Bank Zachodni WBK S.A.

Adres: Rynek 9/11, 50-950 Wrocław

NIP: 8960005673 REGON: 930041341 KRS: 0000008723

Bank Zachodni WBK S.A.
2 244 6 1

Opinie o Bank Zachodni WBK S.A.

Grego

Nie polecam tej placówki kiedy nie wejdę to naj dłużej trzeba czekać żeby się dostać do obsługi jak już się dostanę to zostanę zbyty odp nie stery ale nie możemy przyjąć wpłaty od pan! Co naj ważniejsze idę do tej samej placowi centrom miasta bez obaw obsługują bez żadnej wymyśla ze muszę posiadać upoważnienie Co od x roku za wszystkie wpłaty prowizja jest obciążana z rachunku firmowego

Brodi

Czy ktoś wie na jakich warunkach przeszli pracownicy DB do SAN? Czy mają jakieś gwarancje zatrudnienia? Czy i kiedy planowane są jakieś zwolnienia. Przeszło prawie 2k pracowników więc coś musi się wydarzyć.

nick
@Brodi 12.12.2018 22:24

Pracownicy Deutsche przeszli na warunkach umów o pracę, które mieli z DB. Jasne , że planowane są zwolnienia. To standard w sytuacji łaczenia banków, że robotę traci minimum 30% załogi. Akcja ruszy po nowym roku, kedy dokładnie, to wie tylko zarząd , koszty i HR.

Ryzy
@Brodi 12.12.2018 22:24

Ciekawe co z warunkami sporu zbiorowego, które mają pracownicy exDB w SAN?

Joanna
@Brodi 12.12.2018 22:24

Czy obecnie pracujesz w tym miejscu? Dlaczego sądzisz, że w firmie zajdą jakieś znaczące zmiany? Czy pracodawca coś o tym wspominał? Rozumiem, że pracownicy są zaniepokojeni, czy są jakieś sygnały świadczące o tym, że nastąpią zmiany na gorsze? Może jednak będą one pozytywne.

Dex
@Brodi 12.12.2018 22:24

No i ruszyły zwolnienia.

BBC
@Dex 04.01.2019 11:51

Jaki region/makro?

Ja
@Brodi 12.12.2018 22:24

Wszystkie

Bbc
@Ja 10.01.2019 14:55

Myślę że najpierw wezmą się za exDB a później za dublujace się stanowiska wraz z centrala a na koniec dystrybucję.

Ghu
@Bbc 12.01.2019 08:20

Ktoś coś wie o zwolnieniach?

Bbc
@Ghu 31.01.2019 12:47

Podali info. Pojechali.

lunder
@Bbc 31.01.2019 21:10

wg informacji z sieci szykują się wysokie odprawy. Ciekawe, czy rzeczywiście centrala zamierza wypłacić wszystkim pracownikom aż taka kasę... Jeśli tak to dla ludkow z dawnego DB to opłacalny transfer nawet jeśli krótki, to w portfelu będą mieli na kilka miechow spory zastrzyk gotówki

Dert
@lunder 04.02.2019 02:18

Kiedy ruszą te zwolnienia? Miało być od 10 i cisz. Ktoś coś wie?

Trickster

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Mniejsza presja na sprzedaz, wieksze skupienie na obsludze klienta. Wieczny brak czasu na wszystko. Kolejlki na infolinii przez wiekszosc czasu. Czeste przerwy w dzialaniu systemow.

Bzwówka,

Praca ciężka bo w sprzedaży. Presja czasu, plany ale jako firme bardzo sobie chwalę. Są co chwilę jakieś zmiany i trzeba się dostosowywać, nadążac. Jest bardzo duzo dodatkowych motywatorow. Benefit. Rajdy bankowaca. Medicaver dodatkowa opieka medyczna i bardzo dobre wynagrodzenie. W zależności do obowiązków. Im szybciej wynegocjuje się stała stawkę tym lepiej. Premie są ale różne co chwilę zmiany. Jako pracodawca polecam bardzo Moje sugestie dla Bank Zachodni WBK S.A.: Odpowiednie premie do realizacji planów

Przestroga

Ja Powiem tak…kiedyś kochałam ten bank i wierzyłam w niego. Wydawał mi się teki inny niż pozostałe, taki nowoczesny i otwarty na klienta. Pracowałam w nim 7 lat. Miał super CRM – inne banki raczkowały!! Moi pierwsi dyrektorzy to byli ludzie w rekrutacji wewnętrznej którzy ścieżką awansu dostawali się na to stanowisko. Nie każdy dyrektor to była udana rekrutacja – bo pomyłki również się zadrżały, ale przeważnie byli to ludzie z doświadczeniem od których można było się uczyć. Pamiętam bank w którym można było negocjować oprocentowanie kredytu, ale tak naprawdę – nie na niby jak to się dzieje obecnie – bo aktualnie bank nastawiony jest na to, aby oskubać klienta maksymalnie!! Pamiętam jak atmosfera była dobra, jak w banku były możliwości rozwoju. Oj dawno to było… Odeszłam gdy zrozumiałam, że już nic na mnie tu nie czeka, a ja zap…m jak ten chomik w kołowrotku – codziennie tak samo, ale…szybciej. Dochodziło do absurdalnych sytuacji w których była promocja na kredyt gotówkowy 4,99%, ale nie wolno nam go było sprzedawać bo DZNS był z niego znikomy. Tak samo było z kredytami hipotecznymi. Plany były wyżyłowane na maxa! Wręcz nierealne. Jak wmawiano nam, że mamy potraktować naszą pracę jak własną działalność gospodarczą. Telefonów dzienne wykonywaliśmy jak na infolinii – aby tylko coś sprzedać. W sytuacjach gdy wiedzieliśmy, że klient w innym banku nie otrzyma kredytu i jesteśmy jedyni którzy go skredytują to sprzedawało się najdrożej jak się dało! Jak przyszedł nowy makroregionalny z DB na Śląsk i powiedział, że nie ma kredytów bez ubezpieczenia! Nie wolno takiego sprzedać, bo penetracja spadnie i że, do każdego klienta któremu ktoś sprzeda kredyt bez ubezpieczenia będą dzwonić, aby sprawdzić jak doradca prezentował ubezpieczenie – jakich argumentów użył, aby go przekonać. Mogłabym tak do rama pisać… Jak odeszłam – dopiero wtedy zrozumiałam, jak bardzo ludzie w tej firmie są zmanipulowani. Powiem wam… nie warto! Szkoda zdrowia – system premiowy jest śmieszny do wysokości planów – anty-motywacyjny. Mobbing jest na ogromną skalę. Poza tym – bank ten stoi przed widmem ogromnych zwolnień i cięć budżetowych. Jeśli ktoś jednak bardzo chce pracować w Santander Polska to niech wie, że robi to na własną odpowiedzialność i negocjuje jak najwyższą podstawę (minimum 4 tys. Podstawy na stanowisku DK) – bo później leczenie zdrowia po pracy w tym banku kosztuje, a tego Santander już nie zwraca!

B.

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zrezygnować z tabelek poniżających pracowników.

Bylypracownik

To co dzieje sie w oddzialach w Warszawie to jest jakies nieporozumienie. Zwalniają pracowników za rowno tych co nie robią planów jak i tych co robią plany bez wczesniejszej rozmowy, później szukają na ciebie haczyk. Czesto dyrektorami są ludzie którzy nie potrafią zarządzać zespołem. Przykładem jest 4 region. Pracownik nic dla nich nie znaczy kolesiostwo dwulicowość to najbardziej opisuje 4 region jak i bank. Nie polecam !

Jarosław Kowalski
Zweryfikowany użytkownik

Podsumowanie rozmów Zespołu Relacji Pracowniczych z pracownikami oddziału BZ WBK - 01.07.2016 : "Każdej osobie zadano pytania o atmosferę w zespole, współpracę, przebieg spotkań zespołowych , styl zarządzania dyrektora oraz zgłoszenie na skrzynkę etyki. Parę osób przytoczyło kilka sytuacji w których pani dyrektor reagowała emocjonalnie, podawali cytaty: "Ty mi nie będziesz mówić co mam robić", "Jak będziecie tak pracować to was wszystkich pozwalniam", "Jeśli nie chcesz, nie musisz tu pracować". Pracownicy relacjonowali że pani dyrektor ma zwyczaj siadania na sali operacyjnej naprzeciwko stanowisk kasowych i obserwuje ich pracę. Pani dyrektor nie informuję doradców wcześniej o tym że będzie się m przyglądała, nie tłumaczy też dlaczego to robi. Według pracowników pani dyrektor pilnuje żeby na przerwy chodzili pojedynczo (oddział 10 osobowy). Rozmowy na przerwie czy przystawanie w korytarzu, aby poruszyć nawet biznesowe tematy, pracownicy odbierają jako niemile widziane przez przełożoną. Gdy dwie osoby są na przerwie pani dyrektor przychodzi i przerywa, czasem prosi o zejście do klientów. Część pracowników mówiła o tym że rozmawia się po kryjomu, doradcy boją się rozmawiać w korytarzu, nawet jeśli przekazują sobie klientów, w obawie że przyjdzie pani dyrektor i zobaczy że nie pracują. Kilka osób mówiło o sytuacjach, gdy doradcy pomagali sobie nawzajem, pani dyrektor upominała ich, zwracała im uwagę, że mają sami szukać rozwiązań. Kilka osób wspomniało , że zdarzyło się że gdy pani dyrektor włączała się w sytuację konfliktową doradcy z klientem, przyznawała rację klientowi, upominając doradcę. Większość pracowników chwali atmosferę w oddziale jaka panowała przed objęciem stanowiska dyrektora przez panią M.M. Pracownicy byli przyzwyczajeni do otwartych rozmów, wsparcia dyrektora przy obsłudze klienta. Teraz pracownicy obawiają się rozmawiać między sobą, śmiać się żeby dyrektor nie zwróciła im uwagi że nie pracują. Wszyscy pracownicy pracują w oddziale dłużej niż obecna pani dyrektor, zatem mają porównanie jak wyglądało zarządzanie jednostką wcześniej. Pracownicy odczytują zachowanie przełożonej jako kontrolowanie ich pracy, pilnowanie ich, szukanie okazji do krytyki, uznają to za brak zaufania ze strony dyrektora. Niektóre osoby interpretują kontrole kontaktów między pracownikami jako chęć sprawienia aby relacje między nimi były gorsze. Taka sytuacja jest dla nich stresująca. Jeden pracownik twierdzi że boi się zwrócić uwagę pani dyrektor jeżeli się z czymś nie zgadza. Jest to przez tę osobę wiązane z możliwością utraty pracy. Dwie osoby stwierdziły że pracownicy boją się zgłaszać nieprawidłowości bo mają obawy że w konsekwencji stracą pracę. Inna osoba wprost powiedziała że nie ma zaufania do procesu i jej zdaniem pracownicy ponoszą konsekwencję (np: przeniesienie do innego oddziału, rozwiązanie umowy ) w sytuacjach potencjalnego konfliktu z przełożonym." W podsumowaniu natomiast stwierdzono: "Skala nie właściwych zachowań pani dyrektor nie jest duża, jednak przy jednoczesnym braku jasnej komunikacji z pracownikami zachowania te mogą być interpretowane negatywnie. Podsumowując zarzuty podejrzenia o mobbing nie zostały potwierdzone. Zachowanie pani dyrektor oraz ich interpretacja wynika z braku bezpośredniej komunikacji między pracownikami a przełożoną. Cel na następne kilka miesięcy dla dyrektora oddziału to budowanie zespołu i integracja." Co musiałoby się wydarzyć i jak długo trwać aby pracodawca przyznał że w jego firmie występują przypadki mobbingu?

Kandydatka

Wybieram się na rozmowę na stanowisku doradca klienta gotówkowego czyt. Kasjer ???? Czy ktoś może mi konkretnie podać o jakie wynagrodzenie mogę się ubiegać. Są różne informacje a nie chciałabym zniechęcić do siebie oraz byc pokrzywdzona w jakiś sposób. Proszę was bardzo o konkretną odpowiedź. Z góry dziękuję bardzo :)

Joanna
@Kandydatka 09.10.2018 22:54

@Kandydatka, jak potoczyła się rozmowa? Widzę, że nikt nie udzielił Ci na forum informacji, o które pytałaś, czy zdobyłaś wiedzę z innych źródeł? Może zatrudniłaś się w firmie i mogłabyś się podzielić doświadczeniami? Jakie warunki zostały Ci zaproponowane?

Lubellak

Nie widzę sensu pracy w tym banku. Po 5 latach stwierdzam - zmarnowany czas. To co dzieje się w tej instytucji to nawet w głowie się niemiesci. Słowo etyka mi przychodzi na myśl, a w zasadzie jej brak. Myśle ze dyr regionu wiedza bardzo dużo .

Joanna

Ciekawe co się stanie z pracownikami DB? do tej pory nie mamy zadnej informacji. Zastanawiam się, czy powinnam rozglądać się za praca czy czekać do końca. Jakie Wy macie zdanie na ten temat?

doradca klienta Poznań
@Joanna 12.09.2018 20:09

Maja mieć jak pracownicy z KB ROK ochrony. To potwierdzone info.

Xoxo
@doradca klienta Poznań 14.09.2018 19:44

Ściema... W życiu tak nie będzie, poważnie to pisze. Santander nie ma na to funduszy

doradca klienta Poznań
@Xoxo 20.09.2018 18:39

do XOXO mają i będą mieli, takie były warunki przejęcia DB. Nie wiem skąd Twój komentarz in informację że BANK nie ma środków za zakup innego banku zgodnie z umowa ? Jedyną niewiadomą jest ilu praconików DB zgodzi się pracować dalej pod Szyldem Santandera i z naszym systemem premiowym, stylem pracy w danym sektorze itp.

xoxo
@doradca klienta Poznań 20.09.2018 22:55

doradco, masz na myśli tylko sprzedaż? Ja pracuję w Centrali (w biurze), więc wątpie, że wezmą nas wszystkich i jeszcze będziemy mieć rok. Aż tak kolorowo to przejęcie się nie przedstawia...

doradca klienta Poznań
@xoxo 21.09.2018 15:13

Coż. Mówie tylko co wiem od szkoleniowców i menadżerów. Każdy pracownik DB ma mieć rok gwarancji pracy z godnie z umową przejęcia. Więcej szczegółów nie znam

Joanna

@Niezadowolona, napisz proszę, czy podpisywałaś z pracodawcą jakąś umowę praktyk, gdzie przedstawiony był zakres obowiązków i informacja o dalszym zatrudnieniu. Zgłaszałaś swoje uwagi dotyczące pracy? Może z czasem mogłabyś się uczyć nowych rzeczy.

Joanna

@Pinke, dlaczego sądzisz, że należałoby zwolnić osoby na tych stanowiskach? Twierdzisz, że nie są pomocne, dlaczego? Czym, Twoim zdaniem, powinny się zajmować? @liam, czy informacja o połączeniu banków jest pewna? Napisz proszę, dlaczego uważasz, że nastąpią masowe zwolnienia. Może firma w ten sposób będzie się rozwijać, a zapotrzebowanie na pracowników wzrośnie?

Jarek

Fajny merytoryczny wpis, szkoda że bez konkretów "dk Poznań" - przecież możesz powiedzieć ile zarabiasz brutto, inni będą mieć porównanie czy pracują za mniej czy mieć satysfakcje że zarabiają więcej. Smutna perspektywa wiedzieć że nie dopracujesz w tym miejscu do emerytury - też zdawałem sobie z tego sprawę że szkoda tkwić w tym miejscu gdy w każdej chwili czeka się na wyrok o redukcji oddziałów. Ja pracowałem w wbk 3 lata ale dyrektor mobber postanowił mnie zwolnić bo przestałem mu przytakiwać i robić planów. Dlatego pamiętajcie żeby zbierać jak najwięcej maili,wyników sprzedażowych, pochwał, dyplomów, itd....bo później przydaje się to w Sądzie Pracy przy walce o przywrócenie do pracy lub jak w moim przypadku o odszkodowanie. Jeżeli trafi się na fajnych przełożonych to super, bo też miałem takich- takich którzy potrafili nawet tematy kredytowe załatwiać dl pracowników, jezdzić z nimi do klientów, wtedy aż chce się sprzedawać. W 2016 r co miesiąc miałem podstawę ok. 3500 brutto w powiatowym mieście. Praca w bankowości jest dobra dla młodych żeby złapać doświadczenie i porobić 1- 2 i szukać w między czasie czegoś stabiliniejszego mając już coś w CV. Z tego co wiem po mojej wygranej sprawie zwolniono i dyrektora oddziału i regionalnego (który też przed Sądem Pracy bronił zachowań swojego podwładnego który twierdził "plany sprzedażowe są zmniejszane na czas urlopu") , także trzeba oczyszczać swoje otoczenie żeby inni mogli w miarę normalnych warunkach pracować. Natomiast plany sprzedażowe to kosmos, nie ma tutaj jakiejś granicy - zarząd banku założy jakiś wynik na rok i choćby się waliło i paliło trzeba go wykonać, jak nie to wina....pracownika, bo przecież kogo innego? Czemu nikt jeszcze nie zrobił z tego afery że w insytucji zaufania publicznego toleruje się plany sprzedażowe, wciskanie kredytów po jak największej marży czy ubezpieczeń od nie wiadomo czego. Albo jesteśmy marketem kredytowym i się do tego przyznajemy albo robimy za gentelmanów o wysokoich standardach etyki aby tylko wycisnąć z klientów jak najwięcej.... Reasumując dla nowych pracowników - na rozmowie kwalifikacyjnej mówcie więcej niż chcecie zarabiać dobrze to argumentując bo banki są zdesperowane i szukają pracowników. Wydaje się najlepiej obecnym pracownikom byłoby odejść i zatrudnić się na nowo żeby uzyskać wyższe podstawy.

anonymous
@Jarek 17.09.2018 08:48

Z tym sądem pracy zgadzam się, ogólnie warto zbierać wszystko co może się na w przyszłości przydać. Ja w 2016 r. miałem chyba taką samą podstawe. Obecnie jako DK mam 4100 brutto podstawy. Fakt też że trawa jest malowana w regio i makro na zielono jak tylko jest potrzeba a często takie potrzeby występują Z tymi gentelmenami od sprzedaży. Też się zgodze. Najlepsze są gazetki kwartalne :) Z pięknym PI.AR :D ale obawiam się że w każdym dużym korpo bankowym jest podobnie. Dziś ładnie pięknie, a jak ostatni miesiąc leży pod wzgędem sprzedaży to przecież wina pracownika. No bo kogo innego.

doradca klienta Poznań
@Jarek 17.09.2018 08:48

Z tym sądem pracy zgadzam się, ogólnie warto zbierać wszystko co może się na w przyszłości przydać. Ja w 2016 r. miałem chyba taką samą podstawe. Obecnie jako DK mam 4100 brutto podstawy. Fakt też że trawa jest malowana w regio i makro na zielono jak tylko jest potrzeba a często takie potrzeby występują Z tymi gentelmenami od sprzedaży. Też się zgodze. Najlepsze są gazetki kwartalne :) Z pięknym PI.AR :D ale obawiam się że w każdym dużym korpo bankowym jest podobnie. Dziś ładnie pięknie, a jak ostatni miesiąc leży pod wzgędem sprzedaży to przecież wina pracownika. No bo kogo innego.

Nina
@Jarek 17.09.2018 08:48

I tu się muszę z Tobą zgodzić Były Dyrektor BZWBK

doradca klienta Poznań
@Nina 20.09.2018 18:14

Podsumowując wszystko to TYLKO praca i zawsze trzeba mieć wyjście B :) No i na zbyt wiele (w sumie prawie na nic) nie ma się wpływu w Korpo. Zmieniać świat trzeba w innym miejscu. Pozdrawiam wszyskich.

Dobra zmiana

Wreszcie poszła oficjalna informacja o przeniesieniu siedziby z Wrocławia do Warszawy. Nareszcie mam nadzieję zdedukują nikomu nie potrzebne stanowiska pseudo specjalistów i a najbardziej pseudo menagerów. !!Mam z tego dużą satysfakcję bo widzę jak niektórzy robią w spodnie ????,wariują szukając dla siebie miejsca!!Przynajmniej połowa dyrektorówdo zwolnienia!Wreszcie ,nareszcie hip hip

Pinke
@Dobra zmiana 09.09.2018 00:16

Ja jeszcze kibicuję aby wywalili trochę "bisnes partnerów"-stanowiska nikomu nie potrzebne.Osoby te nie są żadnym wsparciem dla pracowników obecnych i przyszłych ,wręcz przeciwnie.

Happy
@Dobra zmiana 09.09.2018 00:16

Zmiana nazwy,zmiana siedziby ,zbliżony profil działalności to pewnie zmierza w kierunku połączenia dwóch santanderów ktore i tak będą się ludziom mieszać.Po co zatem taki sztab ludzi?Zdublowane działy ,stanowiska pewnie będą rozwiązywane :)Myśle ze spokojnie połowa ludzi dostrzału.Nie po to byl przeprowadzany przegląd stanowisk chwile temu:)

liam
@Happy 12.09.2018 08:32

2Happy - oczywiście że oba banki Santander zostaną połączone ... i to niebawem. Nie może być na rynku dwóch banków o podobnej nazwie i podobnym logo. Z racji połaczenia co najmniej 30% załogi do odstarzału....z racji zmiany siedziby kolejne 30% . W sumie spokojnie z 50% straci pracę. W SCB zarząd ściemnia i nic się nie można dowiedzieć konkretnego. Do związków zawodowych do konsultacji poszły ponoć plany redukcji ... jednak nikt nie puszcza pary z ust. Czy u Was ( dawnym BZ WBK) wiadomo coś więcej?

Chciałam korpo to mam

Zmieniłam pracę bo myślałam że praca w Bzwbk obecnie Santander Bank Polska pozwoli mi rozwinąć skrzydła. ..... Jak bardzo się pomyliłam przestroga dla nowych pracowników- jeśli ubiegasz się o stanowisko doradcy klienta to uważaj bo do Twoich obowiązków będzie należeć obsługa klientów kasowych , kredytowych, lokatowych i po 3 miesiącach pracy jakby tego było mało dostaniesz Skarbiec czyli będziesz miał dodatkowo obowiązków- i nikt ci ni3 podziękuje bo przy takim natłoku obowiązków ciężko zrobić plany sprzedażowe. Więc będzie dywanik u Dyrektora. Plusem jest fajny zespół ludzi bez tego już dawno bym nie pracowała. ..

anonim

(usunięte przez administratora)

doradca klienta Poznań

I co ma ten link wnieść do tematu opinii o pracodawcy jakim jest BZ WBK. ?

nick
@doradca klienta Poznań 26.08.2018 20:34

inteligencją nie grzeszysz.. pomyśl szczurze korporacyjny

AAA

Szukasz w pracy w bzwbk? Nie polecam, uciekaj. Dyrektorzy nie szanują pracowników, mobbing na porządku dziennym. Zrobiliście plan? fajnie.. ale zawsze znajdzie się produkt którego było za mało . Nigdy nie jest wystarczająco dobrze żeby zostać docenionym,nawet po realizacji planu. Zero szans na podwyżkę, chyba że przeniosą cię do innego miasta to dostaniesz w ramach pocieszenia. Jak już zostaniesz przedłużanie umowy jest związane z poniżającą rozmową z regionalnym, aż odeche ci się pracować i przychodzić do pracy.

doradca klienta Poznań
@AAA 30.08.2018 21:29

Super merytoryczny komentarz.... Pani czy Pani AAA Aż, wiedza się wylewa... Po prostu przydatna opinia....

Joanna

@gurmet, czy otrzymałaś już informację o wyniku rekrutacji, udało Ci się dostać pracę? Podziel się tym na wątku. Zapraszam Cię też do opisania pierwszego wrażenia z pracy. Może się to przydać innym osobom. @doradca klienta Poznań, Twój wpis na pewno pomoże wielu osobom w podjęciu decyzji o zatrudnieniu. To ważne, że atmosfera jest miła, a kontakt z przełożonymi dobry.

doradca klienta Poznań
@Joanna 23.08.2018 18:05

:)

doradca klienta Poznań

A może by tak ktoś BEZ EMOCJI, napisał komentarz merytorycznie o pracodawcy, oddziale, regionie czy miejscu gdzie swoje obowiązki wykonuje ? Za dużo takich postów nie widzialem, ale mniejsza. :) Ja pracuję w oddziale jako doradca klienta (przez 2,5 roku z kasą) obecnie już bez ( na szczęście) Wiele się przez te 4 lata zmieniło, jednak moim zdaniem BZ WBK S.A. Jako pracodawca jest po prostu ok. Wypłata jest zawsze zgodnie z dniem kiedy ma być. Nigdy nie zdarzyło mi się aby po swoich obliczeniach dostać mniej na rękę w danym miesiącu. Moje odczucia co do pracy w oddziale są bardzo dobre. Głownie dlatego że mam bardzo sympatycznych współpracowników z którymi mogę być szczery. Powiedzieć z czym się zgadzam a z czym nie. Dyrektor też bardzo spoko człowiek, wyrozumiały i przyjmujący argumenty na różne tematy. PLus sama atmosfera jest bardzo wesoła :) (pomimo różnych klientów którzy nie mają takiego dobrego poczucia humoru) I taka myślę ważna sprawa i mały apel. Jeśli podejmujesz pracę jako doradca klienta to jesteś stety, niestety hanbdlowcem który ma zrealizować plan sprzedażowy. To jest głowny cel i obowiązek doradcy zatrudnionego na tym stanowisku. Wieć jeśli taki charakter pracy z ciągłymi tabelkami, raportami, analizami komuś nie pasuje. Proponuję zmienić pracę na zupełnie inną brąnże. Chociaż czy jest branża w sprzedaży, handlu czy bankowości która nie zakłada planów sprzedażowych itd???? Chyba jedynie banki spóldzielcze gdzie takich planów nie ma( jednak wynagrodzenie jest o ok połownie mniejsze) Tak, mam koleżanke która przeniosła się do Spółdzielczego. Niestety to jest korporacja, zawsze będzie maksymalizacja zysku i wyników pod akcjonariuszy. Grunt to dogadać się, mieć fajne miejsce pracy (czyli wyciągać samemu ile się da z korporacji) plus nawiązywać relację pozytywna z kim się da to zrobić. Co do samego wynagrodzenia, nie wiem jak u was, ale w momencie kiedy miałem bardzo dobry rok za sobą, dużo aktywności poza oddziałowych po prostu poszedłem do przełożonego, powiedziałem co mnie interesuję (podwyżka) i po 3 mc ją uzyskałem (nawet więcej niż to co wnioskowałem) i nie było to 300 zł brutto ;) Tak, powyżka wynagrodzenia o mniej niż 300 zł brutto to żart, aby co niektózy sobie nie pomyśleli. ;) I taka rzecz, czy tego chcemy czy nie. Bankowośc się zmienia i niestety zamienia się powoli w stację Orlen( ale hot dogów jeszcze nie ma) Czy placówkę poczty Polskiej która już nie tylko listami żyje ;) Są zmiany i będą w banku oraz oddziałach. I niestety liczba oddziałow będzie maleć. Ponowne nawiąznie do kosztów. Więc warto się rozwijać i iśc dalej. (szkolenia, rozgladanie sie ZAWSZE za czyms nowym) i TAK, nie wierzę w swoją pracę jako doradca do emerytury (jeśli taka nadajdzie kiedyś) Jeśli ktoś ma sensowne pytania, zapraszam do dyskusji, bedę tu wpadał co jakiś czas. Pozdrawiam wszystkich :) ps. przepraszam za literówki.

gurmet
@doradca klienta Poznań 18.08.2018 13:39

Witam ! Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną w banku BZ WBK na stanowisko doradca klienta. Nie posiadam żadnego doświadczenia a wykształcenie posiadam pedagogiczne. Nie pracowałam wcześniej w żadnej pracy na umowę, tylko sprzedaż perfum. Jakie mam zasugerować wynagrodzenie ? Miasto posiada 15000 mieszkańców.

doradca klienta Poznań
@gurmet 19.08.2018 16:02

Więc jakie wrażenia ?

chem

trzeba czekać długo...

gurmet
@chem 19.08.2018 19:05

mogę prosić o odpowiedź na moje pytanie?

doradca klienta Poznań
@gurmet 19.08.2018 19:27

Napisz jak Ci poszło na rozmowe :)

gurmet

Witam ! Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną w banku BZ WBK na stanowisko doradca klienta. Nie posiadam żadnego doświadczenia a wykształcenie posiadam pedagogiczne. Nie pracowałam wcześniej w żadnej pracy na umowę. Jakie mam zasugerować wynagrodzenie ? Miasto posiada 15000 mieszkańców.

doradca klienta Poznań
@gurmet 19.08.2018 16:06

Tyle ile uważasz. Sprawdz sobie średnie zarobków na pracuj.pl na podanym stanowisku. A otrzymasz informacje. PLus zawsze warto wyjść z wyższej kwoty moim zdaniem jeśli wiesz jak się sprzedać na rozmowie kwalifikacyjnej. A tak poza tym to czynników jest tak cholernie dużo przy rozstrzyganiu kto dostanie pracę że bezpiecznej opcji określenia wynagrodzenia nie ma,

Joanna

@Tymek, negatywnie oceniasz tego pracodawcę, ale nie podajesz żadnych argumentów. Czy długo pracowałeś w firmie? Może widzisz też jakieś plusy? @Nick, wydaje mi się, że masz sporą wiedzę na temat tego pracodawcy. Dlaczego sądzisz, że przeniesienie siedziby jest niezbędne? Czy zdradzisz, na jakim stanowisku pracujesz? Proponujesz zmiany w firmie, czy Twoim zdaniem po ich przeprowadzeniu pracownicy będą bardziej zadowoleni?

Tymek

Fatalny pracodawca. Bzwbk to piąty bank w którym pracuje. Szkoda ze nie poszukałem opinii w necie wcześniej !

Rene
@Tymek 14.08.2018 01:50

Piąty bank w ktorym pracujesz...ciekawe ile maksymalnie wytrzymales u danego pracodawcy ??? Wszyscy tacy fatalni czy Ty jesteś typowym skoczkiem ktory dużo obiecuje na rozmowie kwalifikacyjnej a pozniej wiadomo zero realizacji planów i ewakuacja. Jakże wielu takich super doradców przewinelo sie przez moj były oddzial...a starzy doswiadczeni powoli tracą cierpliwość i tez odchodzą. Ile można orac za stawkę zbliżoną lub niższą niż mlodzi bogowie. Ja także straciłam ochotę na takie traktowanie i dlatego piszę były oddział. Śledząc wątki na tym forum nie tylko ja.

LIPIEC

Ludzie wystrzegajcie się ofert do bzwbk typu : analityk finansowy ;analityk biznesowy bądź specjalista -expert ds. zarządzania kosztami. Jedno wielkie nieporozumienie.Pani dyrektor tego działu kreuje się na panią swojego folwarku. Za nic ma ludzi tam pracujących degraduje ludzi z błachym wyjaśnieniem , obniża wynagrodzenie, kieruje się sympatiam i antypatiami. Wystarczy że spojrzysz nie tak jak powinieneś albo staniesz krzywo i już po tobie...:) zwolni Cię ..Pamiętaj jak wyróżniasz sie chodź odrobinę to czuje zagrożenie i pozbędzie się Ciebie szybko. Awansuje półgłówków bez doświadczenia byle tylko ...wazelina była. Oecnie jest tam taki jeden na stanowisku menagera.Nic sobą nie reprezentuje ale dużo i bez sensu gada i czarnej wdowie się to podoba.... Dramat poprostu. Wykorzystuje ludzi. Kobieta bez szacunku do nikogo...czarna mimoza snuje się z tą swoją głupią miną, omija ludzi bez dzięń dobry...dramat Więc jeżeli szukasdz pracy na dłużej to nie tam , bo tam szukają ciągle ....

sierpień
@LIPIEC 16.07.2018 15:47

To co opisujesz to mobbing i dyskryminacja. Próowaliście , Wy pracownicy, coś z tym zrobić? Jakaś skarga do HR czy coś?

szok
@sierpień 22.07.2018 14:50

HR też z tym nic nie robi!Wszyscy udają że to normalne zachowania!Jak zostało to zgłoszone to dostaliśmy inormację że przecież możemy iść gdzie indziej! Bisunnes Partnerzy to wydmuszki zajmujące stanowiska i nic więcej.Zajmują się niczym i nie są od wspierania pracownikow jakby się komuś wydawało!

Lubellak

Ludzie wystrzegajcie się tego pracodawcy ! Doradca klienta indywidualnego jak sobie nie załatwi pośrednika to nie zrobi premii plan 400-500 tys . Zaznaczę jedynie ze gotówki nie wolno sprzedawać z pośrednikami ciekawe co ?? A cały Bank to robi . Dyr regionu wszystkim o wie i nic . Gdzie etyka.

Lu-in

To jest bank dla troglodytów. Inteligentni ludzie narzekają i w końcu odchodzą, ponieważ ich argumenty nie są brane pod uwagę. Najczęściej są to ludzie z doświadczeniem 10, 20 lat .Szkoda. Kolejna sprawa to: Brak etyki i moralności w sprzedaży takie oto mam spostrzeżenia czytaj misseling. Kolejna sprawa: mobing w Lu- nie to już plaga. Dlaczego zarząd tego banku na to pozwala ? Brak tu dobrego włodarza i kultury bankowości ! Dno!

Nick

Zastanawiam się kiedy wreszcie zarząd podejmie decyzje o przeniesieniu centrali do Warszawy. To jest konieczne aby pozyć się tego inkubatora podtrzymującego tą bandę ludzi bez kwaliikacji !Powtórzone stanowiska i departamenty powinny być zlikwidowane . To zbyt duże obciążenie kosztowe i powtórzony zakres zadań- patrz Finanse! Przecież mija się to z podejściem iznesowym zupełnie!

Zdemotywowana

Pracuje w BZWBK od 9 lat i stwierdzam, że najwyższa pora poszukać czegoś innego-miejsca, gdzie pracownik jest doceniny, ma godne wynagrodzenie. Teraz jest rynek pracownika a to co dzieje się w naszym banku woła o pomstę do nieba. Plany są wywindowane i to ciagle tłumaczenie się z wykonania, a w zamian nic zero merytorycznej wiedzy. Dyrektorzy i kierownicy mieli obsługiwać klientów i byc wzorem dla pracowników- „team lederami” nic z tego...

Jagoda

Pracuje w BZ WBK od 19 lat...i marzę o tym, żeby stamtąd uciec. Ta firma odebrala mi całkowita chęć życia, każdego dnia idę tam ze sciesnietym żołądkiem. Praca w tej firmie jest dla ludzi bez kręgosłupow moralnych..

Byla bankowa
@Jagoda 05.02.2018 21:59

Jagoda jest jedno wyjście. Szukaj innej pracy ale nie w banku bo wszedzie jest tak samo. Ja po 21 latach kilka miesięcy temu całkowicie zmienilam branżę i juz wiem ze istnieje zycie poza BZWBK. Obecnie bank jest dobry dla mlodych aby zaliczyc pozycje w CV i przez rok popracować bez planów. Bank nie potrzebuje bankowców tylko akwizytorow szumnie nazywanych doradcami. Życzę wytrwałości .

jacek
@Jagoda 05.02.2018 21:59

Mam to samo i ten sam staż. Może po prostu my za dużo wiemy ?

Nikt
@Jagoda 05.02.2018 21:59

Dobrze napisane tego określenia mi brakowało-ludzie tam pracujący są bez kręgosłupów moralnych. Szczególnie ci młodzi karierowicze , poderżnie Ci gardło tylko po żeby się wykazać , pokazać ..

ciekawy
@Jagoda 05.02.2018 21:59

Co to znaczy o braku moralności? Chodzi o to, że mocno "cisnąć" sprzedaż?

były pracownik
@Jagoda 05.02.2018 21:59

Jagoda, ja zwolniłam się z BZ WBK po ponad 20 latach pracy :) gdyż czułam dokładnie co Ty i czułam się jak robot . Jedyne czego dzisiaj żałuje to to, że nie zrobiłam tego wcześniej, pozdrawiam

Zostaw opinię o Bank Zachodni WBK S.A. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Zachodni WBK S.A.