F.H.U. Gryf Magdalena Szewczyk

Adres: Wilanowska 6 lok. 2, 80-809 Gdańsk

NIP: 5891730960 REGON: 368263533

F.H.U. Gryf Magdalena Szewczyk
5 4 6 1

Opinie o F.H.U. Gryf Magdalena Szewczyk

M.

Nasze szefo powiedziało nam o tym co tu jakiś człowiek wypisuje. Więc ja napisze prawdę. Praca jest normalna, trochę ciężko bo trzeba szybko pracować. zarobki bardzo dobre bo wyplaty dostajemy w połowie i na koniec miesiąca. Pierwszy raz spotkałam się w Polsce z tym żeby szef powiedział "proszę, to są wasze pieniądze". Teraz pracujemy na dużej budowie. Tylko my dostajemy ciepłe obiady. Żadne inne pracowniki na całej budowie. Cieszę się że tu jestem.

kaszub

pracowałem, pracuję i nie żałuję. Jest normalnie, dobra atmosfera, czasem wesoło A czasem ciężko. jak w każdej robocie. pracuję nadal i nie zamierzam tego zmieniać.

Adam

Nie poszukujemy nowych pracowników. Obecnie na podstawie umów o pracę, dzieło czy umów z podwykonawcami zatrudniamy 15 osób co w zupełności pokrywa nasze zapotrzebowanie. Od jesieni 2018 roku nie ma też rotacji wśród pracowników.

Pawel

(usunięte przez administratora)Ja niejestem twoja konkurencja, nieprowadze podobnej dzialalnosci zeby pozbyc sie z ciebie z rynku... niejestem o to zazdrosny cwaniaczku. POPROSTU PAMIETAJ ZE... KASA ZAWSZE MUSI SIE ZGADZAC, jak niewyplacasz pracownikom zaleglej naleznosci to zawsze bedziesz mial (usunięte przez administratora) wokol siebie , jak to wlasnie sie teraz na tym forum dzieje I nieprobuj odpisywac w naglowku tych komentarzy tylko ponizej, bo postanowilem ze dla osoby szukajacej informacji na temat twojej firemki ,pierwsze slowo na jakie sie natkna,bedzie - ,,ZLODZIEJ,, - jak odpiszesz ,ja poprawie dzis ,jutro ,za miesiac ,zawsze

Adam
@Pawel 13.02.2019 12:16

Im więcej Pan pisze tym bardziej odkrywa Pan swoje kompleksy. Gratuluję :-) Kasa zawsze musi się zgadzać ale po obu stronach, do tego trzeba uczciwości. Nieuczciwy pracownik to również (usunięte przez administratora) jeśli już Pan używa takich określeń. Rozumiem że jest Pan tu stałym bywalcem w ciągłym poszukiwaniu pracy. Pozdrawiam

Adam
@Pawel 13.02.2019 12:16

12:16 a Pan w domu...? Życzymy powodzenia w poszukiwaniu pracy.

Adam
@Pawel 13.02.2019 12:16

Jeszcze jedno Panie Marcinie, proszę się zgłosić po PIT bo nie wiemy gdzie Pan się chowa, a sądzę że inni też zatrudniani Pana na podstawie umowy więc powinien Pan tego dopilnować. Trzeba się rozliczyć z urzędem skarbowym bez względu na fakt że przelewy szły na konto Pana kobiety. Niestety poczta wracała i nie była przez Pana odbierana.

Adam

Nie poszukujemy nowych pracowników. Obecnie na podstawie umów o pracę, dzieło czy umów z podwykonawcami zatrudniamy 15 osób co w zupełności pokrywa nasze zapotrzebowanie. Od jesieni 2018 roku nie ma też rotacji wśród pracowników.

Adam

Nie poszukujemy nowych pracowników. Obecnie na podstawie umów o pracę, dzieło czy umów z podwykonawcami zatrudniamy 15 osób co w zupełności pokrywa nasze zapotrzebowanie. Od jesieni 2018 roku nie ma też rotacji wśród pracowników.

Adam

Są pracownicy pracujący u nas od początku, którzy są z nami po dziś dzień i mają swoje zdanie na temat tutejszych informacji. I są osoby, które pracowały. Są ludzie, którzy dobrze wykonują swoją pracę i są ludzie, którzy wyrządzili zarówno nam jak i niektórym klientom szkody. O "uczciwości" pracowników możemy również napisać wiele. Jeżeli ma Pan jakiś problem, który chciałby Pan rozwiązać to zapraszam.

Pawel
@Adam 12.02.2019 13:31

Czyli tak jak ponizej pisalem, wszystko pieknie ,,tylko nie ja jestem winny ja prowadze idealna dzialalnosc,, to PRACOWNICY!!!! Ja sie dziwie ze ta firemka jeszcze istnieje , lub ktos pana adasia jeszcze niepoturbowal za te wszystkie zalegle pieniadze ktore jest winien pracownikom... Coz ,trafi kiedys kosa na kamien

Adam
@Pawel 12.02.2019 20:01

Zgadzam się z Panem, każda kosa trafia na kamień i już widzę, że dość często zmienia Pan Pracodawców. A to zdecydowanie świadczy o Pańskiej "uczciwości" wobec kolejnych Pracodawców. Warto pamiętać, że przychodzi czas w którym Pracodawca zaczyna widzieć kto jak pracuje. Małe sprostowanie, nie kilkanaście osób tylko około 40 osób, z których wybraliśmy tych którzy wiedzą jak wykonywać powierzone prace i robią to bardzo dobrze i uczciwie. Proszę się nie dziwić, że jeśli spotykamy się z cukiernikiem, który twierdzi, że jest stolarzem to mu "dziękujemy". Wbrew pozorom - remonty mieszkań i budownictwo to jest bardzo odpowiedzialna praca. Pracownicy często zapominają, że podczas wykonywanych prac ponoszą odpowiedzialność za cudze mienie i to co zniszczą, stłuką, zepsują należy oddać. Kolejna rzecz - skoro byli nasi pracownicy dzwonią do nas chcąc wrócić do pracy to jednak świadczy o tym, że nie jest aż tak źle jak Pan pisze. Inni pracownicy po wyjeździe za granicę również do nas wracają - więc to chyba też nie jest źle. Jeśli użył Pan sformułowania "kosa" odnośnie mojej osoby - to mi Pan schlebia. Dziękuję.

Pawel

Czy wy Polacy sie nigdy nienauczycie!!!!!!!! Pisalem a wlasciwie PRZESTRZEGALEM, ze to nie uczciwa firma , tylko banda cwaniakow w czerwcu 2018 .. po tym czasie nabralo sie jeszcze kilkanascie osob i dalej sie nabieraja. A Pan adam inteligent i oczywiscie i tak owinie to pieknym tlumaczeniem ponizej ze.... no jak to? To nieprawda, to wy jestescie zlodziejami, to wasza wina itd itd. To panie adamku ,,oszuscie,, czekamy na piekna i kolorowa odpowiedz ponizej Ps. Popatrz na opinie innych na ,,go work,, ktorzy maja dobre opinie i niekradna.... da sie??? Da sie

Adam

(usunięte przez administratora) Zapraszam do zapoznania się z regulaminem pracy. Brak przestrzegania zasad i reguł kończy się natychmiastowym zakończeniem współpracy.

Katarzyna

Panie Adamie została ostatnia rata z ugody (już po terminie) czekamy na przelew. Proszę nie kazać mi opisywać tu sytuacji której dotyczy ugoda tylko zapłacić pieniądze.

Anik
@Katarzyna 21.09.2018 11:42

Niech Pani opiszę, chętnie poczytamy ..

Katarzyna
@Katarzyna 21.09.2018 11:42

Ugoda została spłacona.

anonymous

dzien dobry telefonicznie nie mozna sie do pana do dzwonic marek tez probuje i pan olewa prosze okontakt i pieniadze ktore pan zalega

Adam
@anonymous 24.08.2018 15:17

Pierwsza rzecz zapraszam do kontaktu telefonicznego w godz od 8 do 17. Druga rzecz - jest Pan podpisany jako anonimowa osoba więc ten wątek pozostawia wiele do życzenia. Trzecia rzecz - od 21.08 do 26.08 byłem z rodziną na urlopie i mam prawo mieć wyłączony tel służbowy. W tych dniach moje obowiązki przejmują wyznaczeni pracownicy. I ostatnia sprawa, na rozliczenie i wykazanie pobranych zaliczek i pieniędzy był Pan zapraszany do kadr. Nie jest moją winą że ma Pan problem żeby dojechać. Proszę nie zapomnieć że to my wypowiedzielismy Panu umowę.

Adam
@anonymous 24.08.2018 15:17

Bardzo nam przykro że nie było Pana Panie "W" w kadrach na umówionym spotkaniu dnia 31.08.2018 na godz 14:00 (a był Pan informowany wcześniej) w związku z tym że nie możemy się dodzwonić odpowiadamy tu. Ponadto to analiza dokumentacji i potwierdzeń wypłat wykazuje że jest nam Pan winien 350 zł wobec czego będziemy Pana wzywać do zwrotu gotówki lub odpracowania nadpłaconej kwoty. P. S. Oprócz Pana obecni byli wszyscy pracownicy. Pozdrawiam

Anonymowy
@Adam 01.09.2018 13:07

A gdzie te kadry się niby znajdują ? U Pana w mieszkanku ??????

Adam
@Anonymowy 02.09.2018 14:18

Kadry są tam gdzie jest nasze biuro BHP i księgowość, tam gdzie znajdują się wszystkie akta pracowników. P. S. Pracownicy wiedzą gdzie. Pozdrawiam

Anonymowy
@Adam 02.09.2018 22:52

Dziwna ściema i brak słów na taką firmę.

Adam
@Anonymowy 03.09.2018 14:46

Dziękuję i pozdrawiam. Życzę owocnego poszukiwania nowego pracodawcy.

Marcin misiek

Najgorsza firma jaka znam pan adam nie wyplaca pieniedzy pracownikom remonty to co robi ta firma nie mozna nazwac remontami

Adam
@Marcin misiek 13.08.2018 18:31

Panie M... wobec tego oskarżenia Chciałbym przypomnieć że, - stosunek pracy został rozwiązany z panem za prochy o których informowali nas inni pracownicy, - dodatkowo za chodzenie spać w ustronne miejsca podczas pracy, - za przychodzenie i opuszczanie miejsca pracy według własnego "widzi mi się" - za błędy i niedoróbki w pracy za które my jako firma odpowiadamy. Chciałbym przypomnieć, że przez ostatni czas chciał pan bardzo do nas wrócić ciągle zadając pytanie kiedy można przyjść do pracy. Nasi pracownicy nie chcieli z panem pracować w żadnym wypadku!!!! Dostawał pan pieniądze i to nie po pracy, Bardzo często były one wypłacane w postaci przedpłat i zaliczek wpłaconych do przodu to potwierdzają inni pracownicy zdarzało się, że po zaliczkach szybko pan lądował w cyt. "domciu". Pańska opinia jest kłamliwa. Jeżeli z kimś się żegnamy to zazwyczaj z osobami które niewiele potrafią bądź działają na szkodę firmy i innych osób zatrudnionych. Rozumiem, że na tej stronie swoje żale właśnie takie osoby zostawiają bo ci którzy u nas pracują nie mają czasu na taką zabawę. Specjalnie dla pana poproszę jednak pracowników by tu na forum panu odpowiedzieli. Z poważaniem. P. S. proszę przy zmianie Pracodawcy nie zapomnieć o przekazaniu od nad świadectwa pracy. Z chęcią udzielimy panu odpowiedniej rekomendacji

Ralfik
@Marcin misiek 13.08.2018 18:31

he he Marc.... Ty miałeś szczęście że szef długo z Tobą wytrzymał bo już dawno powinien Cię wyp.... na zbity p... A tak poza tym to wielu z nas pracowało na Twoje godzinki które szef Ci ciągle rozliczał. Tak na prawdę to chyba nawet na czasem nie zapracowałeś na te zaliczki.

pracownik
@Marcin misiek 13.08.2018 18:31

Przede wszystkim żeby móc wypisywać oszczerstwa najpierw samemu trzeba się zastanowić czy ktoś ma nam coś do zarzucenia. Wpis Pana Marcina jest prawdziwy tylko jednym miejscu…. Fakt już nie pracuje w firmie Gryf, a stało się tak tylko przez sposób w jaki podchodził do pracy. Godziny pracy są ustalone, a on przychodził wtedy kiedy było mu wygodnie ale to tylko jeden z wielu przykładów. Skończyło się tym że nikt nie chciał z nim pracować, bo co to za pomocnik, który weźmie zaliczkę, znika i wraca wtedy kiedy skończą mu się pieniądze. Niestety branża budowlana ma to do siebie że pieniądze nie wpływają regularnie, jednak Pan Adam nigdy nikogo nie zostawił bez pieniędzy.

Wojtek

Firma to są pracownicy. Jeśli ktoś pisze że firma gryf nie potrafi robić remontów, to dobrze że się pozbył firma osób wyżej piszących opinie. Bo to takie osoby nie potrafią robić. Ogólnie nie było większych problemów z wypłacanie pieniędzy A wręcz przeciwnie. Ale jeśli ktoś działa negatywnie na rzecz firmy w kturej pracuje to o czym może taka osoba powiedzieć.

Paweł

PRZESTRZEGAM, jesli masz ochotę pracować dla cwaniakow , to zapraszam najlepsza pseudofirma chyba na rynku

Adam
@Paweł 22.06.2018 18:18

Panie P., pana nie kojarzę za bardzo bo człowiek o takim imieniu u nas nie pracował i nie miał z nami podpisanej umowy to jest pierwsza rzecz. Druga rzecz, z chęcią przyjmujemy do pracy pracowników pracujących w sposób uczciwy, a nie cwaniaków - to określenie powinno być użyte odwrotnie. Udawanie że ktoś pracuje odbieramy negatywnie i sądzę że gdyby Pan prowadził swoją firmę to z nieuczciwymi pracownikami postąpiłby Pan podobnie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Zostaw opinię o F.H.U. Gryf Magdalena Szewczyk - Gdańsk

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H.U. Gryf Magdalena Szewczyk