RPC Bebo

Adres: Urszuli Ledóchowskiej 33/35, 60-462 Poznań

NIP: 7811009599 KRS: 0000116471

RPC Bebo
2 111 6 1

Opinie o RPC Bebo

Admin

Witam A jak to wygląda z przerwami?

nowa

Witam mam pytanie. obecnie jestem zainteresowana pracą w tej firmie. Wiem jak w każdej firmie ze na takim forum jest więcej negatywnych opini jak pozytywnych .I zawsze pózniej człowiek waha się co zrobić dalej. Więc proszę niech ktoś kto nie ma żalu do tej firmy i pracuje tam nadal , napisze od siebie coś dobrego . Jakie plusy są tej firmy . Co Cię trzyma że nadal tam pracujesz ?

As
@nowa 08.02.2019 14:06

Jest to firma rozwojowa. Przepracowałem tam dużo lat, minus praca w weekeny . Polecam formowanie kubka brygada 2????????????????????????

Nowa
@As 08.02.2019 16:30

Jak mogę się Ciebie zapytać czy tam praca jest szkodliwa? Pytam się bo to jednak produkcja plastyków.

druk
@Nowa 08.02.2019 16:51

To jest branża spożywcza bo opakowania do margaryny wiec musi być czysto itp.

As
@Nowa 08.02.2019 16:51

Ktoś pisze czysto haha. Pytasz czy szkodliwa , nie jest szkodliwa. Na wytłaczarkach troche ale tam nie pracują kobiety jest to osobny dział. Firma bardzo mocno przestrzega przepisów bhp.Więc nie masz się czego obawiać. Kadrowa jest młoda mało wie.

onkl
@As 08.02.2019 18:25

Kadrowa jest wporządku .

Nowa
@As 08.02.2019 18:25

Dziękuję za odpowiedź to chciałam wiedzieć. Może będę miała osobiście się przekonać . Jeżeli mogę jeszcze się o coś zapytać to czy są już z góry narzucone normy do wyrobienia?

edk
@Nowa 08.02.2019 21:23

To nie jest praca na akord każdy pracuje na danej maszynie i jak się psuje to wiadomo ze się zrobi mniej a jak jedzie to wiadomo ze się zrobi więcej .

As
@onkl 08.02.2019 19:14

Może i jest w porządku. Ale jako kadrowa jest osobą bezdecyzyjną. Bez pana R.K nie podejmnie decyzji ani nic logicznego nie odpowie. Nawet przyjmując do pracy na drukarki nie potrafi powiedzieć jak wygląda praca pakowacza na druku. Mòwi pakuje się kubek zadrukowany. A tam pakowacz jest operatirem maszyny. A jak poprosi się dwa razy mechanika to już jest opinia że się nie nadajesz. Więc jak przyjmuje się pracowników to trzeba zaznajomić się jak to wygląda. A czy kotoś widzi ją na hali produkcyjnej, raczej nie więc bardzo mało wie co się dzieje w tym procesie produkcyjnym.

pola
@As 09.02.2019 12:57

Nie jest operatorem maszyny pakowacz tylko obsługujesz maszyne i pilnujesz druku itp. Mechanik jest od tego żeby maszyna szła dobrze i za to ma płacone .W OGŁOSZENIU O PRACE JEST NAPISANE co należy do pakowacza jeśli chodzi o druk.

As
@pola 09.02.2019 13:23

Jest napisane że dokłada farbe ustaeia w trakcie produkcji kolory i jest napisane że odpycha pakowaczke . Prosze nic niewiesz. Ja czasy tam zęby zjadłam pierwszy kadrowy był Pan Piotrowski śp.

As
@pola 09.02.2019 13:23

Jest napisane że dokłada farbe ustawia w trakcie produkcji kolory i jest napisane że odpycha pakowaczke . Prosze nic niewiesz. Ja tam zęby zjadłam pierwszy kadrowy był Pan Piotrowski śp. I jest napisane że pakowacz myje zestawy popsute w których zapięcia powinien odpinać kulturysta bo są zepsute.

As
@pola 09.02.2019 13:23

Mechanik czasu nie ma . Jeżeli pakowacz to pakujesz i kontrolujesz druk. Jeżeli robisz więcej jak pakowanie w innej firmie jest to operator maszyny. Dają umowe na pakowacza by oszukiwać na kasie.

Nowa
@edk 09.02.2019 10:39

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam nadzieję że resztę dowiem się na spotkaniu co firma oferuje pracownikom. Pozdrawiam

Nowa
@edk 09.02.2019 10:39

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam nadzieję że resztę dowiem się na spotkaniu co firma oferuje pracownikom. Pozdrawiam

salsa
@As 09.02.2019 14:54

Masz racje na gablerach to pakowacze. Ładują wszystko w karton bo na druku oprócz pakowania inne rzeczy trzeba robić dokładać farbę w kałamarzach. Na komputerze tez trzeba dodawać farby pilnować kolorów zgodnie ze wzorem. Wypełnianie formularza testy na wszystko zwracać uwagę .Tak naprawdę to raczej praca dla singli nie mających rodziny bo system 4 bryg wiec podziwiam tutaj tych pracujących co maja rodziny .

olb
@salsa 09.02.2019 17:56

Masz rację pakowacze to na gablerach. Na druku to raczej operatorzy maszyn. Robię tu parę lat i miałam nie raz okazję słyszeć jak nowi pracownicy byli zaskoczeni tym co muszą robić bo nie tego się spodziewali i rezygnowali.W innych firmach pakowacz zajmuje się wyłącznie pakowaniem produktu gotowego a nie obsługa maszyn. Uważam że nowi powinni być odrazu informowani że pod słowem pakowacz kryje się operator maszyn czyli mycie dokładnie farb pilnowanie druku itd. Po co mają przychodzić i się dziwić .

olb
@salsa 09.02.2019 17:56

Masz rację pakowacze to na gablerach. Na druku to raczej operatorzy maszyn. Robię tu parę lat i miałam nie raz okazję słyszeć jak nowi pracownicy byli zaskoczeni tym co muszą robić bo nie tego się spodziewali i rezygnowali.W innych firmach pakowacz zajmuje się wyłącznie pakowaniem produktu gotowego a nie obsługa maszyn. Uważam że nowi powinni być odrazu informowani że pod słowem pakowacz kryje się operator maszyn czyli mycie dokładnie farb pilnowanie druku itd. Po co mają przychodzić i się dziwić .

Z.metra.ciety
@As 08.02.2019 16:30

A co tu się rozwija ? Uzasadnij

Jo
@Z.metra.ciety 17.02.2019 06:22

Skolioza może się rozwinąć od dźwignia ????

być może przyszły pracownik

chciałem zacząć prace w tej firmie ale patrząc po komentarzach i zawiści u ludzi z tej firmy zaczynam się głęboko zastanawiać. Za 2500zł na start w takiej atmosferze to wręcz szkoda nerwów zwłaszcza jeżeli ktoś ma stosunkowo słabą tolerancje do chamstwa i jeszcze z tego tytułu ma mieć problemy. Ktoś może z firmy wie po jakim czasie "stawka na strat" wzrasta ? mam na myśli stanowisko "pakowacz"

Pracownik
@być może przyszły pracownik 16.01.2019 14:20

Nie przejmuj się wypowiedziami bo to w większości pierdoły. Tu się dobrze pracuje. Każdy lubi narzekać ale nie każdy doceniać.

Pracownik
@być może przyszły pracownik 16.01.2019 14:20

Stawka wzrasta po okresie próbnym czyli po 3 miesiącach.

Być może przyszły pracownik
@Pracownik 16.01.2019 21:02

a jak to wygląda z weekendami ? są obowiązkowe ? moja partnerka również pracuje na produkcji i weekendy ma wolne. Dlatego dla mnie to istotna sprawa ponieważ to będą jedyne dni w których można normalnie spędzić czas a nie cześć i na razie ;/ z góry dzięki za odpowiedz i poświęcony czas. Pozdrawiam

Ja
@Być może przyszły pracownik 17.01.2019 19:25

Obowiązkowe to praca w systemie czterobrygadowym . Trzy weekendy w miesiącu pracujące jeden weekend wolny .

Magda
@Ja 17.01.2019 20:10

Cześć, ja również dostałam ofertę pracy. Babka, która do mnie dzwoniła poinformowała, ze praca jest 3 zmianowa. Teraz czytam o cztero brygadówce i zgłupiałam.. dajcie mi proszę znać. Dzięki!

Ja
@Magda 18.01.2019 11:08

To cztrobrygadówka. Praca w systemie ciągłym. 3 weekendy w miesiącu pracujące 1 wolny.

Magda
@Ja 18.01.2019 13:02

Dzięki za odp. To są dwunastki? W przypadku świeżego pracownika jak to wyglada?

pracownik
@Magda 18.01.2019 13:12

Nie po 8 godzin się pracuje nie ważne czy stary pracownik czy nowy produkcja pracuje 3 zm to ranki popołudniówki nocki wg grafiku system 4 bryg ale sa dni sponad normy tak zwane wolne i wg grafiku wolne.

Podolany
@być może przyszły pracownik 16.01.2019 14:20

To zależy na którą zmianę trafisz bo na zmianie Tomka nowego mistrza produkcji jest fajnie i dobra atmosfera.

Magda
@pracownik 18.01.2019 15:33

Rozumiem. Wpadnę w pon obczaić co tam ciekawego robicie. Zobaczymy. Dzięki za info!

pracownik
@Podolany 18.01.2019 17:23

Na każdej zm jest fajnie i tak przydziela tam gdzie sa braki.

Pampers
@Podolany 18.01.2019 17:23

Jakiego Tomka?Tego małego takiego...

syf
@Pampers 22.01.2019 21:16

Nie tego dużego takiego

Antoni
@pracownik 18.01.2019 15:33

A jak wyglądają kwestie możliwości wzięcia urlopu w dogodnym dla nas terminie? Urlopy planowane są według grafiku i należy dostosować się do pozostałych pracowników, czy może wziąć wolne można w każdym odpowiadającym nam dniu? Będę wdzięczny za przedstawienie, jak to wygląda w rzeczywistości w firmie RPC Bebo.

Pampers od palet
@syf 23.01.2019 15:47

A bo znam tylko takiego małego ze słoma w butach...Co zawsze traktował wszystkich z góry i myślał ze jest panem życia.A bebo to porażka szkoda Wiecha ale ktoś (usunięte przez administratora) przylizal i został panem gablera...

on
@Pampers od palet 04.02.2019 20:45

Hahahah to nie ten

Pampers od palet
@on 05.02.2019 16:33

Tej już myślałem ze wrócił on był spoko uwielbiałem pampersa...I jego samochód panda były tylko dwie takie w Poznaniu:)Ale słyszałem ze mało mu płacili i musiał ze swoją ekipa na boku no wiecie co...Taka prawda ze jak tam pracowałem to każdego dnia jeden na drugiego tylko gadał i się śmiał z każdego a najwiecej ten malutki z gablera hahaha praca nie jest zła ale ludzie masakra!!

my
@Pampers od palet 05.02.2019 18:40

No pampers to był super gość. Brakuje nam go

As
@Pracownik 17.01.2019 06:15

Wzrasta 2100 na 2300.super. A starsi pracownicy mają więcej a robi się to samo. Wyrównanie jak przepracujesz 10 lat bo jak idziesz po większe pieniądze to jest teatr pana R.K. i pani kadrowej

As
@Pracownik 17.01.2019 06:15

Wzrasta 2100 na 2300.super. A starsi pracownicy mają więcej a robi się to samo. Wyrównanie jak przepracujesz 10 lat bo jak idziesz po większe pieniądze to jest teatr pana R.K. i pani kadrowej

Bo
@być może przyszły pracownik 16.01.2019 14:20

Nigdy. Bo boją się dyrektora

Bo
@być może przyszły pracownik 16.01.2019 14:20

Nigdy. Bo boją się dyrektora. Może za 10lat

pracownica
@As 09.02.2019 15:07

Teraz nikt nie ma 2100 zł czy 2300 zł bo sa przyjmowani na 2500zł a ty zaglądasz komuś w kieszeń ze wiesz ile kto ma. Od tego zacznijmy ze starsi pracownicy stażem kiedyś tez zaczynali od stawki jakieś .Teraz i tak maja nowi lepiej bo nie muszą aż tak się wysilać żeby dostać wyrównanie do starego pracownika .Tak 15 lat temu do tego zakładu ciężko było się dostać a teraz z ulicy przyjmą i musieli na ta podwyżkę zapracować.

six
@być może przyszły pracownik 16.01.2019 14:20

Hahaha dobre.

Z.metra.ciety
@pracownica 11.02.2019 17:27

No kiedyś to 100 osób czekało za bramą na pracę a teraz tylko kot czeka....

Jo
@Z.metra.ciety 17.02.2019 06:19

Hahahahahah

P.S

Żeby się wypowiadać o firmie i ludziach to samemu trzeba coś prezentować. Ja spędziłem tam 19lat i moge powiedzieć że firma jest bardzo poukładana. Ludzie którzy opisują tu poważnych ludzi nic nie prezentowali. Pozdrawiam załoge a firmie tylko zostaje podziękować za piękne lata tam spędzone.

wta
@P.S 04.02.2019 00:31

Masz rację ja tutaj pracuje 15 lat na produkcji i ja jestem zadowolona wiadomo ze nie ze wszystkiego .A CO DO STOŁOWKI to niestety ludzie nie sprzątają po sobie bo stołówka zawsze była .Teraz będzie nowa i co z tego ze ładna nowa jak ludzie będą dbać to będzie ok a jak nie to (usunięte przez administratora) będzie.

pix
@P.S 04.02.2019 00:31

żałosne. Piękne lata? Praca marzeń? hahaha dobre.dawno się tak nie uśmiałem

onx
@pix 04.02.2019 18:41

Co co tu jeszcze robisz brama jest otwarta .

Si
@onx 05.02.2019 11:59

Widzę takie fałszywe wpisy praca marzeń czy piękne spędzone lata to mi się nie dobrze robi. Wszyscy pracujemy bo musimy utrzymać rodziny dom czy spłacić kredyt a że nie płacą najgorzej i zawsze na czas to jest plus . Ale nie gadajcie ze pakowanie kubkow w upale prawie w wszystkie weekndyi święta jest praca marzen. Gdyby tak było to dlaczego brakuje ludzi? Dlaczego większość nowych ucieka skoro jest tak cudownie? My pracujemy tu tyle lat z przyzwyczajenia mamy stabilną pracę za którą płaca i to wszytko.Praca jak praca .Wszyscy narzekaja tu wypisują brednie .

bebo
@Si 15.02.2019 10:45

Masz racje ludzie tu pracują bo w miare płaca i takie osoby które tu pracują z umowa na stałe itp.to z przyzwyczajenia i ze stabilizacja a nowe osoby przychodzą i odchodzą .W tamtym roku obiecali nam więcej weekendów wolnych jakoś nie widać ich.

Si
@Si 15.02.2019 10:45

Dokładnie więc jak ktoś pisze praca marzeń tzn że jest mega falszywy albo jego ambicje są godne pożałowania. Co do weekendów to obiecanki cacanki A głupiemu radość. Teraz nawet trudno wziąść wolne bo brak ludzi A reszta L4.

se
@Si 15.02.2019 10:45

To jak nie dobrze tobie się robi to czemu jeszcze tu pracujesz podobno od kilku lat dużo jest pracy więc co cię tu trzyma chyba z przyzwyczajenia .

Si
@se 15.02.2019 19:52

I właśnie przez takie puste główki które nawet nie potrafią czytać ze zrozumieniem odechciewa się wszystkiego.

sia
@Si 15.02.2019 22:56

A ja lubię swoją prace i lubię tutaj przychodzić z wypłaty jestem zadowolona bo nie musze liczyć na markowe ciuchy buty mnie stać. Mieszkanie kupiłam z mężem i jest ok. Praca jak praca na produkcji tylko jeśli obiecali więcej weekendów wolnych to powinniśmy je mieć .

Z.metra.ciety
@sia 16.02.2019 19:32

Praca marzeń na młynie. Pewnie Jaś to napisał bo kto inny tak kocha tu pracować

Piwosz

Może ktoś opowiedzieć o ofercie pracy jako magazynier wysoki skład jaka Jest załoga, jaki jest kierownik i jak się pracuje? Jestem zainteresowany ale czy tę opinie dotyczą też magazynu czy samej produkcji? Zwolnił się etat czy więcej ludzi potrzeba ?

Xxx
@Piwosz 06.02.2019 21:25

Najlepiej zadzwonić do kadr tam wszystko powiedzą.

Piwosz
@Xxx 07.02.2019 09:41

W kadrach nic nie chcą powiedzieć. Dlatego tu pytam bo nikt nigdy nie mówi jak jest na magazynie, jaki jest sprzęt i jaki jest kierownik. Widocznie musi być super skoro nikt nie napiszę albo boją się kierownika o komentarze

Produkcyjny
@Piwosz 06.02.2019 21:25

Na magazynie są fajni ludzie, wiem bo pracuje ok.10 lat w tej firmie. Skoro nikt nie chce się wypowiedzieć z magazynu to tylko, abyś uważał na jedną osobę, która lubi wykorzystać, a sama nic. Rozpoznawanie go po ciemnej karnacji, tureckie sweterki i brak uzębienia, zwłaszcza gdy się śmieje to widać

six
@Produkcyjny 12.02.2019 05:21

hahahaha dobre

Walentyna

Byłam w tamtym tygodniu na rozmowie jest ok. Najbardziej spodobał mi się chłopak na dziale tam gdzie folia jest robiona. Jak dobrze pamiętam ma na imię chyba Rafał. Fajny Jest. Pozdrawiam Cię

&&&
@Walentyna 11.02.2019 07:04

A ty pracy szukasz czy faceta?

Walentyna

Byłam w tamtym tygodniu na rozmowie jest ok. Najbardziej spodobał mi się chłopak na dziale tam gdzie folia jest robiona. Jak dobrze pamiętam ma na imię chyba Rafał. Fajny Jest. Pozdrawiam Cię

Walentyna

Byłam w tamtym tygodniu na rozmowie jest ok. Najbardziej spodobał mi się chłopak na dziale tam gdzie folia jest robiona. Jak dobrze pamiętam ma na imię chyba Rafał. Fajny Jest. Pozdrawiam Cię

Ona

Pytanie do kobiet pracujących na produkcji. Jaki macie ubiór i czy możecie mieć biżuterię i zrobione paznokcie?

ona
@Ona 10.02.2019 00:22

Niestety nie można nosić biżuterii w czasie pracy i mieć pomalowanych paznokci i mieć jakiś hybryd / tipsów .A co do stroju to firma daje koszulka i spodnie ale głupie pytanie w każdej pracy trzeba się przebrać jeśli idzie się gdziekolwiek na produkcje .

Ona
@ona 10.02.2019 12:24

Chodziło mi o fartuch lub czepek np. Na logikę wiem że się przebiera rzeczy bo w końcu każdy się poci. Chciałam właśnie widzieć czy firma daje coś od siebie. Ale dziękuję za odpowiedź

ona
@Ona 10.02.2019 12:39

Fartuchów nie ma sa spodnie koszulka buty czepek daje firma .

ona
@Ona 10.02.2019 12:39

A ty już pracowałaś na produkcji jakieś.

Ona
@ona 10.02.2019 15:44

Tak i dlatego się pytam jakie u was są zasady . Bo w mojej pracy właśnie się nosi czepek fartuch i laczki białe. Zakaz również pomalowanych paznokci . I hybryd . Zakaz biżuterii, tylko obrączka.

Z.metra.ciety
@Ona 10.02.2019 00:22

Latem majtki nie potrzebne

Xxx

Podobno firma została wykupiona. Czy ktoś wie co to dla nas oznacza? Jakieś zmiany ? Na lepsze czy może na gorsze? Czy firma zmieni nazwę? Ciekaw jestem co wy sądzicie na ten temat bo ja już sam nie wiem co myśleć.

yt
@Xxx 07.02.2019 09:35

Idz do biura się dowiedzieć przeczytaj sobie co jest napisane na tablicy ogłoszeń .Raczej nic się nie zmieni.

Gruby
@Xxx 07.02.2019 09:35

Będzie jeszcze gorzej bo jak ktoś coś sprzedaje to widzi że się nie opłaca a co za tym idzie to cięcie kosztów. Ale wg prawa to będzie rok lojalki a dopiero potem nowe aneksy. Pod znakiem zapytania bardziej stoi podwyżka w tym roku z racji tej sytuacji. Wchodzą nowe przepisy dotyczące prowadzenie firmy, które utrudnia życie wlascielom tak że będą częściej się pojawiać u nas w firmie czyli częściej będzie akcja BHP i sprzątanie.

ul
@Gruby 07.02.2019 17:59

Tak jasne bo ty się na tym znasz a nowych przyjmują do pracy .

ul
@Gruby 07.02.2019 17:59

I gdyby było zle to nikt by nie kupił grupy rpc .

xxx
@Gruby 07.02.2019 17:59

No oby nie bo ciekawie to nie wygląda.

patryjota

NIE POLECAM TEJ FIRMY I PRACY TAM W FIRMIE ATMOSFERA RÓŻNA NA ZMIANIE U MISTRZA KRZYSIA OKI BEZ PROBLEMU MOZNA DOSTAĆ WOLNE ITD,NA ZMIANIE U MISTRZA SŁAWKA DNO PROBLEM WYBRANIEM WOLNEGO KTÓRE MA SIĘ PRZEPRACOWANE( 3 ZMIANY I 4 BRYGADY ),PROBLEM URLOPAMI LETNIMI DLA NOWYCH PRACOWNIKÓW,PRACA NA STANOWISKU PAKOWACZA NA DZIALE FORMOWANIA KUBKA TOTALNE DNO CZŁOWIEKA TRAKTUJĄ W TEJ FIRMIE JAK ROBOTA (MURZYNA),NA HALI BRAK KLIMATYZACJI W GORĄCE DNI TEMp NA HALI PONAD 30 STOPNI ZE LEDWO DA SIĘ ODDYCHAĆ,Z CZŁOWIEKA LECI JAK Z GĄBKI.PAKOWACZ W TEJ FIRMIE PAKUJE KUBKI,KLEI KARTONY,CIĄGNIE PALETĘ PALECIAKIEM DO OWIJARKI,ZMIENIA ROLE NA MASZYNIE CHOCIAŻ DO JEGO ZAKRESU OBOWIĄZKÓW WEDŁUG TEGO CO PODPISYWAŁ NIE NALEŻY,FORMUJE KUBKI.BRYGADZIŚCI RÓŻNI MUCHA CZŁOWIEK W PORZĄDKU PRACUJE TAM KILKA LAT CHOCIAŻ WIDAĆ JUŻ ZE MA DOŚĆ TEJ PRACY, I NAJLEPSZY BRYGADZISTA ROBERT CZŁOWIEK DO RANNY PRZYŁÓŻ. NAJGORSZĄ WREDNĄ OSOBĄ W TEJ FIRMIE NA PRODUKCJI JEST MISTRZ GEBLERÓW MISTER T.STRO... UWAŻAJĄCY SIĘ ZA SUPER MECHANIKA I WIELKIEGO ZNAWCĘ HEHE A SŁOMA Z BUTÓW JEMU WYSTAJE ;-) NIE CHŁOPIE ;-) KTÓRY LUDZI TRAKTUJE Z GÓRY ALE CÓŻ ŁEPEK LUBI LIZAĆ GDZIE TRZEBA I ZOSTAŁ MISTRZEM GEBLERÓW ;-. TO NA TYLE MOJEGO WYWODU O TEJ DZIWNEJ FIRMIE,JEDYNY PLUS TEGO ZAKŁADU TO ZE $$$ NA CZAS I SIĘ ZGADZA ALE MINUS ZE CZŁOWIEKA TRAKTUJĄ JAK ROBOTA,WIĘĆ JEŚLI CZYTASZ TE FORUM TO ZAPEWNE ZASTANAWIASZ SIĘ CZY WARTO TAM PRACOWAĆ SZCZERZE ODRADZAM NO CHYBA ZE NA GWAŁT POTRZEBUJESZ PRACY,ZACZEPIĆ SIĘ I DALEJ SZUKAĆ CZEGOŚ NORMALNEGO.

wszyscy mnie tam znaja MS
@patryjota 12.06.2014 09:53

DDo patryjoty. Bylem tam brygadzista przez 6 lat,skoro piszesz taki post to dziekuj Bogu ze nie pracowales za mojej kadencji,bo tak bym Ci w P... wstawil,zenigdy wiecej bys nie nazekal na kierownictwo ktore teraz jest. Pozdrawiam. M.S

Tyson
@patryjota 12.06.2014 09:53

Popieram kolegę w 100% mistrz wydziału formowania T.S uczeń wychował się na dobrej szkole Wiesława. W oczywiście musiał by mu stopy lizać, bez wykształcenia technicznego oraz min. Średniego , niski poziom kultury osobistej i personalnej . Człowiek który nie zna podstaw mechniki uczy teraz swojego mistrza i sąsiada . Jakość produkowanego produktu najlepsz oczywiście dlatego że źona w dzale jakości. Brak kwalifikacji do wykonywanego stanowiska .

Były pracownik termoformingu
@Tyson 10.05.2017 15:11

T.S zawsze taki był.Karierowicz przede wszystkim. Mechanikę trochę kumał,ale co do kultury osobistej to miał wiele do życzenia. Jako brygadzista - bez większego zaangażowania, większość czasu spędzał na palarni, na dodatek mocny w gębie. A jak go ktoś już porządnie wkurzył albo zagroził jego "pozycji" to nie jednokrotnie biegał do góry i bez skrupułów podpieprzał. No i cel osiągnął z tego co tu czytam został mistrzem termoformingu. Pozdrowienia dla Wiesia W. Beaty B. , Lidki M.,Gośki i Michała B.

PRACOWNIK RPC BEBO
@Były pracownik termoformingu 10.05.2017 20:34

Nie pracujesz już po co oczerniasz kogos ja akurat Tomka bardzo lubie to jest forum na temat pracy i płacy a nie o ludziach co tu pracują i musisz być bardzo płytki skoro używasz pseudonimu a nie pełnego nazwiska a niektóre osoby co je pozdrawiasz to jedna już nie pracuje i gdyby się ktoś nie nadawał na dane stanowisko to by już go nie było .UWAZASZ ZE TY JESTES KULTURALNY WŁANIE WIDAC JAKI JEST TWOJ POZIOM INTELIGENCJI.

rpc bebo
@Tyson 10.05.2017 15:11

A ty taki madry jesteś pewnie mu zazdrościsz ze on awansował a ty nie a ty masz jakie kwalifikacje pewnie kibel skoro kogos opisujesz tylko na tyle ciebie stać jak masz cos do nich to im powiedz co myślisz pewnie boisz się a tu jesteś anonimowy i to dlatego obrzucasz kogos błotem bo tak najłatwiej na forum a nie zastanowisz się ze inni to przeczytają zamiast się ludzie dowiedzieć jakie warunki pracy i płacy tu musza czytac takie pierdoły o ludziach co pracują w bebo zycze tobie żeby tez ktoś o tobie napisał imieniem i nazwiskiem pełnym na forum.

Były pracownik termoformingu
@PRACOWNIK RPC BEBO 13.05.2017 17:16

Jakoś nie widzę abyś używał tu swojego imienia i nazwiska, po za tym nikogo nie obrzucałem błotem lecz stwierdziłem fakt który niegdyś istniał. Poza tym skoro tak ostro zająłeś się obroną może trzeba było zostać adwokatem a nie pakować kubeczki do margarynki. Pozdrawiam...

BIUROWA
@Były pracownik termoformingu 14.05.2017 07:14

NIE BADZ ZA MADRY BO MOZE MAM LEPSZE STANOWISKO OD CIEBIE I LEPIEJ PŁATNE A FAKTY STWIERDZAJ GDZIE INDZIEJ BO TO JEST FORUM O PRACY I PŁACY BO DO TWOJEJ SWIADOMOSCI LUDZIE CO TU WCHODZA TO MUSZA CZYTAC TAKIE PIEDOŁY NIE ZWIAZANE Z TEMATEM .

Men
@patryjota 12.06.2014 09:53

????

Men
@patryjota 12.06.2014 09:53

Poważnie?

Men
@patryjota 12.06.2014 09:53

Szok

Men
@Były pracownik termoformingu 10.05.2017 20:34

Poważnie?

on
@Były pracownik termoformingu 10.05.2017 20:34

TS został mistrzem brygady. Tzn narazie zastępuje zmarłego Pana Andrzeja.

ONA
@on 06.01.2019 21:28

JA LUBIE TS NIE PIERWSZY RAZ JEST MISTRZEM TZN ZASTEPUJE UWAZAM ZE SIE SPRAWDZA JAKO MISTRZ I KIEROWNIK GABLERA MECHANIK ITP BO GDYBY BYŁ SŁABY TOBY NIM NIE BYŁ A WAS CHYBA ZRZERA ZAZDROSC ZE KTOS AWANSOWAŁ I SIE NADAWAŁ NA TE STANOWISKO WIEC NIE WIEM PO CO GO TU OCZERNIACIE JAK MACIE COS DO NIEGO TO POWIEDZCIE MU TO.

Xxx
@ONA 07.01.2019 11:44

Lubisz?...bo jesteś żoną.. I musisz to bronić...lepiej to postaw do pionu... o ci wstyd to i w zakładzie..ludzie już dosyć gadają.

Juz
@Xxx 30.01.2019 22:49

Dajcie mu już spokój.

Załoga

Firma ostatnio idzie na plus. Opieka medyczna i karta multisport od zaraz bez czekania rok. Podwyżka z inflacyjną 10% no no w końcu ktoś z biura czyta te komentarze. Brawo Panie dyrektorze. Tak 3mać

pracownica z druku
@Załoga 26.06.2018 21:28

To była normalna podwyzka od lat takiej nie było co roku jest jakas ale nie taka i tak jeszcze niektóre osoby niezadowolone jak zwykle nigdy nikomu się nie dogodzi ja jestem zadowolona obojętnie ile by dali ale zawsze cos.

Ja
@Załoga 26.06.2018 21:28

Mogę przyznać,że morale trochę się poprawiły.Wiadomo,że wszystkim niedogodzisz, ale większość jest zadowolona.Brawo.Idzie to w dobrym kierunku

BEBO
@Ja 28.06.2018 20:11

I TAK W NIEKTORYCH ZAKŁADACH LEPIEJ PŁACA W TYM SYSTEMIE BO POWINNY KOBIETY ZARABIAC NA REKE 3500ZŁ NA REKE A NIE PO PODWYZCE 3 Z HAKIEM NA REKE.

Ja
@BEBO 01.07.2018 18:20

Skoro tak uważasz to idź tam gdzie Ci tyle dadzą.Mi obecnie odpowiada to co dostałam i jestem zadowolona.Tak jak napisałam wcześniej uważam,że wszystkim nie są w stanie dogodzić,ale drzwi firmy są otwarte,nikt na siłę nikogo nie trzyma,więc jeśli uważasz,że masz miało to idź gdzie indziej

pracownik
@Ja 01.07.2018 19:27

POpieram twoje zdanie jak komus jeszcze mało to niech się zwolni.

Pakowaczka
@pracownik 02.07.2018 20:04

Tutaj piszą faceci, którzy mają małego fiutka. Tylko tutaj stać na odwagę odezwać się o swoje.

pracownik bebo
@Załoga 26.06.2018 21:28

TAK idzie na plus ze wczasowe dostawaja pojedyncze osoby które maja dzieci a ten kto jest singlem lub dzieci pracujące itp. to nie dostaje nic wiec super to sprawiedliwe jest te najniższe 350zł to powinno być do każdego a reszte niech na dzieci firma dokłada i wtedy byłoby sprawiedliwie i dodam ze każdy pracownik na ten socjal robi i sa jeszcze osoby ze od x lat nie były na zadnym l4 i tez byłoby warto o nich jakos pomyslec o jakies premi za nie chorowanie.

Długoletni pracownik
@pracownik bebo 13.07.2018 11:37

Zgadzam sie z wszystkim co napisałeś/łaś,ale premia za nie chorowanie ???za chorobę nikt nie może,a premię każdy dostaje co miesiąc,bo to premia uznaniowa...

pracownik bebo
@Długoletni pracownik 13.07.2018 12:56

No ok jak ktoś zachoruje a ile jest osob które scieme wali i przegina z l 4 wiec gdyby była premia kwartalna tak 300zl za nie chorowanie toby inaczej albo premia odzysku by mogła wrocic.

Długoletni pracownik
@pracownik bebo 22.07.2018 21:03

Nie sądze,bo już teraz chodzą chorzy do pracy i prądkują na zdrowych...a za każde l4 biorą kasę z premii,więc bez przesady ;)

Ja
@pracownik bebo 13.07.2018 11:37

Zawsze tak było.Socjalne powinno być dla najuboższych.Nie każdy powinien z tego korzystać.Uważam,że powinno być wakacyjne dla wszystkich i dodatki socjalne dla najmniej zarabiających.Wtedy byłoby ok.

NPO
@Ja 23.07.2018 23:25

WCZASOWE CZY FUNDUSZ SOCJALNY TO NIE JEST ZAPOMOGA TYLKO WSZYSCY PRACOWNICY NA TO PRACUJA A U NAS NIE MA BIEDNYCH W TEJ PRACY OD TEGO ZACZNIJMY WIDAC CHOCIAZBY PO SAMOCHODACH ITP,

Ja
@NPO 24.07.2018 09:18

Wiecznie mało co? Co by nie zrobili i ile by nie dali to zawsze mało...

npo
@Ja 24.07.2018 09:52

CZytaj ze zrozumieniem bo fundusz socjalny to nie zapomoga a na wakacje w urlopie to każdy gdzies jedzie wiec wczasowe powinni dostać wszyscy tak samo jak z bonami na swieta dostawaja wszyscy i wszyscy na to robia na ten fundusz socjalny

Ja
@npo 24.07.2018 12:07

Poczytaj sobie co to jest fundusz socjalny i kto może z niego korzystać....

bebo
@Ja 24.07.2018 12:31

Chyba ze ty tam co pochwila łazisz i korzystasz z niego i niestarcza dka pozostałych w każdym zakładzie jest socjal tylko tu jest od dochodow w zadnym innym zakładzie tego nie ma bo wczasowe bony dostają wszyscy po równo.

Ja
@bebo 24.07.2018 22:49

Przykro mi bardzo,ale jestem jedną z tych osób co raz tylko dostała ok.100zł i powiem szczerze,że wisi mi,czy dostaje,czy nie...starcza mi to co mam.A obrażać możesz sobie męża/żonę w domu jak Ci pozwoli,a nie mnie.Masz jakiś problem,że nie dostajesz na wczasy to idź do Kardowej,czy Dyrektora,a nie tu anonimowo.Na forum każdy mądry,a jak ma okazję,to mordy nie otwiera...

pracownica z druku
@Ja 24.07.2018 23:03

Ja nigdy nic nie dostałam i nie mam pretensji do nikogo firma ustala takie kryteria i tego się nie zmieni ok nie mam meza dzieci ale to nie znaczy ze na wakacje nie jade bo każdy gdzies jedzie jak ktoś tam ujął ja akurat się odzywałam na ten temat i nie tylko ja np. u kadrowej ale niech ktoś głupio nie pisze co to fundusz socjalny bo to prawda ze każdy pracownik to wypracowywuje i te 350zł to powinno być dla każdego jak ustalili najniższe w tabeli swojej i nie wiem po co te złosliwosci .

My
@Ja 23.07.2018 23:25

Fundusz socjalny to nie zapomoga. Należy się każdemu pracownikowi czy ma dzieci czy ich nie ma. W większości firm nie robią takich podziałów jak w bebo. Dostają wszyscy równo i to jest sprawiedliwe bo wszyscy pracujemy tak samo a ilość członków rodziny nie ma tu nic wspólnego. Mogliby zrobić paczki dla dzieci np na święta ale zabieranie jednym a dawanie drugim uważam za krzywdzące.

xmen
@Długoletni pracownik 13.07.2018 12:56

To prawda za chorobę nikt nie może ale za ściemnianie już tak. Każdy doskonale wie kto choruje naprawdę a kto ściemnia parę razy do roku .Bo pogoda ładna bo weekend itd. Też uważam że powinno się docenić ludzi którzy nie chodzą z byle katarkiem na L4. Bo przez takich ludzie nie mogą dostać później wolnego choć mieli zaplanowane .

pracownik
@My 06.01.2019 18:23

Zgadzam się z tobą każdy chce jechać na wakacje i nie powinno być podziału czy ma się dzieci uczące czy pracujące i czy w ogóle ktoś ma .Jeśli firme nie stać na co roczne wakacyjne to niech zrobią co dwa lata dofinansowanie dla każdego .

my
@pracownik 06.02.2019 09:34

Dokladnie tak ja mówisz.. pierwszy raz spotkałem się z takim chorym podziałem.wczasy pod gruszą są dla każdego .Miejmy nadzieję że w końcu się coś zmieni w tej firmie.

Juz
@my 06.02.2019 10:25

Święta prawda.

Gość.

Chciałbym przeprosić panią S.. Jesteś spoko. Nie wiem po co był ten idiotyczny wpis. Wszystkich przepraszam.

pracownica bebo
@Gość. 04.01.2019 13:23

Jeśli to jest szczere to ja przeproś osobiście i zrób tak żeby ten wpis na jej temat znikł i następnym razem niech się każdy zastanowi co chce napisać bo nie tylko ludzie z firmy to czytają bo i ludzie którzy będą chcieli tu pracować .

gosc
@pracownica bebo 04.01.2019 14:27

Tak wiem. To się więcej nie powtórzy jeszcze raz przepraszam i mam nadzieję że ten głupi wpis da się usunąć

Koleżanka
@Gość. 04.01.2019 13:23

Tak to jest jak zamiast mózgu ma się ziarenko piasku...

Pracownik
@Gość. 04.01.2019 13:23

Przeproś publicznie w pracy. Ja bym na miejscu Soni sprawę zgłosił na policję, wziął dobrego adwokata, L4 od psychiatry i żądał odszkodowania w sądzie za wstyd w pracy.

ja
@Pracownik 05.01.2019 11:48

Czytając to wszystko jestem w szoku. Ja znam Sonie i lubię ja właśnie za to że ma gdzieś co o niej mówią itd. Ma ciekawsze sprawy niż się przejmować glupotami. A większość was tu właśnie żyje cudzymi sprawami. Na forum jak i w firmie. Znamy ja wiemy jaka jest .Sonia bądź sobą. Miej to w d....Tyle na temat.

tonia
@ja 05.01.2019 14:38

Jak już chcecie koniecznie to robić opisywać to tutaj są ciekawsze osoby niż SONIA ja akurat ją lubię.Wystarczy cofnąć się pareś lat wstecz kto z kim był itp. Stare pracownice co pracują 10 lat i więcej wiedzą jak już chcecie z tej strony zrobić pudelka .

Januszek

Nikt nie mówi głośno o nowoczesnej najlepszej formie w Poznaniu która dopiero będzie miała stołówkę z cateringiem, nie ma palarni, tzn.nie można wyjść w czasie przerwy. Kiedyś była ale Mirki i Grażynki się burzyli o tych co palą, a można było zrobić tak że ten co pali ma krótsza przerwę. Ale jaki gospodarz taka firma. Na rozmowie wszystko pięknie, przepisy, BHP a w rzeczywistości trochę inaczej, bo na produkcji okrycie głowy a pewna osoba potrafi wejść w butach prywatnych z błotem na halę. Co do palarni to słyszałem nie raz o tym że spożywają. Lanie wody bo zakłada rybny czy gumy do żucia albo produkcja piwa ma i to nie tylko na zewnątrz ale też na hali. Może w nowych banderach amerykańskich będzie ktoś kto wyciągnie te firmę z komunistycznego myślenia, tak zgadza się bo jak pracują tu ludzie po 15-20 lat to nie wiedzą jak w innych formach jest. Socjal nie istnieje bo tu wczasy pod grusza są dla biednych gdzie wszędzie to nagroda dla wszystkich. Nie piszę tej opinii aby ostrzec przed składaniem CV tylko może w końcu ktoś z biura to przeczyta i uda się w delegacje do innych zakładów jak to wszystko działa i zamiast tworzyć (usunięte przez administratora) to zacznie się pracą marzeń tak że człowiek rano wstaje i idzie z uśmiechem na twarzy. Co do ludzi to nie dyskutować, ignorować bo szkoda nerwów. Przychodzisz do pracy zrobić swoje a nie szukać kolegów i koleżanek. Wszyscy to są równi i kazdy ma swoje za uszami bo niektórzy myślą że są lepsi. Dużo tu pracuje par, więc nie nastawiajcie się na podryw, bo dziewczyny są fajne. Pozdrawiam dział jakości i warsztat. Dzięki tym miłym osobom ta firma jest.

drukarka
@Januszek 03.02.2019 08:36

Na produkcji można wyjść na 10 minut na kawe nie ma problemu i az tak dużo par nie pracuje bez przesady a socjal jest bony na swieta itp. A z wczasowym niestety od dochodu to się zgodze ze wszyscy nie dostają ale nie pisz bzdur ze socjalu nie ma .

Zainteresowany pracą

Jacy ludzie pracują w tej firmie to jest najważniejsze dla mnie pozdrawiam

ica
@Zainteresowany pracą 29.01.2019 19:40

FAJNI

Beboszka

Witajcie. Zauważyłam niedawno taka sytuacja, że jeden pracownik magazynu stawia samochód pod samym wejściem na halę czy jeżeli brak miejsca na parkingu to tak można czy to po znajomości takie podjeżdżanie pod drzwi?

Jaś
@Beboszka 29.11.2018 07:08

To ten z dużym...?

Robas
@Beboszka 29.11.2018 07:08

Tak Beboszka stawiałem samochód blisko wejścia, dlaczego? Ano dlatego,że się źle czułem co dziś ma potwierdzenie po mym zawale. Cieszysz się?

Podolany
@Robas 09.01.2019 18:06

Haha źle się czułem i stawiałem auto przez 2 miesiące. Człowieku Kim Ty Jesteś ? Ja też jak się czuje źle to nie podjeżdżam pod same drzwi. A jak mam okres co miesiąc to mam mieć jakie przywileje lepsze? To, że dostałeś zawału to współczuję Ci ale nie rób teraz z siebie męczennika.

Bix
@Podolany 18.01.2019 17:27

znowu na siłę czepianie się pierdołów.ja nawet nie zauważyłam że jakis samochód stoi pod wejściem. Ludzie czy wy już naprawdę nie macie innych problemów tylko ciągle się do kogoś dowalacie. Zajmijcie się własnym życiem i zachowaniem bo też daleko mu do ideału.To już jest chore.

drukarka
@Bix 19.01.2019 09:18

Masz racje ludzie zajmijcie się własnym życiem i dajcie żyć innym a nie jakieś bzdury piszecie nie na temat myślę że są poważniejsze problemy w tej firmie a nie gdzie stoi jakiś samochód.

trol
@Beboszka 29.11.2018 07:08

A co Ci przeszkadza ten samochód?

Si
@Beboszka 29.11.2018 07:08

A Ciebie boli że Mpk jeździsz?

Robas
@Podolany 18.01.2019 17:27

Przepraszam za pomyłkę. Nie miałem zawału tylko zawydokid tętno:)) ale jak się pisze s na smartfonie i nie sprawdza to tak jest.

My
@Robas 28.01.2019 10:39

Żałosni jesteście oboje. Jak chcecie porozmawiać o waszym stanie zdrowia to się umiecie po pracy bo tu nikt nie ma ochoty tego czytać.

Ja

Czytając różne wypowiedzi chce mi się śmiać i płakać. Tu jest tak wszyscy mądrzy tylko za plecami albo w szatni. Pozdrawiam wszystkich co nie mają własnego życia

GOŚCIE Z GIZEHU

GOŚCIE Z GIZEHU: Doszły nas słuchy , że Firma Bebo w Poznaniu zatrudniła w ostatnim czasie pana Tadeusza W. Jeśli tak to ,, GRATULACJE" !!! ( Hi , Hi ,Hi ). Na początku pewnie będzie spokojnie , potem nieco dziwnie , aż zacznie się balans na granicy szaleństwa i braku kontroli nad emocjami i zachowaniem, ( czyli rzucanie w ludzi narzędziami , kartonami i ubliżanie ; zwłaszcza kobietom od dzi....ek i innych takich.) Od nas wyleciał z hukiem ( po kolejnych kontrolach z Inspekcji Pracy - spowodowanymi licznymi zaproszeniami pracowników , poddawanych notorycznemu mobbingowi ). Oficjalnie odszedł oczywiście , po cichu na własną prośbę . Jeśli aktualny pracodawca lubi takich gości to to monotonia mu nie grozi. Zaś pan surowy zafundował firmie prawdziwego konia trojańskiego i mnóstwo ,,atrakcji ". Jeśli szanowni koledzy i koleżanki zatrudnione w Bebo Poznań mogą to potwierdzić i pragną dowiedzieć się czegoś więcej o tym osobniku to proszę o kontakt na tej stronie - chętnie odpowiemy. Zachęcamy też do lektury na GO WORK.PL , wpisując nazwę naszej firmy GIZEH DISPOFORM sp z o. o. Znajdziecie tam Państwo tylko mały wycinek tego co działo się u nas . Pozdrawiamy serdecznie , jednocześnie współczując - szczęśliwa od niedawna załoga Gizehu .

Y
@GOŚCIE Z GIZEHU 13.04.2017 01:00

Całe szczęście poszedł w sobą dal

Ona
@Y 18.01.2019 23:32

A ja żałuję i kilka innych osób też,bo nie był taki zły jak go ktoś opisuje.Nie słyszałam żadnych przekleństw,niczym nie rzucał i do każdego obchodził się z szacunkiem.Naczytałyśmy się tych głupot,z góry traktowałyśmy go źle,a był naprawdę spoko.Pozdro dla Pana :)

Ktos

Czy istnieje możliwość awansu? Jakieś szkolenia i możliwości rozwijania się?

Długoletni pracownik

Mężczyzni mają pomagać kobietą ....Gdzie Oni są?

opn
@Długoletni pracownik 19.07.2018 16:54

Większość facetów to lesery w tej firmie zwłaszcza na gablerze brygadziści wiecznie problem z wyjściem robia i jeszcze czas liczą ile kto był a sami siedzą na kawie po 30 minut i tego nikt nie widzi a powinien ich tez ktoś rozliczyć z tego ile siedza itp. Powinni pomagać jak sa kobiety u nich .

xmen
@opn 11.01.2019 07:23

To prawda. Facetów w tej firmie nie ma . Same lasery i nygusy. Najchętniej 8 godzin na kawce by siedzieli. Pakowacze niech się sami zastępują bo oni są zajeci. Najlepiej niech się nauczą naprawiać maszyny to ściemniacze nic nie będą robić oprócz przebudow.

eli
@xmen 11.01.2019 12:58

Sama prawda a kase biorą za to co miesiąc i jeszcze dużo większą od pakowaczy a jak się cos najedzie bo się nie zauważy to wielka czasem pretensja ze się nie widziało no sorry oni tez są od tego żeby wziąć kubek i sprawdzić co dana osoba pakuje korona by im z głowy nie spadła .

xmen
@eli 11.01.2019 13:45

Popieram w 1

lux
@xmen 11.01.2019 12:58

Nawet wody jak nie ma na stołówce czasem nie chce im się przynieść takich facetów mamy w tej firmie porażka.

xmen
@lux 11.01.2019 22:28

Prawda.A jak już jakiś laser ma jechać na maszynie to wybiera sobie najlepsza i najlżejsza maszynę A kobiety ida na cięższe prace. Takich mamy facetów.

Xxx

Co z tymi wolnymi weekendami?

nowy

Ja pracuje od niedawna i jestem bardzo zadowolony fajni ludzie tu pracują i ładne dziewczyny ogolnie nic złego nie mogę powiedzieć wszystko mi wytłumaczyli na temat pracy jest ok.

Jaś
@nowy 23.11.2018 18:53

Masz na myśli Magdę ?

Nowy
@Jaś 30.11.2018 19:32

Nie ogolnie napisałem a jak chcesz oceniac po wyglądzie to zorganizuj miss zakładu .

Bebo
@Jaś 30.11.2018 19:32

A Wy to już innegi tematu nie macie,tylko ta Madzia i Madzia? To już jest nudne i żałosne...

ixi
@Bebo 22.12.2018 23:29

Masz racje mysle ze ktoś widocznie się nudzi i zamiast pisać o pracy i płacy warunki pracy bo to jest ważne dla osob które tu wchodzą i chcą się dowiedzieć konkretów to musza czytac takie pierdoły ludzie opanujcie się.

Nyx
@Jaś 30.11.2018 19:32

Madzia jest The best

bebo
@Nyx 05.01.2019 15:55

A ty co masz cos do niej ludzie opanujcie się z tym pisaniem tutaj bzdur bo to już nudne i uważaj na Rodo

Długoletni pracownik

DZIŚ 15.07.2018r ODSZEDŁ OD NAS ANDRZEJ ROŻEK-MISTRZ ZMIANY.....

bebo
@Długoletni pracownik 15.07.2018 23:16

To smutna wiadomość tymbardziej ze poszedł na urlop i nie wroci już praktycznie z dnia na dzien.

BB
@Długoletni pracownik 15.07.2018 23:16

:( spoczywaj w pokoju. Zawsze będę Cię wspominał jako pracowitego, pomocnego, uczciwego człowieka. Wielka szkoda... kondolencje dla Rodziny.

pracownik
@Długoletni pracownik 15.07.2018 23:16

Jutro będziemy go zegnać szkoda naprawdę szkoda był lubiany przez większość ludzi pracował tu prawie od początku .

Nyx
@Długoletni pracownik 15.07.2018 23:16

Strasznie brakuje Pana Andrzeja. Bez niego zapanował straszny chaos w firmie. Jaki był taki był ale był porządek. Nie było siedzenia brygadzistow godzinami na kawkach .Traktował ludzi równo. Wielka strata dla firmy

My
@Nyx 05.01.2019 15:49

Andrzej wroc!!!!!!

Nowy

Ludzie a jak w tej firmie że świętami? Skoro to system 4 brygadowy praca ciągła czy w wszystkie święta pracujecie czy są jakieś wyjątki?

ja
@Nowy 05.01.2019 13:19

Boże Narodzenie robią wolne Wielkanoc też chociaż dawniej zdarzyło się że szliśmy do pracy. Majówkę i 1 listopada też ostatnio robili wolne .Resztę świąt niestety do pracy.

Nowy
@ja 05.01.2019 14:44

Ok dzieki. A urlopy letnie? Firma ma postój i w jednym terminie wszyscy idą czy trzeba samemu planowac?

bebo
@Nowy 05.01.2019 13:19

Ostatnie czasy swieta robia wolne Gwiazdka Wielkanoc I TO przeważnie po 3 dni gwiazdka od wigilii a Wielkanoc od wielkiej soboty majowka ostatnio była 6 dni wolnego od około 7 lat robia wolna 1 listopad mielismy wolne a reszta jak przypadnie w grafiku te pojedyncze swieta.

BEBO
@Nowy 05.01.2019 15:09

URLOP KAZDY PLANUJE DOWIESZ SIE W KADRACH TUTAJ NIE MA TAKIEGO CZEGOS JAK POSTÓJ.

Nowy
@BEBO 05.01.2019 15:21

A ludzie w jakim wieku? Starsi czy raczej dużo młodych?

pracownica bebo x lat
@Nowy 05.01.2019 16:03

Zatrudnisz się to zobaczysz tutaj sa większość ludzi z długim stażem pracy mało jest nowych ludzi raczej ludzie tutaj nie odchodzą mowie o tych o osobach z umowa na stałe choć zdarzały się wyjątki ale to pojedyncze osoby.

Edyta

@Długoletni pracownik, rozumiem, że wolne weekendy są dla Ciebie bardzo istotne tak jak i dla wszystkich innych pracowników nie tylko rpc bebo. Czy brak wolnych weekendów był związany ze zmianowym trybem pracy w tej pracy? Napisałabyś coś więcej na ten temat? Czy weekendy są lepiej płatne u tego pracodawcy?

pracownik
@Edyta 17.07.2018 20:57

Po pierwsze od samego początku była 4 bryg i każdy z pracowników wiedział doskonale z czym to się wiaze i gdyby miały być 3 zm to jedna zmiana do zwolnienia by była bo za dużo by nas było.

Ja
@pracownik 18.07.2018 06:43

Zgadzam się z tym.Każdy kto przyjmował się do pracy miał świadomość,że jest to 4 brygadówka i że będzie spędzać weekendy w pracy.Mamy dni do wykorzystania i zawsze można zaznaczyć sobie wolne w jakiś weekend,więc nie rozumiem o co chodzi...

Długoletni pracownik
@Edyta 17.07.2018 20:57

Nie chodzi o pieniądze,tylko o brak czasu dla siebie i dla rodziny...Jak ja się przyjmowałam do pracy to kierownik(teraz pan prokurent)mówił o zmienieniu systemu pracy na lepszy...zmieniał się system kilka razy,ale wciąż bez wolnych wekendów...a jeśli popracujecie tyle co ja w tej firmie to zrozumiecie ile Was omija i jak bardzo brak wolnego...aby korzystać z życia...

Długoletni pracownik
@pracownik 18.07.2018 06:43

Patrząc obiektywnie,wcale nie byłoby nas za dużo...teraz połowa maszyn ma postój...a to brak obsługi ,a to przebudowa z reguły pilna,a to ktoś wziął na żądanie,jakieś chorobowe lub niepewni pracownicy,którzy nigdy nie wiadomo czy przyjdą do pracy.Trzy pełne brygady 100%obsada i jedziemy z produkcją pełną parą...to tylko moje sugestie...

pracownica z druku
@Długoletni pracownik 18.07.2018 12:02

To trzeba było zmienić prace do innej fabryki a gdyby były 3 zm to mniejsze pieniądze no nie wiem czy ktoś by chciał zarabiać mniej niż teraz bo ja nie a pracuje na druku z długoletnim stażem .

POL
@Długoletni pracownik 18.07.2018 12:02

TU W TEJ FIRMIE PRAWIE WSZYSCY PRACUJA X LAT WIEKSZOSC PRACOWNIKOW MAŁO JEST NOWYCH.

Długoletni pracownik
@pracownica z druku 18.07.2018 13:48

To nie fabryka,a zakład pracy ja tu pracuję ponad 20 lat jest i było ciężko...pracowałam na TAD na GABLERACH teraz na Druku... są różni pracownicy...jedni dają z siebie wszystko inni minimum...i nie dam sobie powiedzieć,że powinny być wolne wekendy pięć dni pracy i porządny wypoczynek,wtedy człowiek jest bardziej wydajny...

oli
@Długoletni pracownik 18.07.2018 14:45

Jest wolne w tygodniu i dni dodatkowe do wykorzystania wiec można odpocząć i sa jeszcze przejścia miedzy zmianami cała doba chyba większość tutaj ludzi pracowało na tych działach tad druk itp jak chcesz mieć wolne w takim systemie ze weekendy wolne to zmien prace na pewno teraz się zastanowisz czy warto bo 3 przed wypłata jest na reke jest jak jest w innych zakładach może być gorzej bo tu na kawe jeszcze wyjdziesz na pares minut a w niektórych nie wyjdziesz nawet do wc.

Długoletni pracownik
@oli 18.07.2018 15:49

Pieniądze to nie wszystko

uj
@Długoletni pracownik 18.07.2018 16:03

No niby nie tylko każdy z nas chce więcej zarabiać i sa osoby które same się utrzymują nie maja mezow wiec wszystko kosztuje opłaty jedzenie i jeszcze ubrania itp. wiec praca sama człowiek nie zyje

Długoletni pracownik
@uj 18.07.2018 17:14

Dlatego te wekendy sa wazne w zyciu...

inm
@Długoletni pracownik 18.07.2018 18:04

Jak tobie potrzebne wolne co tydzień weekendy to zmien prace albo nie pracuj to będziesz mieć wolne..

Długoletni pracownik
@inm 19.07.2018 12:41

Każy kto ma rodzinę chce mieć wolne wekendy...To normalne...Jak będę chciała to zmienię pracę ,a Ty nie będziesz mi mówił/ła co mam robić ze swoim życiem!!!!!

pracownik
@Długoletni pracownik 19.07.2018 13:21

To po co nawijasz ciagle o tych wolnych weekendach jakby komus nie pasował ten system pracy toby nikt tu nie pracował każdy wiele lat temu miał swiadomosc tego i nie jesteś jedyna osoba która pracuje tutaj ponad 20lat bo ja pracuje 17 i nie narzekam mnie ten system odpowiada i nikt by nie chciał za mniej robic niż ma teraz zawsze tak było bo co roku się tylko pytaja o ile będzie podwyzka.

Długoletni pracownik
@pracownik 19.07.2018 14:51

Ja się nie pytam,piszę o wolnych wekendach bo mnie pytają...oszołomie...Pieniądze to rzecz drugoplanowa!!!zdrowia Tobie nie dadzą za rozstrojony organizm!!!nadwyrężone ręce,i plecy!!!nie mówię już o wzroku(praca przy sztucznym świetle)Przemyśl to sobie !!!!!

bebo
@Długoletni pracownik 19.07.2018 15:55

No chyba ty jesteś slepy od tego sztucznego swiatła i wygięty od pracy bo nikogo nie widze takiego .

Długoletni pracownik
@bebo 19.07.2018 16:36

To otwórz oczy!!!!!

Długoletni pracownik
@Długoletni pracownik 19.07.2018 16:39

15kg karton razy 100 i więcej...rewelacja

pracownik
@Długoletni pracownik 19.07.2018 16:43

Taki jesteś madry tu idz do prokurenta i pokaz albo do bhp i zobaczymy co zmienisz

Długoletni pracownik
@pracownik 19.07.2018 16:52

W przeciwieństwie do większości ja próbuję walczyć....reszta się boi własnego cienia...

pln
@Długoletni pracownik 19.07.2018 17:00

Jakos mało się starasz bo kartonow jakos nie zmieniają na mniejsza ilość w pakowaniu na druku a tu faceci to nyrole bo nie pomagają kobietom wrzucić kartonow na ostatnia warstwę .

bebo
@Długoletni pracownik 18.07.2018 12:02

Masz racje prawda jest taka ze to praca bardziej dla singli niż do tych co maja dzieci bo większość czasu w pracy się spedza w tym systemie wiec podziwiam te osoby które maja dzieci ze nie zmieniły pracy obiecali nam dodatkowe weekendy wolne i gdzie one sa .

Nowy
@Długoletni pracownik 18.07.2018 12:02

Dokładnie chociaż dwa wolne weekendy żeby były. Byłoby super. Ciężko czekać zwłaszcza latem miesiąc za wolnym weekendem

On

Witam Firma posiadała dużo młodych operatorów lecz przez t. Strojnego dużo osób zrezygnowała jest wulgarny i nie miły . Jeżeli będzie on pracował dalej ludzie młodo wgl tutaj ie będą podejmować pracy opinia się poniosła. Jak można obrażać i mobingowac młode osoby lub wytykać im ile się zarabia itp to jest chore . Za kilka lat w tej firmie ie będzie miał kto robić

Onn
@On 15.08.2018 16:41

Fakt

On
@On 15.08.2018 16:41

Na Strojnego tak narzekacie,a młodzi brygadziści na gablerach to lepsi? Zachowują się jakby na darmo kasę chcieli dostać.Idziesz do nich z problemem to Cię olewają,albo dosadnie potrafią powiedzieć,że masz sobie sam zrobić.Od czego niby są? Od chodzenia z łapami w spodniach,czy od siedzenia po 45 min na przerwach?Chcą,żeby pracownik sam zmieniał rolki,sam pilnował temperatur,sam robił pomiar i sam pakował.To po co oni na hali?

mimi
@On 04.09.2018 11:53

co ten Strojny robi? glupa pali ,,,, niemily typ dawno pownni go wywalic na zbity pysk ..cwaniak cholerny..ile mlodych osob przez niego odeszlo...

Ja
@mimi 05.09.2018 19:27

Bo myślicie,że tu za darmo kasę się dostaje? Może dla Was jest zbyt wymagający? Chcecie podwyżek,a nic z siebie nie dajecie,bo obojętnie do którego z młodych brygadzistów by się podeszło,to albo nic nie umie,albo mu się nie chcę i jeszcze obrażony,a wręcz wkurzony,że ktoś raczył w ogóle podejść i poprosić o pomoc.Tak więc masz rację.Młodzi odchodzą,bo im się pracować nie chce...

Maciej
@On 15.08.2018 16:41

Puszczaj bąki przy nim to nie będzie przychodził

Omso
@Ja 06.09.2018 11:58

A o pakowaczach na Gablerach nie wspomnę.Ładują wszystko w karton jak leci,nie patrząc na jakość kubka.Teraz drukując kubek na Omso trzeba jeszcze sprawdzać kubek neutralny,bo nie wiadomo jakie niespodzianki się znajdzie...

Okurła
@Omso 13.09.2018 18:13

Masz na myśli tego z garbar co wyglada jak potwór z bagien?

Przykładny
@Omso 13.09.2018 18:13

Nie obrażaj mojej żony, bo Cie spoliczkuję krewetkami !!!

BEBO
@mimi 05.09.2018 19:27

WEZ NIE OCZERNIAJ KOGOS I BZDUR NIE OPOWIADAJ JA DO NIEGO NIC NIE MAM DLA MNIE JEST WPORZADKU TO CIEBIE ZA TE OPISYWANIE KOGOS POWINNI ZWOLNIC I JAK MASZ COS DO NIEGO TO MU POWIEDZ A NIE ZE JESTES TU ANONIMOWO.

Gabler
@mimi 05.09.2018 19:27

Jak jesteś taka odważna pani H. to powiedz mu to prosto w oczy,bo mądra jesteś za plecami,ale gdy trzeba się odezwać twarzą w twarz to już taka mądra nie jesteś.Tak łatwo obrażać ludzi w necie,bo myślicie,że to jest anonimowo,a możecie się jeszcze zdziwić..

Kiedyś ktoś z gablera
@On 15.08.2018 16:41

To zrób z tym coś. Pisanie postów kto jakim jest niczego nie zmienia. Jeśli Ci Tomek przeszkadza w pracy, powiedz mu to sam albo zgłoś to wyżej. Bo pisanie tu nic nie da. Podejrzewam że Tomek nawet tego nie czyta.

Si
@mimi 05.09.2018 19:27

Co wy do tego Strojnego macie??

Gong

Czy szukają teraz w tej chwili pracowników produkcji?

Ja
@Gong 05.01.2019 14:48

Tak raczej szukają cały czas bo braki w zatrudnieniu są. Najlepiej zadzwonić.

Kapral

Hejka. Widziałem nowe ogłoszenie o pracę na stanowisku magazynier w systemie 4 brygadowym. Czy może ktoś z magazynu się wypowiedzieć na ten temat jakie są warunki z pracy? Praca od połowy lutego.

kim

A ja życzę wszystkim pracownikom więcej szacunku żebyśmy błotem się nie obrzucali na forum a przede wszystkim żeby była podwyżka taka sama jak w tamtym roku i więcej weekendów wolnych i żeby atmosfera w pracy była dobra itp.

John

Ludzie dajcie spokój. Ktoś tu robi jakąs prowokacje a wy się nakrecacie . Takie opinie moim zdaniem powinny być automatycznie usuwane.

John
@John 03.01.2019 16:22

czytając wcześniejsze opinie o tej firmie że niby dużo pracy, ludzie zmęczeni itd .stwierdzam że wy tam wszyscy macie zdecydowanie za mało pracy że zajmujecie się takimi pierdolami. Wiadomo że w takich firmach ludzie żyją cudzym życie ale litości. Dorośli ludzie którzy mają rodziny A zachowują się jak dzieci. Cieszcie się że macie pracę i zajmijcie sie nią a nie bzdetami.

666
@John 03.01.2019 17:49

Tak jest jak ktoś nie ma własnego życia. Ten cwany anonim jest zwyczajnie żałosny. Proponuję wizytę u psychologia.

Zostaw opinię o RPC Bebo - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RPC Bebo