AGROLOK SP. Z O.O.
3 444 6 1

Opinie o AGROLOK SP. Z O.O.

Rolnik

Agrolok to zwykli (usunięte przez administratora) daj Boże aby wszyscy się w końcu na nich poznali i żeby ta firma przestała po prostu istnieć!

Sławek
@Rolnik 15.02.2019 07:13

Jak przejrzysz go work, np. przejrzyj z 10-20 firm. Co widzisz? Wpisy, głównie negatywne i często emocjonalne, a nie merytoryczne. Najczęściej każdej firmie życzą źle, że oszukują, że romansują, że Jadzia z działu B uśmiecha do Janka z grupy A albo Janek do Jadzi (na odwrót). To tak jak w handlu, 90% zastrzeżeń do towaru jest wymyślonych, tak samo 90% wpisów ma niewiele wspólnego z prawdą. A 10 % prawdziwych wpisów firma wyłapie i wyciągnie wnioski.

Rolnik
@Sławek 15.02.2019 10:45

Gdyby sędzia w np. USA zobaczył sztuczki prawne i zasadzki jakie stosuje agrolok to zasądzilby 50 mln dolarów kary albo więcej i wybił by z tych głupich głów cwaniactwo do końca życia! A u nas takie coś funkcjonuje i nazywa się kreatywną księgowością. A sądy niestety cały czas bronią silniejszych .

Sławek
@Rolnik 15.02.2019 12:09

Podaj co masz w umowie to Ci powiem czy mają rację czy nie. Ok? Np. umowę zakupu/skupu zbóż mają ok, krótka i na temat. Ponadto ludzie nie wiedzą najczęściej że jest swoboda zawierania umów (to żadne sztuczki), jednak stosuje się pewne ogólne, przyjęte standardy. Czyli kto co kupuje, ile ton, jaki standard/parametry zboża, do kiedy płatność, ile kto komu zapłaci. I w razie konkretnych sporów idzie się do sądu. Jak mija termin płatności to firma czeka chwilę, a jak trwa to tygodniami to uruchamia się windykację i odsetki karne. Choć czasami jak ktoś jest biedny, chce się dogadać to czasami firmy darują odsetki karne. Najkrótsze umowy, pisane samemu są najlepsze, bez żargonu prawniczego. Bo choć umowa jest ważna to musi być zrozumiała dla każdego. A nie taka że 3 dni trzeba siedzieć ze słownikiem. Takie umowy choć prawidłowo napisane wzbudzają u ludzi niepokój.

Twoja stara
@Rolnik 15.02.2019 07:13

A ja tobie życzę sprzedawać zboża w cenach niżej niż na rynku i nawozów podrabianych. I gradobicia 2 razy w miesiącu. Bo tacy jak ty buraki ze wsi nie widzą nic poza czubkiem swojego nosa. Bo wy potraficie nawozy, nasiona i odżywki kupować z odroczeniem płatności na 6-9 miesięcy to to jest w porządku, ale jak ty ładujesz śmierdzącą gazem kukurydzę albo pszenicę z robakami i dostajesz karę za to, to Agrolok zły. Wam, rolnikom , nigdy jeszcze nikt nie dogodził. Zawsze uważacie siebie za poszkodowanych, wiecznie z siebie ofiar robicie. Więc życzę tobie 3x tyle co ty Agrolokowi.

Rolnik
@Twoja stara 15.02.2019 16:34

Nic dodać nic ująć. To jest właśnie prawdziwa twarz agroloku!!! Zawsze najbliżej rolnika gratulacje!!!

Rolnik
@Sławek 15.02.2019 16:18

No to sobie wyobraź Sławek że na podstawie tej umowy zakupu/skupu zbóż która jest ok okradli mnie na 40000 zł . Czyli cały mój roczny zysk. Na podstawie takiej umowy mogą oskubać każdego na dowolną kasę bez żadnych skrupułów i po prostu to robią!?

Twoja stara
@Rolnik 15.02.2019 18:04

Nie podoba się? Jaka akcja taka i rekreacja.

Sławek
@Rolnik 15.02.2019 21:02

Prosiłem o zapisy w umowie, a nie o "oskubaniu". Agrolok potrąca na jakości zbóż, jak jest słaba to mniej płaci. Bo sami tego też nie sprzedadzą w wyższej cenie. Jest umowa, jest sąd. Najczęściej firmy walczą w sądzie o zapłatę i jest to sprawa prosta. Nie ma przelewu, wyrok i jest windykacja. I każdy z tych płacących jest poszkodowany i "oszukany". Gorzej jak nie ma z czego ściągać zaległości. To wtedy pieniądze przepadają dla firmy. Ja też mam klientów "poszkodowanych", mówię wtedy czytał Pan umowę, podpisał Pan, to o co chodzi? Dodatkowo wyjaśniłem wszystko. No tak. To albo zapłata albo sąd drogi Panie. Ale ta umowa była dziwna bo miałem tylko 30 dni na załatwienie kredytu. A ile Pan chciał jak prawo bankowe nakazuje załatwić wniosek w 21 dni. A jak ktoś nie rozumie to się z nim nie rozmawia bo szkoda czasu. Czekają inni na tę nieruchomość. 80% klientów nie ma wystarczających pieniędzy aby kupić żądaną nieruchomość; trzeba ich odsiewać. Agrolok bawi się z Wami, w jakieś terminy odroczone płatności. Im dłużej to trwa tym gorzej z płaceniem. U mnie zapłata musi być w dniu aktu notarialnego i jest. Jeden nie chciał płacić, dostał wezwanie ode mnie i zapłacił. Stąd nie borykam się jak Agrolok z milionami za niezapłacone faktury i prawnicy na mnie nie zarabiają. Wzór pism jest w necie.

Rolnik2
@Twoja stara 16.02.2019 12:50

Dokładnie jak kolega napisał wyżej. Prawdziwa twarz Agroloku. Nic więcej nie trzeba dodawać tylko wyciągać wnioski.

Rolnik
@Sławek 16.02.2019 15:07

Idź Sławek do klientów Amber Gold i powiedz im czytał pan widział pan przepadlo 860mln zł więc o co te pretensje i po co komisja śledcza.

Sławek
@Rolnik 16.02.2019 16:13

Amber Gold miał wsparcie polityczne, nie porównywałbym afer politycznych, przestępcy właściciela (co można było sprawdzić) i zachłanności+naiwności ludzkiej gdzie im oferowano wielkie, ale ryzykowne zyski (to tak jak ruletka w kasynie gry) z tym co się dzieje w normalnych firmach, gdzie każdy może iść do sądu ze swoją umową. I na ogół w przypadku dużych poważnych firm jest z czego ściągać. Gdybym miał rację i poszedł do sądu, to firmę tak jak i klienta można zwindykować. Albo jak umowa mi nie pasuje mówię Agrolokowi-poszukam innej firmy i tam sprzedam zboże. A jak podpisałeś to się zgodziłeś na warunki. A oni płacą, nie słyszałem aby nie płacili za coś. Stąd wolałbym porównania na poziomie normalna firma, a nie afery polityczne. Tak działa życie, świat, zaś lamenty tu nie pomogą. To tak jak walniesz w drzewo samochodem-wina twoja czy drzewa?

Rolnik
@Sławek 17.02.2019 10:51

Czyli gdy okradnie Ciebie (usunięte przez administratora) to winę ponosisz ty gdyż niewystarczająco zabezpieczyłeś swój majątek ?

Zadowolony rolnik
@Rolnik 15.02.2019 21:02

40 tysięcy złotych zysku w ciągu roku? Dostałeś ogródek po dziadkach i uważasz się za rolnika?!?! Człowieku, nie rób sobie wstydu. Ja, osobiście, za 7 łat współpracy z firmą to złego słowa bym nie powiedział. Było parę wpadek, ale reklamację rozpatrywane były na moją korzyść. Zawsze można dogadać się o terminach płatności. Jak producent podnosi ceny na nawozy, to dziewczyny dzwonią i mówią : panie , będą podwyżki. I przed żniwami jestem zawsze zaopatrzony . Porozmawiać można nie tylko o towarach, ale o życiu też. Bo tam są ludzie i też pracują. Szacunek musi działać w dwie strony. Polecam Agrolok.

Rolnik
@Zadowolony rolnik 17.02.2019 19:25

Od 7 lat agrolok na Tobie zarabia, nie życzę Ci Kolego aby agrolok miał kiedyś stracić choćby 500zł bo wtedy zrobią Ci z życia piekło i wtedy zrozumiesz co jest agrolok!

Sławek

Kiedyś miałem franszyzę WGN, dotyczy nieruchomości. Umowa z klientem, jej wzór, to 3 strony prawniczych mądrości, gdzie co drugi klient chciał 2 dni na jej przeczytanie. W pewnym momencie sobie mówię, na h... mi taka umowa jak nie pomaga a przeszkadza. Zacząłem sam ją zmieniać na wniosek ustny klientów i z 3 stron wyszła 1 strona, a jej skuteczność wzrosła, bo zawiera to co potrzeba, a nie jakieś wstępy, rozwinięcia, zakończenia.

Sławek

Każda firma i władza samorządowa lubi mówić jaka jest super. Ale to wyborcy i pracownicy weryfikują to, a nie ta władza czy zarząd firmy. W czasach PRL należało składać samokrytykę wobec władz partyjnych i ją wychwalać, a każdy normalnie myślący i ten co widział wiele wiedział gdzie żyje. Dzisiaj każdy raczej jest światły i to co dobre to o tym powie a to co złe też zauważy. Jako firma do filmików you tube wzięliście osoby miłe, identyfikujące się z firmą, czyli te "dobre rodzynki". Jako firma, właściciel jesteście ok, zaś kłamiecie mówiąc że nie macie pieniędzy. Każda firma to robi. Niestety psychologia jest jedna i jeden drugiego próbuje przechytrzyć. A Ci co się w tym szybko połapali pracują gdzie indziej.

Nina
@Sławek 13.02.2019 12:08

Piszesz niejasno. Nieczytelnie... Agrolok to firma dla ludzi o mocnych nerwach. Nie wkrecilabym nikogo znajomego.

Sławek
@Nina 13.02.2019 12:43

Nie mam nic do mocnych nerwów. Podstawa to ile wpływa na konto. Jeszcze jaśniej czy rozumiesz już?

Nina
@Sławek 13.02.2019 18:21

Czasami lepiej zarobić miej i mieć spokojną pracę. Nie pieniądze są w życiu najważniejsze. Chociaż czy w Agroloku sa takie kokosy? Raczej nie...

Sławek
@Nina 13.02.2019 19:09

Zgadzam się. To prosta ekonomia-jak znajdę pracę za 500 zł mniej i spokojniejszą. To lepiej czasami zjeść słabiej i mieć spokojniejszą pracę. Zależy jaka jest różnica w wypłacie, na ogół niewielka. Gdyby Agrolok zamiast np. 2500 zł dał Ci 5000 zł na pewno wolałabyś Agrolok. Prawda:)? Zaś jak masz 2500 a ktoś da Ci 2000 zł to różnic nie ma większych. A czasami trzeba jeszcze dojechać 20 km.

Magda

Mamy to szczęście że żyjemy w takich czasach, że możemy sobie wybrać pracę. Agrolok jest moją kolejną pracą i porównując moje doświadczenia - najlepszą. Stać mnie na cukierki i nie czekam na paczkę za 200 PLN na święta. Na moją wiedzę, na zatrudnienie mają większe szanse osoby z doświadczeniem zawodowym. Jak ktoś umie i chce pracować, to zarobi. Firma daje możliwości i narzędzia.

Brat Sławka
@Magda 13.02.2019 21:08

Owszem. Nawet jeśli umie się handlować. Jednak nie każdy zniesie śledzenie każdego ruchu i tej nagonki

Sławek
@Brat Sławka 13.02.2019 21:43

Musi być nagonka bo inaczej stopniowo każdy by osiadł na laurach.

Dari

Pogadajcie z kimś na handlu bo w tej chwili pojawiły się tu osoby na zlecenie. Osoby z Dworcowej gdzie tam faktycznie wszystko wygląda inaczej.

MARTYNA
@Dari 14.02.2019 07:07

Ja też jestem na handlu. 6 lat pracuje w tej firmie. Wiadomo, że są lepsze i gorsze chwilę... jak wszędzie. Handel sam w sobie nie jest łatwy. Albo się to pokocha albo nie :)Jednak jeśli ktos decyduje sie na tę pracę jedno jest pewne. Mimo 1000 osób zawsze mozna liczyc na wsparcie i indywidualne podejscie. Dzięku pracy tutaj poznalam wiele cudownych osób, Zdobyłam bardzo dużo wiedzy, dzięki czemu pewnie czuje się w swoim zawodzie. Jesli ktoś jest martwą, i zaraża innych negatywnym myśleniem to niech sobie odpuści pracę w Agroloku z korzyścią dla nas i samego siebie :) Firma wyróżnia się na rynku, ma swoje zasady i się ich trzyma. Pewnie w tym tkwi jej siłą ????????????

MARTYNA
@Dari 14.02.2019 07:07

Miało być marudą, a nie martwą ;)

Gygy
@MARTYNA 14.02.2019 09:23

Tragedia. Nie mydlcie ludzią oczu. Tylko tyle napiszę bo nie chce mi sie tu rozpisywać. Banda falszywych ludzi

zainteresowany gość

Jak wyglądają szkolenia przeprowadzane dla nowych pracowników firmy? Czy mają formę luźnego wykładu i dyskusji, czy raczej przedstawienia informacji i późniejszą weryfikację w formie egzaminu/testu/innej formy sprawdzenia wiedzy? Jaka tematyka jest na nich przedstawiana? Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

gość
@zainteresowany gość 30.01.2019 12:20

up

Sławek
@zainteresowany gość 30.01.2019 12:20

Zależy na jakie stanowisko przyszedłeś. To drugie dla handlowców-wiedza i sprawdzanie czego się nauczyłeś. Dla pracowników stałych, "biurowych" raczej wiedza jest przekazywana stopniowo, w miarę jak się wdrażasz, przez osoby z którymi współpracujesz. I to jest najprostsza i najlepsza metoda "szkolenia" stanowiskowego.

Sylwia z Agroloku
@zainteresowany gość 30.01.2019 12:20

Dzień dobry! Na etapie wdrożenia pracownicy zapoznawani są ze specyfiką firmy, przechodzą szkolenie BHP oraz szkolenia branżowe. Szkolenia są elastyczne, zależne od umiejętności i wiedzy, z jakimi startuje nowy pracownik.

szuka

Witam co powiecie o Pracownik poletek demonstracyjnych o co dokładnie chodzi i jakie zarobki ?

Sławek
@szuka 23.01.2019 20:00

Agrolok ma 15 ha pola, "poletka" gdzie siejesz, sadzisz? i uprawiasz -kilka-kilkanaście odmian roślin uprawnych. Jesteś takim rolnikiem w Agroloku. Uważam że jest to fajna praca, ciekawsza niż ta biurowa. Masz dostęp do magazynu, do nasion, środków ochrony roślin itp. Podejrzewam że ktoś zaczął czuć się jak u siebie, podprowadził trochę rzeczy (na zasadzie pole duże, nie połapią się ile czego zużyłem) i szukają nowej osoby, bo poletka mają od lat.

Z miasta
@Sławek 24.01.2019 10:03

Tam mają zapierdziel od rana do wieczora jak jest sezon byłem kiedys do pomocy siali kukurydzę czy coś porażka po parę metrów wszystko recznie prawie szacun

Sławek
@Z miasta 24.01.2019 10:32

Pewnie masz rację, bo poletko jest małe a co innego się na każdym sieje. Nie wiem jak godzinowo ta praca wygląda, ale jeśli jest etat to nie może przekraczać 8 godzin na dobę. Ja nigdy agronomem czy rolnikiem nie byłem, ale to wydaje mi się ciekawe, tyle odmian zbóż+różne środki które dozujesz i badasz co wyrośnie. To praca fizyczna ale i naukowa.

Znam
@Sławek 25.01.2019 18:50

Robią więcej niż 8 godzin w sezonie wiem to a co do nasion to oni mają po kilkadziesiąt nasion na poletko takie małe paczuszki i miltry środków więc jak można coś wynieść ?? Nie obrażajmy chłopaków bo robią tam robotę mają też ogarniętego przełożonego który trzyma rękę na wszystkim więc tam jest wszystko dopilnowane. Zarobków nie znam ... Może ktoś chce odejść

Sławek
@Znam 25.01.2019 19:07

Ok. Nie obrażam chłopaków, samo życie tylko. Różnie się trafia, w serce nikomu nie zajrzysz. Jak pracujesz w sezonie 12 godzin to dadzą Ci np. 5 godzin pracy po sezonie, sumarycznie wyjdzie 8.

znam
@Sławek 25.01.2019 21:09

A rodzina życie prywatne ?

Sławek
@znam 25.01.2019 22:49

Nie da się tego pogodzić w 100%. Sumarycznie czas pracy się zgadza. A jak w sezonie nie popracujesz to co klienci na tych poletkach zobaczą? gołą ziemię? Tu też można dołożyć premię na prezent dla rodziny i sytuacja się na pewno poprawi w domu. I tak jest to lepsze niż praca na 3 zmiany w fabryce, gdzie rano idąc do domu chce Ci się spać; dostaniesz trochę godzin wolnego i kolejna zmiana. Niestety trochę jest tak że to normy i ciągłość produkcji w fabryce są ważniejsze niż ten człowiek. Większy problem jest jak jedziesz poza dom na dłużej, jak ja jeździłem. Bo nie wrócisz tego samego dnia.

był tam
@Sławek 26.01.2019 09:21

Witam.Podobno był tam 3 miesiące jakiś as i może dlatego popsuł opinie im . Ogólnie byłem tam na szkoleniu dwa razy i tak to bardzo ładnie zrobione mają równo oznaczone i było widać ze zapierdzielają tamm żeby to ogarnąć ..

Sławek
@był tam 28.01.2019 00:28

Tak jak pisałem , w serce nikomu nie zajrzysz. Ogólnie w Agroloku, poza spokojniejszymi chwilami, się zapierdziela:) Nie tylko na poletkach, maksymalnie trzeba te 8 godzin zagospodarować.

Sylwia z Agroloku
@szuka 23.01.2019 20:00

Dzień dobry! Poletka demonstracyjne znajdują się nieopodal głównej siedziby firmy i służą testowaniu zarówno odmian roślin uprawnych, jak i technologii nawożenia i ochrony roślin. Średnio na blisko 11 ha poletek obsianych jest 500 odmian roślin. Pracownicy obsługujący poletka wykonują zabiegi agrotechniczne i przygotowują materiał do nich niezbędny, np. nasiona i środki ochrony roślin. Co do wynagrodzenia, to zawsze jest ono indywidualnie ustalane m.in. na podstawie doświadczenia pracownika dlatego zachęcam do kontaktu z Działem Personalnym i złożenia aplikacji! Bieżące relacje z poletek można śledzić na naszej stronie: http://www.agrolok.pl/poletka.htm

Dees

Pracuję w Agroloku prawie 4 lata, to co każdego dnia motywuje mnie do przebycia kilkudziesieciu kilometrow drogi do pracy to z pewnoscia atmosfera: wchodzac do firmy zawsze witają mnie usmiechniete twarze i pozytywni ludzie. Na kazdym kroku moge liczyc na wsparcie, zarowno przełożonej jak i najblizszych współpracownikow. Istotne sa tez wartosci, ktorymi kieruje sie firma - w dzisiejszych czasach licza sie czesto tylko zyski, widac jednak ze Agrolok stawia na czlowieka - pracownika, dajac mu mozliwosci rozwoju, a nie tylko zarobków (ktore swoja droga tez co miesiac pozytywnie zaskakują). Zdecydowanie polecam spróbować swoich sił, zwłaszcza mlodym ludziom, dla ktorych rozwój jest priorytetem. :) Lubię atmosferę w AGROLOK SP. Z O.O. za: Ludzie :)

Alibaba
@Dees 13.02.2019 19:51

Witamy wysłannikow Agroloku. Już po sposobie wypowiedzi poznaje. Nie będę się tu rozpisywał ale te Wasze wartości sa tylko wtedy kiedy jest po Waszej myśli. Agrolok jest najlepszy a cała reszta to zero. Karmicie pracowników tymi psychologicznymi gatkami. Szukasz pracy ? Porozmawiaj z pracownikiem danego działu. Tam dowiesz się prawdziwej opinii.

Farmer
@Dees 13.02.2019 19:51

Pospolite ruszenie. Trzeba poprawić statystyki Sławek wezwał posiłki! Śmiechu warte!

Dees
@Alibaba 13.02.2019 20:28

Przepraszam Cie bardzo @Alibaba, że "akurat" mi w tej firmie dobrze sie pracuje i że moge mieć inne zdanie niż Twoje. Szczerze nigdzie nie widze w mojej wypowiedzi słow okreslajacych inne firmy jako zero? Współczuje nastawienia, mam nadzieje ze w Twojej firmie jest duzo lepiej niz w Agroloku. :)

Sławek
@Dees 14.02.2019 08:01

Sławek pisze za siebie, nie wzywa posiłków. Wpisy pozytywne, że fajna atmosfera, pochodzą zapewne od osób w wieku 20-30 lat. Atmosfera jest ok w firmie. Zaś napięcie w kontroli pracowników, wynika z sytuacji na rynku, sytuacja jest o wiele gorsza dla firm z branży rolniczej niż kiedyś. Te wpisy oddają rzeczywistość, zaś ja poruszam aspekty finansowe, które dla osób starszych niż 30 lat, mającej zobowiązania finansowe, są one daleko niewystarczające.

Sławek
@Dees 13.02.2019 19:51

Firma Agrolok tak jak każda stawia na rozwój człowieka. To są hasła. Stawianie na rozwój to studia podyplomowe, kursy. Kto takie ma w Agroloku-garstka osób. Do szkolenia nie zaliczam rozmowy z kolegą z grupy. Zapytaj radnego, burmistrza po co nim został? Oficjalnie odpowie-bo lubię pomagać ludziom, a po cichu powie Ci że dla kasy. Tak samo Wy-siedzicie tu dla kasy, a dopiero dla atmosfery. Mamusia wiecznie nie będzie Wam dokładać.

Sławek
@Dees 13.02.2019 19:51

Mnie wypłata w Agroloku mega rozczarowała. Co Ciebie pozytywnie zaskakuje? 200 zł więcej czy 300 zł.?

Ali
@Dees 14.02.2019 08:01

Tylko na handlu jest lipa. Może pracujesz w biurze na dworcowej. Może jesteś przełożoną. Jeśli tak to nie dziwię się że jest Ci dobrze hahaha

DDDDDD

Pracuję w Agroloku już bardzo długo i jestem bardzo zadowolony. Miła atmosfera, pomocni ludzie i możliowść rozwoju. Wszystko co porzebne aby być zadowolonym z pracy.

KaTe

A ja pracę polecam!! :) mam porównanie z poprzednimi firmami, w których pracowałam i naprawdę doceniam to, gdzie jestem :)

Weronika

Super firma! Jako studenka pracowałam w niej w wakacje. Wspierają osoby młode, dzięki czemu istnieje możliwość rozwoju. Polecam wszystkim. Personel jest naprawde miły i co najważniejsze pomocny w każdej sprawie! Lubię atmosferę w AGROLOK SP. Z O.O. za: Pomoc od bardziej doświadoczonych pracowników.

Sławek

Większość z Was w firmie to prości, mili ludzie (w sumie to na plus, nie mam nic przeciwko temu), gdzie wielu z Was nie ma porównania co można robić i ile zarobić. Stąd taka osoba to skarb dla pracodawcy, czyli pozytywnie nieświadoma.

Fan
@Sławek 13.02.2019 18:24

Prosci... Może nazwijmy to inaczej. Młodzi i miej doświadczeni. W końcu coś mądrze napisałeś.

ewson

Pracuje w firmie prawie 6 lat mogę polecić każdemu! Doceniam ją za ciągłą możliwość rozwoju, dobre wynagrodzenie i pracę w dobrej atmosferze :) Moje sugestie dla AGROLOK SP. Z O.O.: Pracuje w firmie prawie 6 lat mogę polecić każdemu! Doceniam ją za ciągłą możliwość rozwoju, dobre wynagrodzenie i pracę w dobrej atmosferze :) Lubię atmosferę w AGROLOK SP. Z O.O. za: Wynagrodzenie wypłacane na czas. Możliwość rozwoju oraz stałego kontaktu z zarządem firmy .

Trzy razy NIE
@ewson 12.02.2019 18:18

Może u Ciebie w biurze na dworcowej. Arkady i Osiek to donosicielstwo na każdym kroku. Partnerzy w duetach w większości strzelają z ucha na każdym kroku. Taka atmosfera. Głośniej piardniesz i juz to góra wie:)

Sławek
@ewson 12.02.2019 18:18

Brak wypłat na czas to Sąd Pracy, gdzie pozew jest darmowy. Stąd to wymóg a nie zaleta. Chwalić można jak zamiast czegoś co masz w umowie ktoś Ci coś ekstra dołoży.

Marek

Od samego poczatku pracownik ma wpajane, ze rolnik to osoba, która utopia by Cię w łyżce wody i nie można mieć skrupułów i litości, a więc firma nie traktuje rolnika jako partnera ale jako źródło dochodu. Zero jakiegokolwiek gadżetów nawet dla klientów z wieloletnim handlem i ogromnymi obrotami. Jak chcę się cos wysyłać to trzeba za to zapłacić. Kiedyś wiele lat temu dobrze się pracowało. Teraz jest tragedia. Jako były pracownik i zarazem rolnik - nie polecam.

Sławek
@Marek 13.02.2019 15:37

Podstawa to obrót w każdej firmie, niezależnie co kto Ci powie.

Pawlo

Pracowalem w Agroloku jako handlowiec. Jestem i zawsze będę wdzięczny tej firmie za rozwój. Zdobyłem tam dużo wiedzy i doświadczenia. Pieniądze też ok. Praca jest dla twardych psychicznie. Wymagania i kontrole są tu wyjatkowo duże. Połowa wytycznych dla większości niezrozumiała i mało logiczna. Przełożeni i cała wyższa "władza" podchodzą do pracownika bardzo psychologicznie . Momentami mialem wrażenie że byłem w jakiejś zamkniętej grupie która wyznaję wyższość duszy nad wszystkim innym (za duzo by odpowiadać) twardo bronią swoich wartości ale stosują je raczej tylko wtedy kiedy wszystko dobrze się układa. Ceny są wysokie. Klienci którzy porównują ceny raczej nie skorzystają z usług. Czasami można się przebić sprzedając na dłuższy termin płatności. Dużo pakietów z dość popularnymi środkami i wyłączności dzięki którym firma może wybić z tropu rolnika i sprzedać drożej. Są plusy i minusy. Ocena końcowa to kwestia indywidualna. W mojej sytuacji przeważały niestety minusy. Wybrałem spokojniejszą prace gdzie nikt nie stoi za mną z kijem i mnie nie pogania a ja robię swoje i mało tego... sprzedaje więcej i sprawia mi ogromną satysfakcję. Po krótce to tyle co chciałem napisać. Życzę Państwu powodzenia w poszukiwaniach pracy.

Sławek
@Pawlo 12.02.2019 22:19

Mi by pasowała ta praca, jakbym był dyrektorem z pensją 30 tys zł. Bo różne ciamagi na tych stanowiskach w firmach widziałem. I nie widzę powodu dlaczego ja miałbym za mniej pracować. Zasuwać trzeba równo to i kasa musi się zgadzać. Po 3 m-cach zrozumiałem co mam robić, jak działa firma i wtedy nastał czas na dobrą kasę. Ktoś napisze-nie mamy tyle, a ja zapytam a ile prawnicy od windykacji od Was biorą za prowadzone sprawy, za pisanie non stop takich samych pism? Ja sam windykuję klientów bo prawnik za 1 pismo weźmie np. 400 zł. A czym się różni ten prawnik ode mnie? Sam sobie mogę poczytać przepisy, bo on robi to samo. A cudów nie napisze, bo opiera się o kilka przepisów prawnych i tak w kółko. Podobnie jak notariusz. Jak nie poradzi sobie to kolejny urzędnik wkracza do akcji-komornik.

Xyz
@Pawlo 12.02.2019 22:19

Sławek. Nie na temat. To nie forum dyskusyjne tylko informscyjne. Jedną bądź dwie opinie wystarczą z Twojej strony. Nikogo nie obchodzi to czym się zajmujesz i jakie masz oczekiwaniu. Weź np na stronę z firmą procam i tam ich pomęcz. To juz mamy Cię dość.

Xyz
@Pawlo 12.02.2019 22:19

Firma kontroluje na każdym kroku. Ciągle są jakieś ponaglenia. Ciągle ktoś zwraca uwagę mimo wzorowego handlu. Trudno to wytrzymać. Z miesiaca na mówiąc jest gorzej. Osoby które się obecnie zatrudniają raczej szybko odchodzą. Pracować trzeba wszędzie to pewne ale presja którą tu panuje jest nie do wytrzymania. Wole mieć parę złotych miej i być szczęśliwa

Alicja

Prace w Agroloku rozpoczełam od razu po ukończeniu liceum. To miejsce całkowicie zmieniło moje plany na przyszłość, teraz pracuje 4 rok w tej firmie i nie wyobrażam sobie innego pomysłu na życie. Dzieki tej pracy rozwinełam się, nie tylko zawodowo ale także osobiście. Praca daje mi dużo satysfakcji , stałam się pewna siebie i otwarta na ludzi i nowe zadania. Szczerze moge polecić tą firmę każdemu bo ja odnalazłam tu swoje miejsce na ziemi :) Lubię atmosferę w AGROLOK SP. Z O.O. za: W Agroloku poznałam wielu wspaniałych ludzi, którzy są teraz ważną cześcią mojego życia.

Sławek
@Alicja 12.02.2019 19:55

A ile masz lat? Jak się ma do 30 lat to rozumiem, masz rację. A potem kasa musi się zgadzać.

Sławek
@Alicja 12.02.2019 19:55

Alicja to jest wypowiedź na poziomie kolonisty, który ma 14 lat i pisze do mamusi jak jest tu fajnie na koloniach. Tylko kolonista zapomniał kto mu dał pieniądze na kolonię. Również Ty zapomniałaś ile musi Twój partner albo mąż zarobić, abyś tu takie teksty pisała.

Rolnik
@Sławek 13.02.2019 09:43

Kazali napisać to napisała.

Zosia
@Sławek 13.02.2019 09:43

W Agroloku jest sporo młodej kadry. chyba każdy ma prawo wyrazić soją opinię? :)

Sławek

Sam kiedyś doświadczyłem jaka jest jakość pracownika: -mówię sobie zobaczę kto mi pomoże w nieruchomościach. Dziś wolę działać sam i nie tracić czasu. Przyszło ogółem z 5 osób, z tego dwie od razu: Pan musi mi dać pracę, umowę, tj. zaakcentowano swoje potrzeby. Do tych wszystkich osób powiedziałem proszę iść w teren i przynieść 1 nieruchomość, pozyskać 1 klienta. Żadna osoba nie zrobiła tego, w wielu przypadkach kończyło się na rozmowie przez telefon z potencjalnym klientem. I teraz dałbym np. umowę i co ja z tego miałbym? Koszty i problemy.

Pracuś

Firma nie szanuje klientów, a przede wszystkim pracowników . Działa na swoich własnych zasadach , krzywdzących dla innych. Donosicielstwo jest tam na pierwszym miejscu . Poziom równy zero.

Sławek
@Pracuś 11.02.2019 19:57

(usunięte przez administratora) Kazda firma ma swoje + i -.

Sławek
@Sławek 12.02.2019 05:20

Ktoś się pode mnie podszywa, bo 12.02 wpisu nie robiłem. To świadczy tylko o celnych uwagach. Kto medytuje weekendami? Ci co mają zmianową pracę, bo większość pracowników ma wolne. Na pewno firma Agrolok wymaga autentycznego zaangażowania, a nie pracy na odpier........, byle do 15-jak w urzędzie. I to najczęściej ludziom przeszkadza. Rozumiem też niektórych że chcieliby wyższe pensje bo to wpływa na ich motywację, tak jest też u mnie. Ale w 90% sytuacji nawet jakby firma, jakakolwiek, płaciła wiecej i tak nie miałaby lepszego zespołu, bo 80% ludzi w każdej firmie robi swoje i do domu. Nie wykazując większej inicjatywy.

anonim

(usunięte przez administratora)

wąs

Po ip namierzyć typa zajrzeć w papiery i wyjdzie jaka konkurencja puszcza bąki buzią

Twoja stara

Sporo was takich co piszą (mówią) brzydkie słowa, ale jak trwoga to do Boga. Jak nie sprzedadzą saletry "po kosztach", to Agrolok zły, a jak brać towar "na zeszyt" z odroczeniem płatności 6-8 miesięcy, bo nasiona i nawozy potrzebujesz teraz, a żniwa w sierpniu, to jest ok.

Sławek
@Twoja stara 08.02.2019 20:25

Mój idol Twoja stara:) Najczęściej firmę postrzega się w kategoriach Caritasu, a jak to tak nie działa to jest hejt. To tak jak ludzie co kupują na raty,a potem wypisują że sądzili że towar jest w cenie 200 zł a nie 30 rat po 200 zł. Każdy wie to co chce wiedzieć. Każdy chce lepszy towar , najlepiej w najniższej cenie, a tak się nie da. Zresztą wszystkich niezadowolonych można omijać, nikt nikogo do niczego nie zmusza. Statystyka jest nieubłagana, 10-15 % będzie wiecznie niezadowolonych. Tak jak mi jeden były dyrektor w Brodnicy zaczął gadać farmazony, dostał smsa, dziękuję za współpracę, proszę oddać mi baner. Nie chciało mi się nawet dzwonić do niego. Mor.... zamknął, sądził że jest nie wiadomo kim.

Sławek

W handlu jak i w życiu działa zasada wzajemności. Firma jak i ludzie do siebie odnoszą się tak jak na to zasługują. Każda sprzedaż to faktura z cenami, możliwość reklamacji, wymiany towaru. I każdy o tym dobrze wie ale napisze że go okradają. U mnie np. niemal w 100% powtarza się taki scenariusz z 10% klientów, głównie tych co mają kasę, bo ten biedny zawsze zapłaci: Panie wie Pan jaki ja uczciwy jestem? Słowo u mnie cenniejsze niż umowa. Panie ja zawsze się rozliczam. A jak przychodzi do płacenia to się zaczyna obcinanie kwoty. A w sumie to się Pan nie narobił, a to jakiś głupi żart. To wtedy przedsądowe wezwanie do zapłaty należy wysłać na adres klienta i pieniądze się od razu znajdują. W małych miastach to co w sądzie się dzieje zaraz pół miasta wie i jest obciach.

Farmer

Gdyby agrolok był uczciwy i miał czyste sumienie nie musiałby zatrudniać TW Sławka?!?!

NieLubimySlawka

100% sie zgadzam

NieLubimySlawka

100% sie zgadzam

Asia

Początek wpisu, to niestety HEJT, zostanie zgłoszone jako naruszenie do administratora strony

Asia

Początek wpisu, to niestety HEJT, zostanie zgłoszone jako naruszenie do administratora strony

Sławek
@NieLubimySlawka 09.02.2019 10:37

Możecie mnie nie lubić i mi nasko.... :) Pozdrawiam

Sławek
@Farmer 09.02.2019 06:35

Każda firma musi: -trzymać za mor... pracowników, niezależnie jak to nazwiemy -zapłacić pensje bez względu na efekty pracy, bo jest Sąd Pracy w razie czego -borykać się z niezapłaconymi fakturami, czytaj windykacja i komornik, a część należności jest nie do zwindykowania, bo np. ktoś zbankrutował -rozwijać się bo jest konkurencja -płacić podatki, bo nikogo to nie obchodzi czy firma ma czy nie ma na opłaty

Buuu

Kolejny prwie tragiczny wypadek jeny

farmer

zła firma Moje sugestie dla AGROLOK SP. Z O.O.: Agrolok to bardzo zła firma.

Jon

Agrolok - to stan umysłu(usunięte przez administratora)

DarPol
@Jon 28.01.2019 18:34

#Pozytywnych Myśli

Sławek
@Jon 28.01.2019 18:34

To tak jak książka kucharska to Biblia smaków, a koszykówka w USA to religia. Gra słów i marketing.

pracownik

Agrolok SP.Z.O.O jest najgorszą firmą w powiecie chyba na święta zrobili sobie jaja z pracowników mianowicie każdy dostał książkę pod tytułem '' Proście a będzie wam dane'' jakaś sugestia to miała być ??? oraz katalog co firma posiada ale nie podzieli się z pracownikiem i uwaga hit każdy dostał kosz słodyczy HAHA nie to było by zbyt dużo każdy dostał po 3 ciastka śmiech na sali i jawna kpina . Zamiast dać jakieś talony na zakupy czy po 300 zł premii czy to tak dużo na taką firmę która tak się chwali ?

Andrew Magic
@pracownik 22.12.2018 08:26

Ty do pracy chodzisz za wynagrodzenie, czy za prezenty na święta? Książka - to jest największe źródło wiedzy.

on
@Andrew Magic 23.12.2018 19:33

Taaa bardzo żałosne . Też jestem tego zdania że to kpina .

Sławek
@pracownik 22.12.2018 08:26

Mogli nie dać nic albo np. przemowę prezesa, która na ogół jest pustosłowiem w firmach. Działają jak OPERON w podręcznikach, jak tam byłem to też była książka dopasowana do hasła promocyjnego sezonu: Edukacja jest podróżą. Dużo obrazków z różnych stron świata, pouczające. I paczka z twardej folii i w środku słodycze. Miłe to było, taki Mikołaj (kierownik podjechał i za bagażnika wydał) jak "za komuny". Mam do tego sentyment.

oooo
@Sławek 28.12.2018 10:15

Chyba wolał bym przemowę prezesa niż takie kpiny żona pracuje w zwykłym sklepie w G-D i dostała po 300 zł na dziecko i kosz słodyczy warty ponad 200 zł. Zwykły człowiek ma gest nie jak tak ten cały Agrolok.

Paulina
@oooo 30.12.2018 14:36

Rozumiem, że możesz być niezadowolony z pewnych aspektów, związanych z AGROLOK. Ale zachęcam Cię do tego, żebyś znalazł jakieś pozytywne strony wspomnianego powyżej pracodawcy. Co powiesz o atmosferze panującej między pracownikami tego przedsiębiorstwa? Jest na tyle korzystna, iż nie przeszkadza w wykonywaniu obowiązków?

oooo
@Paulina 30.12.2018 15:25

Powiem tyle że Agrolok sam psuje sobie opinię i to bardzo jak dalej bd robić zostaną bez pracowników .

Darek
@oooo 30.12.2018 15:32

A tak realnie patrząc - warto tam iść dla samej kasy i zdobycia doświadczenia?

Anka
@Darek 02.01.2019 18:40

Dla kasy nie ale można trochę się nauczyć i uciec gdzieś dalej n

Sławek
@pracownik 22.12.2018 08:26

Dzielicie włos na czworo. Najważniejsza jest atmosfera i ile można zarobić w firmie. To są 2 składowe w wielu ankietach. Załóżmy że Twoja żona ma 2200 zł "na rękę" w sklepie a Agrolok np płaci 2500 zł. To policz sobie 3600 zł różnicy rocznie, to czy ten talon za 300 zł jest aż tak znaczący? Agrolok bardzo zawiesza się na tym aby płacić adekwatnie do tego co robisz (podstawa plus premia), ale sądzę że powoli przekona się do innych rzeczy. Nawet ta książka i ciastka to już pewnie więcej niż kiedyś. Ja np. paniom zawiozłem czekoladki do biura rachunkowego, a nie muszę bo i tak trzeba im płacić. Ale to miłe że nie opiera się wszystko tylko na kasie i relacji typu "płacę-wymagam".

pracownik
@Sławek 03.01.2019 16:32

haha atmosfera ? śmieszne tylko każdy patrzy żeby donieść na kogoś . żona zarabia dużooo więcej i jej wypłata zawsze jest większa niż moja więc nie pierdziel mi głupot dobrze ?? dlatego się zwalniam bo mam już lepszą ofertę i to sporo a tej firmy nie chcę znać .

Sławek
@pracownik 03.01.2019 19:04

Nie wiem czy ma dużo więcej, słyszę w Biedronkach czy w marketach w Brodnicy i nie mają tam nie wiadomo ile, choć trochę się poprawiło. Ekonomia jest jedna-jak firma da Ci auto służbowe to obetnie na podstawie albo na premii, jak da wypasione paczki na święta i bony to np. mniej osób dostanie premię. Psychologicznie to działa. Mogę co miesiąc pracownikowi dawać rogalika do kawy, gumę do żucia itp. Powie że super pracodawca, a obetnę na podstawie np. 100 zł, czego nie zauważysz, przychodząc do Agroloku.

Paulina
@Anka 02.01.2019 19:45

Takie miejsca pracy, które umożliwiają zdobycie doświadczenia młodym osobom należy docenić w sposób szczególny. A z Twojego posta jasno wynika, że firma AGROLOK jest właśnie takim miejscem. A czy ten pracodawca jest przychylny osobom, które chcą zatrudnić się na krótki okres?

Loki
@pracownik 22.12.2018 08:26

Również nie polecam tej firmy

Jacek
@Paulina 04.01.2019 16:08

To doświadczenie jest chyba jedynym plusem pracy w tym miejscu. Są firmy co zdecydowanie lepiej płacą.

kiedyś
@Jacek 05.01.2019 10:55

Zgadam się też robiłem chwilę i uciekłem bo zarobki były śmieszne teraz zarabiam jeszcze raz tyle. Pozdrawiam .

Dawid
@kiedyś 06.01.2019 10:07

Załapiesz, o co biega na stanowisku i w nogi - inna firma doceni cie bardziej.

kiedyś
@Dawid 06.01.2019 12:44

Tak zgadza się . Szwagier pracował na magazynie 2 mieś i zwolnił się bo niby po 8 godzin się pracuje i niema nadgodzin a tu okazało się po 12 a pensja za 8. Niby miała być premia potem wolne a na końcu nic nie było. To jak oni traktują pracownika ? Zwłaszcza jeden kierownik w GD rodzina albo praca wybieraj takie usłyszał słowa od niego i wybrał rodzinę .

Hubert
@kiedyś 06.01.2019 23:31

Nie zapłacili mu za nadgodziny? E to już nie fair!

kiedyś
@Hubert 07.01.2019 20:40

No niestety nawet bardzo ...

Zadowolony
@pracownik 22.12.2018 08:26

Dobrze że w ogóle dali wspaniałą firma

MAciej
@oooo 30.12.2018 15:32

W Agroloku zarabiają tylko ci na.wyzszych stanowiskach a zwykłych pracowników traktują jak Ukraińców albo jeszcze gorzej

trojniak
@pracownik 22.12.2018 08:26

Tak - dlatego teraz nam odchodzi ekipa 34 osobowa do Polisch Agro ;-( .

Pracownik cgd
@trojniak 29.01.2019 21:08

Nie ma co się dziwić że ludzie odchodzą a swoją drogą liczba 34 jest wyssana z palca ????

power
@trojniak 29.01.2019 21:08

I tak ma być... robimy swoje, jeńców nie potrzebujemy

trojniak
@Pracownik cgd 30.01.2019 10:31

Jestem jeden z nich... Zapraszam do kontaktu jakby cos.

Zadowolony

Krótko i na temat: pracuje Tu (AGROLOK) kilka lat (nie jest to żadne kierownicze stanowisko) i jeszcze żadna poprzednia praca nie sprawiała mi tyle radości i zadowolenia a także samospełnienia co ta tutaj.

Sławek
@Zadowolony 30.01.2019 00:09

U mnie byłoby podobnie jakbym wskoczył na bardzo dobre stanowisko. Każdy ma inaczej.

DariA
@Zadowolony 30.01.2019 00:09

Taaaaaaaaaaaaa????????????. Najgorsza atmosfera swiata w tej firmie. NIE POLECAM

skwar87

perfekcja komunikacji gwaran środków, stabilność handlu, konkurencyjne ceny Lubię atmosferę w AGROLOK SP. Z O.O. za: Obecność kobiet :)

Paw

Agrolok to sekta wiec postanowilam odejsc do firmy z Bydgoszczy o nowoczesnych strukturach zarzadzania i z szacunkiem dla pracownikow. Atmosfera w firmie to dno - zdecydowanie nie polecam.

ooooo
@Paw 11.01.2019 23:48

Rolnicy uważajcie na towar z tej firmy bo często jest stary źle przechowywany a nawozy stare mielone i wsypane w nowe opakowanie czyli bardziej pył niż nawóz !!

wąs
@ooooo 12.01.2019 10:53

Ja pracuje już 4 lata w Agroloku, dużo sprzedaje różnego asortymentu i jeszcze nigdy nie trafił mi się towar stary, po terminie czy jakkolwiek nie nadający się do użycia. przynajmniej nikt z moich klientów mi tego nie zgłaszał. Nawozy nie są stare ani mielone bo ilości sprzedawane dziennie powodują ciągły napływ świeżych nawozów i nie ma takiej możliwości jak wyżej napisane. 100% bełkot konkurencji albo zemsta super pracownika :). Oczywiście że są sprawy które denerwują w agroloku ale gdzie ich nie ma.

ooo
@wąs 12.01.2019 20:53

mam na to dowody

wąs
@ooo 12.01.2019 21:12

a ja nie

Sławek
@Paw 11.01.2019 23:48

Nie jest to sekta. Na pewno otoczą Cię opieką i jak robisz coś to będą Cię wzmacniać, a jak nie to szybko wyłapią że markujesz robotę i współpraca się skończy. Tam nie ma czasu na to że się będziesz nudzić albo bezmyślnie klepał w klawiaturę albo patrzył w monitor komputera. Ja już kiedyś pisałem-tempo pracy mają duże; jak ja mam 40 w tym roku to wiem co piszę, bo nie mam 25 gdzie nic nie robiłem i nagle trafiłem tutaj.

Sławek
@ooooo 12.01.2019 10:53

Firma nawozy ma od producentów zewnętrznych bo sama ich nie produkuje ani nie miesza. Stąd trudno aby "grzebali w worku" i coś tam mielili, dosypywali itp. Zastanów się, jakby tak robili to po 1-2 sezonach by zwijali interes. Raz, dwa wciśniesz byle co klientowi a potem już nic nie kupi. Na pewno od paru lat składują nawozy w magazynach lub "w namiotach" (nie jest to typowo murowany budynek). W ten sposób wykluczyli problemy ze składowaniem nawozu, jego zbrylanie itp.

ooo
@Sławek 15.01.2019 18:35

W G-D większa część stoi na dworze a mielone są głównie baksy wsypane potem w nowe

Sławek
@ooo 16.01.2019 09:25

Te wpisy są na poziomie przedszkolaka. Nawet film na you tube pokazuje że wszystko w Golubiu jest zadaszone, a parę big bagów stoi pod ścianą na środku i na końcu terenu przy Dworcowej; jak w sezonie sprzedaży towaru jest dużo na placu.

Sławek
@Paw 11.01.2019 23:48

Te nowoczesne struktury wszędzie są te same. 8 godzin pracy, wypłata na konto. I robić swoje , za dużo nie gadać. A na rozmowach wizje pracy i jaki jesteś ważny to tylko takie pozory, bo rynek z dobrymi pracownikami jest trudny, to nawijają "makaron na uszy".

ooo
@Sławek 16.01.2019 19:07

Pracowałem na magazynie wiem co mówię . Więc to twoja wiedza jest na poziomie 0.

Jaca
@wąs 12.01.2019 20:53

niestety są, brak odpowiedniej bazy magazynowej (a by zarabiać musi być ilość zamawiana) więc stoi towar pod chmurką, BB zamakają, nawozy z dodatkiem Ca czyli Cany wszelkiej maści się pylą od słońca, do tego często bazy magazynowe u przyjaciół i znajomych królika, gdzie jakość przechowywania jest też beznadziejna, więc to przerabiają i w zależności od uczciwości, albo odrzucają szrot albo tylko mieszają. Niestety z Agroloku zrobiło się 100% korpo, cóż presja konkurencji + często nadmierne ambicje rodzą patologię, bo 2 nowoczesne linie i jedna fabryka w Osieku w stosunku do wszystkich placówek (a jest ich trochę) gdzie dominuje często łopatologia stosowana rodem z PRL to trochę mało. Co do cen, wbrew pozorom może być tanio, ale większośc handlowców (duża część to naprawdę zero wiedzy, zwłaszcza na telefonach) nie sprzeda ci towaru w 6 czy 7 segmencie bo na tym nie zarobią prowizji, tylko próbują wcisnąc w zerówce, a tam cennik jak na Batorym, albo w sklepie dla działkowca. Jednak jeśli trafisz odpowiedniego handlowca to współpraca może być naprawdę bardzo owocna. Terminy dają takie, że na rynku chyba nikt tyle nie da, najwięcej pamietam prawie dwa lata płatność za nawóz. Sami jak nikt nie da ciała z przepływem informacji to w 99% przypadków płacą za towar od rolnika w terminie i z reguły jest to 14 dni (przynajmniej było), a każdy kto sprzedaje płody rolne wie jak cięzko z tym bywa, zwłaszcza na rynku bydła rzeźnego

Jaca
@Sławek 15.01.2019 18:35

Nie kłam, nawozy konfekcjonują, bo masa tego przychodzi luzem, od Yary czy K+S. Podrzucic parę fotek piramidek nawozowych pod chmurką w Osieku, Golubiu, czy Ujsciu i to stoi sobie spokojnie po 3-4 miesiace niejednokrotnie, sztaplowane na 6-8 poziomów, gdzie producent z reguły daje maks 3 poziomy na wytrzymałość BB i granulacji. Albo fotki chałupniczej "mielarki" nawozowej. Fakt, że Agrolok stara się od tego odchodzić, ale to jeszcze daleka droga, bo nikt z logistyki czy zaopatrzenia z reguły nie przejmuje się bazą magazynową, no ale zawsze jest okazja wyhaczyć nawóz za śmieszne pieniądze, bo twarde reklamacje to często 30-50% upustu od ceny

Hemingway

Właśnie się zwolnilem,zaraz za mną na plac wyjechało dwóch również oddać auta. Na moim rejonie 60% ludzi miało już dosyć tego dzwonienia i odwiedzania . Wczoraj dzwoniła dziewczyna z biura - mówili nic nie chca , A dzisiaj ja na podwórzu i to samo tylko musisz oglądać jak już w progu bramy chcą spuścić psy. To było by dobre gdyby były ceny choć te same co konkurencja ,wtedy można być miły ,Dac kalendarz i dlugopis i wtedy moze udałoby się sprzedać. A bycie miłym przy cenach średnio o 10% wyższych nic nie da. Modlilem się żeby na początku rozmowy nie pytali o ceny nawozów. Jak już zapytali to nic więcej nie chcieli słuchać. Gość zamówił, nigdy nic nie zamawiał więc uruchomiła klienta,- zanim zamówienie było zaakceptowane ile ja się ja jeździłem z papierami umowami - już chciał odpuścić zamówienie Ale się udało podpisal- no to tylko wypytac sąsiadów i jechać do sołtysa i pasuje. 2 dni załatwiania żeby zamówił 6j kukurydzy, odżywkę i 3 tony wapna .

Paulina
@Hemingway 10.01.2019 22:14

To ważne, by dzielić się tu swoimi spostrzeżeniami na temat danego pracodawcy, a więc fajnie, że postanowiłeś to uczynić. Jednak Twoja wypowiedź może wydawać się nieco chaotyczna, a przez to nie do końca zrozumiała. Wiemy, iż AGROLOK nie jest już Twoim pracodawcą. Może zatem orientujesz się, czy planują teraz zatrudnić w tym przedsiębiorstwie nowych pracowników?

Sławek
@Hemingway 10.01.2019 22:14

Hemingway widać że masz z 20 kilka lat i ja też takie kiedyś miałem nieżyciowe przemyślenia. Jak napisałeś że 60% ma dość tego odwiedzania tzn że nie pasujecie do tej pracy. A od tego "krok" do samych problemów z rolnikami-a to cena za wysoka, a to 100 innych rzeczy. Gdyby cena decydowała o zakupie towaru to wszyscy jeździliby seicento i fiatem pandą bo są najtańsze i używali szarego papieru toaletowego rodem z PRL bo jest najtańszy. Zasada jest zawsze jedna-najpierw mówimy o pozytywach a minusy (cena) na końcu. I staramy się tak prowadzić rozmowę aby zachować taką kolejność. Bo jak najpierw cena to klient od razu się wycofa, porówna z konkurencją i na ogół spotkanie się zakończy. Wiedzę swoją czerpię ze sprzedaży bezpośredniej, gdzie pościel wełniana czy garnki kosztują 4 tys zł. I po to jest pokaz, aby to ludzie kupowali. I zasada jest jedna-najpierw plusy, co mi da cudowny garnek lub pościel a dopiero cena na końcu i to najpierw zaczynamy od wielkości raty, aby klient to przełknął. W ten sposób Lama Gold sprzedała ponad 2 miliony kompletów takiej pościeli w ciągu ponad 20 lat. A każda średnio kosztowała 3 tys zł. I nikt nigdy od ceny nie zaczynał, choć ludzie ogólnie czuli że to nie kosztuje 300 zł.

rolnik
@Sławek 15.01.2019 18:48

Weź zastanów się co ty mówisz handlowcy z tej firmy są bardzo upierdliwi i próbują wcisnąć towar który jest dużoooo droższy duże grono rolników to potwierdzi .

Sławek
@rolnik 19.01.2019 23:09

Nie wiem czy bycie upierdliwym to dobra cecha handlowca. Na dłuższą metę raczej to ludzi denerwuje. Raczej argumenty dotyczące mojego towaru są ważniejsze. I odwiedzanie częściej rolników, którzy rokują na moim terenie, a Ci z "wiecznymi problemami" powinni być rzadziej odwiedzani, aby nie tracić sił na nich. Pomimo że w każdej firmie mamy bazę wielu klientów to i tak statystycznie żyje firma z 20-30% z nich, a nie ze wszystkich. To jest złudzenie każdego nowego handlowca-że kasę na moje produkty wyda każdy z nich i miliony zaraz się posypią na konto firmy, a prowizja dla mnie. Pamiętam jak w podręcznikach większość odwiedzała duże szkoły, gdzie dany produkt polubili i z tego mieli obrót. A nie z tego że wszystkich odwiedzali po równo, gdzie np. ktoś pojechał do małej szkoły "za górami, za lasami", a tam wyszła Pani która chciała dużo gadżetów, a dzieci w klasie 10 "na krzyż". A takich placówek na północy kraju jest najwięcej. Dużo droższy produkt-ktoś napisał o 10%, to nie jest dużo droższe. Pomijam sytuacje że sobie firma narzut większy zrobiła na towar, ale w 90% wyższa cena wynika z lepszej jakości towaru, dodatkowo u Was są odroczone płatności jak ktoś nie ma gotówki. To gdzieś firma musi odbić to sobie. Jak z ciekawości obserwuję czasami półki w marketach to widzę po niektórych towarach (bo trudno zauważyć wszystko jak jest np 30 000 różnych produktów), że głównie "schodzą" produkty w średnich cenach, a nie w najniższych. To znaczy że jakość jest też ważna, a nie cena tylko. Jedna z firm w Ostródzie (branżą elektronarzędzi) zauważyła że obecnie bardzo się liczy obsługa posprzedażowa czy jak coś mi się zepsuje to ktoś się tym szybko zajmie, a nie najważniejsza jest sama cena, jak było przez lata.

Paulina
@rolnik 19.01.2019 23:09

Nalegam, żebyś zakończył już dyskusję na powyższy temat i postarał się skupić na bardziej istotnych tu kwestiach. I bardzo proszę - nie pisz o innych osobach w sposób, który mógłby je obrazić. Zabrania tego bowiem regulamin serwisu GoWork: http://gamertc.com/regulamin Widziałam, że AGROLOK szuka właśnie nowych pracowników. Wiesz może, czy wymagane jest jakiekolwiek doświadczenie na danym stanowisku? Zachęcam Cię do dalszego uczestnictwa w dyskusji!

Wezyk

Witam. Czy ktos był na rozmowie o prace jako PH w ostatnim czasie?? Mówiono ze dadzą odpowiedz o wynikach rekrutacj i do tej pory nic. Niepoważne podejście do rekruta a co mowiac o kontakcie w firmie (pracownik-siedziba)

Sławek

Dla wszystkich firm rolniczych "Sajgon" zacznie się w 2021 roku, jak towaru z GMO już nie da się sprzedawać, bo zmienią się przepisy. A to czy handlowiec sprzedaje czy big bag jest na dworzu czy w magazynie to dla przedszkolaków temat zastępczy na go work. W 2015 r. firma mogła mi finansowo dogodzić, ale nie-sądziła że przyjmie następną osobę i się będzie kręciło, bo wystarczy odpalić samochód i pojechać w dal. Ani to się nie sprawdziło ani to że dyrektor od pasz sprawę załatwi. Jednym słowem będzie się działo. Pytanie zasadnicze-do czego Wasza dwójka będzie potrzebna w 2021 r.? To są brutalne realia handlu. Jesteś i zarabiasz tyle i tyle póki się opłacasz.

Sławek

Jeden z koszykarzy NBA miał kiedyś napis na koszulce: urodzony by to robić. I albo w danej firmie jesteś taką osobą, albo nie. W większości firm, które się odwiedza zawodowo, jest podobnie-płacowo, ewentualnie atmosfera to nadrabia, co też jest ważne. Jeżeli ja doszedłem do wniosku że zarobię w prywatnej firmie podobnie jak w budżetówce, a zmartwień mam mniej to siedzę w budżetówce. A że trzeba jakoś żyć to trzeba sprzedawać, np. nieruchomości bo tu są pieniądze. A że mogę to robić nawet pijąc kawę w kawiarni to mi pasuje, a nie 8 godzin codziennie w firmie przy biurku. I każdy z Was mając dziś 20-25 lat dojdzie za 15 lat do podobnych wniosków-albo biorę to co jest na rynku (zmienianaie firm najczęsciej niewiele finansowo zmienia) i siedzę cicho albo się wkur..... jak jest źle, albo sam trochę działam i kształtuję rzeczywistość.

Zostaw opinię o AGROLOK SP. Z O.O. - Golub-Dobrzyń

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AGROLOK SP. Z O.O.