Stokrotka
3 866 6 1

Opinie o Stokrotka

KrisMazur

Nie polecam tej firmy - przynajmniej pracy w magazynie w Teresinie. Łamane jest prawo pracy tj.kierownicy planują nadgodziny co jest niedopuszczalne. Bezpieczeństwo w regałach jest na niskim poziomie: powykrzywiane nogi regałów, uszkodzone trawersy, brak odbojników, wózki w tragicznym stanie, baterie do wózków wymieniasz sam - kobieta nie da rady. Kradzieże i konsumpcja towarów na porządku dziennym. Wszyscy żrą i każdy ma to w d...e. przez to (usunięte przez administratora) na magazynie jest nie do opisania. Kierownicy nie panują kompletnie nad podległymi pracownikami, całymi dniami siedzą w biurach ( nie wszyscy ale większość). Firma od jakiegoś czasu ma problem ze skompletowaniem załogi, ponieważ opinia jest już tak zjechana że nikt kto wie co tam się dziej nie chce tam pracować. Praca dla desperatów lub dla kogoś kto jakoś mimo przeciwności losu się zaaklimatyzował i utkwił w gów..e po pachy. Jako że przepracowałem już kilka lat - tak jestem tym co utkwił w gó..ie po pachy mogę tylko napisać, że tylko pierwsi kierownicy którzy byli mieli pojęcie o organizacji pracy, niestety też łamali przepisy planując nadgodziny. Przy obecnej kadrze radzę się głęboko zastanowić czy chcecie podjąć ryzyko pracy w tym "ośrodku".

Jacek
@KrisMazur 12.02.2019 13:12

wszystko kłamstwo jest inaczej niż napisałeś dobrze placom jest niecienżko

Roman
@KrisMazur 12.02.2019 13:12

jest jak piszesz! dlaczego nikt nie zgłosił tego do pip ?

sto
@KrisMazur 12.02.2019 13:12

Jak Ci tak nie pasuje to się zwolnij. Większość rzeczy co wymieniłeś to nie prawda, a jak na standarty magazynów to nie jest tutaj tak źle.

sujek

Co o mnie myślicie?

Twój władca i Pan
@sujek 31.01.2019 11:19

Nie myślimy

szczepan

Lubie jak sujek mi cherbatę parzy i karolcia do mojego kantorka przychodzi

Agnieszka

Dziękuję za grzałkę , wiele ich zawęzilam, a ile było imprez. Jeszcze m am zapas w barku i n jadę na Karaiby.

jola

Sujek zerzarl moją kupę.

pako

nie polecam tej pracy, chyba że nie masz 5 klepki

Alfa
@pako 17.09.2017 17:44

Chciałam zapytać czy teraz przez tę niedzielę niehandlowe są nocki np. od 00 do 6 rano. ? Jak to teraz wygląda ?

Nowa
@Alfa 14.01.2019 18:42

Teraz już wracamy do starego systemu. Nocki od 22, druga zmiana od 14

szczepan

Dobrze ze pracuje z sujkiem to mi pomaga w pracy. Nosi białe buciki i i jest śmieszny jak pajac

Aaa

Nie polecam. Byłam na rozmowie o pracę. Mieli się odezwać następnego dnia i nie odezwali się wcale.

sista
@Aaa 17.07.2018 22:06

bo waliło od cb gnojem z pola

stokro
@Aaa 17.07.2018 22:06

to masz szczęście że nie będziesz tu gnić

Riki
@sista 20.07.2018 17:35

I co z tym CB się stało

szczepan

Nie lubie tej roboty ale lubię sujka. Fajnie się szczerzy

Nasturcja

U nas w stokrotce w Węgorzewie pracownica z działu mięsnego je wszystko za (usunięte przez administratora) nie raz zgłaszałyśmy kierowniczce głównej o problemie ale ona karze nam ją monitorować zapisywać co i ile zjadła paranoje a sprawa toczy się grubo parę lat!!!! Ostatnio dostała nawet umowę na stałe wszystko jest zamiatane pod dywan, tak tu jet jednemu można wszystko drugi dostał by dyscyplinarkę i nara z pracy za kradzież. Ale najlepsze jest to że ochroniarz, który pracuje u nas, jest jej partnerem, kierownik główny doskonale wie o tym a to jest niedopuszczalne by osoby spokrewnione pracowały razem zwłaszcza ochroniarz i sprzedawca. Ona kradnie a on przykłada do tego rękę a kierownik nie reaguje. A za braki na dziale mięsnym wiecznie oskarżane jesteśmy my wszystkie. Dowody to ma kierowniczka gł K. Banach Moje sugestie dla Stokrotka: Niech się przyjrzą kierownictwu jeżeli kierownika zdegradowano z głównego na zastępce i przeniesiono do drugiej stokrotki to co on dostał nauczkę, nie obecnie wyżywa się na pracownikach i tylko czekać aż zaczną się zwalniać prze nią (jak było za jej rządów ) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: kiedyś lubiłam tą pracę obecnie jak mam tam iść to mnie przeraża znienawidziłam ją za taktownie człowieka przez kierownictwo jak śmiecia, popychadło,

Babajaga

Pracowałam w Stokrotce w Łodzi.Byłam zatrudniona na czas określony do 30-go listopada.W między czasie w trakcie trwania tej umowy musiałam iść na zwolnienie lekarskie na syna.Jestem samotną matką,nie mam żadnej rodziny,więc nie mogłam załatwić opieki dla syna,aby nie korzystać z L-4. I...niestety 30- go po skończeniu zmiany poinformowano mnie,że firma nie przedłuża mi umowy o pracę.Jest mi przykro,ponieważ dostałam grafik na grudzień,ale pomimo tego próbowałam dowiedzieć się,czy na pewno będę pracowała.Kierowniiczka nie miała czasu ze mną porozmawiać...o końcu współpracy dowiedziałam się ok.22.00-ej.Zostałam na lodzie...Można było powiedzieć wcześniej.W między czasie już szukałam bym jakiejś pracy.WSTYD.Tak się nie robi...Praca...Nie polecam.

raknieborak

W Stokrocie pare kilo koksu znaleźli to teraz połowa zmiany w ostatnim progu buahahah

Nowa Stokrotka

Jestem nowa pracownica w Stokrotce i chciałam się zapytać jaka jest pani Basia, można się z nią dogadać? Albo spotkać prywatnie na jakieś winko?

coolbox
@Nowa Stokrotka 25.03.2018 08:34

Ha ha.Masz kogoś chyba za idiotów,że ktoś się wpisze pod tym postem.Chyba raczej chcesz się dowiedzieć jakie są opinie na jej temat i wychwytywać kto ją może krytykować.Sama wypowiedz z winkiem już jest podejrzana.

stokrotka-stokrotka
@Nowa Stokrotka 25.03.2018 08:34

Tak pani Basia jest super kobita, można z nią pić i konie kraść. Wiec bierz flachę i zaproś na brudzia.

anonymous

praca tam to jedno wielkie oszustwo .wysłałem tam cv pojechałem na rozmowe powiedzieli ze mnie przyjmą dali skierowanie na badania oraz dokumenty do przyjęcia . Badania porobiłem zajeło to mi 3 tygodnie gdy już je odebrałem pojechałemi zawiozłem te badania oraz wszystkie dokumenty i spytałem się kiedy do pracy powiedziano mi ze jeszcze troche bo musząskompletowac ludzi na szkolenie.Potygodniu dostałem telefon ze mam przyjechac do pracy na szkolenie nie stety zamiast szkolenia powiedziano mi ze mnie nie przyjma .Wymówką było to że kiedys pracował tam mój brat którego zwolnili zmarnowali mi miesiąc czasu oraz swoje pieniądze na badania.Przez ten miesiąc mógłbym znależć inną prace a oni tylko mnie oszukali to jest draństwo co oni robią.

lider
@anonymous 10.09.2018 19:54

badania robi się w 1 dzień, kretynom zajmuje to 3 tygodnie. nie potrafiłeś ogarnąć tak prostej sprawy to się nie dziw że cię nie przyjeli. ułomów nam więcej nie potrzeba

anka 1971 warszawa
@lider 10.09.2018 22:20

(usunięte przez administratora)proszę pana to choroba umysłowa, a za ubliżanie można mieć sparwę. Najłatwiej naublizać, zamiast pomóc. Dlatego w tego typu sklepach niestety brak rąk do pracy, bo ci co są oczko wyżej od przeciętnego zwykłego pracownika, mają się za bóg wie kogo i nie szanują ani ludzi ani ich czasu. proponuję popracować w prywatnej firmie, tam nauczy się jeden z drugim szacunku i do człowieka i do pracy. Nie pozdrawiam :(

Administrator

Zechciałby ktoś z Was podzielić się swoim doświadczeniem, które zdobył w firmie Stokrotka?

frugo polis
@Administrator 30.05.2018 09:26

Byłem pracownikiem firmy i uważam ją za najlepszą na świecie.Nigdzie nie będzie lepiej jak tu.Pracodawca płaci kupę pieniędzy i wysyła na urlop kiedy chcesz.Przede wszystkim polecam zmianę P.P i A.P. Tam są dobrzy kierownicy.

Listonosz
@frugo polis 30.05.2018 21:36

Kim Ty Trolu jesteś że tak klamiesz

troll
@Listonosz 31.05.2018 14:52

Trolem.

wrona
@frugo polis 30.05.2018 21:36

Bzdury. Ludziom pracującym w Stokrotce bardzo odpowiada życie w brudzie a klimatyzacja w ogóle ich nie obchodzi. Lubią pracować jak woły nawet bez należnych im przerw i urlopów ,byle tylko radość sprawić kierownikowi sklepu. Pracują byle jak za marne grosze.Głównie co ich interesuje to stanie przed sklepem na papierocha i poniżanie ludzi nowo przyjętych do pracy a także niepełnosprawnych i tych którzy pracują trochę wolniej albo pracują na kasie pierwszej. To prości ludzie a takim wiele nie potrzeba.Potrzebują tylko pana który kopie ich w tyłek a to maja zapewnione.

PIP
@Administrator 30.05.2018 09:26

Pamiętajcie że, przebranie się po przyjściu do pracy w odzież roboczą, a także umycie się i przebranie w odzież wyjściową po zakończeniu pracy, zalicza się do czasu pracy, bowiem mieści się w ogólnym pojęciu realizacji obowiązku pracownika polegającego na odpowiednim przygotowaniu się do pracy i jej zakończenia. Przychodzisz na godz np. 14.00 podpisujesz listę idziesz się przebrać. Twój czas pracy zaczął się o 14.00

PIP
@Administrator 30.05.2018 09:26

Pamiętajcie że, przebranie się po przyjściu do pracy w odzież roboczą, a także umycie się i przebranie w odzież wyjściową po zakończeniu pracy, zalicza się do czasu pracy, bowiem mieści się w ogólnym pojęciu realizacji obowiązku pracownika polegającego na odpowiednim przygotowaniu się do pracy i jej zakończenia. Przychodzisz do pracy na 14.00 podpisujesz listę i idziesz się przebrać. Twój czas pracy zaczął się o 14.00.

romeo
@Administrator 30.05.2018 09:26

najbardziej pomocna jest Karolina - jak ona ci po-(może) to nie ma bata :o

Olek

Ja słyszałem, że to dobra firma, może nie wszyscy to widzą?

stokro
@Olek 17.07.2018 22:07

w centrali podobno bardzo dobra

Super Stokrotka
@Olek 17.07.2018 22:07

Ludziom pracującym w Stokrotce bardzo odpowiada życie w brudzie a klimatyzacja w ogóle ich nie obchodzi. Lubią pracować jak woły nawet bez należnych im przerw i urlopów ,byle tylko radość sprawić kierownikowi sklepu. Pracują byle jak. Głównie co ich interesuje to poniżanie ludzi nowo przyjętych do pracy a także niepełnosprawnych i tych którzy pracują trochę wolniej albo pracują na kasie pierwszej. To prości ludzie a takim wiele nie potrzeba.Potrzebują tylko pana który kopie ich w tyłek a to maja zapewnione.

Tonik

Wiem, że sklep w Teresinie ma dobrą opinię jako pracodawca. Czy potrzebują aktualnie pracowników, wiecie coś?

Jojo

Firma dziad awizacja na godzine a jestes piaty do zrzutki omijac stokrotke w teresinie.

kwasiak

Dlaczego teresin nie wywozi na czas towatu?

Tomasz

Żadna firma nie oddzwania. Przecież wyraźnie zastrzegają , że będą się kontaktować z wybraną osobą!!

Natalia

@troll, przypominam Ci, że znajdujesz się na forum publicznym, które służy do dodawania opinii o pracodawcach i aktualnie prowadzonych rekrutacjach. Jeśli masz coś do dodania na temat firmy, zrób to. Wszystkie opinie są mile widziane, o ile są napisane w sposób zgodny z zasadami kulturalnej wypowiedzi i merytorycznie

Natalia

@frugo polis, możesz napisać czym dokładnie zajmujesz się w firmie Stokrotka? Jesteś sprzedawcą? Jak firma prowadziła rekrutację w której brałeś udział? Dla potencjalnych pracowników, oprócz samego nastawienia wobec pracodawcy, ważne są również konkrety, które pokazują różne elementy warunków zatrudnienia w firmie takich jak grafik pracy, atmosfera, premie.

Ziomek

Denerwujące jest to że ze zmiany P.P. Na alkohole sa przerzucane ciągle jedne osoby, na nabiał tak samo czy też warzywa . Chodzi o stronę męską a inni są tylko suchy i mięso. Jaka tu sprawiedliwość? Chyba wszyscy pracują na jednych warunkach. Ze nowy ale pracuje kilka miesięcy to nie może iść na alko albo warzywo bo nie da rady? Skandal. Albo te 13, papierosy czy jakieś jeszcze inne 17 chyba tak samo jedne osoby chodzą. Trochę to nie fair.

Nowy na Forum
@Ziomek 08.01.2018 23:52

Potwierdzam

anonymous
@Ziomek 08.01.2018 23:52

Chcesz, to sobie idz na mieso czy warzywa. Przyjdzie ukraina na osiemnasta jak będę więcej pracy to możesz zostać bez wozka i (usunięte przez administratora) paleciakiem. Robie trochę dluzej to wiem jak było. Caly czas w nerwach, czy będzie wozek do końca zmiany czy nie. A na suchym co ci sie nie podoba? Butelek nie umiesz ukladac? gwarantuje ci ze jest lzej i latwiej niż układanie kartonow na worach kartofli. I przynajmniej nikt ci wozka nie zabierze i nie odda uprzywilejowanym ukraincom. Dopiero niedawno pozwolili długimi wozkami pozwolilimwjezdzac na mieso, ale to chwilowe rozwiązanie problemu. Zobaczycie co będzie jak ukrainy więcej na suchy dowala. Nikt tam nie będzie pracowal na elektrycznym. Ciekawe kto nam dopłaci za dodatkowy wysiłek. Wynajem wozka to 1500zl na miesiąc. Ale po co, jak przyjdzie (usunięte przez administratora) i na paleciaku pocisnie 110% normy. jeszcze baska przyjdzie i powie ze za mało. Zanim zaczniesz narzekac ze cie gdzies nie biora to idz i zobacz jak tam jest. Jedyny magazyn wart uwagi to papierosy. ale licz sie z tym, ze jak cie wysylaja na alkohole, to tylko dlatego ze osoby do nich przypisane podciagaja wlasnie swoja norme na papieroskach. Sa to ulubienice kierownikow przy których lepiej glosno nie rozmawiać. Pani Z. ma nawet urojenia i przesłuchy.

Magazynier

Czy coś wiadomo o liderze? Tomek jest nim czy zrezygnował? Jest ktoś jeszcze wybrany?

zmiana

Dobrze się stało że wprowadzono ustawę o zakazie handlu w niedziele.Tylko żeby pracodawca jej nie obchodził.A tak się niestety stało u nas.Mimo wolnej niedzieli musimy przyjść na nocnych zmianach na godzinę 24 do 5.To nie ma sensu jeśli tak ma być.Warto by było żeby przestrzegali 40 godzinowej normy pracy w tygodniu ..To nie wina ustawodawcy tylko pracodawcy który nie daje nam w pelni wykorzystać tych niedziel ponieważ robi wszystko żeby pracować w sobotę do 24 i cala niedziela z glowy i niedziela na noc gdzie musisz szybko spędzić czas z rodina żeby wyjechać na 24.Ustawodawca tego nam nie oferowal tylko pracodawca.

masakra
@zmiana 11.03.2018 14:12

można się było tego spodziewać, ja dziękuje za taką wolną niedzielę, już po staremu lepiej było, praca w sobotę do 24, bajka.......

masakra 2
@masakra 11.03.2018 20:16

No nie można było się tego spodziewać ponieważ nikt nie przypuszczam ze pracodawca tak do tego podejdzie.

putin
@zmiana 11.03.2018 14:12

Wolna niedziela u nas to jakby wprowadzic slonia w sklad porcelany. Wolne nocki w niedziele, to jeszcze ma jakis sens. Wszystko mozna zrobic,jesli sie chce

putin 2
@putin 11.03.2018 20:28

Trzeba zrobić zebranie z kierownikiem CK i ustalić pewne postulaty.Ustawa miała sluzyc odpoczynkowi a nie obejściom pracodawcy.

masakra
@putin 2 11.03.2018 20:32

niestety wszystko zgodnie z prawem....a stokrotka wiadomo gdzie ma pracowników

Pracownik
@zmiana 11.03.2018 14:12

Bardzo dziwna sprawa ,poniewaz kierownicy dostali info z centali ze jest zakaz planowania czasu pracy pracownikom po niedzieli niehandlowej do godz.5 rano ktos lamie prawo na swoja odpowiedzialnosc czyli kierownik u nas nikt tak nie pracuje zakaz to zakaz

masakra
@Pracownik 08.04.2018 10:15

to jak, w teresinie nie macie tej zmiany 00-5 ?

nick
@masakra 16.04.2018 20:09

Mamy

anonim

(usunięte przez administratora)

krystek

a co zrobił Dłutowski ? te fajki ogarniał co pisali w e-sochaczew ?

wrona
@krystek 13.03.2018 23:41

jak najszybciej zgłosic do inspekcji pracy.

rambon

czyja zmiana jest najlepsza bo nie wiem do kogo iść, słyszałem że Adrian.P to kawał ch** to prawda ? i że jest jeszcze jakiś Paweł P - ciężki typ podobno ?

stokroteczka
@rambon 24.02.2018 20:27

U Pawła P na zmianie jest całkiem w porządku. Jedyny kierownik z którym można uzgodnić bez problemu urlop i nie oblicza nam ,,czasu jałowego". Wie ze tez jestesmy ludźmi, a nie tania siła robocza jak ukraina.

anonymous
@stokroteczka 24.02.2018 23:02

Co za bzdury,GORZEJ JUZ BYC NIE MOZE, CHOCIAZ MOZE I BEDZIE,NAWET JAREK Z CHLODNI ZWARIOWAL,

###

Witam dostałam oferte pracy w stokrotce na dziale mięso wędliny zaproponowali mi 2600 zł brutto stąd moje pytanie czy to realna kwota zarobków i jak bedzie wyglądała praca w niedziele od marca czy faktycznie beda wolne te niedziele czy jakas praca na nocne zmiany ?

anonymous
@### 17.02.2018 15:02

będziesz pracować w nocy z pewnością ale w innej firmie bo popracujesz ze dwa tygodnie i uciekniesz do innej firmy .

pe

pracuję w stokrotce na śląsku i nie narzekam nie psujcie opinii firmie to wy miedzy sobą robicie spięcia ,obgadujecie się po kątach a co myślicie że w BIEDRONCE zarabiają kokosy koleżanka odeszła od nas tam tylko miesiąc wytrzymała teraz chce wrócić wszędzie trzeba pracować handel teraz jest ciężki a jak ci żle zmień prace

Józek
@pe 25.01.2018 17:59

To jest forum Centrum Dystrybucji w Teresinie a nie sklepiku na Śląsku

M 99002

Brawo drogie Panie. Mam nadzieję ze Paweł poważnie potraktuje dzisiejszym rozmowę i siostry nie bedom już traktowane lepiej od nas. Jeszcze zostało nam tylko ustawienie panów J. S L. Ch T.K B.D A.J i jeszcze paru co przychodzoom na nabiał i niesprzatajom blokują chamsko jeżdżą pod prąd i są chamscy.

Stokrotek
@M 99002 19.01.2018 15:58

Naucz się pisać tłuku i weź się za robotę a nie robienie porządków donosząc na innych... Uważaj bo ktoś z tobą zrobi porządek.

nie ważne
@Stokrotek 21.01.2018 23:40

Nie wezne

xxxxxxx
@M 99002 19.01.2018 15:58

Zmiana Patryciusza i kierownictwa liderów min Gostyńskiego aż chce się pracować nie to co na innych zmianach oby więcej tekiego kierownictwa to i wydajność ludzi będzie lepsza i atmosfera

Monia
@xxxxxxx 11.02.2018 00:26

Chyba sobie żartujesz ze na zmianie patrycjusza jest ok. Niech on zacznie zmianą rządzić A nie ludzie nim rządzą. To jest (usunięte przez administratora) nie chłop. Mariola nim rządzi i pomiata A gostynski jak o nim mówi. Ludzie więcej mają do powiedzenia niż on. Od kiedy on się interesuje zmianą. Chyba jakaś się w nim zakochała ze tak pisze o tej zmianie.

Ha ha
@Monia 11.02.2018 12:48

Zakochana w nim Werka

obserwator
@M 99002 19.01.2018 15:58

W z nabialu jestescie super, jedna na druga donosi i oczy byscie sobie wydrapaly

Zostaw opinię o Stokrotka - Teresin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stokrotka