Shell Polska Sp. z o.o.

Adres: Bitwy Warszawskiej 1920 R. 7 A, 02-366 Warszawa

NIP: 5261009190 REGON: 10809811 KRS: 0000005239

Shell Polska Sp. z o.o.
2 216 6 1

Opinie o Shell Polska Sp. z o.o.

Benek

A to są potwierdzone informacje czy narazie plotki? Bo chyba jakieś odprawy musieli by dać itd. Chyba że po latach pracy wyrzucą nad jak stare kiełbasy z d na na dzień.

Były pracownik
@Benek 08.02.2019 18:43

tak pewnie zrobią wywalą pod jakimś głupim pretekstem i do widzenia bez odprawy to jest robota dla studentów którzy w shellu bedą się bawic swoimi komórkami albo lekcje odrabiać a nie dla kogoś kto by chciał tam pracowac na serio i to pare lat

Agnieszka
@Były pracownik 09.02.2019 13:53

???? ???? ???? Jakie odprawy. Przecież to wszystko jest stworzone tak żeby nie ponosić takich kosztów. Shell ma podpisane umowy z Cm. Cm zatrudnia ajenta pod którym pracujesz. Ma (ajent) ma założoną działalność i jest tylko poto żeby była to mała firma. Czyli odprawy się nie należą. Nie możecie założyć związków zawodowych itp. Jednym słowem jesteśmy w(usunięte przez administratora). A najbardziej z rolą ajenta drażni to że darmozjady nic nie robią a biorą od 4000 do kilkunastju tys. Zł. A my robimy za 2500 brutto. :(

Agnieszka
@Były pracownik 09.02.2019 13:53

???? ???? ???? Jakie odprawy. Przecież to wszystko jest stworzone tak żeby nie ponosić takich kosztów. Shell ma podpisane umowy z Cm. Cm zatrudnia ajenta pod którym pracujesz. Ma (ajent) ma założoną działalność i jest tylko poto żeby była to mała firma. Czyli odprawy się nie należą. Nie możecie założyć związków zawodowych itp. Jednym słowem jesteśmy w (usunięte przez administratora). A najbardziej z rolą ajenta drażni to że darmozjady nic nie robią a biorą od 4000 do kilkunastju tys. Zł. A my robimy za 2500 brutto. :(

Były pracownik
@Agnieszka 10.02.2019 00:10

ale przeciesz napisałem bez odprawy więc o co chodzi .pracowałem tam i wiem że pracowników traktuje się jak bydło

Obserwator
@Agnieszka 10.02.2019 00:10

4000 brutto, czyli jakieś 2000 zł netto zostaje. Za taką odpowiedzialność to są grosze. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Wystarczy kontrola z US, PIP lub ZUS i kary idą w tysiące złotych a oni zawsze coś znajdą. Według mnie rozwiązanie jest proste: nie pasuje to zmień pracę, nikt nikogo na siłę nie trzyma. Łatwo można zauważyć że osoby pracujące na Shell to ludzie którzy od zawsze tam pracują i boją się zmienić pracę na inną lub są to osoby które tylko dorabiają lub pracują na Shell a gdzie indziej dorabiają, osoby których nigdzie indziej nie chcieli z różnych powodów (wiek, uzależnienia) a tu bierze się wszystkich bo nie ma komu robić....

...
@Obserwator 16.02.2019 13:02

Od kiedy 4000tys brutto to 2000netto?

.
@... 16.02.2019 18:43

Odlicz koszty zus-u i podatków

...
@. 16.02.2019 20:17

Pracownik sam płaci zusy i podatki? A jeśli to chodzi o kwestie kierownika to zarabia mniej lub 300zł więcej niż pracownik? Nigdy w to nie uwierzę.

.
@... 17.02.2019 11:49

Kierownik sam placi zus i podatek za siebie stawka kieronika to jakies 4500 5000 brutto odejmij 1300 zusu i podatek plus ewentualne braki na sklepie

...
@. 17.02.2019 14:40

Wcześniej mówiłes/as o kwocie 4tys, już dochodzimy do 5tys...

G

To kierowników powinni pozwalniac nie ludzkie (usunięte przez administratora) bez serca.Gbury.

G1
@G 14.02.2019 11:36

W Polsce jest jakieś 400 stacji .Wszystkich czterystu kierowników powinni zwolnić bo są nieludzcy ?Nie uogólniaj bo to jest bezczelne i chamskie z twojej strony

G
@G1 15.02.2019 13:42

Czytaj ze zrozumieniem.

G1
@G 15.02.2019 15:26

to może mi wyjaśnisz ?

abc
@G1 15.02.2019 16:55

mili Państwo właśnie zachodzi mechanizm ten sam, który miał miejsce na forum kafeterii, czyli skłócenie zainteresowanych. To stare esbeckie metody, więc nie dajcie się zwieść i dyskutujcie o faktach. Pan G pytający o zrozumienie najwyraźniej ma problem z pisaniem ze zrozumieniem,

.
@abc 15.02.2019 18:50

Z awantury na kafeterii nic nie wyszlo. Temat ucichł i zwolniłi za to pare osób

Jasiek co chcial zarobić
@G1 15.02.2019 13:42

tak wszystkich wszysycy kierownicy co do jednego heeheh

Jasiek co chcial zarobić

Chciałem sobie dorobić na shellu na początku było całkiem spoko bo dostawałem niezłe napiwki raz w ciągu dnia udało mi się wyciągniąć prawie 5 dych myśle sobie no fajnie przychodze ludzie dają mi drobne za umycie szyby czy tankowanie uzupełnienie oleju itd jak się kierownik o tym dowiedział że mam z tego pare dodatkowych zł to krzyczal darł morde itp ja na to ale że co mam może nie brać kasy jak mi dają on do mnie że ja mam VP wciskać i płyny a nie żebrać jakie żebranie to są napiwki .Żaczołem się kryć z tym że mam jakies napiwki jak ktos mnie pytał z pracy ile uzbierałem to muwiłem ze nic i sytuacja się troche uspokoiła pewnego pieknego dnia dostalem od babki całe 20 zł za wlanie płynu do pryskiwaczy oczywiście przyjołem z tym że niezauwazyłem ze obok stoi kierownik i on do mnie co to ma być ja na to że sprzedałem pani plyn do spryskiwaczy tak jak mam w zakresie obowiązków on na to że mam go za idiote bo biore napiwki ja nie wytrzymałem i do niego Wszysycy cię maja za idiote czepiasz się byle czego do mnie o napiwki kasjerke o niesprzedane hotdogi weż się pieprz bucu weż mnie zwolnij albo sam sie zwolnie i to był mój ostatni dzień w tym burlemu w tym domu publicznym

Reks

Shella to jedno wielkie (usunięte przez administratora). Ludzie którzy nim kierują nie mają zielonego pojęcia o pracy na stacji dla nich liczą się tylko cyferki. Wymagają od pracowników kultury i uprzejmości A sami nie potrafią się zachować. Znam dyrektora regionalnego który wchodzi na stację jak do obory i nawet dzień dobry nie powie. Pracuje na shellu już kilka lat i ani razu nie dostałem nic na święta Social w tej firmie jest po prostu tragiczny. Premie są po prostu śmieszne. Jedyną dobra rzeczą to jest tylko to że (usunięte przez administratora)jest w porządku bo poprzedni z którym pracowałem był tragiczny wręcz można powiedzieć że ta pani (usunięte przez administratora) stosowała (usunięte przez administratora). Kierownicy na tych stacjach mają za dobrze przyjeżdżają na którą chcą wychodzą również kiedy chcą a zastępcy wszystko za nich robia. A małych wypłat to kierownicy nie mają.

pegi

Na Shellu pracuję 12 lat. Jeśli chodzi o obecnego kierownika, to nie mam mu nic do zarzucenia. Jest naprawdę świetny. Jeśli jednak chodzi o pomysły odgórne, to trzeba przyznać, że pozostawiają one wiele do życzenia. Pierwszym idiotycznym pomysłem jest tzw. procedura nocna czyli bezsensowne siedzenie podjazdowego na zewnątrz gdy ktoś wchodzi na sklep nawet wtedy, gdy na zewnątrz są trzaskające mrozy. Kiedyś siedziałem praktycznie 20 minut na -20 stopniowym mrozie, bo ktoś jadł hot doga (tak, można wcinać hot doga przez 20 minut). Człowiek jest zajęty np. czyszczeniem ekspresu czy dokładaniem towaru, ale nie, musi wyjść, bo ktoś chce wejść na sklep. Dla mnie to czysty idiotyzm. Kolejnym poronionym pomysłem było wprowadzenie rozszerzonej oferty jedzeniowej na stacji, gdzie do kolejnej jest jakieś 4 km i przez budowę nowych stacji odpłynęli klienci. A już kompletnym idiotyzmem jest wprowadzenie telefonów i robienie "słit foci" kibla. I wielkie larum, gdy na grillu nie ma 2-3 kiełbas, bo nie ma pełnego grilla. I w ten sposób niepotrzebnie się generuje straty, bo warszawce nie chce się zmniejszyć planogramu. Według mnie osoby, które kandydują na wysokie stanowisko, jeśli chodzi o kierowanie stacjami paliw, powinny przez pół roku przepracować na kasie i podjeździe jako zwykli pracownicy, żeby potem nie wymyślali głupot. Żeby mieli oni JAKIEKOLWIEK pojęcie o pracy na stacji, a nie że znają stacje tylko z tankowania pojazdu i kontroli. Inaczej będą tworzone bareizmy i kretynizmy oderwane od jakiejkolwiek rzeczywistości. Powinni oni pamiętać, że za cyferkami i efektami stoją ludzie, bez których Shell Polska nie będzie istnieć. Bez ludzi to warszawka sama będzie sobie musiała siedzieć za kasą i popylać po podjeździe.

Benek

No to faktycznie się zaczyna A raczej kończy. Podobno wszędzie kierownicy zwołują zebrania cali zdenerwowani i zapowiadają zwolnienia. Coś strasznego tyle lat pracy starań A teraz z dnia na dzień koniec . Szok i smutek.

Fasder
@Benek 12.02.2019 13:26

A to sa juz pewne info ze cos sie dzieje?

G

To jesli teraz podjazdowy nie musi wychodzic tzn.ze beda zwalniac.To jak to wyglada ze zmianami dziennymi i nocnymi po ile osob.

.
@G 06.02.2019 22:20

Tak będą zwalniani. Zmiany beda po 1 osobie.

Bastek
@. 07.02.2019 08:31

A kto bedzie robil porzadki na podjezdzie przyjmowanie dostaw itp?

G.
@Bastek 07.02.2019 10:39

Jak to kto, kasjerka będzie się rozdwajać. A jak sypnie śniegiem to stacje będzie otwierać z 2 godzinnym poślizgiem. W międzyczasie przyjmie dostawę towaru, paliwa, skasuje klientów. Szkoda strzępić ryja ; - )

Bastek
@G. 07.02.2019 10:51

Czyli całkowita rezygnacja z podjazdu?

.
@Bastek 07.02.2019 11:16

Tak dokladnie. Wszystko bedzie spoczywalo na kasjerce/kasjerze. Trzeba dziękować Panu RM ze ze stacji które mialy obsługę i byly z tego znane robi stacje wiejskie gdzie bedzie (usunięte przez administratora) zero obslugi, i przemęczony kasjer ktory nawet na przerwe nie wyjdzie

Bastek
@. 07.02.2019 11:58

I od kiedy te zmiany?

Somebody
@Bastek 07.02.2019 13:46

Przecież w dzień będą dwie osoby. W godzinach nocnych przewidują jedną.

.
@Somebody 07.02.2019 18:27

Nie prawda. Sa stacje gdzie bedzie tylko jednoosobowa zmiana.

Aaa
@. 08.02.2019 07:01

Czyli musza przerobic stacje zeby byla z okienkiem na noc

.
@Aaa 08.02.2019 08:21

Pewnie tam gdzie ma okienka nie bedzie takich zmian. Za duzy koszt.

Bad
@. 07.02.2019 08:31

Ciekawe za jaki czas zwolnia podjazdowych?

.
@Bad 08.02.2019 14:06

Od 1.03

Somebody
@. 08.02.2019 07:01

To zwracam honor. W Toruniu podjazdowi zostają w godzinach 6-22. Nocki samotne.

.
@Somebody 09.02.2019 20:16

Bo sa i stacje gdzie plac jest 6-22 a i sa stacje gdzie placu wogole nie masz wszystko jest na glowie jednej osoby

.
@Somebody 09.02.2019 20:16

Bo sa i stacje gdzie plac jest 6-22 a i sa stacje gdzie placu wogole nie masz wszystko jest na glowie jednej osoby

Ja
@. 07.02.2019 11:58

No Pan RM umie tylko ciąć koszty, nie zważając na konsekwencje. Bo nie ma pojęcia jak podkręcić biznes po stronie przychodowej. Lepiej ciąć. Do ludzi szacunku nie ma zadnego. Dobrze maja Panstwo z Shell i klastrowie. Nikt nie liczy się z pracownikiem.

Ja
@. 07.02.2019 11:58

No Pan RM umie tylko ciąć koszty, nie zważając na konsekwencje. Bo nie ma pojęcia jak podkręcić biznes po stronie przychodowej. Lepiej ciąć. Do ludzi szacunku nie ma zadnego. Dobrze maja Panstwo z Shell i klastrowie. Nikt nie liczy się z pracownikiem.

Basia
@G 06.02.2019 22:20

U nas ostatnio polecieli na kilku stacjach. Klaster wysłał wiadomość na whacapp po 21.00 dzień wcześniej, ze mamy ih wyciąć od rana. Klaster nie wyplaca premii bo awansował na TM i ma w (usunięte przez administratora) Sam sie wozi fura za kilkadziesiąt tysięcy a nam nie wypłaca należnych 130zl. Na zmianie jestem sama, bo podjazdowego zwolnił z dnia na dzień a kierownik jeździ robić zdjęcia konkurenci cen. Przycisku życia nie ma i nikogo to nie interesuje. Z 1300 zł na rękę uwalił mi jeszcze za audyt. 1.03 u nas nie przyjdzie do pracy przynajmniej 14 osób zobaczymy co pan zrobi

Basia
@G 06.02.2019 22:20

U nas ostatnio polecieli na kilku stacjach. Klaster wysłał wiadomość na whacapp po 21.00 dzień wcześniej, ze mamy ih wyciąć od rana. Klaster nie wyplaca premii bo awansował na TM i ma w (usunięte przez administratora) Sam sie wozi fura za kilkadziesiąt tysięcy a nam nie wypłaca należnych 130zl. Na zmianie jestem sama, bo podjazdowego zwolnił z dnia na dzień a kierownik jeździ robić zdjęcia konkurenci cen. Przycisku życia nie ma i nikogo to nie interesuje. Z 1300 zł na rękę uwalił mi jeszcze za audyt. 1.03 u nas nie przyjdzie do pracy przynajmniej 14 osób zobaczymy co pan zrobi

Tadam
@Basia 10.02.2019 18:37

Od kiedy najniższa krajowa to 1300zl?

Tadam
@Basia 10.02.2019 18:37

Od kiedy najniższa krajowa to 1300zl?

Asd
@Ja 10.02.2019 18:32

Cos czuje ze pan RM sobie długo na stołku dyrektora nie posiedzi za tak nietrafne decyzje. Ciekaw jestem ile czasu musial myslec zeby to wymyslic. Zenada.

Asd
@Ja 10.02.2019 18:32

Cos czuje ze pan RM sobie długo na stołku dyrektora nie posiedzi za tak nietrafne decyzje. Ciekaw jestem ile czasu musial myslec zeby to wymyslic. Zenada.

Tomass
@Basia 10.02.2019 18:37

Wyciąć czyli co poprostu zwolnić kilku ludzi z dnia na dzień? A wypowiedzenie? Masakra, w całej Polsce tak się dzieje?

.
@Tomass 11.02.2019 13:34

Dokladnie Tak jest w calej polsce. RM robi cięcia gdzie sie da a warte za wartą robią

Asd
@. 11.02.2019 14:33

To juz pewne ze podjazdu nie bedzie?

.
@Asd 11.02.2019 15:59

Na niektórych stacjach tak

Asd
@. 11.02.2019 16:11

A zmiany nocne tez na niektorych stacjach beda we dwojke czy samotne wszystkie?

Hubert 18cm
@. 11.02.2019 14:33

I samolotami Państwo TMowie do stolicy latają ze Szczecina i Gdańska bo insigniom za daleko.

Aaaaaa

Pracowałam na stacji shell ponad 10 lat , zwolniłam się z stamtąd w końcu bo to jakie oni mają podejście do pracownika jest żenujące, byłam kier.zmianowa więc najgorszym popychadlem shella , wszystkie audyty przechodziłem ja A czy ktoś za to podziękował ?! Nie bo to twój zasrany obowiązek, nikogo nie interesuje że masz chore dziecko i że nie masz co z nim zrobić, pójdziesz na zwolnienie to Ci podziękuja za współpracę!! Nie szanują ludzi traktują jak śmieci, myślą że na twoje miejsce znajdą 10 innych osób, nigdy w życiu bym nie wróciła na ta stację wolała bym puszki zbierać, po 10 latach pracy pensja 2500 brutto , zabierali pod głupimi pretekstem premie , wielka firma A nawet dla pracowników na Święta nic nie ma . Aj brak słów mogło by się pisać w nieskończoność. Ludzie uciekajcie z stamtąd jak najszybciej na pewno gorzej nie traficie , bo gorzej być nie może niż na shellu !!! Pozdrawiam

Aaaaaa

Pracowałam na stacji shell ponad 10 lat , zwolniłam się z stamtąd w końcu bo to jakie oni mają podejście do pracownika jest żenujące, byłam kier.zmianowa więc najgorszym popychadlem shella , wszystkie audyty przechodziłem ja A czy ktoś za to podziękował ?! Nie bo to twój zasrany obowiązek, nikogo nie interesuje że masz chore dziecko i że nie masz co z nim zrobić, pójdziesz na zwolnienie to Ci podziękuja za współpracę!! Nie szanują ludzi traktują jak śmieci, myślą że na twoje miejsce znajdą 10 innych osób, nigdy w życiu bym nie wróciła na ta stację wolała bym puszki zbierać, po 10 latach pracy pensja 2500 brutto , zabierali pod głupimi pretekstem premie , wielka firma A nawet dla pracowników na Święta nic nie ma . Aj brak słów mogło by się pisać w nieskończoność. Ludzie uciekajcie z stamtąd jak najszybciej na pewno gorzej nie traficie , bo gorzej być nie może niż na shellu !!! Pozdrawiam

Alex

Czyli to wszystko jest już pewne? Trzeba szukać pracy?

Alex

Czyli to wszystko jest już pewne? Trzeba szukać pracy?

Lol

W skrócie. Ludzie którzy zarządzają shellem w Polsce maja pracowników za nic. Najniższa krajowa plus śmiechu warte premie. Mam nadzieję ze ktoś to czyta z "gory" shella !!!

HHAHAHAHAHAHA

To niedługo zamkną shella już mozna otwierać szampana XD skurczysyny chędożone >Bardzo dobrze bardzo doooobrzeeeeeee hahahahahaha niech to zamkną a szefostwo z shella niech idzie sobie na ochronie stać na lini kas w cerfurze hehehehe czy innym markecie bo na zarządzaniu firmą to oni się znają jak prawiczek na sexie grupowym

Pan VP

Pracuję na Shellu już ponad 10 lat, ale tak nietrafionych decyzji podejmowanych przez "górę" jeszcze nie widziałem. Aż przykro na to patrzeć. Można odnieść wrażenie, że osoby decyzyjne są kompletnie oderwane od rzeczywistości i nie mają pojęcia jak wygląda sytuacja na stacjach. Obsługuj klientów, przyjmij dostawę, zrób hot doga, posprzątaj toaletę po kliencie, zrób zdjęcie grilla/kanapek/ekspresu, uważaj na tajemniczego, uważaj na rozmawiających przez telefon podczas tankowania, pomóż przy kompresorze, uzupełnij płyn do spryskiwaczy, sprzedaj płyn do spryskiwaczy/VP/olej, na bieżąco odśnieżaj podjazd... a to wszystko za minimalną krajową. Jestem ciekaw jak oni wyobrażają sobie, np. sytuację w której kasjerka po zwolnieniu podjazdowego przychodzi rano otworzyć stację i zastaje 15cm śniegu na podjeździe, który trzeba szybko odgarnąć. Oczywiście na pomoc kierownika nie może liczyć bo ten jest zmuszony jeździć na stacje konkurencji w celu fotografowania ich monolitów. Quo vadis Shellu

R

To ile osob zostawia na stacji w centrum miasta gdzie jest normalny ruch.

mmm

Shell rezygnuje z podjazdowych. Jak myślicie, skąd taka decyzja? Jest już tak źle, że tną etaty? Zresztą w sumie nie wiem...Na wielu stacjach nie ma czego ciąć...

Monia
@mmm 05.02.2019 17:28

Raczej wynika to z tego, że nikt nie chce już u nich pracować za te pieniądze. Każdy konkurent płaci minimum 500 zł więcej, na umowie o pracę, a nie śmieciówce. Bez dymania na premii przez klajstruje. Nie ma ludzi do pracy dla Shell.

Bastek
@mmm 05.02.2019 17:28

Ale na 100% rezygnuja z podjazdowych?

mmm
@Bastek 06.02.2019 19:27

Na większości stacji w Polsce. Na autostradzie podobno jeszcze "dzialaja" ale na jak długo? Co ciekawe na nocnej zmianie normalnie tankuja i procedura nocna również nie uległa zmianie. Czyli stoisz na dworze. Dlatego nie rozumiem dlaczego zrezygnowali z tego podczas dnia gdzie klientów jest jakieś 110% więcej. Klaster nabrał wody w usta. Nie ma bo nie. Takie tłumaczenie.. Bardzo zresztą poważne podejście do pracowników którzy są zdezorientowani. Typowe na shellu

Jebaaaaacsheelll

Praca beznadziejna,premie niskie i mimo to nieosiągalne,targety zawyżone.Jak gorzej idzie,to guru kierownik robi coaching, ucząc pracownika jak się płyn sprzedaje... Przecież to siara w oczach klientów...Na jednej ze stacji w Polsce na wniosek kierownictwa jako jedyna wprowadziła pod szyldem "Shell wprowadził...." Kontrole pracy pracowników na dniówkach i nockach.Bylo robione wszystko by chociaż te 30% z niskiej premii obciąć.Zeby coś się zmieniło,szanowne guru musiało by się wcielić w pracę kasjerów i podjazdowych by dostrzec że to nie jest łatwa praca lecz obciążona ciągłą presją,gdy nie wyrabia się wyników.od nowego roku nagrody pieniężne w konkursach zostały obcięte o połowę i wynoszą 150-100-50.Warto się spalać by dostać 50 zł brutto, koło 40 na rękę ? Motywacja żadna

przyszlem zobaczyłem wrocilem

Tego pracą nazwać się nie da mozna to nazwać niszczeniem sobe psychiki a marną wypłate 1400 przepić albo odejśc po trzech miechach i pić za zarobione pieniądze by ugasić złośc na klijentów i kierowników co ich ludźmi nazwać się nie da potwory zwykle sadystyczne potwory a odszczeknij takiemu to cię bedzie straszyl że nawet donalda trumpa zna i ci zniszczy zycie a kierownicy to mają dwie lewe ręce w głowie martwy chomik w kolowrotku i wielki ryj od krzyczenia na pracowników bo sandwiche i hotdogi za 8 zl się słabo sprzedają a no i wielekie czerowne slepia od wybałuszania i przecierania z niedowierzania jak się ludzie zwalniają bo to takie dziwne że ludzie niechcą pracy gdzie zarabia się mniejwięcej 1400-1500 święta w robocie żadnych paczek ani bonów żadnych premii i tylko darcie mordy i darcie mordy .Serdeczne zyczenia dla shella chciałem jeszcze dodac obyście zdechli , żebyście splajtowali , żeby wam te stacje okradli ,spalili i zebyście poszli do diabła .

Zbigniew
@przyszlem zobaczyłem wrocilem 22.01.2019 16:58

Rozumiem, że możesz być rozżalony swoimi wspomnieniami dotyczącymi pracy w firmie Shell Polska, jednak proszę, aby w ten sposób nie wyrażać się o firmie, której dotyczy ten wątek, ponieważ tego typu stwierdzenia są niegrzeczne i nie przystoi, aby pojawiały się na forum publicznym. W swojej wypowiedzi nie wspomniałeś nic na temat atmosfery, która panowała pomiędzy zatrudnionymi pracownikami? Jak ją oceniasz?

Przyszlem zobaczyłem przeprosi
@Zbigniew 26.01.2019 19:27

Troche przegiolem współpracownicy w wiekszości byli ok dobrze się dogadawalismy klienci byli różni ale rzadko powodowali sytuacje by trzeba po ochronę dzwonić z kierownik ami tez przesadziłem Nie wszyscy byli bydlakami poniosło mnie jak pisałem ostatni post

Zbigniew
@Przyszlem zobaczyłem przeprosi 28.01.2019 20:52

Rozumiem. Każdemu z nas mogą udzielić się emocje przy dodawaniu wpisu na temat pracy, w której pracowaliśmy. Może mógłbyś pomóc i odpowiedzieć na pytanie, czy poleciłbyś pracę w tym miejscu osobom młodym bez doświadczenia zawodowego? Firma Shell Polska stara się wprowadzać w szeregi firmy takie właśnie osoby, czy raczej stawia na pracowników wykwalifikowanych i doświadczonych? Chciałbym, abyś napisał, jak to wygląda w rzeczywistości.

przyszłem zobaczyłem itd
@Zbigniew 03.02.2019 15:10

przyjmą każdego rotacja jest taka że jak tam pracowałem to w ciągu miesiąca potrafiłem wyszkolić 3-7 osób niektóre nie przychodziły na drugi dzień inne pracowały miesiąc ,2 ,3 maks 5 miechów .Rekordzistką była mała (usunięte przez administratora) niewiem gdzie kierownik miał oczy kiedy ją brał na dzień próbny taka (usunięte przez administratora) że chej wysuszona karyna co chyba się zaciągneła by na flache było pracowała chyba 7 minut zwyzywala klijentke kierownik na to jak ty się zachowujesz nieche takiego pracownika idź do domu ona na to że klijentka sama zaczeła bo niechciała hotdoga LOL .Shell nie stawia na nikogo odpowiadając na twoje pytanie nieważne czy masz doświadczenie czy nie czy się starasz czy nie każdemu placą tyle samo chyba że ma manka albo ucieczki to wyyplata mniejsza premia to żart bez płenty no chyba że plentą jest to że ktoś uwierzy że ją dostanie .W powyższym komencie napisałem że niewszyscy byli debilami co nie oznacza że byli porządnymi ludźmi .Ja już tam nie pracuje od dłuższego czasu i dla mnie jest to zamknięty temat więc nie będe odpisywał na inne pytania mogę tylko dodać że praca na stacji ma takie plusy że mozna sobie wyrobić gadkę z klijentem i nieco się ośmielić ale jeśli chodzi o pensje , bonusy itd to polecam inne stacje w necie pisze kto ile płaci a shell placi najniższą krajową 1460 o ile pamiętam .

Rex

Shell jako firma i jako stacja sypie się nie warto być na niej ani pracownikiem żadnego szczebla ani klientem.Ceny klientów odpychają a wiecznie zmęczeni pracownicy co pracują 20 dzień z rzędu i nie mają siły by szybko i sprawnie obsłużyć wszystkich klientów dodatkowo najczęściej jest otwarta tylko jedna kasa a wszystkie uwagi i zażalenia są kierowane do kasjerki która ma i tak już urobione ręce po łokcie .dziewczyna prędzej się zwolni niż za dotknięciem magicznej różdzki spelni wasze wymagania.Kasjerka powinna poszukać lepszej pracy chocby na dobrze zarządzanej stacji a klijenci takować gdzie indziej .Kiedyś Shell może i miało najlepsze paliwo ale teraz to już nie te paliwo co kiedyś .Kart proszę nie brać szczególnie na punkty gdyż te zazwyczaj się nie nabijają albo nie mozna z nich skorzystać ponieważ system jej nie wczytuje .

Jacek
@Rex 25.01.2019 23:02

Serio, aż tak źle się tam teraz dzieje?

Rex
@Jacek 27.01.2019 11:18

Coraz gorzej ale nikt nie mówi że nie mogą się odbić od dna.Shell bardziej przy najmniej zza mojej kadencji wolał ciąć koszty mniej płacąc pracownikom a to zmniejszył ilość godzin pracy a to zmniejszył premie a to podwyższył kary jest tez tak a bynajmniej za mojej kadencji było że podjazdowy płacił za ucieczki jeśli nie było go na podjeżdzie zamiast premi za starania to wymyślilali sposoby żeby się starał bo mu obetną pensje a w tym przykladzie chodziło o to żeby cały czas coś zamiatał na zewnątrz wciskał płyny albo choć nie grzał się w środku nawet kiedy na zewnątrz jest zima i wieje .Może przejrzą na oczy i zmienią polityke firmy może za jakiś nieokreslony czas shell będzie najlepszą stacją na świecie ale puki co czarno to widzę.

bbbbaaaa

praca tragedia, wyznaczaja targety ktore sa niemozliwe, wymagania z kosmosu a sami kradna ze hej, nagorsza stacja jaka moze byc, gorszej pracy nie mialem, a jeszcze Ci wielcy clatrzy, brak slow, co za ludzie, nie polece nigdy tej pracy nikomu

Były pracownik
@bbbbaaaa 14.01.2019 17:15

Zgadzam się w 100% targety nawet jak się wyrobi to pod koniec miesiąca podnoszą a wymaganiom się nie sprosta nawet jakby człowiek mógłby się rozdwoić gdyby nie to że manka , ucieczki i inne braki trzeba pokrywać z własnej kieszeni to mozna by porobić na okresie próbnym 3 miechy gdzie nie ma odliczanych składek i można na podjeździe napiwki pozbierać a tak to jest do kitu a jak do tego dołozymy wiecznie nie zadowolonych klijentów którym wszystko nie pasuje i drą o to ryja to mozna tylko sobie domu i nie wracać .Jeszcze dodam że gdyby choć skargi klijentów się kupy trzymały to ok ale są skargi klijentów , kierowników i clasterów o pety na podjeżdzie które sami wywalają o smieci które sami zostawiają itd robią wszystko wspólnie i umyślnie żeby kasjer z podjazdowym się zwolnili a potem płaczą i się dziwią że nie ma komu na shelu robić .Trochę się rozpisałem ale musiałem

Dominika
@Były pracownik 15.01.2019 18:54

Kto w takim razie ustala te targety, o których piszecie i czy za nieosiągnięcie ich pracownik ma jakieś nieprzyjemności lub na przykład nie dostaje premii okresowej? Jak to wygląda z praktycznego punktu widzenia w firmie Shell Polska? Warto byłoby poruszyć i nieco rozjaśnić tę kwestię na forum, ponieważ pozwoli to zbudować pełniejszy obraz zatrudnienia tu wszystkim potencjalnym kandydatom.

przyszlem zobaczyłem wrocilem
@Dominika 19.01.2019 00:12

Targety ustala shell na początku miesiąca bywa że nie są jakieś ogromne takie że jak każdego klijenta wypytasz zniesiesz ich obelgi że masz sobie hotdoga wsadzić w .... bo oni się spiesza oni nie są glodni to kilku kupi z litości albo się ewidentnie skuszą tak samo jest z płynami i vpowerem i by dało się osiągnąć target i dostać tą premie która kiedyś wynosila łącznie 250 a aktulanie 120 bo tną koszty ale zwykle bywa tak że na konieć miesiąca podnoszą targety do takiego stonpia by nie uznać pracownikowi premii nie zawsze to robią żeby pracownik miał nadzieje że może tym razem sie uda nie podniasą i będzie kasa .Jak nie wyrobisz nie ma premi z tym że jak wyrobisz a podniosą targety tez nie ma premi nikomu się nie podoba takie wodzenie za nos więc ludzie odchodzą a ci co pracują proponują produkty z samych nudów .oczywiście kierownicy krzyczą za złe wyniki robią zebrania 2-3 godzinne o tym że targety sa najważniejsze w naszym życiu i nie dostalismy premi nie dlatego że podniesli targety na koniec miesiąca albo podwyższyli kolosalnie cene paliwa tudzież produktów albo że obok jest iinna lepiej zarządzana stacja a dlatego że za malo się staramy .Shell prawde mówiąc robi wszystko by nam premi nie dać bo tnie koszty i zwala to na pracowników .Pracowałem tam ponad rok więc wiem co mówię a tak długo bo mialem blisko i po rozeznaniu jak to jest z premiami zaczołem je zwyczajnie olewać jak i większość pracowników lepiej szybki klijentom myć za drobne niektórzy potrafią być hojni albo sobie na komórce pykać za kasą

Indye8
@Dominika 19.01.2019 00:12

Jaka premia okresowa ? Pracowałem 3 lata i nigdy na oczy nie widziałem. Opie..... za nie wyrobienie targetu zawsze był. Zresztą nikt tutaj dla shella nie pracował/ nie pracuje.

Były

Nie polecam brania kart paliwowych na firmę, jak z konta nie jedzie pobranie płatności momentalnie blokują karty, odblokowanie trwa nawet 14 dni, bardzo trudny kontakt. Poinformowali mnie ze odblokowanie możliwe po wniesieniu zabezpieczenia pieniężnego. Rozwiązałem umowę to przysłali mi fakturę na 160 zł za koszta windykacji której nigdy nie miałem. Nie polecam mało eleastyczna firma

Gratulejszyn

(usunięte przez administratora) marka sama w sobie został TM ????????????

.
@Gratulejszyn 22.01.2019 11:06

Kto zostal tm za co i za kogo ?

dd45

Praca do kitu nie polecam poniżenie ,stres i testy wytrzymałości parówki na grilu ile się może się kręcić na grillu zanim będzie capić i wyglądać jak podlużne czarne kupsko zwykle to coś ponad tydzień nie zmieniamy na nowe bo i tak nikt nie kupuje więc po co towar wyciągać z lodówy dzieńdobry tak tak numreke trzy dobrze może hotdoga proszę mnie niewyzywać dobrze wiem ze się pani spieszy ale taką mam prace prosze nie krzyczeć .

Delibajgówno

Z drogi na tortillę i hot-dochi? Pysznie pojechane hot-dogi ? Chyba pysznie poje.bane hot dogi, które kręcą się 7 godzin. Kręcą się do Ciebie? No myślałam, ze kur.wa one stoją. Z tłuszczu od tych kiełbas to można by było smalec zrobić. Burger z Wołowiną? Chyba z pomielonymi paznokciami krowy. Bagietka taka twarda, ze jakbyś przypierd.olil komuś w łeb to by umarł. Beznadziejne reklamy i beznadziejne jedzenie. Wystarczy przeczytać skład. Aż wstyd komuś coś oferować za takie pieniądze. A ludzie z shellika przy biureczkach patrzą na wyniki i się cieszą ze te gow.na się sprzedają. Żenada.

Delibajgówno

Odradzam pracy w firmie shell. Po pierwsze zabytkowy system. Ludzie patrzą w komputer ze śmiechem na twarzy, pytając co to jest? Wstyd. Po drugie brak bazy danych. XXI wiek a my dalej nie mamy czytników do zeskanowania punktów z aplikacji. Pieniądze są na wszystko tylko nie dla pracowników, ekran do zamawiania jedzenia przy dystrybutorze? Na ch... to komu potrzebne ? Idiotyczne reklamy „wstop na kawę”? Co to kur.. znaczy ? Ponadto ceny z kosmosu, słuchanie zażaleń klientów staje się nieznośne, wiedząc że kasjer nie ustala żadnych cen. Klienci to debile, myślą że są panami świata i poniżają kasjerów a najgorsze jest to, że nie można im nic powiedzieć bo przecież klient musi być traktowany jak gość. Goście to przyjeżdzają na gościnę na kawę a nie na stacje. Czy to tak trudno zrozumieć ? Już nie wspomnę o toaletach.. do których trzeba chodzić co pół godziny i czyścić obsrane i obrzygane kible. Czasami zdarza się, ze klienci chodzą z obsraną du.pą po sklepie a Ty musisz sie do niego uśmiechać. Smród do porzygania sie ale Ty nic nie możesz powiedzieć i najlepiej jeszcze polecić im ciastko i kawusie na drogę. Życie w ciągłym stresie, a bo może przyjedzie ktoś z shella i musi być czysto i pięknie. Czasami mam wrażenie ze pracuje w jakimś obozie a nie na stacji. Premie to porażka, targety nie z tej ziemi. Zes.rasz się a nie wyrobisz. Wypłaty nie idzie się doliczyć. Mnóstwo obowiązków, brak jakichkolwiek pochwał. Ciagle złe, brudno. Jestem w trakcie szukania nowej pracy. Mam nadzieje, ze uda mi się szybko zmienić, a shell będę omijać szerokiej łukiem. Zdecydowanie odradzam pracy w tej firmie, bo pracownik to wykorzystywany murzyn za marne pieniądze.

Bartłomiej

Brak ochrony na imprezach masowych organizowanych wokół stacji to jakaś kpina.. Czekacie na jakiś śmiertelny incydent? Ludzie święci, czy wy macie coś w głowach? Pracownicy za wasz biznes mają odpowiadać? Dziwicie się po takim zachowaniu że nikt nie chce robić? Widzieliście jak wygląda konkurencja? Doczekamy się w końcu bazy danych z firmami? Mamy XXI wiek! Wspieracie rozwój sztucznej inteligencji a nie potraficie zrobić systemu kasowego? Przyjeżdżacie w środku tygodnia poza sezonem w odwiedziny, premia zabrana za dwa pety obok stacji a w sezonie to nawet pani klaster tyłka się nie chce ruszyć tylko telefon czy wszystko okej i paczki z towarem z innych stacji wysyła, a w kilometrówkę się wpisze trase.. Wirtualni pracownicy na stacjach - a na nowego brak funduszy. Może czas najwyższy na jakąś poważna analizę pracy kierownictwa w takich miejscach? +/- 2 tysiące na wirtualnego pracownika pomnożyć przez ilość stacji - wychodzi ładna suma w skali miesiąca.

Karpik
@Bartłomiej 02.01.2019 23:22

Święte słowa! Miał być nowy system kasowy zaraz i tak od 3 lat- testy programy pilotażowe i bum- coś sie wykrzaczylo i nie będzie. Innowacje, nagrody, nowoczesnosc- wszystko na pokaz- w rzeczywistosci dramat- brak ogólnopolskiej bazy, system oparty na DOS ponad 15 letni, nawet sprzedazy dziennej nie można sprawdzić. Pan szukający oszczędności kupi Wam liczydła- albo sobie sami wystrugacie.

Albert

Tylko jeden pracownik na nocnj zmianie? To niebezpieczne! Czy shell już wogóle niedba o bezpieczeństwo swoich pracowników? W razie zasłabnięcia czy napadu to kto pomoże takiemu człowiekowi? Czy Shell wogóle zatrudnia jakiegoś eksperta do spraw bezpieczeństwa czy kieruje się tylko zyskiem.

.
@Albert 18.12.2018 02:40

Masz guzik zycia co 30 minut musisz go wciskac inaczeh Solid przyjezdza

ihateshell
@. 21.12.2018 23:04

a no też tego nie lubiłem ja się niewiciśnie to myslą że zostalem albo skepowany albo zabity przez bandytów XD kabaret jakis

ihateshell

Oszukali mnie w shellu na parę stów kiedy chciałem się dowiedzieć od kierownika co jest to gadał takie głupoty że zaczołem się z nim kłócić jak zażądałem paska od niego czyli wydruk ile zarobiłem ile tam z czego odcieli ile dni przerobiłem itd to powiedział żadnego paska nie będzie ja nie ulegałem i go męczyłem w końcu dostałem pasek i jak dostawałem pasek w innych firmach bez problemu i było wszystko czytelne a co najważniejsze mogłem go sobie do domu wziąść to w shellu tak nie ma jakieś na papierze napisane bez ładu i składu kierownik do mnie że po co ci to i tak nie rozczytasz ja do niego jesteś moim szefem to mi to rozszyfruj on mi na to nie mam czasu chciałem do domu wziąść to mi go zabrał i podarł mówiąc pasek nie może opuszczać miejsca pracy .Shell (usunięte przez administratora) swoich pracowników nie polecam.

Pan M

Ta praca to dno wymagają od ciebie wszystkiego ciąglę cię straszą i mają za nic teraz tego tak nie pokazują bo mają problem z pracownikami bo pozwalniało się ich strasznie dużo albo poszli na L4 żeby sobie w czasie choroby szukać innej pracy co nieznaczy że jak znowu im przybedzie ludzi mimo złych opini i tego co sie tam wyrabia to zaczną się znowu lincze ,mobbing i zastraszanie brakiem premii że tajemniczy klijent przyjedzie itd Ja się zwolniłem mam teraz dużo lepszą prace na innej stacji dobra pensja i nikt nie drze ryja .Nikt mi tez nie każe myć kibla dla klijentów jak klijenci szczają na podłoge i srają na deske albo obsrywają cały sedes to niech taki kibel mają może lubią a w shellu trzeba po nich myć co półgodziny z mopem i zmywasz szczyny i kupska a w razie czego swoje wymioty bo żołądek niewytrzyma w nowej pracy wszyscy maja wywalone wystarczy raz na dobe tam pójść i wode spuścić i ewentualnie podłoge umyc jak się komuś chce .Nikomu nie polecam a jak się komus nowemu się praca w shellu podoba to po miesiącu może 2 napisze na tym blogu że praca coraz gorsza i że mysli czy się nie zwolnić

Ciekawski
@Pan M 18.12.2018 12:13

Ciekawy jestem gdzie pracujesz .Ogólnie musi tam być niesamowicie czysto jak się toalete dla klientów raz dziennie myje .Przypuszczam ,że tam też można sobie rzucić pawia po wejściu do takiej toalety.

Pan M
@Ciekawski 18.12.2018 19:03

żebyś wiedział jak robiłem na shellu to klienci bardzo chwalili czystość toalety mówili że zadbana bo jak się wejdzie na innej stacji to smród nie z tej ziemi ale co mi po pochwałach jak większość nie spuszczała po sobie wody i zostawiała nie opuszczonej deski przez co smród sie ulatniał na całą ubikacje .Wchodziłem kontrolnie co pół godziny i za prawie każdym razem życ się odechciewało ja niewiem jakim trzeba byc (usunięte przez administratora) żeby na podłoge naszczać .W nowej jest tak że do kibla dla klijentow prawie nie wchodzimy jak nie ma ruchu i wszystko zrobione to jak kto ma ochote może ubikacje przetrzeć.W shellu na złamanie karku pracownik o mało się nie zesra żeby wyrobić nie będe o tym pisał bo już tyyle ludzi o tym pisało że wyzysk i 1 osoba pracuje za 10 i w między czasie trzeba umyć kibel z gówna .A gdzie teraz pracuje to nie powiem jest taka piękna zasada nie chwal się ludziom swoim szczęściem bo będą chcieli ci je zabrać .A mi jest tam bardzo dobrze

:D

Jestem nowym kasjerem w Shellu, pracuję tam w weekendy żeby sobie dorabiać w trakcie studiów. Moja krótka historia wyglądała następująco: pierwszy weekend: bardzo szybko załapałem podstawy, kierowniczka i druga kasjerka świetnie potrafiły mi wszystko wyjaśnić i zawsze mi pomagały w razie problemów drugi weekend: wysłano mnie na drugą stację(dostałem do wyboru od szefowej na ile godzin chcę przyjść(min 8, byleby do godz 22 do zamknięcia stacji) - wybrałem sobie po 12h(10-22). W sobotę i niedzielę od 14 do 22 musiałem stać na kasie sam(druga kasjerka o 14 kończyła pracę), jak dla mnie to był rzut na głęboka wodę, ale całkiem nieźle sobie dałem radę. trzeci weekend - pierwsze dwie nocki, na pierwszej byłem z drugim kasjerem który mi przedstawił moje obowiązki na zmianie i było okej, tylko że na drugiej nocce już byłem sam na kasie!!! to już nie był rzut na głęboką wodę tylko na Rów Mariański -,- nie było wtedy zbyt fajnie(spóźniona dostawa, przez co dopiero o 1 w nocy zamykaliśmy dobę, awaria Petrovendu przez co dla dostawcy mieliśmy problem z wydrukowaniem świstka). Wszystko co mi było wcześniej pokazane potrafiłem zrobić, ale w nieoczekiwanych sytuacjach byłem bezradny..., tym bardziej że podjezdny nie był dla mnie żadną pomocą, wolał kilka godzin siedzieć przy stoliku i mnie zagadywać(a też będąc nowym go nie opieprzę co nie?). Najlepsze jest to że na kolejny miesiąc w grafiku na następny miesiąc miałem wyznaczone same nocki, a wcześniej gdy się pytano czy chcę pracować na nocki powiedziałem, że tylko w awaryjnych sytuacjach... oczywiście na wszystkich nockach na kasie sam. Ogólnie po 6 weekendach moja opinia jest następująca: Atmosfera w pracy: 10/10(nigdy nikt na mnie krzyczał że coś zawaliłem, zawsze podchodzą do mnie na spokojnie i doradzają jak nie pomylić się następnym razem, zawsze jak mam pytania - a zawsze je mam - dostaję odpowiedź, to bardzo motywuje do pracy) Zarobki - 3/10 - jako że jestem studentem to zarabiam trochę więcej, ale jednak muszę powiedzieć że gdybym miał robić jak inni kasjerzy za minimalną stawkę to bym tu nie robił Warunki w pracy - 6/10 - obsługiwanie Ukraińców i innych rosyjskojęzycznych osób doprowadza mnie do szału, poza tym zawsze w sklepie zawsze z nimi jest największy problem jeżeli chodzi o porządek w sklepie, i ogólnie dosyć sporo buraków Ilość obowiązków - 7/10 - ogólnie przez 12 godzin nocnej zmiany jest dosyć dużo czasu żeby wszystko ogarnąć, ale od 19 do północy kiedy jest jeszcze stosunkowo spory ruch to nie za bardzo ma się czas aby sprawdzać kible(a wtedy zawsze najgorszy (usunięte przez administratora) zostawiają), na dniu zawsze są 2-3 osoby to wtedy jest trochę łatwiej Grafik - 2/10 - o tym już wspomniałem, dlaczego Inne uwagi: będąc cały czas samemu na nocce nie ma za bardzo możliwości uczenia się nowych rzeczy w pracy, bo nie ma komu tobie ich pokazać. Poza tym nie mam uprawnień do drukowania faktur z paragonu(a zdarza się raz na jakiś czas że klient który najpierw powie że chce paragon, uwidzi sobie później że chce fakturę, albo ja sam się zamachnę i się pomylę), wtedy są często problemy żeby się z klientem dogadać, to bardzo wnerwia, tak nie powinno być, zostając sam powinienem móc je robić... PS jeszcze nie miałem żadnej kontroli więc moja opinia może być trochę zbyt optymistyczna

Zostaw opinię o Shell Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Shell Polska Sp. z o.o.