach i godzinówkach. Aaa, no i wypłaty- 12.80 w folderach promocyjnych to tak naprawdę 10.90 + dodatki. To prawdziwe wyzwanie tylko dla najtwardszych!

wujaszek
@Adam 08.12.2018 21:04

nie wiem o czym piszesz a tez w jumbo pracuje. owszem jest praca, czlowiek sie zmeczy,ale o to w koncu chodzi? ja nie przyjechalem do nl siedziec i nic nie robic. wazne ze kasa sie zgadza a warunki do mieszkania tez w normie.

Andzia
@Adam 08.12.2018 21:04

Chyba trafiłeś na nasz "domek" :) wszystko prawda co piszesz, uciekliśmy stamtąd bo to kpina że można tak traktować ludzi

big bastard
@wujaszek 10.12.2018 12:12

Ty chyba raczej nie masz sprecyzowanych NORM ,sam przyznaj wujaszek.takie bajki to dla dzieci..

Jaaa
@Andzia 10.12.2018 20:38

My wytrzymaliśmy 3 dni

franek
@Jaaa 26.01.2019 15:11

pracuje przez otto kilka miesiecy. wiec raczej mozna. i warunki nie sa wcale zle!! ppwiedzialbym ze wszystko gra

x
@Adam 08.12.2018 21:04

Ludzie którzy piszą że fajne warunki chyba nie mieszkali na Droomgardzie - brak wody, ogrzewania,internetu. Przynajmniej w okresie w którym ja tam byłem. Pomyłki przy wypłacie są praktycznie co tydzień, radzę liczyć godziny.

znam holandie
@Adam 08.12.2018 21:04

i to jest prawdziwa opinia :)

rex
@x 28.01.2019 14:31

u mnie pieniadze sie zgadzaly. zreszta nie tylko u mnie, znajomi tez z otto pracuja i kasa w calosci wyplacana. a warunki nie przesadzajmy, nie ma co straszyc, serio nie jest tak źle.

Robert
@Adam 08.12.2018 21:04

Chciałem tam wyjechać z dziewczyną ale za dwie osoby 800 euro za pokój w domku letniskowym to kpina.. za tyle to się mieszkania wynajmuje.

Oszukany
@Adam 08.12.2018 21:04

wujaszek to wazelina Timlajderów tak zwany donosiciel.

Anka

Pracując przez tą agencje mogę się spodziewać jakiegoś PIT-u?

Oszukany
@Anka 14.02.2019 12:50

Tak miały być wedle rozpiski 12.02.19 teraz będzie dopiero może 01.03.19 jak dojdą jak oszukać ludzi.

Bella

Nigdy więcej, hamstwo nie polecam Trzymaj się z daleka od Albert heijn Almere i całego biura otto. Tam jest oszustwo nie mowienie prawdy w oczy. Brak wszelkich zasad bezpieczeństwa (tzw bhp) nie istnieje. Chodź dużo mówią ale na tym się kończy. A Przemus w okularach masakra "wielki" team lider jak by mogl to by bata wzial i jedno norma..... A ta sucz Daniela z otto tragedia. Brak szacunku dla ludzi, tylko aby ściągnąć do pracy i na tobie zarobić. Co tydzień sa nowi,. Masakra

kasia
@Bella 13.02.2019 00:59

prawda taka ze zawsze sie kto narzekajacy znajdzie. w otto i AH przepracowałam 8 msc i mi odpowiadalo!!! praca ok i otto tez, z biurem dobry kontakt, pieniazki na czas. z ludxmi tez fajnymi pracowalam.

Robert
@Bella 13.02.2019 00:59

Ciągle powtarzające się oferty to tego Alberta mówią same za siebie... Byłem w biurze otto zainteresowany dwoma ofertami pracy... Niewiele się o nich dowiedziałem za to o Albercie wszystko... Babka nie słuchała że nie jestem zainteresowany... Tylko Albert i Albert.... Podziękowałem, widać niezły kolhoz jak tak próbują wciskać.

kacper
@Bella 13.02.2019 00:59

pojechalem wlasnie do alberta do pracy i bylo tak jak mowili, znalaem warunki i nie bylo dla mnie tam nic dzwinego. praca ok. otto polecam

Oszukany
@kasia 13.02.2019 15:36

Bardzo pięknie kaska kłamiesz dzięki znajomościom przepracowałaś tyle czasu myślisz że nikt o tym nie wie paradoks.Praca w AH Almere to tylko okres próbny a potem wyjazd nawet jak robisz normę więc nie wciskaj ludziom kitu .A do tego dodaj jak się robi teraz Rumunów w kołka.

Oszukany

Największe oszukańcze biuro w Holandii,a czemu takie stwierdzenie .Kradną godziny pracy i twierdzą że nie było listy pieniądze urlopowe giną i nikt nie potrafi powiedzieć co się stało.Dzwoniąc na venray do głównego biura aby dowiedzieć się co się stało z pieniędzmi odsyłają do kordynatorów siedziby w której było się zatrudnionym a Ci z kolei nie odbierają telefonów. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: (usunięte przez administratora) wyjaśniać sprawy.

marzanna

Przez Otto można załapać się do obsługi zewnętrznej firm, można elastycznie dopasować się z godzinami pracy.

artek

pojechalem do holandii i mnie znajomi pytali czy warto bo w sumie sa osoby chetne do wyjazdu za granice do pracy. wiec warto . mi wyjazd pomogl odlozyc calkiem sporo kasy i to dla mnie najważniejszy argument

wojtan

potrzebujesz pewnej pracy i dobrej kasy to otto jest dobre. kilka miesiecy z nimi przepracowalem

jk

Z plusów to tylko atmosfera w pracy bo wymagany j.ang więc patologia odpada :) i lokacja "hostelu" - w mieście 5min od centrum gdzie są wszystkie sklepy. Minusy to oczywiście brak godzin, obiecują 5dni ale w rzeczywistości dadzą 2dni w nastpnym tygodniu 3dni żeby dać nadzieje na większą ilość godzin no ale po miesiącu odejmując zakwaterowanie i jedzenie to spokojnie oszczędzicie 500zł :D także lepiej na Ukraine jechać :P Hostel - w pokoju jednosobowym upchną 2 osoby, brak ogrzewania, ciepłęj wody, prądu. Tak jak ktoś wspomniał "poczuj się jak Bear Gryls". Ogólnie nie polecam tej "agencji"

borys
@jk 09.02.2019 19:05

nie zgodze sie co do braku godzin. godzin mam duzo i nie ma przestojow. takze z kasa wszystko w porzadku, zarabiasz i nie musisz sie martwic. a warunki, coz jak ktos liczy na hotele nie wiadomo jakie to na pewno tak nie ma. sam do warunkow nic nie mam

pablo
@borys 11.02.2019 19:16

nie wiadomo jakie.... pokój jednoosobowy to jednoosobowy!!

Niewolnik

Biuro porażka. Pracowałem Jumbo za ich pośrednictwem. Praca niezła, ale to nie ich zasługa. obiecywali zakwaterowanie dostaliśmy bungal(domek kempingowy) w zimie, spleśniały i śmierdzący(bez ogrzewania w pokojach, jedynie salon ogrzewany). Mieli zapewniać transport do pracy i z powrotem. Do pracy nie było problemu, a z powrotem często trzeba było czekać 1-2h, albo jeździć w busie po wszystkich lokacjach. Desperat może i zgodzi się na takie warunki. Mi jeszcze doszły problemy z wypłacalnością co drugi tydzień brakowało mi parę godzin w wypłacie. Gdy taki problem zgłasza się do otto czeka się miesiąc na wyrównanie, ja poczekałem i dostałem wyrównanie jedynie za połowę, a między czasie kolejne godziny nie zapłacone. ogólnie 20h za free robiłem . (usunięte przez administratora) Non stop coś obiecują, byle tylko orac za te niskie stawki na 3 zmiany.

rafik
@Niewolnik 11.02.2019 10:09

tez w jumbo robilem i to byla dobra miejscowka. wyplaty u mnie sie zgadzaly w ogole z kasa nie bylo problemow. a zakwaterowanie calkiem spoko, ogrzewanie bylo jak co, ogolnie warunki dobre. stawki dla mnie ok. wiec to chyba zalezy od punkty widzenia

mateusz

Znajomi pokierowali mnie podpowiedzią o Otto i mam pracę; dzięki że taka extra firma jest, bardzo pomocni.

sara

dobre oferty i stawki. troche sie denerwowalam jak jechalam do nl, bo to moj pierwszy wyjazd do pracy,ale bylo wszystko w porzadku

Kamil
@sara 08.02.2019 17:36

Pracujesz w biurze Otto? Widać

Kamil
@sara 08.02.2019 17:36

Pracujesz w biurze Otto? Widać

itsMe

wykorzystują to ze ludzie nie znają języka i w umowie wpisują co chcą

benio
@itsMe 08.02.2019 12:58

bez przesady wiedzialem co mam w umowie i generalnie wszystko sie zgadzalo. pieniazki dobre, wyplacane o czasie. troche z otto popracowalem kasa odlozona i wrocilem do polski, ale jak mnie kto pyta to wyjazd do nl jest oplacalny

benio
@itsMe 08.02.2019 12:58

bez przesady wiedzialem co mam w umowie i generalnie wszystko sie zgadzalo. pieniazki dobre, wyplacane o czasie. troche z otto popracowalem kasa odlozona i wrocilem do polski, ale jak mnie kto pyta to wyjazd do nl jest oplacalny

czarek

przepracowałem w zeszłym roku z otto 6 msc, kasa byla dobra. teraz planuje wrocic bo sie po prostu oplacalo

Rafał

Byłem wczoraj na rozmowie w biurze otto, byłem zainteresowany pracą w firmie Jumbo, super stawka 12,82 euro brutto... wychodzi jakieś 6000 złotych na rękę...No generalnie spoko... ALE... do tego trzeba odjąć 94 EURO za tydzień zakwaterowania czyli w sumie 1600 złotych za miesiąc i 23 euro ubezpieczenia na tydzień wychodzi ok 400 złotych na miesiąc.... RAZEM ZOSTAJE 4000 ZŁOTYCH.... HAHAHAH ... nie wiem kim trzeba być żeby jechać tam na takie warunki... 1600 złotych za miejsce w dwuosobowym bungalowie.... Liczyć ludzie liczyć, nie dajcie się Holendrom bo przez takie praktyki już na nas tam nie mogą patrzeć.

jurek
@Rafał 07.02.2019 01:09

przeciez warunki maja spoko a kasa jest dobra, u nich mozna na spokojnie prace dostac, wszystko za ciebie załatwią, mi to odpowiadalo. pracowalem z otto jakis czas, 2 razy jechalem do holandii i zawsze to sie oplacilo

Marcin
@Rafał 07.02.2019 01:09

Większość agencji działa właśnie w taki rozbójniczy sposób. Ludzie nie słuchają co mówią do nich w agencji albo ich nawet nie informują... Tylko podpisują umowę i jadą, a na miejscu okazuje się że końcowy zarobek nawet bardziej niż trochę różni się od początkowych założeń. I zarabiasz nie 12 euro brutto a może 7.... Zakwaterowania należą też do firmy dla której ludzie pracują więc nie dość że pracujecie za niższą stawkę niż Holender czy Niemiec to jeszcze was kroją o kawałek miejsca na pryczę. Powodzenia w dojeniu się sami.....

Karol
@jurek 07.02.2019 17:35

Za 4 koła czy 3500 to ty dostaniesz w Polsce na produkcji... Po odliczeniu wszystkiego bardzo słabo to wygląda. Czy znasz angielski czy nie to widzę znaczenia nie ma, bo zwykły Janusz też dostanie fuche za tyle samo, bo spełnia warunki wiekowe.

Rafał

Byłem wczoraj na rozmowie w biurze otto, byłem zainteresowany pracą w firmie Jumbo, super stawka 12,82 euro brutto... wychodzi jakieś 6000 złotych na rękę...No generalnie spoko... ALE... do tego trzeba odjąć 94 EURO za tydzień zakwaterowania czyli w sumie 1600 złotych za miesiąc i 23 euro ubezpieczenia na tydzień wychodzi ok 400 złotych na miesiąc.... RAZEM ZOSTAJE 4000 ZŁOTYCH.... HAHAHAH ... nie wiem kim trzeba być żeby jechać tam na takie warunki... 1600 złotych za miejsce w dwuosobowym bungalowie.... Liczyć ludzie liczyć, nie dajcie się Holendrom bo przez takie praktyki już na nas tam nie mogą patrzeć.

Kyrzys

Witam, wypowie sie ktos co do pracy na magazynie w Jumbo? Ile mozna zarobic na tydzien i za ile godzin, i jak wyglada to z jezykiem angielskim, pisza ze nie jest wymagany ale czy tak jest w faktycznie? :)

mike
@Kyrzys 04.02.2019 14:05

jumbo jak najbardziej moge polecić. praca w porzadku godziny są, stawki tez maja atrakcyjne. probuj

Rafał
@Kyrzys 04.02.2019 14:05

Byłem wczoraj na rozmowie w biurze otto, byłem zainteresowany pracą w firmie Jumbo, super stawka 12,82 euro brutto... wychodzi jakieś 6000 złotych na rękę...No generalnie spoko... ALE... do tego trzeba odjąć 94 EURO za tydzień zakwaterowania czyli w sumie 1600 złotych za miesiąc i 23 euro ubezpieczenia na tydzień wychodzi ok 400 złotych na miesiąc.... RAZEM ZOSTAJE 4000 ZŁOTYCH.... HAHAHAH ... nie wiem kim trzeba być żeby jechać tam na takie warunki... 1600 złotych za miejsce w dwuosobowym bungalowie.... Liczyć ludzie liczyć, nie dajcie się Holendrom bo przez takie praktyki już na nas tam nie mogą patrzeć.

Rafał

Byłem wczoraj na rozmowie w biurze otto, byłem zainteresowany pracą w firmie Jumbo, super stawka 12,82 euro brutto... wychodzi jakieś 6000 złotych na rękę...No generalnie spoko... ALE... do tego trzeba odjąć 94 EURO za tydzień zakwaterowania czyli w sumie 1600 złotych za miesiąc i 23 euro ubezpieczenia na tydzień wychodzi ok 400 złotych na miesiąc.... RAZEM ZOSTAJE 4000 ZŁOTYCH.... HAHAHAH ... nie wiem kim trzeba być żeby jechać tam na takie warunki... 1600 złotych za miejsce w dwuosobowym bungalowie.... Liczyć ludzie liczyć, nie dajcie się Holendrom bo przez takie praktyki już na nas tam nie mogą patrzeć.

Xdjdkuu

Jedzie ktoś teraz 09.02 do Holandii, do pracy na magazyn Albert Heijn?

franka

u mnie pieniadze wyplacone na czas, godzin duzo i nie ma czegos takiego ze nie mam pracy. zarabiam, odkladam i otto chwale

witold

Zawsze jest alternatywa dla chcących zarabiać, jest w czym wybierać na Otto.

hmmm

czy jest taka możliwość,że gdy wysłałem aplikacje na ofertę pracy wysłałem wszystkie dokumenty ze skanami i po czekaniu na odpowiedź Pani z agencji powiedziała,że nie może mi zaproponować oferty bo żadnej nie ma? miał ktoś taką sytuacje?

Iwona
Zweryfikowany użytkownik

Banda złodziei i oszustów. Nie wypłacają pieniędzy, ucinają godziny i kasę. Powinno się to ukrócić bo ich bezczelność nie zna granic. Pracowalam w XPO w Einhoven potem w I-FourC. Zjechalam do domu bo nie było pracy a ludzi ściągali nowych po to żeby dostać za łebka 450 euro i płacić za mieszkanie. Zjechalam do domu na urlop, hotel musiałam opuścić bo przyszedł pan koordynator i powiedział źe nie mogę zostać na lokakcji. Siedziałam w Polsce 2 tygodnie a musiałam zapłacić za mieszkanie i ubezpieczenie. Jeśli ktoś chce jechać przez tą firmę to zastanówcie się głęboko i dobrze. Chcę złożyć skargę na tą firmę tylko nie wiem jak i gdzie to mogę zrobić, bo mam dość skamlania się o własne pieniądze. Jak ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat to dzielić się. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Uczciwie wypłacać pobory

omena

Dobre uzupełnienie rynku pracy, w Otto zawsze jest mega ofert, tylko brać.

Zostaw opinię o OTTO Work Force Polska Sp. z o.o. - Bielany Wrocławskie

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OTTO Work Force Polska Sp. z o.o.