DTW
3 1319 6 1

Opinie o DTW

puchała

Szukam pracy, proszę przyjmijcie mnie z powrotem i mojego teścia, ten nóż na pikniku był z plastiku, do kiełbaski.

Noico
@puchała 13.02.2019 20:06

Myślę że on ma na was(usunięte przez administratora) na waszą pracę już wziął odprawę i odszkodowanie więc niema co się przejmować

white power
@Noico 13.02.2019 20:47

a co tam u nożownika? kira w nochal nadal?

Noico
@white power 13.02.2019 21:08

Ponoć suseł najlepszy jest w tym czyli już w d.u.p.e po przez lewatywe bierze jego już nic nie przebije nawet jego stara

Stara baba
@Noico 13.02.2019 21:20

Ej.Nie macie co robić tylko obrażać się na wzajem.To już jest głupota ludzka.Zajmijcie się sobą a nie innymi.Oni już w tej firmie nie pracują i dajcie spokój.Martwcie się o siebie i żeby nas nie zwolnili tylko podwyżkę dali i szanowali.

Tadeusz
@Stara baba 13.02.2019 22:07

Masz rację. Powinniśmy się interesować tylko sobą i swoimi sprawami. Dajcie już spokój. Forum nie jest od tego aby sobie krzywdę robić na wzajem.

amol
@puchała 13.02.2019 20:06

śmiejecie się z ludzi, którzy już tu nie pracują, a prawda jest taka, że to oni śmieją się z Was :D nie wierzycie? to pokażcie osoby, które chciały tu wracać mając inną pracę :) miłego tyrania :)

Michał Gro

Czy Marcin Dura pracuje dalej w SMA ?

kojot
@Michał Gro 13.02.2019 00:28

ten od złomu?

Michał Gro
@kojot 13.02.2019 20:35

? ?

Zainteresowany

Hej są przyjęcia do pracy SMA?

Ananas
@Zainteresowany 09.02.2019 10:22

Tak są. Potrzebny likwidator tej firmy.

Ananas
@Zainteresowany 09.02.2019 10:22

Tak są. Potrzebny likwidator tej firmy.

yjj
@Zainteresowany 09.02.2019 10:22

Specjalista do spraw hazardu jest potrzebny.

Aha
@yjj 09.02.2019 19:18

Prezes już dawno przegrał tą firmę na straty. A tak poważnie to już nie ma co ratować. Zaraz trupy z szafy powypadają i będzie koniec.

Bolo
@yjj 09.02.2019 19:18

O co chodzi z tym hazardem prezesa? Ktos go w kasynie widział czy w stsie?

konus

Cała produkcja się cieszy że zwolnili tego małego karakana :-)

Małota
@konus 01.02.2019 19:13

Zwolnili bo wiedział za dużo. Zwolnić to powinni Kolasińskiegoo i Maciejewskiego to oni kradną naj więcej oraz Dure M.

small
@konus 01.02.2019 19:13

O jaka szkoda, miał być jak bonaparte ,może u konkurencji znajdzie gdzieś miejsce na linii produkcyjnej, albo będzie testerem smartów :-)

Majka

Czy Work Serwis z aleji Pokoju dalej zatrudnia ?

yo
@Majka 11.02.2019 22:46

Wszyscy z Worka zostali zwolnieni. Pracuja tylko osoby stricte pod firmą.

Aha
@yo 12.02.2019 09:06

Czyli zostali sami ułomni.

xx

A czy będą przyjmować specjalistę ds. jakości zwazonej między Pan dyrektor mnie zatrudni ? czy jakiś awans wewnątrz działu się szykuje jakie kwalifikacje trzeba posiadać krem nivea mam

Ciapata
@xx 09.02.2019 21:22

Tak będą przyjęcia do pracy na stanowisko kabla.Takich potrzeba tylko musisz się smarować wazeliną. A w ogóle to już jest kabaret w tej pseudo korporacji.

UR

Co z UR ? Słyszałem że kierownik się zwalnia? Będzie konkurs na to stanowisko? ????

seba
@UR 08.02.2019 13:14

wkońcu

Klakier
@UR 08.02.2019 13:14

Kierownik się zwalnia bo musi. Za te złodziejstwa z przeszłości.

Klakier
@UR 08.02.2019 13:14

Kierownik się zwalnia bo musi. Za te złodziejstwa z przeszłości.

XD
@UR 08.02.2019 13:14

Konkurs juz wygrał. Kto jest kierownikiem to sie domyslcie

Kolasiński

A co z brygadzistami? Przecież oni są od spraw zbędnych. Kuzyn kierownika zwany flinstons,następny pluto,dron,suseł i reszta to są słupy i przy.du.pa.sy. Nie nadają się do niczego.

Kuzynka ruda
@Kolasiński 01.02.2019 09:32

Jestem za żeby ich się pozbyć. I tych z produkcji z wysoką podstawą.

weronika
@Kuzynka ruda 01.02.2019 10:06

Zacznijcie od zwolnienia cwaniaka kapelana.

nick
@weronika 01.02.2019 15:20

hahahaha, śmiejecie z brygadzistów, chcielibyście ich zwolnienia A bez nich byście o 6 i 14 nie wiedzielibyscie co robić. A na ich miejscu byście byli najgorszymi wredotami. Już wasz charakter widać po takich wpisach.

Kiero
@nick 02.02.2019 19:57

Przecież brygadziści w SMA to ludzie bez pojęcia. Są to słupy bez żadnej wiedzy i kompetencji. Sprawdzić wydajności ludzi to żaden problem. Brygadzista powinien pracowac z ludźmi na produkcji a nie na fejsie siedzieć. Dam przykład flinstona on tylko o jedzeniu myśli,a suseł o jaraniu. Przecież to patologia zarządzania produkcją. Takich przykładów jest więcej. Po prostu w głowach im się pomieszało od tej pseudo władzy.

nick
@Kiero 02.02.2019 21:21

patologia to jest na produkcji. zamiast myśleć o pracy to coraz to nowsze plotki wymyślają. Przez lata kurczowo się trzymają pracy, narzekają przy tym, a w około firm mnóstwo. pracę można zmienić z dnia na dzień. A wiecie dlaczego ? Bo w sma się nie narobią. Praca w fajnych warunkach, materiały pod nos podstawia. Po 8h z pracy zmęczeni nie sama praca A tymi płytkami.

Shrek
@nick 03.02.2019 09:34

Co Ty powiesz. Praca w szkodliwych oparach. Mobbing na każdym kroku. Szyderców na potęgę. Już nie ma co ratować. Zamknąć i będzie spokój.

nick
@Shrek 03.02.2019 17:19

No to miej jaja i się zwonij teraz. nie masz? To siedź cicho.

Shrek
@nick 03.02.2019 20:58

Co cicho! Trzeba mówić jak jest. Sam nie masz jaj bo siedzisz jak mysz pod miotłą.

feluś
@weronika 01.02.2019 15:20

popieram

Janos

Mmm ale miedź mają primasort. Już prąd zrobiłem w całym domu.

xx
@Janos 05.02.2019 14:10

A amelinuum masz ? tego nie pomalujesz

Jo
@xx 05.02.2019 18:04

Amelinuum słabej jakości, krągi ubite szkoda rąk kaleczyć nie bierem tego, ale ta miedź prima sort.

mikey
@Jo 05.02.2019 19:08

W związku z aferą jest Pan wyrzucony parti pozdrawiam Korwin

Judasz

Jeszcze trzeba dodać tych dwóch Panów M. co z planistą siedzą. To są dopiero nieroby. Co oni w ogóle robią - do żyda z nimi!!

tede
@Judasz 04.02.2019 21:02

Oni to w ogóle są nie potrzebni.To jest pomyłka pomyłki że tacy ludzie są zatrudnieni.A planista też nie jest potrzebny jak roboty nie ma.

zeus
@tede 05.02.2019 01:11

Jak nie potrzebni ktoś musi dbać o atmosferę wśród brygadzistów i przychodzić do nich na ploteczki

Kuzyn rolnik
@zeus 05.02.2019 17:59

To nie jest wiejskie koło wzajemnej adoracji tylko firma produkcyjna na skraju bankructwa. A tak poważnie to już nie ma żadnego znaczenia bo już nie ma ratunku dla tej firmy.

Młody Jasiek

Kiedy następne zwolnienia? Kiedy ogłaszacie upadłość? To już nie ma co ratować trupa. Powinien zarząd podać się do dymisji. To jest kabaret co się dzieje.

Alladyn

Kiedy można się spodziewać następnych zwolnień? Produkcja czeka z niecierpliwością na kolejne ruchy. Jesteśmy gotowi na wszystko. Chcemy się poświęcić siebie na ratowanie SMA.

Hehe

Dzis sie juz wzieli za biurowców i pare rybek poszło :)

Wójcik
@Hehe 31.01.2019 17:03

I to jest początkiem końca tej firmy. A tak w ogóle to nie ma się co przejmować tą firmą. Nie ma co reanimować trupa. Jutro produkcja idzie pod młotek.

:)
@Wójcik 31.01.2019 17:50

co to za złote rybki ?

xd
@:) 31.01.2019 18:22

quality

franek
@Hehe 31.01.2019 17:03

Teraz się posypią same l4, jak nie odleżyny lub skolioza od niewygodne krzesła biurowego po miażdżyce tętnic kończyn dolnych od zbyt wielu przechodzonych kilometrów w pracy bez celu.. wreszcie telefony służbowe odetchną z ulgą i pierwszy raz naładują się do pełna.. czekamy na następne kroki w tym temacie, nie uważacie że brygadzistów jest zdecydowanie za dużo, jest paru delikwentów z okolic co obrośli w piórka i czują się zbyt pewnie..

xscza
@Hehe 31.01.2019 17:03

brawo wy!

:::::;
@xd 31.01.2019 19:42

przecież tam same asiory

Rekin
@Hehe 31.01.2019 17:03

Mnie to autorów takich postów nie żal. Cieszą się z cudzego bądź co bądź nieszczęścia a sami tyle lat siedzą produkcji i gnuśnieją. Nic w kierunku jakiegokolwiek rozwoju, ale do narzekania pierwsi. Jak SMA całkiem zamknąć to powiem wam że te rybki prędzej dadzą sobie radę niż produkcyjni :)

Kaktus
@Rekin 31.01.2019 23:00

Dobrze niech zamknąć ten kibel. Tam już nie ma nic oprócz buraków. Tusk was uratuje bo pójdzie do Merkel. Nie takie fabryki SMA zamykało. Może teraz idźcie po podwyżkę. Co boicie się.

Prezes
@Kaktus 01.02.2019 02:06

Tak boimy się. Żyjemy w strachu. SMA jest naszym życiem. Jesteśmy tacy płytcy że nie stać nas na nic więcej.

Alibaba

To już koniec świata. SMA zamykają.

Zainteresowany

Hej są przyjęcia do pracy?

Relio
@Zainteresowany 22.01.2019 13:31

Obecnie firma jest pogrążona w kryzysie, są zwolnienia i pewnie jeszcze będą, cięcia kosztów na produkcji ale możesz aplikować do administracji tam zawsze są wakaty wolne a jak ich nie ma to się zrobi sztuczne stanowisko jak to jest w tej firmie

Bolek
@Relio 22.01.2019 13:59

Jaki kryzys. To jest już koniec. Ta firma jako pracodawca jest już skończona.

Jasnowidz
@Zainteresowany 22.01.2019 13:31

Tak są żeby posprzątać ten bajzel. A tak w ogóle to już nic nie uratuje tej tonącej łodzi. Zerwana jest umowa pod budowę nowej hali.

gtjk
@Jasnowidz 23.01.2019 16:08

Co rok tak jest zwalniają, przyjmują, budują itp.

Ł. Bulek
@Zainteresowany 22.01.2019 13:31

Prawda jest taka, że tak źle jeszcze nie było.. firma się kończy.. kierownictwo musi jeszcze wyciągnąć tyle kasy ile to tylko możliwe i szykuje się koniec dtw.. przepraszam sma :) oto jak łatwo i szybko można wykończyć bardzo dobrze prosperującą i prężnie rozwijającą się firmę..(usunięte przez administratora)

tbd
@Ł. Bulek 24.01.2019 07:52

Widzę żadnego pojęcia o biznesie. Nie ma zamówień na instalacje to nie ma pracy. Dziś jesteś jutro Cie nie ma na rynku. Nic nie jest stałe. A zwłaszcza jak się ma praktycznie jednego odbiorcę.

monika
@tbd 30.01.2019 15:32

Ej nie kłam bo w tej firmie mamy wielu odbiorców więc nie wprowadzaj w błąd.. wrócę parę lat wstecz jak u nas w firmie było zebranie z przedstawicielami sMA i głównym celem globalnej firmy było żeby sMA było atrakcyjnym pracodawcą dla nas pracowników jak i dla klientów, niestety niczego takiego nie odczułam osobiście jakby cokolwiek się zmieniło na lepsze.. więc nie wiem po co to w ogóle było..

Ł. Bulek
@tbd 30.01.2019 15:32

Widzę krótko pracujesz skoro nie wiesz o czym mówię.. A jeśli chodzi o odbiorców to w firmie są odpowiednie stanowiska i ludzie, których praca polega właśnie na szukaniu nowych odbiorców. Jak widać z marnym skutkiem. Może groźba pracy za stawkę taką jak na produkcji by ich zmotywowała.. Poza tym, jeżeli firma upada to chyba jest to czyjaś wina i ktoś się nie sprawdza. A lista osób na stanowiskach jest spora.. tak jak ich wypłaty, więc może skupiliby się na szukaniu rozwiązania problemu a nie wyciąganiu resztek pieniędzy, póki jest z czego.. aaa przecież już znaleźli.. kosztem pracowników.. oczywiście tylko produkcji :)

Dzień dobry

Witam. Mam pytanie,czy są przyjęcia do pracy na produkcji?

Biały
@Dzień dobry 24.01.2019 10:56

Nie ma

Czarny
@Biały 24.01.2019 15:00

A czemu nie ma? Zamówień też nie ma? No powiedz czemu nie ma bo ja chcę do SMA przyjść do pracy. Jest to marzenie wielu i moje żeby pracować z najlepszymi nieudacznikami jak Wy.

antytechnolog
@Czarny 24.01.2019 17:54

Jaki jest teraz stosunek pracowników biurowych do produkcyjnych w sMA? Kiedy jakieś zwolnienia po drugiej stronie barykady? Bardzo czekamy na nie :-)

Ciapata
@antytechnolog 24.01.2019 20:12

Nikomu źle się nie życzy. Jak jest to każdy widzi. Lata zaniedbań, złe zarządzanie, wzrost zatrudnienia w administracji przy ciągłym spadku produkcji jest działaniem na szkodę firmy. Kto do tego doprowadził? Kto za to wszystko odpowiada;) Czasy kręcenia lodów się skończyły. Czy da się wyprowadzić tą firmę na prostą? Kto ma to zrobić? Zarząd wprowadził plan naprawczy :D trzymajcie kciuki żeby wypalił. Wstrzymano przyjęcia nieprodukcyjnych to się musi udać. Uda się wierzę w to. To nas wszystkich uratuje. Piknik, integracja i kajzeny co tam damy radę bez tego. Tylko nie zabierjacie nam darmowej kawy

Tia
@Ciapata 24.01.2019 21:19

Tu nie jest wina zatrudniania nieprodukcyjnych. Inwertery i energia słoneczna to dawno bullshit i nikt tego nie sponsoruje. Chiny zamkneli, i cała reszta pójdzie w piach jeśli nie zaczną znowu tego dofinansowywać. Co biedne polaczki mają zrobić. Żadna poważna firma nie będzie trzymać nadwyżki pracowników bo tak. Nie ma popytu, nie ma podaży.

Wizjoner
@Tia 24.01.2019 21:45

Spokojnie. Za 2 - 3 lata będziemy produkować dla Volkswagena :D

fso
@Wizjoner 25.01.2019 16:22

Albo może dla Fiata :-)

Adek
@fso 25.01.2019 16:50

A może na drutach dziergać skarpety. Ale jesteście naiwni. Wystarczy że wam coś powie brygadzista a wy jak te pelikany łykacie. No cóż etap SMA się już skończył czas zwijać interes i won szfaby.

Wit
@Adek 26.01.2019 00:38

No cóż. Nie zrozumiałeś aluzji. Tak to już jest że nie musisz wszystkiego kumać ;-)

Timihg
@Ciapata 24.01.2019 21:19

Trzymam kciuki żeby nie wypalił!!!

Szary
@Czarny 24.01.2019 17:54

To nie na twoją główkę sprawy. Wracaj pilnować parking

Zbych

Czy Grzywnowicz dalej kieruje kontrolą ?

wykształcony

a studentów dalej przyjmują ?

dgh

Tych ruskich :)

Kolasiński

Najgorzej mają Ci co kredyty nabrali. Ale co tam bank zabierze. Myśleli że będzie tak dobrze. Jeszcze chwilę i plany budowy hali może sobie przedstawić na monte za przekręty.

Kolasiński

Teraz trzeba udać się do (usunięte przez administratora)żeby przyszłość przepowiedział jak tam wSMA będzie Czarne chmury i siwy dym.

Kolasiński

Tam już nie ma co szukać. To jest już koniec.

Wojtek D.

Jak się czujecie ludzie z agencji?

Kolasiński
@Wojtek D. 20.01.2019 13:07

Został w ogóle ktoś z agencji?

korcyl
@Kolasiński 21.01.2019 08:18

Ja zostałem

s

Kawa kawa

anonim

(usunięte przez administratora)

za

jestem za

Pani Benia

Robimy tą ankietę czy się boicie

heegh
@Pani Benia 16.01.2019 07:09

Możecie robić ankietę przecież to jest prywatna firma i to właściciel czy szef dobiera sobie współpracowników :)

Konstrukcja
@heegh 16.01.2019 11:18

Pewnie jesteś lamusem i się boisz wypowiedzieć albo po prostu wchodzisz w cztery litery.

sdad
@Konstrukcja 16.01.2019 13:03

Jak taki odważny jesteś to czemu nie powiesz tego Małocie w twarz, albo nie zgłosisz prezesowi, tylko piszesz anonimowo na forum?

Mateusz K.
@sdad 17.01.2019 08:39

A kto miałby zostać nowym kierownikiem

Luki
@Mateusz K. 17.01.2019 17:52

Najlepszym rozwiązaniem będzie jak przyjdzie nowa obca osoba z zewnątrz. To wtedy skończą się układy i (usunięte przez administratora). A tak w ogóle to co wam pozostało tylko być zastraszanym i gnebionym.

Marek K. ;)

Możecie sobie robić śmieszne ankiety i wylewać gorzkie żale, ale naprawdę myślicie, że ktoś w firmie się tym przejmie? Forum istnieje od lat. Większość z Was jeszcze nawet nie słyszała o dtw, kiedy tutaj nie takie tematy i wątki były poruszane - bez jakiegokolwiek efektu. Cały zarząd ma to gdzieś. Śmieją się z Was i takich wpisów. Myślicie, że napisanie do prezesa o M.M. coś da? Przecież każdy na górze bardzo dobrze zdaje sobie sprawę jak wszystko wygląda. I tak przy pierwszej okazji większość zwolnią i zastąpią nowymi. Chcecie coś osiągnąć to zacznijcie się zwalniać, inaczej nigdy nie będą Was brać na poważnie, bo narzekają wszyscy, ale zwolnić się nikt nie odważy..

hth
@Marek K. ;) 18.01.2019 07:49

Dla góry są ważne słupki i kasa a reszta ich nie obchodzi dla prezesa jest ważniejszy hazard niż ludzie .

anonim

(usunięte przez administratora)

gjf

Stara się o 500+

Konstrukcja

Podobno za Margaret się zabiera. No to był by w rodzinie.

Korrcynatron :)

Kontrola to nic dobrego niczego się nie nauczysz chyba ze partyzantki i druciarstwa ale trzeba przyznać ze poziom jest wysoki . A kierownicy na to pozwalają ..

Ciekawy
@Korrcynatron :) 11.01.2019 18:47

Czemu druciarstwa ?

gubu
@Ciekawy 11.01.2019 20:27

takie państwo w państwie trochę jak Czeczenia w Rosji

Skoro

Wiecie najgorszy jest(usunięte przez administratora) wszystko widzi wszystko wie a i tak ma nas kontrolerów gdzieś najlepiej żeby nami zadził gościu bez szkoły po geodezji ....(usunięte przez administratora)

Zz
@Skoro 06.01.2019 21:05

Gdzie reksio jest ?? Hee

ciekawy
@Skoro 06.01.2019 21:05

który to ?

hg
@Skoro 06.01.2019 21:05

Reksio maca kury w budzie.

Korcylowski
@Skoro 06.01.2019 21:05

Yyy... panowie te komentarze nadają się do utylizacji... Yyy...

fffjm

Jak tak jest żle to weżcie rolnika niech wjedzie traktorem albo koniem i zaora to wszystko.

Zz

Nie polecam gość dobrze napisał nie ma co się starać

Nowy Jork

No i koniec spokoju. (usunięte przez administratora)

Loko

Jedyne czego żałuje to ze się starałem .....nie popełnijcie mojego błędu ...

black box
@Loko 01.01.2019 19:41

starać to można się wtedy jak masz czarno na białym że po takim a takim okresie możesz liczyć na przejście pod firmę lub jakąś podwyżkę.. tu najlepiej mieć na wszystko (usunięte przez administratora)i chodzić jak ci się podoba bo i tak potraktują cię po półtorarocznym okresie tak samo jak kolegę co dawał z siebie wszystko i pracował ponad normę cały w stresie i nerwach.. nie warto.. nie w tej firmie

Zostaw opinię o DTW - Zabierzów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DTW