NGK Ceramics
3 655 6 1

Opinie o NGK Ceramics

Pracujacy

Podobno jest nabor maja 200 osob do gliwic przyjac Ale pewnie system 12 godz jest dalej i to mnie jakos przeraza tak to bym sprobowal

Anonimowy
@Pracujacy 15.02.2019 04:27

Jest i będzie, bo nie ma chętnych do pracy. Już jest tak źle, że płacą za artykuły w gazetach i na portalach, tylko żeby ktoś do pracy przyszedł. Zamiast wyeliminować błędy w zarządzaniu, wywalą kasę na wątpliwe reklamy...

Usmiechniety ziomek
@Pracujacy 15.02.2019 04:27

A wiesz dlaczego jest nabor? Bo wszyscy sie zwalniaja. A wiesz dlaczego? Bo wieje czlonkiem.

Gerard
@Pracujacy 15.02.2019 04:27

A ile placom?Bo jo robia jako struż za 4500zl brudto.Soboty placom mi 100% a niedzielo 200% nocki ino 50% ale nie zle bo moga sie wyspac. A czemu cuca zmienić robota bo chca zmienic skoda octawia III na peghuota 508 1.6 Puretech 225KM a w salonie powiedzieli ze trzeba sie spieszyc bo schodza jak cieple bólki.

Rychu
@Gerard 15.02.2019 11:05

A dodają słownik ortograficzny?

Ktoś

Gratuluję wszystkim dziobakom, którzy przychodzą na nadgodziny. Dobrze, że zakład Was ma i może na Was polegać! Przyczyniacie się do rozwoju firmy! Jednak pamiętajcie - Jak nie będziecie potrzebni, to nikt na Wasze "poświęcenie" nie będzie patrzył. Dodatkowo dzięki Wam mamy szansę na lepsze czyt. wyższe podwyżki.... No napewno. Ponoć 100 maja się skończyć, bo przez to nie ma zysków... Póki co Przykre jest to, że dla pieniędzy potraficie zrezygnować z tych 15 dni wolnych w miesiącu, ładnej pogody, spotkań ze znajomymi, bliskimi... Zastanówcie się, czy nie warto trochę zacisnąć pasa i odpuścić nadgodziny?! Przecież jesteście na "ich" zawołanie.

Mati
@Ktoś 17.02.2019 20:20

Nie jestem dziobakiem, ale gdyby jeszcze mozna bylo isc na nadgodziny hahaha.

Ten co wie

Liczylem na te firme. System 12h to strzał w kolano. Zamiast zaoszcędzic ta firma straci dobrych pracowników. Tak jak pisali wyżej kwiecień to przełomowy miesiac a już brakuje ludzi do pracy. L4 i wypowiedzenia. Myslalem ze NGK jest na czołowej pozycji jeśli chodzi o traktowanie pracowników. Kiedys ten zakład moglem polecić każdemu. Teraz odradzam.w jednej z gazetek ngk pisali ze pracownicy sie przyzwyczają na pytanie/stwierdzenie ze wiekszosc ludzi nie akceptuje takiej decyzji. Takie jest podejscie pracodawcy do pracownika a wczesniej mydlenie oczu jaki to wspanialy system pracy...

:)
@Ten co wie 17.02.2019 08:40

Już koniec narzekań na system 12h:)!!!! Faktycznie czasem boli że w weekend do pracy, ale mi nawet ten system spasował jeśli chodzi o to ile mam wolnego.Jednak niestety jedna rzecz jest nie do zaakceptowania , wyrolowali mnie na kasie 500 zl !!!!!! w 8 godzinnym systemie miałem 29 h nadgodzin 100 % , w nowym 12h systemie miałem 28 h nadgodzin ( 11h-100% i 17h-50%) i dostałem o prawie 500 zł mnie jak wcześniej.!!!!Jeśli ktoś czyta to forum z zarządu lub działu HR to wielkim problemem nie jest fakt że ludzie muszą robić w weekend tylko że ten system okrada ich z kasy!!!!! Dajcie zamiast tych 50 % normalne 100% a większość ludzi będzie zadowolona.No może oki nie do konca zadowolona ale nie będą już tak głośno się sprzeciwiać bo dostali coś za coś ( system pracy który im do końca nie odp ale za to wypłaty na przyzwoitym poziomie) a w tym wypadku maja gówniany system pracy i taka sama kasę z tego !!!!!

Bubla
@:) 17.02.2019 09:12

Ciebie 500 zł brakuje , niektórym wiele więcej...

Czternastka
@Ten co wie 17.02.2019 08:40

Całkowicie się z kolegą zgadzam.Przebolejemy te 12h,ale brak odpowiednio opłacanych nadgodzin i dni czerwonych w kalendarzu bulwersuje.Każdy kto chodził na nadgodziny 100% płatne, nie robił tego dla przyjemności,tylko żeby sobie zarobić na przyjemności właśnie. I nie każdy na ,,setkach,,się obijał.Wielu z nas pracowało normalnie,czyli uczciwie. Jak w tygodniu.

Chattts
@:) 17.02.2019 09:12

Tylko, żeby te 29 h zrobić robileś 25-26 dni w miesiącu. Teraz robisz 16 dni i masz 28 nadgodzin. Nikt Ci nie broni dorobić tych 500 zł. Załatw sobie prace dodatkową. Jeśli ktoś myślał, że zaklad wprowadza 12h aby ludzie mniej pracowali a dostawali tyle samo to gratuluje rozumu.

Jo to dupca
@Ten co wie 17.02.2019 08:40

Prawda jest taka, że faktycznie mniej się zarobi jeśli nie ma zetek w miesiącu, ale czy te 50tki są tak słabo płatne jak wszyscy mówią? Otóż nie. Spieszę z wyjaśnieniem. Wyobraźcie sobie, że za 1h setki dostajecie 100zl. Czyli trochę ponad 100% więcej niż zwykle, czyli zaokrąglając zarabiacie za zwykłą godzinę 50zl. To ile zarabiacie za 1h pięćdziesiątki? Tak. 75zl. Teraz przeliczmy ile zrobicie za dzień w którym macie zetki liczone po 50%. 4*75zl=300zl czyli tak jakbyście zrobili 3 setki. Wszyscy natomiast myślą, że jak za setki było by 400zl to za pięćdziesiątki będzie połowę mniej, czyli 200zl i się wkur***ją. Nawet jak w miesiącu zrobicie 24h pięćdziesiątek to nie dostaniecie za to połowę mniej niż za 24h setek tylko 3/4 tego. Nie powiem, że nie jest źle bo zawsze mogłoby być lepiej ;-) ale policzcie sobie to dobrze, a nie pierd***cie ;-)

:)
@Chattts 17.02.2019 16:49

Chatts skończ pi er dol ić .tyle co mam ci do powiedzenia. Napisałem tylko jak wyglada porównanie systemu 8h a 12h to nie było zaproszenie do dyskusji.napisalem tylko żeby nowi ludzie wiedzieli jak to wygląda.tyle we temacie

:)
@Chattts 17.02.2019 16:49

Po za tym dni owszem byłem mniej w pracy jednak godzin dokladni tyle samo. A o tym nikt nie wspominał jak promowali ten system!!!!

Ktoś
@:) 17.02.2019 18:39

A czy system 12 godzinny wprowadzili po to, by ludzie na 100% chodzili? Nie! Przecież szukali oszczędności i chcieli zwiększyć wydajność.

Stary Wyjadacz

Ile w tym prawdy, że chcą wrócić na 8h - 4 brygady?

Marian

Ale tu dupcycie farmazony że aż (usunięte przez administratora) ściska! Chu..a w życiu robiliście i tyle .Zawsze tylko mamunia ugotowane , wyprane , położyć idź się syneczku i TP. Jak tak jeczycie że źle to jedzcie za granicę a tam będziecie (usunięte przez administratora) że smród po gaciach będzie spływal! A nie bo chujograjcy jestescie jak większość na Gliwicach i tych co przeszli do DG. Pozdrawiam

Pitej
@Marian 17.02.2019 13:24

Do czego sapiesz ze za granicą kolchoz? Wystarczy podstawowa znajomość języka,iq nie mniejsze niz 100 i wykształcenie większe niż podstawowe i nawet za Odrą "sprzątając" w 10 lat osiągnie się tyle co w januszolandi za 40 lat. Kto nie osiągną sukcesu i nie osiągnie za granicą?Ameby i patola ale tacy to w januszolandi skazani sa na porażkę bo to niedojeby zyciowe.

Ktoś
@Marian 17.02.2019 13:24

Tylko, że za granicą Zarabiasz w w innej walucie ????

Gość z NGK

Pracuje w tej firmie 14-ty rok. Zarabiam 4200 brutto. Jestem pracownikiem C+ czasami B. Uważam, ze ta firma to jakaś kpina. Młodym i nowym się pcha na zachętę, za niedługo Ukraińców będą zatrudniać a starzy pracownicy są kopani w 4 litery. Do tego nowy system pracy, który nie każdemu musi pasować. Dlatego już w grudniu złożyłem wypowiedzenie żeby przemęczyć jeszcze te 3 miesiące. Radzę starym wyjadaczom zrobić to samo. Przenoszę się do firmy nieopodal, gdzie taka stawkę jaka mam teraz w NGK dostanę na dzień dobry. Do tego do 15% premii miesięcznej, dwa razy w roku podwyżki (!) i system trzyzmianowy. Gdybym przypadkowo się znojomemu nie wyżalił, nie wiedziałbym, ze na strefie są jeszcze firmy, które płaca trochę więcej i nie maja parcia na czterobrygadowke. Innym polecam zrobić to samo - po prostu zwolnić się.

Tom Hanks
@Gość z NGK 30.01.2019 21:29

Kolejny odważny otwarcie o tym pisze. Ba, zamienia słowa na czyny. Gratuluje i pozdrawiam

ciekawy
@Gość z NGK 30.01.2019 21:29

hej daj znac co to za jesli to nie problem

andy
@Gość z NGK 30.01.2019 21:29

Szacun kolego za odwage. Napisz co to za zaklad.

Paulo
@Gość z NGK 30.01.2019 21:29

Dawaj namiary na tę firmę

Gosc 14 lat pracowal w firmie
@Gość z NGK 30.01.2019 21:29

tez juz pracuje 14 lat,i tak samo mysle o odejsciu z tej firmy.

Św-ce
@Gość z NGK 30.01.2019 21:29

Co to za inna firma,o której piszesz że lepsza niż NGK .może warto pomyslec

Anonim
@Gość z NGK 30.01.2019 21:29

Jaka to firme kolega ma na mysli bo chetnie zajrze ...

Piecuch
@Anonim 15.02.2019 11:12

Z tego co ostatnio chłopaki na linii gadali to chodzi o firmę "Za płotem" ;)

bh
@Piecuch 15.02.2019 15:47

hirschvogel czy sest -luve ?

Stary Wyjadacz

Niestety. Dwunastogodzinny system pracy jest w moim mniemaniu najgorszą decyzją jaką zarząd firmy mógł podjąć. Cięcie kosztów, (usunięte przez administratora) oszczędności, (usunięte przez administratora) brak czasu na własne życie, brak chęci do pracy - tymi hasłami mogli go reklamować. Obecnie praca w NGK na 12h ma się nijak do tego co obiecywali nam w newsletterze. Większość osób ode mnie ze zmiany podziela to zdanie. Na początku stycznia myślałem, że nie będzie tak źle. Zacząłem od pierwszych zmian ( 7 - 19 ). O godzinie 6:05 wychodzę z domu, by w pracy być na 6:35. Następnie dwanaście godzin pracy, która to polega na monotonnym staniu przy linii z licznymi przerwami. Po pierwszych dniach już miałem dość. Z żoną się nie za specjalnie widywałem, bo wracając do domu na 19:50 nie mam za wiele czasu by cokolwiek zrobić. Szybka kąpiel, obiad na następny dzień do pracy i powtórka dnia poprzedniego. No ale, dałem sobie szansę. Nocki na 12h to najgorsze co może być. Człowiek nie dość, że nie ma czasu na odpoczynek / regenerację pomiędzy dniami, tak po trzeciej nocce potrzeba naprawdę sporo czasu by dojść do siebie. Ludzie chodzą jak bezmózgie istoty, które chcą czym by prędzej wykonać swą pracę i uciec do domu. Męczarnia jak cholera! 8h nie było złe, jednak 12h na nocnej zmianie jest czymś niepojętym. Po 10 latach pracy, nigdy nie spodziewałem się, że ten zakład zejdzie tak bardzo na psy. Gdzie ich motto, że jakość zawsze na pierwszym miejscu skoro co rusz szukają możliwości by dokręcić śrubę i dołożyć roboty, tym samym zwiększając target. Wszędzie pył, wszędzie czynniki rakotwórcze, nie mówiąc już o tym, że przestawianie zegara biologicznego również jest szkodliwe! Co do wypłaty, porażka. Trzeba przyznać, że w realizacji swych celów są bardzo dobrzy. Mocno zaoszczędzą. Przeważnie robiłem 13 - 16 godzin 100% płatnych. Teraz dostaje od SL propozycje, czy nie chce przyjść na 12h 50% bo nie ma ludzi na innych zmianach. I wcale mnie to nie dziwi, że ludzie stąd uciekają. Trzeba pamiętać, że praca jest dla człowieka a nie człowiek dla pracy. Widocznie tutaj jest wszystko na odwrót. Temat ludzi z Ukrainy też jest dla mnie absurdem. Zarząd dobrze wie co robi. Dla ukrainca zarobek 3200 zł brutto może i będzie atrakcyjny, ale do czasu. Wiadomo jaka jest sytuacja na Ukrainie, tam zarobki są mniejsze i taki jeden z drugim może i zechce pracować w NGK, jednak po czasie to się skończy. I kto wtedy zostanie, gdy Polaków zostanie raptem garstka?! Nie lepiej docenić polskich pracowników i zaoferować im podwyżki? Ludzie tu nie przychodzą z pasji! Muszą ciężko tyrać przenosząc w swych rękach kilka ton rakotwórczego g*wna na zmianę by utrzymać swe rodziny. Podejrzewam, że nawet podwyżki nie rozwiążą problemu "dwunastek". Skoro ludzie się buntują, logicznym jest że wpakowanie do mordy 180 zł brutto za ocenę C+ być może na chwilę rozwiąże problem. Na chwilę.... Sam fakt, że w zakładzie istnieje takie coś jak system ocen jest już nieporozumieniem. Podwyżki powinny należeć się każdemu takie same. To nie szkoła, że potrzebny jest dzienniczek ucznia. Czas oceniania większość ma już za sobą. Nowy system ocen również jest pomyłką. Pracownicy w "samochwałkach" zawsze mieli co napisać. Teraz wszystko mamy zgłaszać czerwonym, podczas gdy target goni i nie za bardzo jest czas i chęci by się każdego dnia pucować swojemu SL co zrobiłem dziś ekstra. Chcą od nas PU oraz HH, a jak już ktoś przyniesie cokolwiek na kartce to jest odpowiedź: "eee, to już było, nie przejdzie". Oczekiwany standard ponoć też poszybował w górę na magiczne 3,5, gdzie przy nowym systemie ciężko dostać ocenę wyższa niż 3,45. Wiem, że nie działa on jeszcze w pełni ( kolejny absurd! ), ale nawet jak wszystko będzie w pełni śmigać, nie liczę na wysokie oceny. A przy biurku z czerwonym nie zamierzam siedzieć. Ostatni newsletter również pokazał jak pracodawca pluje nam w twarz. Mam na myśli temat podwyżek, bo jak to ładnie napisali " zapewne będą, ale nie rozmawiali jeszcze o tym z Japonią ", oraz to że pracownicy z czasem się przyzwyczają do 12h. Skoro takie to jest świetne, dlaczego biuro nie pracuje po 12h? Absurd na absurdzie. Gdyby nie fakt, że mam porównanie jak pracowało się kiedyś a jak jest teraz, może bym przymknął na parę rzeczy oko. Jak ktoś tu wcześniej napisał, ten statek tonie. Z każdym jednym dniem poziom wody wzrasta wraz z poziomem braku chęci do pracy wśród pracowników. Nie wiem co mogłoby sytuację uratować. Może gdyby Japonia bardziej się zainteresowała co tu się wyprawia coś by się zmieniło na lepsze. Teraz piszę do WSZYSTKICH KTÓRZY MYŚLĄ O PODJĘCIU pracy w NGK. Odradzam. To już nie jest to samo co przed laty. Wyzysk, niewolniczy tryb życia oraz pracy. Za 3200 zł brutto / ~ 2600 - 2700 na rękę się to zwyczajnie nie opłaca. Jeśli macie jakieś inne alternatywy, nawet się nie zastanawiajcie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie! - Stary Wyjadacz

Love 12h
@Stary Wyjadacz 10.02.2019 00:45

Brawo dla tego pana.

Wiesław ze Spychowa
@Stary Wyjadacz 10.02.2019 00:45

Czynniki rakotwórcze są takie same 10 lat temu, wtedy ci to nie przeszkadzało? Jaką miałeś wtedy stawkę? 2000, 2100 zł? Nadgodziny rób tam gdzie w kalendarzu masz WŚ WN dostaniesz 12h za 100%. Inni robią dwunastki dłużej, niż wy na DPFach, kwestia przyzwyczajenia. Wolne w tygodniu, nawet fajnie, na spokojnie zrobisz zakupy, załatwisz sprawy, można skoczyć w góry docenisz puste stoki. Cztery pełne doby weekendu, po tygodniu w którym idziesz dwa razy do roboty. Masz mniej dojazdów. W każdym miesiącu kilka dni z 4 godzinami po 50%. Tak 12 h to zło totalne. Ja osobiście szukam pracy. Na szczęście inne zakłady szukają brygadzistów

Wiesław ze Spychowa
@Stary Wyjadacz 10.02.2019 00:45

P.S. Kto ci broni pracować na kolejny etat? Np. na 1/2.

Ja
@Wiesław ze Spychowa 13.02.2019 17:28

Oczywiście,że 10 lat temu mi to nie przeszkadzało, bo posiadałem zdrowy organizm. Po 10 latach jednakże odczuwam tego skutki, a nie zostało mi to wynagrodzone. Wręcz przeciwnie firma oczekuje ode mnie, że przez 12h będę wdychał ten (usunięte przez administratora) za jeszcze mniejsze pieniądze. Mogliby zrobić czterobrygadówkę z dodatkiem w wysokości 350 zł, zmienić stawę miesięczną na godzinową w wysokości 19zł i z nadgodzinami nie byłoby problemy. Do tego dodatek za prace w szkodliwych warunkach i wtedy uwierzyłbym w tą firmę i nie czułbym się wykorzystywany.

Lex
@Ja 13.02.2019 18:19

Jak mnie bawi ten argument, że można coś załatwić na tygodniu. Na trzech zmianach też można, a niby nie? Poza tym ile razy w roku coś się załatwia? Po tygodniu w którym miałeś tylko dwa dni? Ale poniedziałek to cały przespany po trzech nockach, co? I trzeba znów się przestawić na dzienny tryb życia, super.

Włodek z Wąchocka
@Ja 13.02.2019 18:19

Firma wszystkich poinformowała na co są narażeni, z tymi substancjami, podpisaliśmy informację, więc się godzimy na takie czynniki. Swoją drogą wiesz, że pracownicy biur są narażeni na wdychanie rakotwórczego pyłu wydzielanego z papieru do drukarek? Swoją drogą pamiętam czasy, jak na każdej maszynie był wąż że sprężonym powietrzem i jak wyglądał TPM dzienny/tygodniowy. Wszyscy zdmuchiwali pył, nikt nie używał odkurzaczy. Na hali było aż czarno, a jak któremu zwróciłeś uwagę, ze wdycha (usunięte przez administratora) to się śmiał.

Włodek z Wąchocka
@Lex 13.02.2019 20:20

Ależ można, niejednokrotnie stałem w kolejce do okienka i nerwowo zerkałem na zegarek, bo zmiana się zbliżała, albo nim przejechałem przez miasto to okienko już było zamknięte. Jak ktoś nie ma żadnych zainteresowań i całość jego życia sprowadza się do siedzenia na kanapie i picia piwa, to żaden argument nie trafi do niego. Też mi się nie podoba 12h w robocie, ale cóż począć? Nie jestem dzieckiem, trzeba (usunięte przez administratora) zacisnąć i robić. Robota w NGK naprawdę nie jest trudna, nie potrzeba 5 lat studiów. Przychodzi nowy, godzina nauki i robi pod opieką kogoś bardziej doświadczonego. Po miesiącu robi sam.

Stary Wyjadacz
@Wiesław ze Spychowa 13.02.2019 17:28

Coś mi się wydaje, że mało wiesz o tym jak życie wygląda naprawdę. Zdejmij tę okulary. W tej firmie nie jest tak pięknie jak Ci się wydaje. Co ma moja stawka do rzeczy? Dlaczego akurat o to pytasz?

Chattts
@Stary Wyjadacz 10.02.2019 00:45

Nawet nie potrafisz sobie policzyć jak są płatne nadgodziny a się wypowiadasz. 12h 50 % platnych? Dobrze, że nie darmowe :) :)

Kamil
@Stary Wyjadacz 10.02.2019 00:45

Brawo ! Cała prawda

Kamil
@Love 12h 13.02.2019 14:25

Wypowiada się człowiek z biura

:)
@Włodek z Wąchocka 13.02.2019 22:19

Po miesiącu :)??? ależ pojechałeś. Na moim dziale już po 3-4 dniówkach musi sam (usunięte przez administratora) na maszynie i nie ma że boli :)

Chats_to_ngkowa_dziwka
@Chattts 14.02.2019 03:17

Typek to liniowy z P4 z DG.

Ktoooos
@Wiesław ze Spychowa 13.02.2019 17:28

Pochwal się na jakim dziale robisz? Czy jesteś kolejnym pracownikiem biurowym co tylko wie w teorii jak ta praca tu wygląda

Anonim
@Stary Wyjadacz 10.02.2019 00:45

Zgadzam sie z kolega w 100 %. system 12 godzinny to porazka. Po 3 nockach z rzedu czlowiek wyglada jak zombie. Wynagrodzenie spadlo, bo nie ma setek a swieta i weekendy kazda nam traktowac jak kazdy inny dzien. Przeliczyli sie co do ilosci ludzi ktorzy odeszli, a jest jeszcze spora grupa ktora czeka na kwiecien. Podejrzewam ze jesli nie dadza nic wiecej niz to co za oceny to bedzie kolejna fala odejsc. Czas pokaze.

BVB
@Wiesław ze Spychowa 13.02.2019 17:28

Ha ha ha "Wolne w tygodniu..... można skoczyć w góry docenisz puste stoki" ciekawe z kim skoczyć w te góry jak dzieci w szkole a żona w pracy. No nie ma co super te 12h.

Usmiechniety ziomek

A powie ktos, co to za widelki dowalaja na necie? 3200 ~ 4200? Mlodzi nie dajcie sie nabrac :) Z premia tez jest ciezko, bo uwalaja na czym sie da. Wykonujesz dobrze swoja robote ( wyrzucasz filtry NG, chodzi o dzial Final Inspection) i przez to masz obnizona premie :) No jaja panowie, jaja.

Anonim
@Usmiechniety ziomek 15.02.2019 09:40

Zgadzam sie z kolega... Target rosnie z dnia na dzien ale nie uzwzglednia produktow NG, Paranoja... dodatkowo liniowy nazista i jest wesolo :D

Śmieć, pracownik NGK

DO WSZYSTKICH KTÓRZY MYŚLĄ O PODJĘCIU PRACY W NGK: – 12 godzin na stojąco, plecy i stawy padają. – co drugi weekend cały w pracy bez dodatku do godziny (piątek, sobota, niedziela po 12h, co drugi to nocki) – pracujesz każde święto jakie wypadnie z grafiku bez dodatku ( ja byłem w nowy rok na 12 godzin na rano, w sylwestra też – wróciłem o 20 z pracy i spać ok 22, pozdro) – pensja na start to 3200 brutto, czasem nie ma premii, gdy dział nie wyrobi targetu – co jakiś czas wypada dodatkowy dzień pracy za darmo tj. w dwa tygodnie robisz 94 godziny z czego 48 w weekend, bez dodatku – jeśli chcesz dzień urlopu to zabierają ci półtorej dnia z urlopu. Ja mam 20 dni urlopu czyli w NGK 13 dni w roku. NGK planuje z tego ok. 10 dni czyli dla siebie masz 2-4 dni w roku, które musisz zostawić jako UŻ – większość ludzi nie chce tego systemu, nikt nie pytał o zdanie. Jest bardzo dużo wypowiedzeń – zarząd planuje zatrudniać pracowników z Ukrainy więc raczej nie ma co liczyć na podwyżki Mógłbym wymieniać dalej, ale muszę zrobić sobie obiad na jutro i iść spać, bo wróciłem pół godziny temu z pracy a wstaję o 5 żeby jutro znów stać przy linii 12 godzin. Kiedyś robiłem nadgodziny podwójnie płatne ale teraz już ich nie ma. Ogólnie PRACUJĘ WIĘCEJ GODZIN A ZARABIAM MNIEJ. OMIJAĆ TĘ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM

Szkoda
@Śmieć, pracownik NGK 12.02.2019 01:20

Co do godzin dodam tylko gdyby ktoś młody nie wiedział Wg. kodeksu pracy w tygodniu pracujesz 40 godzin. 94 godziny to min. 14 godzin nadgodzin. W NGK to się tak nie liczy. Gdy jesteś dużą korporacją możesz więcej. W NGK jest to tak rozpisane że masz kilka godzin 50% (lub brak) i troche wolnego w tygodniu. Świetnie. Tylko ile razy w roku potrzebujesz wolny cały wtorek? Wszyscy znajomi i rodzina są w pracy, dzieci w szkole. Ty albo odsypiasz albo robisz zaległości, super. Nie ma bardziej niecywilizowanego systemu niż ten. Wyłącznie w Korei Płn. Spadam stąd, szkoda że straciłem 5 lat i wyrobiłem sobie stawke. Gdyby nie cenzura to osoby zarządzające nazwałbym na K pozdrawiam

kick009
@Śmieć, pracownik NGK 12.02.2019 01:20

Wróciłeś z pracy przed 1:00, gotujesz obiad o 1:30, a wstajesz o 5:00. Szacunek gościu

Śmiec
@kick009 12.02.2019 05:11

Pisałem ten komentarz na infogliwice. No ale jak to zwykle bywa, mam tak rozregulowany organizm przez te zmiany, że nie umiałem spać w nocy. To wolałem ostrzec jeszcze tutaj biedaków, którzy chcieliby tu zatrudnić.

Love 12h
@Śmiec 12.02.2019 07:40

Potwierdzam, wiele osób o tym mówi, że przy przejściu z nocnych 12h na dzienne 12h ma problem ze spaniem w nocy. Jednym słowem - przerąbany system pracy. Ale ci co uwielbiają spędzać czas w pracy, szczególnie co drugi pełny weekend (PT,SO,NI) i różne święta narodowe i kościelne jak wypadnie z grafiku to polecam szczególnie:)

Piecuch
@Śmieć, pracownik NGK 12.02.2019 01:20

Po tonie wypowiedzi wnioskuje, że przeszedłeś z 8h na 12h. Ja gdy się zatrudniałem, zaczynałem od razu od 12tek i nie ma dla mnie lepszego systemu(mimo, że całe życie pracowałem "po 8h"). To co wymieniasz jako wady jest dla mnie zaletą bo dostaje grafik na cały rok i wiem kiedy robie a kiedy mam wolne(np. to, że mam na pewno co drugi weekend wolny). Co do urlopu to faktycznie lipa ale wynika to z tego, że dniówka 12h = 1,5dnia roboczego a więc i 1,5dnia urlopu prawda? A tak po za tym... 2/3dni x 12h nie da się wytrzymać (mając w perspektywie 2/3dni wolnego po tym...), serio ? Nie mówię, że jest to lekkie ale jak nie dajesz rady to jak mówi mój znajomy "szkoły były otwarte dla wszystkich" ;) Pozdrawiam

Śmiec
@Piecuch 12.02.2019 17:40

Jeśli Ci odpowiada to spoko, tylko mnie nikt nie pytał czy chce zmieniać system Czasem szedłem na setkę w sobotę (na rano) i niedzielę (na nockę) czyli byłem 13 dni z rzędu w pracy a czułem się znacznie mniej zmęczony niż po 2-3 dwunastkach. Na 3 zmianach przecież też miałem grafik na cały rok, dodatkowo wiedziałem, że mam każdy weekend wolny. Wesela, uroczystości rodzinne, zawsze wiedziałem, że mogę przyjść Teraz kasują mnie 3 dni urlopu za wolny weekend jak akurat coś wypadnie. W tym roku mam wesele na drugim końcu Polski i muszę wziąć 4,5 dnia wolnego. Na 3 zmianach nie musiał bym wcale brać urlopu, max jeden dzień

Śmiec
@Śmiec 12.02.2019 21:37

12 dni z rzędu, sorry

Piecuch
@Śmiec 12.02.2019 21:37

I tu jest sedno problemu, nie "zmęczenie" tylko kasa ;) Góra się pokapowała, że robi się nadgodzinki tpmowe i chajs się zgadza :) Więc teraz płacz bo już nie ma tak dobrze ;)

Śmieć
@Piecuch 13.02.2019 11:16

Czytaj ze zrozumieniem, bardziej męczy 12 godzin z rzędu przez mniej dni niż 8 godzin przez więcej dni. Poza tym, o co ci chodzi z tymi setkami? Wybrałem NGK właśnie dlatego że tam była możliwość płatnych podwójnie nadgodzin. Inaczej bym się nie zatrudniał. Czy ja ich niby oszukiwałem? Zdarzało się, że przymuszali żeby przyjść nawet jak ktoś nie chciał więc kolejny argument z pupy

pierot
@Śmieć 13.02.2019 20:32

Sienkiewicza pierwszą strone 10 razy i ni (usunięte przez administratora), więc sobie odpuściłem...

Włodek z Wąchocka
@Śmiec 12.02.2019 21:37

Pierwsze słuchy o 12 dla wszystkich były ze 3 lata temu. Miałeś czas myśleć, trzeba było zmienić pracę. Wolałeś siedzieć, to teraz nie narzekaj.

Włodek z Wąchocka
@Śmieć, pracownik NGK 12.02.2019 01:20

Zowiesz się śmieciem, nie dziw się, że mają cię za śmiecia.

Ruta

Witam. Czy autobus dowożący pracowników do NGK w Gliwicach przejeżdza przez szombierki i czy tam się zatrzymuje?

Gość
@Ruta 05.02.2019 13:31

Jest busik 20 osobowy przejeżdżający przez Szombierki. Trasa Piekary Śląskie, Bytom, Szombierki, Bobrek, Chebzie, Gliwice.

Ruta
@Gość 05.02.2019 17:59

Dzięki bardzo... Pozdrawiam

bezrobotny
@Gość 05.02.2019 17:59

Gdzie ten busik zatrzymuje sie w Piekarach?

gostek
@bezrobotny 12.02.2019 20:49

Ten bus jest tylko chwilowo bo nim jadą oddelegowani z Dąbrowy .Jak oni na Dąbrowę wrócą to go zlikwidują.

gostek
@Ruta 05.02.2019 13:31

Jest tylko chwilowy busik. normalny autobus nie kursuje przez Szombierki tylko przez Michowice ,Karb,Pl .Sobieskiego,Dworzec ,Rozbark i Łagiewniki . Ten bus jest tylko chwilowo bo nim jadą oddelegowani z Dąbrowy .Jak oni na Dąbrowę wrócą to go zlikwidują.

Chattts

Muszę założyć jeszcze kilka anonimowych kont by pisać z nich komentarze przychylne firmie. Kasy z tego nie ma, ale może kierownik poklepie po ramieniu dziękując lakonicznym ,,Dobra robota, czarnuchu''

Loll
@Chattts 12.02.2019 23:26

Kierownik to nawet nie wie o istnieniu takiego liniowego

Tom Chatssss

super firma, super praca, 12stki są super! ja tam lubię jak się mnie (usunięte przez administratora) w kako, wtedy wypinam d...e i proszę o jeszcze, jednocześnie podając czerwonemu tubkę wazeliny.

Kolarz

Moje kąśliwe komentarze w waszym kierunku to efekt frustracji na fakt, że stara od lat przyprawia mi rogi z połową osiedla. W robocie też nie mam lekko - koledzy lubią mnie poniżać w najróżniejszy sposób to też regularnie donoszę moim przełożonym na innych operatorów i noszę za tymi czerwonymi kawę gdy idą raz na 45 minut ,,puścić dymka''. Pozdrawiam Chattts aka ,,Kabel''

Zażenowany

Różnica w wynagrodzeniu między pracownikiem z 8 letnim stażem a 13 letnim stażem(roznica 5 lat) wynosi 30% a między pracownikiem z 3 letnim stażem a 8 letnim( roznica 5 lat) to niecałe 10%...a jak to sie ma do Art. 183c Kodeksu Pracy? Mowa tutaj o operatorach.

Chattts
@Zażenowany 12.02.2019 13:21

Ci płaczący o 12 godzinach niech uważają bo zaklad myśli wrócic do systemu 8 godzinnego. Tylko, że czterobrygadowego. Więc będziecie zadowoleni i zaklad też tylko, że dopiero przekonacie się co to jest przebywanie non stop w pracy. Ha ha ha

J23
@Chattts 12.02.2019 19:00

Ha ha ha czyli z deszczu pod rynnę. To by był gwóźdź do trumny dla NGK. Ludziom nie chodzi tylko o 12 h w pracy ale też o to, że muszą iść do pracy w sobotę,niedzielę i jak wypadnie w grafiku to i święta zaznaczone na czerwono w kalendarzu i nic dodatkowo zapłacone za to nie mają.

Chattts
@J23 12.02.2019 19:30

Dlatego Ci co beczą, że 12 to najgorszy system pracy widać, że w du... byli i gów.. widzieli. Są jeszcze inne systemy pracy, dużo gorsze od 12-tek. Ale jak widać mamusia nie mówiła o tym, jedynie, żeby synuś Cie nie wykorzystywali bo Ty musisz z nami rosołek w niedzielę zjeść.

J23
@Chattts 12.02.2019 20:03

Jeszcze raz powtórzę, najbardziej ludzi boli praca w sobotę, niedzielę i ewentualne święta bez jakiegokolwiek dodatku płacowego. W normalnym systemie pracy mieli by za te dni nadgodziny 100% płatne i tym samy większe wynagrodzenia. Teraz niby też mogą iść na nadgodziny ale po 12h są tak wyrąbani, że nie mają już na to ani chęci ani siły.

Jurij
@Chattts 12.02.2019 20:03

Patrząc w ten sposób że może być gorzej to nigdzie nie zajdziemy typowy polski sposób na pocieszenie się i kogoś to mówić że może być gorzej. Może być lepiej!!! A Ciebie mam ochotę rozwiercić, i dobrze że mu mamusia mówiła żeby nie dał się wykorzystywać widocznie tobie tych wartości nie przekazano i całe życie lubisz sączyć miód z czyjegoś pręta

Jurij
@Chattts 12.02.2019 19:00

Najwyżej zamkną budę zwaną ngk po co to straszonko, wiele osób się zwolniło znaleźli inna pracę żyją dalej więc w czym problem, zostaniesz Ty Twój Kolega Tom Hanks Sasza i kilku jego kumpli bracia s ten od kręcenia filmów i kilku innych co strach przed położeniem wypowiedzenia skręca im wnętrzności, 3200 brutto to jalmużna za taką pracę po 12 H w pyle halasie itp, jesteśmy w Unii Europejskiej więc walczymy o europejski poziom życia, Ty to jedynie chyba byłeś w Mielnie na urlopie bo gdybyś widział jak można żyć tak jak to jest w innych państwach nie pie. Rdo lił byś tak tym szarym otworem gebowym pozdrawiam idę dalej przekładać segmenty hahahhaha

Ktos
@Chattts 12.02.2019 20:03

Niech robią 8h czterobrygadowe... Wtedy strzelą sobie w drugie kolano ???? i nikt nie zostanie z nimi. Hry wiedzą dlaczego ludzie się zwalniają... Są inne, konkurencyjniejsze oferty pracy. A polski zarząd Ngk Okrada z pieniędzy wszystkich operatorów I nie tylko... Chattts masz problem jak lubisz być wykorzystywany... Wiemy, że pracujesz w Dg, w Gliwicach też pracowałeś. Wiesz jak w lecie wygląda praca na gliwickiej hali, a do tego teraz z 8 robi się 12h pracy i upały oraz wspaniała automatyzacja (zapiecki assembling). Życzę powodzenia zapieckowym...

Richi
@Jurij 12.02.2019 21:36

No i co ma NGK z tymi co wymieniłeś zrobić? przecież niższego poziomu reprezentować się nie da. A na zatrudnianie takich osób to trzeba mieć specjalne zezwolenie, bo wasza głupota stwarza zagrożenie dla normalnych ludzi!

gosc

Wiadomo coś co bylo na tym spotkaniu zarządu? ?

Boss
@gosc 12.02.2019 14:27

Wiadomo. Zabawa.

Skowronek
@gosc 12.02.2019 14:27

Od kwietnia powrot na 8h i 1000zl podwyzki...

Płaczek z DPF
@Skowronek 12.02.2019 17:44

Od 1 marca powrót na 3 zmiany i 1500zł podwyżki...

Wróbelek
@Płaczek z DPF 12.02.2019 17:51

Od 31 lutego powrót na 3 zmiany i 2000zł podwyżki.... Kto przebije?

Walduś
@Wróbelek 12.02.2019 19:08

Tak?Dlaczego klamiecie? Mi zaoferowano 3000zl.podwyzki.

Robot

I jak tam ludziska po pierwszej wypłacie.

Tibijski tygrys
@Robot 07.02.2019 11:55

Dostał już ktoś wyplatę z manpowera?

Itt
@Robot 07.02.2019 11:55

Ja robiłem wszystkie setki. Wypłata żal, 1200zł mniej, dramat

Elmo
@Robot 07.02.2019 11:55

Po 8 latach pracy i dzisiejszej wypłacie żegnam się z tym syfem który się zrobił...przepracowaliśmy w styczniu 16 dni po 12h co daje 192h i dostałem 3500zl wypłaty smiech na sali...przy tylu godzinach na 8h wychodzą 3 soboty dodatkowe za które bym dostał ok 4100zl...ciekawe ile dostali ludzie którzy mają 3200brutto hahaha robimy więcej godzin za mniejsza kasę niech sobie w (usunięte przez administratora) wsadza taki system...

Arystoteles Ass
@Tibijski tygrys 07.02.2019 15:08

ja nie mam, dostał już ktoś pieniądze z agencji????

Andrzej
@Robot 07.02.2019 11:55

Po 5 latach pracy robieniu Dojo dostałem 2900 netto wypłaty porażka. NGK jest daremną firmą już na ten moment. Lepiej nie polecać nikomu tej firmy.

anonim
@Arystoteles Ass 07.02.2019 17:05

work wyplacal juz 4 ogolnie porażka z ta wyplata haha

anonim
@Elmo 07.02.2019 16:18

w systemie 8 godzinnym jak dobrze licze za styczen wyszlo by 176 godzin pracy haha takie te 12 fajne

Chatssss
@Robot 07.02.2019 11:55

Hehe, płaczki jedne. Wszyscy się zwolnijcie :-)

Chatssss
@Itt 07.02.2019 15:16

Kłamiesz w żywe oczy. 50% z grafika było 16h, więc 100% mogłeś przepracować ok 15h. Więc (usunięte przez administratora) że wszystkie setki robiłeś. Wychodzi na to że liczyć nie potrafisz. (usunięte przez administratora)....

Itt
@Chatssss 07.02.2019 19:51

Strasznie ci to przeszkadza, że ludzie narzekają, dziwne :)

Romek
@Chatssss 07.02.2019 19:59

Człowiek zarobił 1000 mniej a ten nazywa go płaczkiem, śmiech na sali. 12 000 rocznie ma mniej i wg imbecyla nie ma prawa być niezadowolonym, tak najlepiej pracujmy za dwie stówy miesięcznie, co za (usunięte przez administratora)...

Chatssss
@Itt 07.02.2019 20:01

(usunięte przez administratora) nie narzekaj tylko coś zmień w swoim życiu. Płaczem nic nie zdziałasz.. Nie pasuje NGK to zmień zakład i tyle.

Itt
@Chatssss 07.02.2019 20:08

Gościu (idioto) od kilku lat nie miałem miesiąca żebym nie zrobił mniej niż 30 setek, rozumiesz (usunięte przez administratora)? Co mi dało 16 pięćdziesiątek? Przepracowałem idioto 48 GODZIN W WEEKEND. Chodziłeś do szkoły? Kup sobie kalkulator. Nie wierzę że komuś komu się podoba ta praca ma ochotę co chwilę tu wchodzić i bronić interesów pracodawcy. Albo pracujesz w biurze albo jesteś pożytecznym idiotą

Adam
@Chatssss 07.02.2019 20:08

Ciebie z chęcią byśmy zmienili korporacyjny wytrysku

Chatssss
@Itt 07.02.2019 20:13

Średnio 30-35 nadgodzin w miesiącu można przepracować wg kodeksu pracy. I co z tego że w weekend przepracowałeś 48h, skoro w tygodniu miałeś wolne. Poczytaj na czym polega system pracy jaki jest teraz w NGK, albo poproś kogoś żeby ci przeczytał i wytłumaczył o co w nim chodzi. Idioty to w domu sobie poszukaj albo spójrz w lustro to najszybciej go znajdziesz. Nie denerwuj się tak bo ci żyłka w dopie pęknie i trzeba będzie znowu składkę na kwiaty zrobić.

Chatssss
@Romek 07.02.2019 20:06

Kretyn to cię zrobił i do dzisiaj pluje sobie w twarz że nie maił na skrobankę. Proste jak budowa cepa, nie podoba się to się zwolnij. NIKT cię na siłę nie trzyma w NGK.

Itt
@Chatssss 07.02.2019 20:32

Obrażanie rodziców, no super :) świadczy to tylko o twoim poziomie umysłowym a raczej jego braku :) leć do biura i pochwal się jak ładnie bronisz interesów pracodawcy :) koniec dyskusji, nie warto rozmawiać z kimś kto nie umie matematyki z zakresu klas 1-3 i nie dopuszcza różnych możliwości tylko od razu wyzywa od kłamców :) nara, żyj w swojej bańce :)

Chatssss
@Itt 07.02.2019 20:41

Sam zacząłeś obrażać, więc nie miej teraz pretensji. Ruszyło się co napisałem? Wychodzi na to że to prawda. Nie gadaj że ty klasy 1-3 skończyłeś, chodzi fama żeby dostać robotę w NGK to na szybko wykształcenie uzupełniałeś, że robiłeś zerówkę eksternistycznie....

Rys
@Chatssss 07.02.2019 19:51

Nie odpisujcie Chatssss-owi , zlewajcie go bo nic nie wnosi do dyskusji ,a poza tym miał się nie pisać na gliwickim forum ale się przyczepił jak smród . Plac go i tyle

Chattts
@Itt 07.02.2019 15:16

Żeby zarobić ok. 1200 zł mniej w styczniu musisz mieć stawkę ok. 6500-7000 zł.

NB
@Chattts 07.02.2019 22:44

netto czy brutto?

Robson79
@Robot 07.02.2019 11:55

no i stało się...te wyplaty na 12-stkach to totalna porażka!! no ale oto zarządowi przecież chodziło, robota non stop 7 dni w tyg i oszczędności na ludziach...po 4 latach bez setek w styczniu nawet 3000 na rękę nie ma!! takie jaja i wyzysk ludzi to tylko u nas... na zachodzie taki system pracy by nie miał racji bytu bo zaraz żółte kamizelki wyszły by na ulice. dziękuję pozdrawiam szukam innej pracy...

Bosd
@Chatssss 07.02.2019 19:51

Nie kracz bo byś musiał wziąć sie do roboty.

Gość
@Itt 07.02.2019 15:16

Miałeś 35 nadgodzin 100% płatnych i 1200 zł mniej? Bo taki był limit.

Robson79
@Robson79 08.02.2019 07:09

pytanie z innej beczki, jak tam ankiety? wypisane? ciekawe czy to da zarządowi coś do myślenia?!

anymous
@Chatssss 07.02.2019 20:29

Idź chatssss się leczyć do psychologa bo ty chyba z wózka na głowę upadłeś jak byłeś mały bo ty masz cos nie w porządku z głowa ale to pewnie od tego upadku z wózka nie widzisz ze jesteś dymany przez ngk robisz światki piątki i niedziele za grosze gdzie każdy normalny człowiek ma wolne albo platne 100% procent stawki i na starość umrzesz w biedzie przez takie podejście jakie masz bo ty nie masz szacunku do samego siebie ani żadnego poczucia własnej godności jesteś po prostu zerem parobkiem który gdyby trzeba było to by nawet za najniższa krajowa robił światki piątki i niedziele w ngk a prezes ngk będzie pływał sobie w tym czasie jachtem po karibach bo jak powiedział jego hobby jest pływanie jachtem po karibach a ty na to robisz za dramo w soboty i niedziele a może to ty prezesie George piszesz jako chatssss i zawzięcie bronisz ngk a jak zakład chciał abyśmy robili w soboty i niedziele aby jechało cały czas to trzeba było zrobić nadgodziny w niedziel chętni by się znaleźli bo za darmo to nikt robił nie będzie jak wczoraj zobaczyłem wypłatę to myślałem ze mi telefon z reki wypadnie więcej miałem podstawowej wyplaty w systemie 8 godzinnym wiec zarbiam mniej i to z jedna zetka a pracuje po 12 godzin gdzie tu jest logika żeby tak się dawać wykorzystywać dlatego dzisiaj rano byłem u lekarza po l4 i wolny weekend mam choć miałem pracować ach te wirusy haha bo za grosze robić nie będę a od poniedziałku szukam nowej pracy potem wypowiedzenie i l4 na okres wypowiedzenia bo za porozumieniem oczywiście nie chcą już zwalniać bo nie ma kto pracować w tym super systemie bo chyba tylko tobie chatssss skoro tak zawzięcie bronisz ngk ten system pasuje no ale jak wolisz żyć w biedzie i umrzeć w niej to twój wybór

anymous2
@anymous 08.02.2019 14:40

Wiesz co to są znaki interpunkcyjne? Czytając twoją wypowiedz wychodzi na to że nie wiesz. Spokojnie szukaj analfabeto pracy, wiosna blisko, będą potrzebować do kopania rowów. Tam karierę zrobisz :-)

Ph
@anymous2 08.02.2019 14:52

Nietykieto...więcej zarobi przy lopacie niż w ngkml.

Dupa
@Andrzej 07.02.2019 19:15

Debel jesteś i tyle !

DGOP
@Itt 07.02.2019 15:16

"Stracili" najbardziej Ci, którzy wszystkie setki co miesiąc chapali. Taki to odczuje różnicę. Jak ktoś setek nie robił, albo jedną w miesiącu to dostanie prawie tyle samo. Swoją drogą dziwię się, bo George ostatnio płakał w DG na kanapkach, że w GDPF nie ma w ogóle chętnych na nadgodziny. Jak to w końcu jest tam u Was ?

DGOP
@Itt 07.02.2019 15:16

"Stracili" najbardziej Ci, którzy wszystkie setki co miesiąc chapali. Taki to odczuje różnicę. Jak ktoś setek nie robił, albo jedną w miesiącu to dostanie prawie tyle samo. Swoją drogą dziwię się, bo George ostatnio płakał w DG na kanapkach, że w GDPF nie ma w ogóle chętnych na nadgodziny. Jak to w końcu jest tam u Was ?

Wolny i powolny
@DGOP 10.02.2019 10:46

Czyli wynika z tego, że była spora grupka osób, która regularnie ruchała firmę na setki chociaż w sumie nie musieli. Zarząd się kapnął, że skoro i tak jest tyle chętnych na sobotę to można zrobić tak żeby im nie płacić. Chyba głównie o to jest płacz.

Wolny i powolny
@DGOP 10.02.2019 10:46

Czyli wynika z tego, że była spora grupka osób, która regularnie ruchała firmę na setki chociaż w sumie nie musieli. Zarząd się kapnął, że skoro i tak jest tyle chętnych na sobotę to można zrobić tak żeby im nie płacić. Chyba głównie o to jest płacz.

Andrzejmaly
@Chatssss 07.02.2019 19:59

Czyli 12-godzinną zmianę poświęcając ten niby wolny czas dla rodziny,hmmm coś chyba nie tak skoro marnuję dwa weekendy za nic,nawet nie szarpneli się żeby był dodatek za niedzielę

Kiedyś to było

Ciąg dalszy kompromitacji zarządu http://infogliwice.pl/duza-firma-z-gliwickiej-strefy-szuka-200-pracownikow/

jokero
@Kiedyś to było 11.02.2019 18:35

no ale teraz 4200brutto dają???się szarpneli ha ha ha

GPF
@jokero 11.02.2019 19:46

Może to znak,że będzie 1000 zł podwyżki:)

Adam
@Kiedyś to było 11.02.2019 18:35

Podane 4200 to średnia zarobków, a nie płaca minimalna. Ten kto liczy na sowite podwyżki srogo się w kwietniu rozczaruje. Kto ma rozum a nie ma wyśrubowanej tu solidnej stawki opuści ten zakład możliwie jak najszybciej.

Pracownik Gliwice
@Kiedyś to było 11.02.2019 18:35

Firma jedno wielkie dziadostwo zarzad totalna kompromitacja powinni ich zwolnic za to co robia. Nikomu nie polecam tej firmy pierwsze nie przedluzaja umow osobom ktore chca pracowac teraz jak ludzie sami sie zwalniaja linie sa zatrzymywane to dzwonia do dawnych pracownikow i proponuja im stawki poczatkowe 3200 zl brutto zenada. Jak reklamy rodem z queensu wozone po miastach lub ulotki do skrzynek pocztowych nie pomagaja to wzieli sie za lokalne media i jeszcze podaja zarobek sredni miesieczny zeby przyciagnac tzw jeleni a potem znowu ich wywalic jak nie beda potrzebni. Praca po 12 h w tej firmie to tragedia stanie tyle czasu na nogach pracujac jak robot za 3200 zl brutto to wyzysk i brak poszanowania. Wszystkim chcacym sie tu zatrudnic zdecydowanie odradzam sa wiele lepsze firmy na start niz upadle ngk.

Michaaaael

Pracuję w NGK od jakiegoś roku. Po wprowadzeniu w styczniu 4 brygadówki już rozglądam się za inn a pracą. "nie ma wolnego poza żądłem" Bo nie sa przygotowani na wprowadzenie 4 brygadowki i brakuje im ludzi. Masakra. Zaczynaja zmniejszac koszty przez nierentowna fabryke w dabrowie aich plan na to to miedzy innymi pracownicy z ukrainy. Jest coraz gorzej i naprawde odradzam na dzien dzisiejszy jako pracownik szukajacy nowej pracy.

pikuś
@Michaaaael 17.01.2019 03:21

Przecież ukraińców nie chcieli przyjmować,śmiech na sali co się tam dzieje.Dzięki Bogu się zwolniłem i znalazłem inną prace:)pozdrawiam wytrwałych Ps;jeszcze ciapatych będą zatrudniać

Chatssss
@Michaaaael 17.01.2019 03:21

Jakby Dąbrowa była nierentowna to japończycy zamknęli by ją od razu, a nie kupowali trzecią działkę w strefie. Po prostu fabryka DPF w gliwicach jest przestarzała technologicznie i tyle. Na jednej linii potrzeba 2x więcej ludzi niż w DG. Takie zabytki się po prostu zamyka.

Ktos
@Chatssss 18.01.2019 18:34

Ciekawe, bo słyszałem, że na Dąbrowie też są przestarzałe maszyny... Co z tego, że automatyzacja jak niestety nikt nie sprawdza procesu i powstają buble, które chcąc nie chcąc trafiają do klientów lub czekają na sprawdzenie? Wiesz, że nadprodukcja to strata? Gliwice toną, bo Dąbrowa jest balastem...

rob
@Ktos 20.01.2019 21:12

to samo mialem pisac apropo starych maszyn. stare ale jare, swoje robia, natomiast kolego chatss, nie wiem kaj robisz ale przejdz sie na p6 i popytaj jakie sztuki idą :D

Rupert
@Chatssss 18.01.2019 18:34

To prawda. Japończycy kupili trzecią działke na strefie w DG i będą tam produkować gamoni, a Chatssss bedzie robił za matryce ;)

Kantyna
@Michaaaael 17.01.2019 03:21

Jeszcze lepiej jest jak chcesz zaplanować urlop na maj/czerwiec albo jeszcze dalej. To odpowiedź jest ta sama "tylko na żądanie " Nie polecam nikomu!

pikuś
@Kantyna 25.01.2019 11:42

No to pięknie.Nie dość że musisz robić świątek-piątek to nawet majówki czy normalnych świąt nie masz-Tragedia PRAWDZIWE NIEWOLNICTWO

Pracownik
@pikuś 25.01.2019 18:32

Masz rację to wyzysk i niewolnicza praca ... Na nowym zakładzie nawet nie masz gdzie usiąść na 3 sekundy bo nakaz stania jest

Stefan
@Michaaaael 17.01.2019 03:21

"planowane" żądła........

Pracownik

Gpfy targety dźwignięto o 300 szt w przeciągu tygodnia

GPF
@Pracownik 11.02.2019 03:31

No ale w zamian za to w kwietniu będziesz miał super podwyżkę :) i jeszcze jest Ci dane pracować w najlepszym systemie pracy pod słońcem - 12H :)

HWDP
@GPF 11.02.2019 12:20

To nic nie zmienia.

Pracownik
@GPF 11.02.2019 12:20

Super podwyżki... Czyli te coroczne śmieszne kwoty ??

GPF
@Pracownik 11.02.2019 14:30

Obojętnie jakie będą, masz być zadowolony. Bo jak nie to usłyszysz najsłynniejsze hasło tego forum "Jak się nie podoba to się zwolnij":)

Chatssss
@GPF 11.02.2019 16:22

Dokładnie tak jak piszesz

Znafca

Hodzom słuchy że zarzond da podwyżki jak bydło przestanie mazać w toaletach i zostawiać (usunięte przez administratora) po sobie. Prawda to?

Fizol
@Znafca 11.02.2019 17:21

Target Target Target!!!!!

skowronek

NGK upadnie tak jak opel kwestja czasu

sikorka
@skowronek 04.02.2019 23:39

Trzeba uciekać, titanic tonie!!!

Donald T
@skowronek 04.02.2019 23:39

Pisze się kwestia a nie kwestja. Wróć do podstawówki,proszę. Po za tym brak znaków interpunkcyjnych. I wy tępaki chcecie podwyżki reprezentując takie dno?

Przyganiał kocioł garnkowi
@Donald T 06.02.2019 02:01

Grammar nazi się znalazł, co sam nie zna zasad ortografii :D. W ostatnim zdaniu to nawet dwóch przecinków zabrakło. Wróć do podstawówki, (spacja) proszę.

Mati
@skowronek 04.02.2019 23:39

W Oplu takich jaj jednak nie było, Opel ma kryzys, związany min. ze zmianą właściciela, a tu po prostu ktoś wyżej (usunięte przez administratora) sprawę i powinny posypać się głowy. Ponoć nowa fabryka noxów, to również porażka powoli.

Fred

12 h na nogach to mega wyzwanie ,a nocki tragedia... muszą dźwigać podstawę bo nikt tam nie będzie robił w takim systemie...

Pracownik

Pracuje ponad 10 lat teraz przeszedłem na nowe NGK bo stare się wali i to co zobaczyłem to dramat nie polecam nikomu pracy chyba że chce się kogoś wykończyć , zakaz siedzenia albo nakaz stania przez 12 godzin ... Czas szukać czegoś innego

pikuś
@Pracownik 10.02.2019 15:14

Powodzenia w staniu przy maszynie przez 12h w lato jak będzie pow.30 stopni.Karetki będą śmigać :)

pikuś
@Pracownik 10.02.2019 15:14

Powodzenia w staniu przy maszynie przez 12h w lato jak będzie pow.30 stopni.Karetki będą śmigać :)

Pracownik

Najgorsza firma !!! 12 h za grosze , miesiąc pracy ma więcej niż 160 godzin musowe nadgodziny za grosze

8lat.
@Pracownik 08.02.2019 16:06

Miesiac pracy czyli 192h (w starym systemie to caly etat 168h + 3!!!!! Soboty) Wyplata jak za jedna sobote. Zmuszaja cie do nadgodzin idiotycznym systemem i za niego nie placa. Wlasnie ogarnalem sobie 2tyg L4. Omijają mnie przymusowe!! Weekedowe nocki. Po L4 kolejne i do widzenia.

rg
@8lat. 08.02.2019 16:51

system rozliczeniowy 3 miesięczny także szykuj się na dużo wolnego w 3 miesiącu

Piroman
@rg 09.02.2019 05:55

Możesz rozwinąć?

Piroman
@rg 09.02.2019 05:55

Możesz rozwinąć?

pikuś
@Pracownik 08.02.2019 16:06

Wcale się nie dziwie że ludzie nie wytrzymują.Robota monotonna,a do tego straszne kolesiostwo i wywyższanie się niektórych osób które by swojemu przełożonemu laske robiły.Ja w systemie 3 zmianowym na nockach miałem dość po 2-3 dniu nocek.Robota naprawde nie warta tych pieniędzy!!!!Mając niecałe 3,700brutto stawki miałbym na ręke niecałe 3,200zł-śmiech na sali za taka robote jak małpa skakająca po maszynach.Jeszcze musiałbym odliczyć z 300zł na paliwo na dojazdy.Teraz pracuje sobie jako kierowca-zarobek podobny i ''wolność''muzyczka z radyjka,zmieniający się wokół krajobraz no i nikt nie stoi nademną i na ręce nie patrzy i i nad targetem spuszczać się nie musze

pikuś
@Pracownik 08.02.2019 16:06

Wcale się nie dziwie że ludzie nie wytrzymują.Robota monotonna,a do tego straszne kolesiostwo i wywyższanie się niektórych osób które by swojemu przełożonemu laske robiły.Ja w systemie 3 zmianowym na nockach miałem dość po 2-3 dniu nocek.Robota naprawde nie warta tych pieniędzy!!!!Mając niecałe 3,700brutto stawki miałbym na ręke niecałe 3,200zł-śmiech na sali za taka robote jak małpa skakająca po maszynach.Jeszcze musiałbym odliczyć z 300zł na paliwo na dojazdy.Teraz pracuje sobie jako kierowca-zarobek podobny i ''wolność''muzyczka z radyjka,zmieniający się wokół krajobraz no i nikt nie stoi nademną i na ręce nie patrzy i i nad targetem spuszczać się nie musze

Trelek

Kłutnie który system pracy jest lepszy to idiotyzm, jednym pasują 8h a innym 12h. Ludzie sąźli bo niemieli wpływu na zmianę i tyle. Ja jestem zadowolony z 12h mam zaoszczedzony czas i kasę na dojazd. Pamiętajcie że dziennie tracimy na dojazd, przygotowania do pracy itp 2h godzina przed i godzina po tak na oko. A propo więcej osób które się zwalniają to lepiej dla tych którzy chcą zostać w firmie. Co do pracowników ze wschodu to osobiście na dzień dzisiejszy niemam nic do nich ale zobaczymy co czas przyniesie, jak polacy jadą na zachód pracować to ok a jak do nas to od razu patologia?

Koralgol
@Trelek 29.01.2019 15:13

Przemieszczanie pomiędzy granicami kraju powoduje rozprzestrzenianie chorób. Proszę więc zarząd o branie tego pod uwagę przy zatrudnianiu cudzoziemców. Nie chcemy chyba narażać firmy na straty w wyniku czestrzych zachorowań i związanych z nimi zwolnień lekarskich.

Maly
@Trelek 29.01.2019 15:13

No ale skoro robimy tu,to nie jesteśmy , tych co robią na zachodzie, nie? Druga sprawa, zgadzam się że jeden lubi to a drugi to, ale już nie torszcz się o finanse innych,bo bardzo dużo ludzi dojeżdżało i dojeżdża autobusem

Dzordz
@Maly 29.01.2019 19:50

Na ferie na przykład...

Andrzej
@Trelek 29.01.2019 15:13

Tak I teraz prawie 15 godzin dziennie trzeba poświęcić na pracę. Zjeść wymyc się to już będzie przynajmniej 17.

Alek90
@Trelek 29.01.2019 15:13

Kasy nie zaoszczedzisz napewno..

Trelek
@Alek90 30.01.2019 08:19

Ja kasę zaoszczedzę napewno mam do pracy 25km i mam w kieszeni ok 100zl dla jednych mało dla drugich dużo. Często nie chodzi tyle co o kasę a o organizację swojego życia, praca na 12h przy wolnym tygodniu daje mi czas dla dziecka, nie muszę się martwić gdzie dziecko zostawić bo żona pracuje w tygodniu. Mam również wiecej czasu coś wokoło domu porobić, pracowałem kiedyś 11 lat na trzy zmiany i czasu było niewiele.

Paulo
@Trelek 29.01.2019 15:13

Weź nie (usunięte przez administratora), 12h wymeczaja i wcale nie ma się więcej czasu dla rodziny. W tygodniu zawsze mogleś więcej zrobić zaprowadzić czy odebrać dziecko, zrobić obiad a tu całkiem dni wycięte z życiorysu. Najgorsze jest brak setek,dla osób co robiły 3 setki w miesiącu to 700 zł różnicy. Dlatego się zwalniają. Czterobrygadowka jest dla firmy nie dla pracowników

Łili
@Paulo 31.01.2019 15:31

Tylko jeśli jest się samemu można sobie pozwolić na taki system. No chyba że twoja jedyna funkcja w rodzinie to zarabianie pieniędzy.

Trelek
@Paulo 31.01.2019 15:31

Co mnie rozwala że ludzie nieprzepracowali jeszcze ani jednego całego miesiąca w tym systemie a już są wymęczeni, 5 lat na piecach dpf przerobiłem i nienarzekam a tutaj od niektórych słyszę płacz i lament. Macie prawo narzekać bo niemieliście wpływu na zmiany ale nieprzesadzajcie. Co do dziecka to mam czasu dużo bo jak pisałem przy częstym wolnym w tygodniu nie muszę szukać opieki nad małym, jeszcze nie jest w przedszkolu. Te 15 dni są przeważnie z zetkami więc jakby niepatrząc masz wolne 15 dni i masz już nadgodziny. A to że teraz niema setek na 12h to niejest winą systemu pracy ale zamówień i niechęć przełożonych do wyrażania na nie zgody, na piecach normalnie chodziliśmy na setki.

Trelek
@Trelek 29.01.2019 15:13

Ale jak pisałem każdemu odpowiada inny system pracy i nie przeklinajcie tylko róbcie coś albo się zwalniajcie albo nie, nienarzekajcie tyle. Co do nadgodzin to tez niejestem zadowolony bo niemam teraz ale niewyobrażam się na cały świat.

16€
@Trelek 31.01.2019 14:24

Dojezdzassz 25km za 3tysie? WOW.

Trelek
@Trelek 29.01.2019 15:13

Dużo osób tyle dojeżdża, jakbyś popytał na piecach dpf do niewiele osób jest z gliwic przeważnie dalej mają. A pozatym skąd wiesz jaką mam stawkę?

16€
@Trelek 01.02.2019 11:40

Domniemam że do mnie piszesz? Nie wiem jaką masz stawkę ale myślę ze co najwyzej zarabiasz w okolicach 4000 netto ale z nagodzinami i nockami więc szalu nie ma chyba ze jesteś wart najniższą krajową a ngk to twój los na loterii. Dojeżdżając te 25km to albo autobusem albo samochodem.Dojeżdżając autobusem na sam dojazd rocznie tracisz ok 30dni(ok 800 godzin!!!!)WOW,prawda? Dojeżdżając samochodem miesiecznie tracisz ok 400zl na Pb. Wiec rzyci nie urywa. Mowi się ze z pracą wiążą sie trzy korzyści:dojazd,atmosfera,kasa a jak sie wykonuję pracę która się lubi to hoho.

Trelek
@Trelek 29.01.2019 15:13

Dojazd zajmuje mi 25 minut czyli 150h rocznie a nie 800h autem jadę do pracy, jeszcze należy odjąć urlop oraz opiekę na dziecko łącznie 28 dni. Do tych trzech rzeczy należy dodać warunki pracy które w ngk są dobre. Czy lubię tą pracę? Nienarzekam. Ekipę mam fajną. Nasza rozmowa odbiega od tematu którym jest system pracy. Myślę że ludzie mają prawo być wkurzeni bo jak pisałem niemieli na to wpływu ale nieprzesadzajcie. Mi też groziła zmiana systemu na 3 zmiany który mi nieodpowiada jak ch....a. Trochę mnie tylko dziwi że ludzie tutaj się kłócą między sobą.

Loll
@Trelek 02.02.2019 15:14

Bo niektórzy nie ogarniają tego że komuś może nie podobac się ten system, i są wielce oburzeni że ktoś ma czelność o tym mowic, bo powinien skulic głowę i się zwolnić

Hats2
@Loll 02.02.2019 18:41

Tyle razy już było napisane: Nie pasuje to się zwolnij i nie płacz. Ale ty miękki jesteś i jedyne na co cię stać to płacz i lament. Rusz wreszcie cztery litery, zmień pracę i przestań płakać.

Loll
@Hats2 02.02.2019 20:35

Hehe no było multum razy napisane ale głównie przez ciebie a ty jesteś tu traktowany jak powietrze xd gorolku

Trelek
@Loll 02.02.2019 18:41

To prawda. Oni robią wszystko zgodnie z prawem tylko szkoda że tak nagle, mogli stopniowo zmieniać najpierw jedną halę i zobaczyć efekt, kto by chcial na 4 brygady to by został a kto na 3 zmiany to by poszedł na hale z 3 zmianami i ludzie by się niepozwalniali a może część z nich by zmieniła zdanie na temat 4brygad. Dużo osób czeka na kwiecień co będzie z podwyżkami.

olaf
@Paulo 31.01.2019 15:31

Dokładnie pracuje już 14 lat,i mam ochotę już odejść,12h pracy strasznie wymecza:-(,a do tego jeszcze brak nadgodzin,te dni pracy to dni wycięte z życiorysu.Masakra.

Donald T
@olaf 05.02.2019 01:26

Widzę tu brak logiki. Z jednej strony płacz bo za dużo pracy a z drugiej znowu płacz bo chętnie by się poszło jeszcze na nadgodzinki żeby dorobić. Typowy Polaczek, któremu zawsze będzie źle.

Zbulwersowany
@Trelek 02.02.2019 15:14

Niezle. Rozdwojenie jazni? Sam ze soba piszesz? Coraz gorszych NGK tych trolli zatrudnia.

Trelek
@Zbulwersowany 06.02.2019 13:20

Troli sobie szukaj gdzieindziej ja ciebie nieobrażam. Jak pisałem jednym pasuje to a drugim tamto i obrażanie siebie nawzajem do niczego doprowadzi. Ja na 12h nienarzekam a jak ktoś nie chce pracować w tym systemie to niech się zwalnie mam to gdzieś, jest sporo osób zadowolonych z tego systemu a piszą na forum przeważnie ci co są niezadowoleni. Sporo osób czeka jeszcze na kwiecień zobaczymy co będzie się działo.

Trelek
@Zbulwersowany 06.02.2019 13:20

Troli sobie szukaj gdzieindziej ja ciebie nieobrażam. Jak pisałem jednym pasuje to a drugim tamto i obrażanie siebie nawzajem do niczego doprowadzi. Ja na 12h nienarzekam a jak ktoś nie chce pracować w tym systemie to niech się zwalnie mam to gdzieś, jest sporo osób zadowolonych z tego systemu a piszą na forum przeważnie ci co są niezadowoleni. Sporo osób czeka jeszcze na kwiecień zobaczymy co będzie się działo.

Nick
@Trelek 09.02.2019 11:22

Swoja droga dlaczego 12h?A może 14..16g na dobę albo zamieszkać w firmie dlaczego nie? W Korei pld czas pracy zaczyna sie min od 60g.tygodniowo a urlop maksymalny to 10dni na rok a nie jest wskazane zeby całość wybierać(dlatego min "mamy" np samsung,lg,hkundai czy kia) Można?Można. Ahs maly szczegół w Korei pld jest największy współczynnik na świecie jeśli chodzi o....samobojstwa"ale to malo ważne.

anonim

Porazka. Nie dość ze system 12h, wyplata to smiech na sali, to jeszcze jedyna babeczka z ktora normalnie szlo pogadac sie zwolnila, ta czarna z manpowera. Pora uciekać z tego cyrku.

Miralas
@anonim 08.02.2019 10:22

Katarzyna czy Anna?

anonim
@Miralas 08.02.2019 11:10

z tego co wiem Katarzyna pracuje

pabl0
@anonim 08.02.2019 10:22

Niedziwota. Widac ze ngk i menpower lubią tracic dobrych pracownikow. Jesli to prawda ze Pani Anna juz nie pracuje to szkoda, bardzo ją lubialem, potrafila normalnie porozmawiac i doradzic.Nie to co reszta pseudo HRu. 8 godzin siedzą i kawkę popijają.

pabl0
@anonim 08.02.2019 10:22

Niedziwota. Widac ze ngk i menpower lubią tracic dobrych pracownikow. Jesli to prawda ze Pani Anna juz nie pracuje to szkoda, bardzo ją lubialem, potrafila normalnie porozmawiac i doradzic.Nie to co reszta pseudo HRu. 8 godzin siedzą i kawkę popijają.

PanZgpf

Pracowałem tam 3 lata , po wprowadzeniu 12h wytrzymałem 3 miesiace... człowiek chodzi jak zombie przy trzecim dniu nocek ,teraz pracuje na 8h , też produkcja, ale całkowicie inne podejście do człowieka ,masa czasu dla siebie i wolne weekendy. Mam nadzieje , ze jak zwolni się z tego bagna jak najwięcej osób , bo robi się z tego drugie Tenneco, targety poszły w górę o 300 od nowego roku, a płacę pójdą pewnie z nowym systemem oceniania w górę o 100 brutto :D pozdrawiam tych którzy chcą się zwolnić, a reszta ciemniaków bez perspektyw niech dalej robi na 12h bez zycia prywatnego

Chatssss
@PanZgpf 06.02.2019 21:53

Jak mogłeś przepracować 3 miesiące w systemie 12 godzinnym skoro wprowadzony został 01.01.2019r? Pomyliłeś zakłady pracy? Po prostu piszesz żeby pisać i siać ferment.

Chats
@Chatssss 07.02.2019 20:03

Gorolku, gpfy juz od dawna hulaja na 12. Po raz kolejny sie (usunięte przez administratora) w sprawy gliwic nie majac pojecia o niczym

Itt
@Chats 07.02.2019 20:20

Boże, ty jesteś niedorozwinięty. Zero logicznego myślenia. Nie dopuszczasz możliwości, że np. mogli go przenieść na gpf wbrew woli 3 miesiące temu? Przypuszczałem, że jesteś idiotą, teraz już wiem na pewno

Chatssss
@Itt 07.02.2019 20:22

Idioty to w rodzinie poszukaj, a żeby było szybciej to spójrz w lustro. Nie było przymusu przechodzenia na inne biznesy, po prostu obsrał się ze strachu że go zwolnią i sam się zapisał na listę chętnych do przeniesienia.

Itt
@Chatssss 07.02.2019 20:25

Tak czy siak wpadłby na 4 brygadowke. Rozumiem twój dobry humor, u psychiatry dają długie L4 więc szykuje ci się dużo wolnego :)

Chatssss
@Itt 07.02.2019 20:32

Długie L4 i (usunięte przez administratora) tablety. Chcesz to dam ci namiar na mojego, może ci pomoże...

PanZGpf
@Chatssss 07.02.2019 20:34

Byłem pod NGK ,więc nie bałem się o zwolnienie ,przeszedlem jeszcze jak były 8h i nikt nie wiedział o 12 na gpf kolego,więc nie wiem o co Ci chodzi, ten system jest dla Tych co z obowiązków w życiu mają tylko pracę i tyle ,zero perspektyw na zycie

Endrju

Pytanie do osób co przyjęły się w tym roku do NGK. Jaki zarobek na rękę po przepracowaniu miesiąca? Bo jestem ciekaw czy warto wgl się tutaj wybierać.

Real
@Endrju 08.02.2019 10:01

Ok 580€.

Pracownik
@Endrju 08.02.2019 10:01

Poczytaj opinie i zobacz czy warto... Jak chcesz spędzać czas tylko w pracy i nie mieć nic z życia to to jest idealne miejsce . Dużo nie zarobisz ,a w domu Cię nie ma

Zawiedziony

(usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) , wypłata to jakaś kpina 2660 zł robisz więcej niż etat 160 h za mniej kasy nie dajcie się ruchać na hajs ja uciekam z tego syfu i polecam wszystkim to zrobić ! Wałki na każdym kroku a w HR siedzą kawkę piją 8 h i do domu i śmiechy hihy . NGK = ZLODZIEJE I (usunięte przez administratora)

Prawda
@Zawiedziony 08.02.2019 12:12

Dokładnie, zgadzam się w 100% nawet Ukraince nie chcą robić w tym bagnie .

xza
@Zawiedziony 08.02.2019 12:12

Ja dostałem jeszcze 100zł, a miałem tylko dwa dni urlopu. Własnie wracam od lekarza L4 na tydzień, właśnie ominęły mnie weekondowe nocki :-) W poniedziałek wypowiedzenie i narazie (usunięte przez administratora)

polak
@Zawiedziony 08.02.2019 12:12

192h przepracowane, a zarobek taki sam jak 168h (BEZ NADGODZIN) niedługo będą błagać ludzi, żeby tam pracowali

wyżeł

NGK to firma zadufana w sobie, ludzie z kadr są samo uwielbieni w tym co robią, a raczej co im góra każe. Podejmując tam pracę, a zanim trafiłem do ngk, trochę już przepracowałem, kilka innych firm na strefie w Gliwicach, już rozmowy kwalifikacyjne dały mi impuls że ludzie tu są pyszni, to samo wrażenie odniosłem na hali produkcyjnej, do czasu ngk nie spotkałem ludzi, którym korporacyjna propaganda tak potrafiła zblazować łepetyny, że czasami odnosiłem wrażenie, że to się nie dzieje naprawdę, albo że jestem w cyrku. Oni w to święcie wierzyli że tak być musi i że korporacja dba o nich jak o najlepsze dobro. Spotkałem też kilka fajnych osób, którzy robili bo za coś żyć trzeba, ale swoje myśleli i tych zdrowo myślących jest najbardziej szkoda, że muszą się uganiać dosłownie z kamerą wśród zwierząt. Moje wrażenia z ngk praca 2/5 zarobki 3/5 atmosfera 2/5 wyzysk 5/5 propaganda sukcesu - poza skalą. pozdrawiam.

Zostaw opinię o NGK Ceramics - Gliwice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NGK Ceramics