Agbud

Adres: ul. Powstańców Śląskich 198 lok. 8A, 53-139 Legnica

NIP: 6911751903 REGON: 932251054

Agbud
2 43 6 1

Opinie o Agbud

Ania

Nie, nie, nie!!! Szefostwo tej firmy to istna porażka... Polityka firmy : kasa, kasa, kasa!!! Po trupach do celu... Brak szacunku do pracowników,a zarobki to jakaś kpina. Najgorszemu wrogowi nie życzę takiego szefa ani zarządcy...

Były

Jako były pracownik stwierdzam, że to byl najgorszy pracodawca z jakim miałem nieprzyjemność się spotkać. Nie dość, że płace sięgają poziomu najniższej krajowej, to nadgodziny są na porządku dziennym a do tego bezcenna, pretensjonalna mina kierowniczki lub właściciela firmy po przepracowaniu 10 h dziennie, że „ co to już do domu”?! Może troche szacunku do pracowników!!!! (usunięte przez administratora) i tyle, najgorsze miejsce pracy na całym terenie Legnicy. Nie polecam !

Beata

Firma fatalnie zarządzana. Wieczna rotacja pracowników, co sugeruje prawdopodobnie niskie pensje pracowników. Nasza wspólnota znajduje się we władaniu tego Pana i odchodzimy - kadra prawie cała się zmieniła, administratorka już dwa razy. Jak my mamy funkcjonować? Właściciel lubi zganiac sprawy na innych, ale powinien spojrzec dwa razy na siebie, zanim rzuci w kogoś kamieniem. Podsumowując - jako wspólnota widzimy co się tam dzieje i po atmosferze, która widzi się tam jak wchodzi należy przyjąć, że to praca nieopłacalna, szkoda tylko nerwów.

customer

Nie pracowałam nigdy w Agbudzie, ale nasza wspólnota jest administrowana przez nich - już niedługo... Nigdy nie wiem kto nas obsługuje, bo jest taka rotacja pracowników. Każdy kolejny administrator nie jest zorientowany w temacie, trzeba za każdym razem tłumaczyć o co chodzi a pan właściciel Złotousty obiecuje złote góry i nigdy jeszcze nie zrealizował tego co powiedział. Wydaje mi się, że ciągła rotacja załogi jednak nie najlepiej świadczy o pracodawcy, a już na pewno odbija się na jakości usług.

Jarek

Moi drodzy, ja króciutko: Jeśli rozważasz prace w firmie Agbud, najpierw idz na basen, potem 2 godz. pobiegaj, zrób 100 pompek, przejedź 50 km na rowerze, weź prysznic, zjedz kolację, podrzyj podanie o przyjęcie do pracy w Agbudzie i idź spać. Rano będzie nowy dzień i -zapewniam Cię- nie będziesz nawet myslał o tym Agbudowskim (usunięte przez administratora)

nick

Niestety pracownicy firmy nie są szanowani, wypłaty są na bardzo niskim poziomie, brak możliwości awansu oraz uzyskania jakiejkolwiek podwyżki, przymus zostawania po godzinach pracy to norma. Wychodzenie do domu o 16:00 nie jest mile widziane przez kierownictwo. Nie polecam zatrudnienia w tej firmie; praca wymaga sporo nerwów , stresu i poświęcenia co w ogóle nie jest współmierne do wysokości pensji. Brak jakichkolwiek benefitów. W firmie panują "specyficzne zasady" np. zakaz zjedzenia jabłka przy biurku gdzie tego dnia akurat spędza się 10 h w pracy...!!! Oprócz oferowanych usług powinno się dbać o pracowników i ich szanować a nie tylko wykorzystywać i płacić możliwie jak najniższe pensje !!!

była p....
@nick 08.07.2018 17:14

To co tu "nick" napisał/a jest prawdą. Całkowity brak poszanowania pracowników, szybko uciekają, atmosfera niemiła, taka mała tyrania, ciągła nagonka. Odbija się nie tylko na pracownikach ale i na klientach, którzy są niedopilnowani, nie wiedzą do kogo mają się zgłosić. Właściciel to arogant, zdobywa wspólnoty na ilość nie na jakość. Kiedyś przychodząc tam do pracy pomyślałam że trafiłam do super firmy, jakże się pomyliłam. Jeżeli ktoś pisze o profesjonalizmie to na pewno nie w wykonaniu tej firmy. Szkoda mi czasami klientów, ci co szybko się zorientują co się tam dzieje to uciekają i słusznie. Nie polecam tej firmy ani jako pracownik ani jako klient.

anonymous
@nick 08.07.2018 17:14

Nie mogę tych bzdur czytać byli leniwi pracownicy rzucają oskarżenia w kierunku szefa tam pracuje moja ciocia i nigdy nie narzekała. Po prostu jak w każdej pracy trzeba pracować a nie się obijać.

anonymous
@była p.... 18.07.2018 19:22

Zdobyłaś doświadczenie w tej firmie wyszkolili Cię i do konkurencji poszłaś ale auto było już kilka razy widziałem auto służbowe więc chyba nie było tak źle w innych firmach autobusem Panie muszą jeździć do wspólnot. Osobiście będąc w biurze słyszałem jak szef rozmawia i rozwiązuje problemy z Paniami w biurze. Więc gdzie leży prawda

ala
@nick 08.07.2018 17:14

najlepiej siedzieć przy biurku z kawą i kanapką a jedząc nią rozmawiasz przez telefon - to nie w AGBUD. Do tego służy kuchnia i tam się to robi a nie przy biurku. Jakiś szacunek dla klienta, którego obsługujesz !!

Aga
@ala 26.08.2018 13:19

Powyższy komentarz szefostwa świetnie obrazuje szacunek do pracowników. Zjedzenie kanapki po kryjomu przy biurku to żadna frajda a na siedzenie w kuchni przy kawce nikt i tak nie ma czasu bo jest ogrom obowiązków. Troche poważniejszego traktowania pracowników - nikt z nich przecież nie zjadłby kanapki i nie rozmawial z pełnymi ustami z klientami. Pracownicy w brew pozorom to ludzie na poziomie i nie trzeba z nich od razu robić nie wiadomo kogo.

Karolina

@Zazenowana, forum to nie miejsce na obrażanie współpracowników. Jest to niezgodne z regulaminem strony Gowork. Zachęcam Cię do napisania merytorycznej opinii, która będzie pomocna dla osób szukających zatrudnienia. @ala, pracujesz w AGBUD? Jeśli tak to napisz proszę jakie są Twoje doświadczenia z tą firmą. Cenne będą informacje o warunkach zatrudnienia.

Eldorado

Jako były pracownik całkowicie odradzam współpracę z tą firmą. Inne obowiązki przedstawiane są przy wstępnych rozmowach, inne się wykonuje. Rozmiar obowiązków oraz biurokracja nie do ogarnięcia dla pracownika który otrzymuje 2300zl na rękę. Obowiązki nie na siły normalnego człowieka. Przy poważnych problemach brak pomocy od strony szefostwo. W sumie prowadzi się wspólnoty samemu. Najgorsze miejsce w jakim pracowałem.

przem
@Eldorado 24.07.2018 20:58

2300zł na rekę? po kilku latach pracy w tej firmie nigdy tyle nie zarabiałem - maksymalnie można zarobić 2000 zł na rękę a do tego codziennie nadgodziny !!!!

anonymous
@Eldorado 24.07.2018 20:58

A może nie pracowałeś tylko udawałeś dlatego Cię zwolnili a teraz szukasz dziury w całym czy tak? Ja słyszałem same pozytywne opinie tylko trzeba pracować a nie obiecywać mieszkańcom że będzie zrobione a potem światła brak sam składałem taka skargę na technicznego więc cóż robić swoje.

anonymous
@Eldorado 24.07.2018 20:58

Jak wszędzie tylko powtarzam trzeba pracować

Zazenowana
@anonymous 15.08.2018 13:44

Techniczny miesniak to najwieksza pomylka tej firmy! Ja sie dziwie, ze najwiekszy narzadca w miescie zatrudnia na techniczne stanowisko ludzi, ktorzy nie maja pojecia gdzie wylaczyc prad!!!,

Karolina

@anonymous, z Twojej wypowiedzi wynika, że jeśli jest problem to można śmiało z nim iść do szefa i oczekiwać rozwiązania sprawy? Dobrze rozumiem? Na plus oceniasz relacje pracodawca - pracownik? Piszesz też, że słyszałeś same pozytywne opinie na temat pracy w tej firmie, więc może podzielisz się z nami co dokładnie słyszałeś? Dla osób, które chcą aplikować na pewno będą cenne informacje o tym jaka jest proponowana umowa na początek, czy jest możliwość rozwoju, czy pracodawca oferuje benefity i premie. Napisz, proszę, kolejny komentarz jeśli masz takie informacje.

hahahaha

To co ta firma wyprawia to jest masakra. Nie zajmują się sprawami mieszkańców. Obiecują złote góry a wychodzi z tego kompletne nic. Piszecie tu, że mało kto pisze konkretnie o co chodzi. Ja od maja (jest wrzesień) bujam się z nimi z prostym tematem i szczerze nie chce mi się go już opisywać tu. Szczerze to ręce opadają. Mam 4 mieszkania 2 z nich są we wspólnocie zarządzanej przez Agbud i w obu przypadkach na 100% doprowadzę do zmiany zarządcy. To jest kpina to co wyprawiają pracownicy tej firmy. NIE POLECAM ODRADZAM. Za te pieniądze z pocałowaniem ręki w Legnicy znajdziecie 10 lepszych.

anonymous
@hahahaha 13.09.2016 13:35

żadnych konkretów same bezpodstawne oskarżenia ja dzwoniłem nie raz zawsze miałem od ręki sprawę załatwiona nie które wymagają więcej czasu grubsze remonty ale ja polecam ta firmę pod każdym względem

Lola

Żenada, sami sobie wystawiają komentarze... Pani ANiu troche skromności - Pani to co najwyżej mega mądrze umie zniszczyć pracownika. Obłuda, kłamstwo i wyzysk. Nie polecam, nikt za długo z wami nie wytrzymuje. Po trupach do celu ( kasa kasa kasa) i ludzi nie szanujecie - taka jest prawda. A szkoda.... Pozdrawiam

Marzena
@Lola 29.09.2017 08:10

Zgadzam się w 100% Relacje szefostwa wobec pracowników są na żenującym poziomie. Modelowy przykład mobbingu. Wykorzystywanie pracowników to normalka, praca teoretycznie ośmiogodzinna a w rzeczywistości co niektórzy tyrają nadgodziny, oczywiście nieodpłatne. Myślę że Państwowa inspekcja pracy zajmie się niedlugo Agbudem.

anonymous
@Lola 29.09.2017 08:10

Nie zgadzam się w ani jednym słowie z Lolą ? Z tego co zauważyłem jako właściciel i słyszałem Pani Ania jest bardzo pomocna ale oczywiście trzeba chcieć pracować a nie wiecznie narzekać leń byłeś i tyle

Witold

Czy są jakieś szanse na podwyżki w firmie? Szukam pracy i interesuje mnie ta firma.

anonymous
@Witold 08.07.2018 18:09

Wiem że są przyjęcia żeby poznać prawdę warto próbować.

Karolina

@Alan, rozumiem, że Ty pracujesz w Agbud stąd Twoja surowa opinia? Czy na pewno nie da się znaleźć żadnych zalet pracy w tej firmie? Jakie są relacje między pracownikami? Można liczyć na wzajemną pomoc? A czy pracodawca oferuje dodatki pozapłacowe do podstawowego wynagrodzenia? Muszę jeszcze wspomnieć, że na forum niedozwolone jest opisywanie konkretnych osób: http://gamertc.com/regulamin Komentarze, które łamią regulamin mogą zostać usunięte.

Anna K
@Karolina 13.08.2018 13:31

Tak można liczyć na pomoc atmosfera jest super tylko trzeba pracować a nie udawać.

Mieszkaniec legnica

Jestem mieszkancem w jednym z blokow ktorymi zarzadza wlasnie agbud. Pomijam juz fakt ze na drobne zgloszone naprawy trzeba czekac i czekac, a jak przychodzi do platnosci za drobnostke to wlosy staja deba. za zarzadzanie tez nie place malo. W tym momencie nasz blok nie ma ani administrsyora ani Opiekuna technicznego. Dowiedzialem sie na miejscu-. Ktos na urlopie, ktos na chorobowym, ktos sie zwolnil, tego nie ma... pytanie mam jedno/ co sie dzieje w tym agbudzie ze po pol roku zmienia sie cala kadra? To nie wyglada dobrze. Widocznie wewnatrz firmy dzieje sie cos zlego skoro ludzie nie chca tam pracowac. Jak zarzadca chce wykonywac uslugi na wysokim poziomie skoro co chwile trzeba od nowa uczyc sie wspolpracy z nowym opiekunem ktory ‚nic nie wie bo jest nowy’? Za co my placimy i co nas obchodza problemy kadrowe?! Pan wlasciciel powinien sie mocno zastanowiec co Z NIm jest nie tak! ! Zart i kpina!!!

Alan
@Mieszkaniec legnica 11.08.2018 07:37

Ludzie nie chcą tu pracować bo po pierwsze są oferowane bardzo niskie zarobki ( chyba najniższe w calej Legnicy i to nie tylko w tej branży ) po drugie właściciel firmy tak jak niżej już ktoś napisal to ignorant pozbawiony szacunku do pracowników, nastawiony wyłącznie na swój własny zysk kosztem pozyskiwania dużej ilości wspólnot a zatrudnianiem raptem kilku osób, które nawet nie są w stanie przerobić połowy obowiązków. Pracownicy zostają po godzinach a nawet nie mają za to płacone, nie ma również możliwości odebrania tych nadgodzin. Ryba psuje się od głowy - stąd ten chaos w firmie. Lepiej nie składać cv...

Karolina

@była p...., co według Ciebie poprawiłoby sytuację w firmie? A może widzisz jakieś pozytywy pracy w Agbud? Na stronie pracodawca zapewnia, że oferuje podnoszenie kwalifikacji i bezpłatne szkolenia. Czy zgodzisz się z tym?

Eldarado
@Karolina 20.07.2018 22:06

Ja się z tym niegadzam.

Pracownik
@Karolina 20.07.2018 22:06

Nie ma żadnych pozytywów w tej pracy, odradzam stanowczo- jeśli ktoś się jednak zdecyduje na nawiązanie współpracy z tą firmą radze wcześniej sprawdzić zapisy w umówie bo jest ona sporządzona w sposób bardzo niekorzystny a właściciel firmy zawsze twierdzi, że nie zna się na kwestiach umów i nie potrafi wytłumaczyć skąd te rozbierzności między ustaleniami na rozmowie a zapisem w umówie.....

Karolina

@Eldorado, powiedz proszę czy w Agbud jest możliwość otrzymania premii lub dodatków pozapłacowych? @przem, zachęcam Cię do opisania jak oceniasz pracę w Agbud. Jakie warunki są proponowane dla nowego pracownika?

Karolina

@Witold, na jakie stanowisko chciałbyś aplikować? Czy składałeś już swoje CV? @nick, na stronie firmy jest informacja, że w Agbud jest możliwość rozwoju zawodowego. Nie zgadzasz się z tym stwierdzeniem? Może jednak widzisz jakieś plusy pracy w tej firmie? Jak oceniasz atmosferę pracy?

opinia

A czy ten pan ma licencje, bo w Centralnym Rejestrze Zarządców Nieruchomości PFRN go nie ma?

Joka
@opinia 04.10.2017 08:38

Coś źle sprawdzasz. Ja to sprawdziłam i oczywiście jest.

Administrator

Znaczenie atmosfery w miejscu pracy jest coraz większe. Czy podobnie jest w Agbud? Napisz, co o tym myślisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

Mietek

Pracodawca zatrudnia na umowę o pracę, oferuje dodatkowe ubezpieczenie grupowe. Wynagrodzenie zawsze w terminie. Polecam firmę.

anonymous
@Mietek 28.03.2018 22:13

To faktycznie bardzo dobre warunki, zaaplikuje.

Karolina

@Mietek a co powiesz na temat atmosfery pracy w Agbud? Wiele osób zwraca również uwagę na dodatkowe benefity, wspomniałeś o dodatkowym ubezpieczeniu, czy w tym wypadku pracodawca pobiera odtrąca składki? Będziemy wdzięczni za takie dane.

Administrator

Proszę o merytoryczne wypowiedzi na wątku firmy Agbud, ponieważ wchodzą tu osoby zainteresowane pracą i chciałyby się dowiedzieć informacji o firmie.

Martyna

Do pracy idziemy pracować a nie odpoczywać. Agbud to dobra firma i może trzeba to doceniać?

Tola

Duuuża rotacja pracowników, nowi jak zostaną wdrożeni niedługo wytrzymują ogrom pracy przeznaczony jednej osobie i zostawanie po godzinach za free.

seba

Firma działa rewelacyjnie, ideałów nie ma ale to profesjonalizm w każdym calu. Zarządzana śwetnie przez p. Grzegorza, do tego mega mądra żona, która ogarnia całą codzienność, świetnie się uzupełniają, mają dużą wiedzę , są mega pracowici dlatego daleko zaszli . Pracownicy większość nie zmienia się od lat i są zadowoleni i lojalni, tworzą fajny zespół. Odnoszę wrażenie że pracują tam z przyjemnością Jestem w tej firmie już długo , dokonaliśmy poważne remonty, zawsze na czas jesteśmy rozliczeni, najczęściej są oszczędności, reagują na bieżąco na klienta. Każdy pracownik za coś odpowiada. Polecam ich wszystkim moim znajomym i zresztą z powodzeniem przechodzą do Agbud.

Stasiek

Mam jedno mieszkanie zarządzane przez to coś co się nazywa Agbud. Firmą bym tego nie nazwał bo to za poważne słowa. Współpraca wygląda następująco - dzwonisz do nich w piątek rano że coś jest nie tak z grzejnikami bo zimno jest na dworze ok 3 stopni a one chodzą jakby chciały a nie mogły. Odpowiedź ok wysyłamy technika. Czekam cały piątek bo ani nikt nie przyjechał ani nie zadzwonił. Proceder trwa już 3 tydzień. I niech mi nikt nie mówi że to jest dobra firma i że negatywne komentarze wynikają z nieudaczników. Jak place uczciwe pieniądze za obsługę i serwis to mam też swoje wymagania. Niech chociaż ktoś przyjedzie i zobaczy co się dzieje. To już lepiej wygląda bo klient widzi ze jest zainteresowanie jego sprawa. A tu olewka po pełnej linii.

morwa

kardon no właśnie, "jeśli sikę sprawdzisz", tylko ciekawe co się kryje pod tym sloganem

Fifi

I tu się zgadzam adi w końcu ktoś tych oszołomom powiedział co myśli i tak delikatnie. ja chciałbym pracować w AGBUD , jak na Legnice to świetne warunki pracy i płacy, górna pólka, atmosfera super,dbałośc o pracowników, moje koleżanki pracują już długo i są bardzo zadowolone. Niestety nie mogę się dostać tam bo wymagania są dość duże

adi

a jak tak czytam i jestem przerażona jakich sfrustrowanych Polaków mamy, często nieudaczników, którym nic albo prawie nic nie wychodzi i stąd niestety ich komentarze. Od AGBUD powinni się uczyć, szef wymaga dużo zarówno od siebie jak i innych i wiele nie może ścierpieć , że pracując 15 lat dla swojej firmy udało mu się i gratulacje. Firma działa bez zastrzeżeń, wysoki poziom, czasem wpadki się zdarzają, ale to właśnie głównie przez tych marnych pracowników, którym później wstyd przyznać , że nie sprostali . Jestem klientem tej firmy już długo i mam doświadczenie w kwestii zarządców i przyznaje że tak dobrych jest naprawdę na lekarstwo

Piotr S.
@adi 13.01.2016 12:31

Te, klient, a jak masz na imie? Anna?

w

I znowu będziemy musieli pracować z osobą bez doświadczenia i odbierać telefony od niezadowolonych wspólnot. Co chwię ktoś nowy. Trudno nam pracować w takich warunkach i mało płaca

Zostaw opinię o Agbud - Legnica

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agbud