State Street Bank Polska
4 487 6 1

Opinie o State Street Bank Polska

Gabi

Hej, miałam dzisiaj pierwszą rozmowę z Indiami, poszło mi tak na czwórkę z plusem i na koniec dostałam feedback, że zapraszają mnie na rozmowę w siedzibie w krakowie 18.02. Rozmowa odbyła sie dzisiaj rano i przez cały dziań nie dostałam żadnego maila z informacją o której konkretnie godzinie odbędzie się interview. Czy tak zawsze jest, że na ten mail zwrotny chwilę się czeka czy może oni będą do mnie jeszcze raz dzwonić ? Bo z tego co tu czytam to przeważnie do większości dzwonili dwa razy. Bardzo proszę o pomoc ;)

Pzdr
@Gabi 08.02.2019 22:33

Hej, Logicznie myśląc to jak Ci od razy powiedział ze przechodzisz do kolejnego etapu to raczej nie działa tak, że jakiś menager ma już zarezerwowany termin na rozmowę. Raczej ma swoją prace i dopiero termin rozmowy zostanie ustalony. Nie ma osób tylko od rekrutacji - pracownicy wyższego szczebla muszą po prostu gdzieś Cię wcisnąć na spotkanie.

Gabi
@Pzdr 09.02.2019 07:52

Po prostu ten telefon dostałam bez wcześniejszego uprzedzenia drogą mailową dlatego teraz obawiam się, że znowu zadzwonią bez uprzedzenia stąd było moje pytanie, ale dzięki za szybką odpowiedź.

pony
@Gabi 09.02.2019 12:11

Mozliwe ze 18.02 dopiero dostaniesz feedback o tym, kiedy i oktorej masz rozmowe . Ja tak mialem, ze myslalem ze w podany dzien bede mial interview w biurze, a oni mi dopiero informacje tego dnia dali kiedy.

Gabi
@pony 09.02.2019 12:40

Wolałabym uniknąć takiej sytuacji, więc mam nadzieję, że prześlą mi tego maila wcześniej. Dzięki za odpowiedź !

Gabi
@pony 09.02.2019 12:40

Wolałabym uniknąć takiej sytuacji, więc mam nadzieję, że prześlą mi tego maila wcześniej. Dzięki za odpowiedź !

Rita
@Gabi 08.02.2019 22:33

No nie sądzę że komukolwiek wysłali informację o godzinie rozmowy rekrutacyjnej w sam dzień tej rozmowy :D nie gadajcie dziewczynie głupot, nikt takich rzeczy nie robi choćby dlatego że niektórzy nie są z krk, plus manager już z tydzień wcześniej sobie zaklepuje że będzie na rozmowie plus salę na rozmowę też rezerwują z wyprzeedzeniem i wtedy dopiero dostaniesz info co gdzie i kiedy. Nie wiem czy będą dzwonić drugi raz - do mnie dzwonili ale już z Polski, nie z Indii, dodatkowo wysłali wtedy też maila z potwierdzeniem szczegółów. Było to na kilka dni przed rozmową, nie wiem dokładnie ile ale kilka dni po telefonie z Indii że przechodzę dalej. Więc po prostu czekaj, wszystko jest ok :)

Pingpong
@Gabi 08.02.2019 22:33

Miałem to samo okazało się ,ze druga rozmowa czyli ta z czego masz się przygotować też jest telefoniczna a na 100% pewny ,że miało być to spotkanie w biurze.

Gabi
@Pingpong 11.02.2019 20:10

Dzisiaj juz niedziela (17.02), a ja nadal nie dostałam żadnych informacji co do spotkania w biurze, a przecież to już jutro. Dostałam nowy plan na uczelni i chciałabym sobie przełożyć to spotkanie na wtorek, ale nawet nie mam jak bo jak dzwoniłam na infolinie do SS to powiedziano mi, że mam kontaktować się z Indiami na ten mail co mieli mi wysłać szczegóły rozmowy, a ja nic takiego nie dostałam i teraz nie wiem co robić.

s
@Gabi 17.02.2019 09:31

Odpisz na ostatni mail z jakim sie kontaktowalas. oni zpaominaja

Gabi
@s 17.02.2019 11:58

Ale ja z żadnym mailem się nie kontaktowałam, aplikowałam na praktyki przez stronę internetową. Później dostałam telefon z Indii i teraz cisza.

Gabi
@Gabi 17.02.2019 12:43

Czy mógłby mi ktoś pomóc jak mogę się z nimi skontaktować, żeby zmienić datę interview?

Slejw strit

Polecam wszystkim którzy lubią być gnębieni psychicznie i tym którzy nie maja pomysłu na życie i karierę. Uczenie się procedur które nie przydadzą się nigdzie indziej jest naprawdę super. Tak samo pracowanie po 10h dziennie. Generalnie stejt to taka biedornka korporacji, zniszczy Was psychicznie i fizycznie. Za pensje magazyniera macie gwarantowane pranie mózgu i prace którą mogła by wykonywać mapla z zoo. Jest super ! I pamiętajcie ze ta firma reklamuje się hasłem work life balance !

Do niewolnika
@Slejw strit 26.01.2019 00:55

Wystarczy małpko trochę poszukać, pójść na job shadow i przenieść się do odpowiedniego działu. Jest wiele działów gdzie praca wyglada podobnie tylko programy się różnią.

Ytr
@Slejw strit 26.01.2019 00:55

Zgadzam się z poprzednikiem. Stejt niszczy psychicznie. To (usunięte przez administratora) kiepsko płatnej pracy. Pracy, która z powodzeniem mógłby wykonywać również ten bezdomny,, którego widzicie spoglądając za szybe. Teamy kołchoźników, dla których niemal obowiązkowe są wspólne wyjścia do kuchni na obiad czy kawę. Na tle innych korporacji stejt jawi się jako porażka. Pracujecie w Stejcie, to już wiadomo, że Wasze życie jest bez sensu. Stejt nie niesie ze sobą żadnego głębszego przesłania. Najgorsze, że patrząc na ludzi na wyższych stanowiskach, managerów, nie ma żadnej motywacji do rozwoju, bo oni też są na swój sposób beznadziejni, szarży i nijacy. Z drugiej strony dobre miejsce dla sredniakow, czy tych, którzy są pomiędzy praca fizyczna a niefizyczna - dla nich to będzie może nawet nobilitacja tam pracować.

Hgop
@Ytr 27.01.2019 19:03

Co do tej małpy - nie wiem czy to do końca jest żart. Mnóstwo taskow jest tak banalnych, że możliwe jest małpa przy odpowiednim treningu wykonywałaby je całkiem dobrze. Dodam, iż stejt jest bardzo słabo zarządzany - tj, przepalanie są tam pieniądze wskutek nieumiejętnego zarządzania. (usunięte przez administratora) durne szkolenia podczas których człowiek traci czas i czuje się jak w ośrodku dla niepełnosprawnych. (usunięte przez administratora) Co widać choćby po postach na tej stronie, każdy mądrzejszy ucieka z tej firmy po krótkim czasie, dlatego nie ma umiejętny CH managerów, dobrych szkoleń , dobrych job aidow - ta są tysiące jeśli nie milionów y strat w skali roku. Pomysł (usunięte przez administratora) zbierz z rynku albo zrekrutuj wewnatrz firmy ludzi mądrych i zorganizuj ich w osobny team. Niech napiszą "Proces", opasłe dzieło w którym opisany byłby fachowo cały proces, jak to wszystko funkcjonuje. Do tego niech napiszą dobre job aidy, które byłyby załącznikami. Niech do nich wędruje wszystkie nowe taski, oni aktualizują "Proces" i hobby aidy i potem to puszczają do zwykłych teamów. Są osoby, które to rzeczywiście interesuje. Myślisz, że jak dostaliby do domu ciekawie napisany "Proces" to nie będą do niego sięgać i uczyć się na własną rękę? Oszczędności finansowe choćby z tych kilku porad pójdą pewnie w setki tysięcy złotych, czy nawet miliony. A to zapewne wierzchołek góry lodowej, która umiejetnie zarządzana funkcjonowałaby o wiele, wiele lepiej i taniej :)

Hgop
@Hgop 27.01.2019 19:42

Zaraz wyskoczy Scott - nikomu nic nie dam do domu, ja nie chcę żeby drukować papier w naszej firmie, bo to szkodzi środowisku. Hahaha. Weź sobie kalkulator - policz ile drewna zostanie zużyte na taki wydruk. Policzyłes? Wyjdzie pewnie z setka drzew na cały stejt. Policz ile zoaszczedzisz w skali roku na tym, że firma będzie funkcjonowała lepiej, na tym, że niektórzy nauczą się pewnych taskow w domu. Z tej kalkulacji wyjdzie Ci pewnie - zużyliśmy drewna za milion, aosz zaoszczedzilismh kilkanaście milionów. Z tej nadwyżki bierzesz trzy miliony, sądzisz za to kilka lasów obok Gdańska i Krakowa, informujesz pracę o tym wyczynie prasę i wszyscy na tym zyskuja :)

Hgop
@Hgop 27.01.2019 19:51

Co do tych bezdomnych to nie jest zły pomysł Podchodzic pół ulicach, zebrać takich bezdomnych, którzy podolaliby nawet najłatwiejszym taskom, wyszkolić, dać pracę, może na początek potrącić z pensji i wynająć mieszkania. Efekt marketingowy wielkie, a w sensie ludzkim dobry uczynek

Slejwww
@Do niewolnika 26.01.2019 10:45

Czyli to generalnie jest polityka firmy, żeby w razie trafienia do działu przez który można nabawić się problemów z psychiką, przemęczyć się i nie mieć życia przez jakieś pół roku (bo wcześniej raczej Cię nikt nie puści do innego działu) i szukać na ślepo dzialu w którym MOŻE będzie lepiej?

Slejwww
@Slejwww 27.01.2019 23:39

I czy nie bierzesz pod uwagę również tego, że po pół roku pracy w dziale, który psychicznie Cię wyniszcza, porostu nie chce się już szukać innego działu? Człowiek poprostu nabiera obrzydzenia to całej instytucji i jej procesów. Być może stwarzanie miejsca pracy przyjaznemu KAŻDEMU pracownikowi, wyeliminowało by tą rotację jak w mc donaldzie?

Ytr
@Slejwww 28.01.2019 00:34

Slejwww, po Twoich postach widać, że zawyzasz tam poziom umysłowy i wątpię zebys znalazło kiedykolwiek tam dział, który Ci będzie odpowiadał; to nie jest praca dla takich osób jak Ty ,;)

Slejww
@Ytr 28.01.2019 10:48

Na szczęście nie jestem już związany z tą prestiżową, hamerykańską korporacją. Ulgi jakiej zaznałem, wręczając wypowiedzenie, życzę każdemu.

Doctor Dre
@Slejww 28.01.2019 20:41

Analizując Twoje wypowiedzi zalecam konsultację ze specjalistą w celu poradzenia sobie z negatywnymi emocjami.

jatamlubie
@Slejw strit 26.01.2019 00:55

Hahaha do osób które tak mocno krytykują SS - przemawia przez was śmieszne rozgoryczenie, ja rozumiem, że łatwiej i wygodniej jest wierzyć (przekonać do tego samych siebie i próbowac to wcisnąć wszytkim wokoł) że praca beznadziejna, że że wszyscy którzy tam pracują to idioci, głyupi i źli, osoby które mają do wyboru to albo kopanie rowów bo nic innego nie potrafią dlatego "godzą się" na te "ponizajace" warunki, ale dla mnie jako osoby która pracuje w tej firmie 2 lata, mającej porównanie - ponieważ pracowałam też w innych korpo (i nie tylko korpo) to brzmi po prostu jak narzekanie i obrażanie się na świat jak jakies rozkapryszone dziecko które najprawdopodobniej nie umiało, nie potrafiło się "obronić" w tej firmie, cos mu się nie powiodło, nie spełnił jakichs oczekiwań po czym uznał że wszyscy są BE i cała firma jest taka i w ogóle "jestem zbyt inteligiętny żeby tu byc" :P Boo raczej nie wierzę że osoba z której pracy przełożony i team są zadowoleni siedziałaby w necie i obsmarowywała całą firmę. Ktos sie po prostu wyzywa za swoje niepowodzenia i szkoda, szkoda że nie umiałeś tego załatwić osobiscie, jak osoba dorosła, pogadac z przełożonym, ewentualnie nawet zmienic team, ba! zmienic dział nawet, tylko pewnie męczyłeś się miesiacami az do złożenia wypowiedzenia, bez słowa, frustracja urosła do granic możliwosci a teraz siedzisz w necie i wrzucasz całą firme i wszystkich jej pracowników do jednego wora.. Z jednym zaś się zgodzę, ale ujmę to tak : jesli ktoś planuje zwiazac się z SS na lata, rozwijać karierę tutaj , lub szuka pierwszych doswiadczen by móc coś wpisac w CV - to ta praca jest spoko. Jesli zas ktoś mysli że tu nauczy się niewiadomo czego, że ko nczac pracę tutaj może startowac na jakies wyzsze stanowisko gdzie indziej bazdując tylko na tym doświadczeniu - to nie bardzo. Poniewaz jak juz mówili przedmowcy w SS nauczycie się raczej tylko rzeczy przydatnych do pracy tutaj.

Hgop
@jatamlubie 29.01.2019 14:39

Nie zgadzam się. To raczej przez Ciebie przemawia smieszne rozgoryczenie, czyli przez osobę, która wykonuje pracę na poziomie o nikłym zaawansowaniu i cieszy się że jest doceniona i że ma niezła pensje, podczas gdy poziom tych zadań jest żenujący, a pensja nawet A2 nierzadka w pracach fizycznej. Mam doświadczenie spoza SS i wypada ono bardzo niekorzystnie dla SS. SS to kołchoz pełny kolchoznikow. Generalnie piszesz ze swojej perspektywy,osoby o nie ponadprzecietnych kwalifikacjach intelektualnych, raczej spoza Krakowa niż z Krakowa etc. Pod głosami krytycznymi podpisuje się wiele osób, więc nie są to odosobnione zdania ;) Sama wrzucasz do jednego wora (samo to sformułowanie świadczy o tym co wcześniej napisałem) krytykujących ;) Rozkapryszone dziecko, i inne sformułowania - spójrz na ludzi ze stejta, to nie jest elegancja, to nie jest szczyt ogarnięcia socjalnego mówiąc lekko. Stejt to pogranicze pracy fizycznej i niefizycznej, jeśli tam ktoś się nie odnajdzie to zostaje przybijanie znaczków na poczcie lub kopanie rowów ;) Ta praca naprawdę jest beznadziejna, poszukaj jak wiele jest takich głosów na tym forum !)

jatamlubie
@Hgop 29.01.2019 17:00

Hgop, powiedz mi, ci ludzie spoza Krk których się tak ucczepiłeś jako swój argument nr 1 w litanii przeciw SS, to są jak rozumiem ludzie z innych województ tudzież z okolic Krk, np jakichś okolicznych wsi, tak?? I cóż Ci ludzie Ci uczynili bądź czym zawinili że uważasz ich tylko z tego jednego jedynego powodu - Czyli że nie urodzili się w Krk, za mniej wykwalifikowanych ??? Akurat nie wiem czy to zaspokoi Twoją ciekawość ale jestem rdzennym krakusem, niemniej jednak spotkałam się i tu i w pozostałych moich pracach z ludźmi a to z Nowego Sącza, a to z Tarnowa, a to z drugiego końca Polski, nie poznałam nikogo z jakichś okolicznych mniejszych miejscowości ale tacy też na pewno są, w każdym razie, nie zauważylam żeby tych ludzi różniło cokolwiek od tych urodzonych w Krk :o szok co nie?? Nie wiem czy zauważyłeś, ale czasy Sarmatów już minęły więc nie wiem skąd doprawdy to Twoje wywyższanie się nad resztą populacji - bo jak rozumiem, Pan, Panie i władco, pochodzi czystej krwi z Krk i nie lubi mieszać się z plebsem :P No cóż, nie chcę Cie rozczarować, ale ludzi ze wsi i nie tylko znajdziesz też w innych korporacjach :D Nie wiem jakie tam jeszcze te argumenty miałes przeciwko SS? Jakby były jakies rzeczowe chętnnie bym się odniosła, ale poza ludzmi z okolic krk chyba poruszyles jeszcze kwestię tego ze jest dużol negatywnych opinii na forum. hmm... No tak, nie tylko na tym, radze Ci wpisac jakąkolwiek, ale to jakąkolwiek wiekszą firmę lub korpo, w Krk lub nie i przejrzeć forum, jak gdziekolwiek znajdziesz więcej głosów za niż przeciw pochwal się. Wynika to stąd że ludzie którzy nie potrafią sobie poradzić z problemem w życiu w realu przychodzą się wyzalic do neta jacy to wszyscy są źli. W każdym razie dalsza dyskusja z powodu braku jakichkolwiek argumentów po Twojej stronie które miałyby choć ciut sensu jest bezcelowa. Dlatego ja życzę Ci znalezienia pracy w której pozostali współpracownicy nie będą obrażali Cię swoim niskim pochodzeniem oraz szeroko pojętym brakiem kompetencji :D Przykro mi że trafiłeś najwyraźniej do jakiegoś niespotykanego na moje oczy teamu gdzie ludzie co wynika z Twych wypowiedzi zachowywali się jak w zoo - ale do kandydatów - nie zrażajcie się akurat takimi wypowiedziami a sami sprawdzcie, to nie kołchoz, nikt was tu na siłe nie będzie trzymał, ale istnieje szansa że będziecie miec wiecej szczescia niz rozgoryczony kolega i traficie do normalnego zespołu jak ja :D co wiecej - to jest nawet bardziej prawdopodobne niz te rzekome nieludzkie wrecz warunki :P

Hgop
@jatamlubie 29.01.2019 19:17

Ja też nie chce z Tobą polemizować ;) Generalnie są różne światy i gdy dla niektórych stejt jest miejscem cool, to dla niektórych już nie jest cool, a nawet jest bardzo mało cool. Trochę widziałem i mogę z całe odpowiedzialnością powiedzieć, że State street to wieś street pod wieloma wzgledami. Jak to zrozumiesz, to będzie oznaczało, że jest lepiej u Ciebie. Nie jest prawdą że każde korporacji ma źle opinie. Sa lepsi i są gorsi pracodawcy ;) Nie nazywaj kogos, kto ma odmienne poglądy rozgoryczonym, to takie depreclejujace.

Były pracownik
@jatamlubie 29.01.2019 14:39

Widzę że głównym argumentem przytaczanym przez obrońców tej firmy jest: nie podoba się ? Zawsze możesz zmienić team, pogadać z managerem ! Ok, ale jak słusznie zauważył ktoś z wcześniej się wypowiadających, dlaczego startując do tej firmy trzeba liczyć na szczęście bo: możesz trafić do teamu z którego ludzie uciekają bo nie wytrzymują psychicznie, płaczą w trakcie pracy itd. Albo trafiasz do teamu gdzie przez 5 godz dziennie coś poklikasz a resztę dnia spędzasz na telefonie. Gdzie jest balans ? Ja osobiście pracowałem tam jakieś pół roku temu, trafiłem na tą gorszą opcję. Przez 5 msc zwolniło się 7 osób z teamu bo ludzie poprostu mieli dość i nawet nie myśleli o zmianie teamu bo łapali wstręt do ten firmy. Nie chce tutaj jak wspomniałaś wrzucać całej firmy do jednego wora ale tez rozumiem przedmówców. Dodam tylko że pracuje w innej korpo w Krakowie i nie spotkałem się z takimi sytuacjami, jakie ja przeszedłem w SS. Pozdrawiam

juz nie SS
@Były pracownik 30.01.2019 15:26

przepracowalam (a raczej wytrzymalam) w SS ponad 1,5 roku. Wczesniej czytalam na innych forach negatywne opinie, ale chcialam sprobowac i niestety przekonalam sie na wlasnej skorze o ich prawdziwosci. Nadgodziny, dziwne zachowania niektorych czlonkow zespolu (jakby im 5tej klepki brakowalo), obgadywanie na glos przez A1ki i A2ki Managerow czy Officerow, gdy tylko sie oddala, ciagle zmiany procesow, bo usa tego wymagalo, tak ze ciezko sie polapac od kiedy i co wzdrozone, grupy ludzi w kuchniach w klimacie przedszkola, ale co sie dziwic mlodym, ze szukaja pierwszych doswiadczen i nikt ich nie temperuje. Przejsc do innego zespolu nie jest latwo, bo musi byc ktos juz wyszkolony na Twoje miejsce i manager tez musi dac approvala (niektorzy czekaja z ta nadzieja nawet rok, ale czy warto?). Zmiana polityki pozwyzek, co moze byc krzywdzace dla osob, ktore podpisaly umowy o kilka dni po zmianach. Na plus tylko Lux Med, wyplata na czas, lokalizacja niektorych biur, brak nieustannych polaczen przychodzacych jak w call centre. Dzieki wczesniejszemu doswiadczeniu w innej firmie dostalam wyzsza posade i duzo lepiej platna, a na SS w moim CV nikt nawet nie patrzyl. Podsumowujac: tylko dla desperatow, ktorzy w danej chwili nie moga znalezc nic lepszego albo absolwentow dla zdobycia pierwszego doswiadczenia

jatamlubie
@Były pracownik 30.01.2019 15:26

Ależ ja też rozumiem przedmówców tylko po prostu nie zgadzam się z bzdurnymi argumentami, nie mam też siebie za jakiegoś obrońcę firmy jak mnie nazwałes, wypowiedziałam się ponieważ uważam akurat w tej dyskkusji powołane argumenty przeciw firmie za zwycczajnie kretyńskie, bezsensowne i bezpodstawne. Prawda jest taka że znam przynnajmniej jeden dział oraz ludzi tam prtracujących (myślę konkretnie o FA) z którego każdy chce uciekać, ja tam nie byłam, nie przeżyłam więc nie wiem, ale znam osoby - zarówno jakichs znajomych którzy byli w SS kiedy ja jeszcze pracowałam gdzie indziej, jak i ludzi ze studiów którzy pracują tam teraz w tym dziale, jak też kilka osób z mojego teamu które tam pracowały i same wnioskowały o przeniesienie i tak znalazły się tu gdzie są teraz i jakby podsumowując - nie ma ani jednej osoby która z pracy w tym dziale byłaby zadowolona, która powiedziałaby choć jedno pozytywne słowo, a jak wiadomo akurat w tym dziale pracowników jest najwięcej i potrzevują tam najwiecej ludzi oraz rotacja jest największa bo mało kto to wytrzymuje, a jak już wytrzymuje to zyskuje tym samym nienawiść do całej firmy już do końca życia :P Więc nie uważam się za obrońcę SS ale ja miałam to szczescie trafić od razu do normalnego działu i zespołu gdzie takie rewelacje jak gnębienie psychiczne, czy nadgodziny, presja i płacz po kątach nie są dla mnie czymś wyobrażalnym, więc dlatego po prostu uwazam ze nie ma co obrażać się na całą firmę i obsmarowywać w necie wszystkich, kiedy ma się złe doświadczenia w jednym zespole i nie ma pojęcia że poza tym jest jeszcze "inny świat" :P Dlatego jeśli ktoś trafi źle, nie czuje sie zadowolony, polecam poszukac innego zespołu, niż np. od razu się zwalniać i stwierdzac ze cala firma i wszyscy ludzie w niej są do kitu, bo to nie jest prawda. A już kwestia czemu firma jest akurat tak podzielona i jest taka różnica w pracy w jednym a drugim nie jest przedmiotem mojego zainteresowania no bo tego przeciez nie zmienimy, uwazam jednak ze po prostu warto żeby przyszli kandydaci nie zrażali się tylko i wyłącznie negatywnymi opiniami, ale wiedzieli że tam może też być bardzo fajnie i praca może dawać satysfakcje, może zmiana zespołu nie jest jakimś idealnym rozwiazaniem o czym się marzy zaczynając nową pracę, ale jest opcją i to dobrą opcją. Warto też udając się na rozmowę o pracę poczytac informacje o tym czym zajmuje się konkretny dział, czym zajmują się zespoły, sądzę że niewiele osób to robi, a na rozmowie często pada pytanie "w którym zespole chciałbys pracować?" nie jest ono jak sądzę wiążące, ale ja akurat dostałam się tam gdzie chciałam, a od wielu osób wiem że większość na rozmowie mówi że do FA, jak mantra, no warto byłoby najpierw poczytać co nie co czym gdzie się będziecie zajmować jednak ...

Ytr
@jatamlubie 01.02.2019 12:18

Ja trafiłem do tej gorszej części firmy i rzeczywiście,.po jakimś czasie jedynym uczuciem jakie miałem do SS była nienawiść. Niestety nie słyszałem o tym żeby powszechnym było zmienianie teamów na życzenie, raczej jak trafisz na zły team w którym umierasz, to już tak zostaje. Czy istnieje jakaś lepsza część Stejta? Watpie, znam tylko ta bardzo negatywna.

Hgop
@jatamlubie 01.02.2019 12:18

reagujesz zbyt emocjonalnie, jak pies Stejta, w dodatku nie masz racji. Mam wrażenie, że to taka linia obrony, że jest gdzieś taki zły dział, a poza tym Stejt jest ok. Oboz kiepsko platnej pracy, gdzie biora kazdego, w tym wielu tlumokow, ludzi niekulturalnych i chamskich, praca na zenujacym poziomie zaawansowania, duzo mobbingu, kulturowa egzotyka jak wspolne wyjscia do kuchni, Scott o ktorym nie mowi sie wcale albo mowi sie zle itp. itd.

Desperat?
@Hgop 16.02.2019 08:53

Czy ktoś z Was może polecić jakieś lepsze miejsce pracy ? Gdzie można dostać się bez doświadczenia?

Hgop
@Desperat? 16.02.2019 12:51

Takich miejsc jest dość dużo, Citi handlowy, Hewlett Packard, Bayer - tam płacą lepiej, praca też ciekawsza. Poszukaj na pracuj.pl, pensje czasami są podane

Pati

Słuchajcie mam pytanie. Od 5 miesięcy pracuje w SS ale nie czyje się pewnie, nie mam wykształcenia w tym kierunku ani doświadczenia ale mnie przyjęto. Dopiero zaczynam rozumieć schematy księgowań ale niedawno miałam pierwszy raz robić zamknięcie kwartalne i niemporadzilam sobie, zostawiałam w nadgodzinach ale i tak przełożony musiał wszystko poprawiać za mnie:/ fakt faktem , ze nikt nie ma czasu mi tłumaczyć i poświecić więcej uwagi choć o to prosiłam. Przy przyjmowaniu mnie do SS mówiono ze oczywiście jak czegoś nie wiem to mam Pytać i ze szefostwo rozumie ze niektórzy potrzebują więcej czasu na wdrożenie ale w moim odczuciu to się nie przekłada na czyny... czy ktoś z Was ma doświadczenie ze swoich zespołów co się dzieje z osobami które potrzebują więcej czasu na wdrożenie się? Czy są zwalniane? Jak to wyglada? Stresuje się bardzo bo praca mi się bardzo podoba, tak jak i firma ale boje się ze dostanę wypowiedzenie lub nie przedłuża mi umowy.

kolezka
@Pati 11.02.2019 19:42

Ten post ju ktoś pisał jakiś czas temu dokładnie ten sam :))

Kaletnik
@Pati 11.02.2019 19:42

Jak dla mnie bardzo ciekawy temat. Moim zdaniem nikogo sami z siebie nie zwalniają . Im zależy na tym abyś jak najdłużej u nich pracowała. Raz drugi zawalisz i się nauczysz i będziesz porządnym pracownikiem. Ale jestem bardzo ciekaw jak wygląda sprawa z odejściem z pracy. Czy faktycznie można odejść bez konsekwencji czy utrudniają to po całości. Czy jak oni zwalniają to też nie dają jakiś udziwnionych kar. Szczerze mam pewne obawy czy zwalniając mnie nie wymyślą sobie ,żebym im zapłacił jakieś drakońskie odszkodowanie np. za szkolenie. Bo nie ukrywam ,że mam zamiar podejść do pracy bardzo lajtowo i wcześniej bądź później pewnie mnie wyrzucą. Może wreszcie ktoś rozwieje te wątpliwości?

Z
@Pati 11.02.2019 19:42

Skopiowana opinia w 100% z poprzednich stron. Przeczytaj odpowiedzi które zostały już udzielone.

Z
@Kaletnik 11.02.2019 23:11

Dziwna wypowiedz, pracujesz ale będziesz lajtowo pracował i mają Cię zwolnić ? O co Ci dokładnie chodzi ? Szkolenia i zwrot kosztów - zapraszam do przeczytania swojej umowy z pracodawcą (taki, ten temat tez już się niejednokrotnie przewinął przez forum).

Kaletnik
@Z 12.02.2019 12:51

Mam rozmowę 26 lutego i szczerze jestem przekonany ,że mnie zatrudnią. Szczerze nie mam zamiaru się tam wysilać i ochrzany będą po mnie spływać jak po kaczce. I tak przez 30 lat życia je dostawałem.To wszystko = szybka wylotka. Ale w zanadrzu mam kilka ciekawych ofert nie związanych z korpo. Tam szanse są zdecydowanie mniejsze i wole na razie wróbla w garści niż kanarka na dachu. Dodatkowo zatrudnienie tam byłoby możliwe w okolicach wakacji ew. po wakacjach Czyli rozumiem ,że nie podnoszę żadnych kosztów ot odchodzę i się rozchodzimy

Gawron
@Kaletnik 13.02.2019 00:16

Chłopie dorośnij, niezłe idiotyzmy wypisujesz. Zamiast się wypytywać na forum to sobie poczytaj wszystkie dokumenty zanim podpiszesz, tam będzie wszystko napisane. Chyba, że nawet Ci się ich czytać nie będzie chciało, bo po co taki wysiłek z siebie dawać-hahha

Rita
@Pati 11.02.2019 19:42

Eh no nie wiem, mysle że tak jak wszedzie w pozostałych innych pracach i zawodach, jak się nie nadajesz i nie rokujesz to Cię w końcu zwolnią, tudzież nie przedłużą umowy. Ale może po prostu też panikujesz bo to że jeden raz Ci się coś nie udało nie jest chyba powodem do tego żeby rezygnowali z pracownika który wdrażał się i szkolił przez 5 miesięcy i na pewno już sporo wie. Na Twoje miejsce przyszedłby wtedy znowu ktoś kogo trzeba uczyć od zera i komu też to mniej więcej tyle czasu zajmie, więc jaki w tym mieliby sens? W moim zespole okres "new hire" trwa 6 miesięcy po tym czasie już powinno się być samodzielnym i móc między innymi np pracować z domu. Więc założywszy że u Ciebie też to tyle trwa to nawet zawalając robotę byłaś wciąż traktowana jako new hire który robił coś piertwszy raz i któremu nie miał czasu nikt pomóc i sobie nie poradziłaś, no ale skoro nie wiedziałaś jak a nikt nie wyjaśnił to raczej ciężko żeby Cię obwiniali.

Magda
@Rita 14.02.2019 16:43

W jakim dziale pracujesz? :)

Rita
@Magda 14.02.2019 19:34

w COPS

Mariano italiano
@Kaletnik 13.02.2019 00:16

Sporo osób traktuje tą firmę jako chwilowy przystanek, także nie ma co się martwić. Z 20 osób na szkoleniu po 3,4 msc widzi się może z 7 znajomych twarzy. W korpo grunt to się nie przejmować bo można dostać nerwicy, także na jakiś czas polecam, dopóki nie znajdzie się coś lepszego .

Hania

Jak wyglądają benefity w ss? Karta Multi sport, ubezpueczenie ? Są jakieś 13, dopłaty do świąt? Kogo to obowiązuje I po jakim czasie ? Informacje o dostanie pracy dostaje się mailem czy ktoś dzwoni ?

pony
@Hania 09.02.2019 18:40

Dostajesz telefon czy jest ok lub nie

luck
@Hania 09.02.2019 18:40

dzwonią zawsze. Multi sport do wyboru lub kasa lub bilety do kina. nie spotkallam sie z zadnymi "doplatami do świat", jest premia roczna dotyczaca osob ktore przepracuja pelny rok, nie wiem ile ona wynosi ale wiem za to ze od tego roku bedzie nizsza bo tak informowano na poczatku roku ze premie będą ciąć. Ubezpieczenie medyczne chyba tak jak wszedzie na umowie.

Pingpong
@luck 11.02.2019 14:12

Co znaczy kasa ? To znaczy ,ze jak nie Multi-Sporta MultiSporta to dorzucą do pensji 50zł ? Jak nie wezmę biletów to dostanę 20zł więcej?

Zośka
@Pingpong 11.02.2019 20:55

Nie. Kasa to pieniądze na zakup żywności, wypłacane są te pieniądze dwa razy w roku przed bożym narodzeniem i Wielkanocą. Wysokość zależy od twojego progu dochodowego tzn od dochodu na osobę w twoim gospodarstwie domowym.

Zośka
@Hania 09.02.2019 18:40

Innym ciekawym benefitem jest pracowniczy program oszczędnościowy i np dopłata do przedszkola/żłobka (w konkretnych placówkach z tego co pamiętam). Jest też sporo pozafinansowych benefitow.

Ania
@Hania 09.02.2019 18:40

Nie dzwonią. Piszą maila, ja dostałam maila z odpowiedzia, że dziekuja. Mówią że będą dzwonić A jest mail. Coz, najwidoczniej robią jak im pasuje.

Rita
@Ania 14.02.2019 12:04

No to jak Ci podziekowali to może tak robią gdy kogos nie przyjmują. Mnie przyjęli i dzwonili i to nie jeden raz nawet a kilka bo od razu po przyjeciu masz pakiet dokumentow do uzupełnienia i dzwonią z Indii żeby powiedzieć co, jak i na kiedy. Później by telefon z Polski w sprawie luxmedu itp.

Jagoda
@Rita 14.02.2019 16:36

Hej, a długo czekałaś na Feedback po wysłaniu dokumentów do Indii ? Bo ja czekam i czekam . A niby dostałem maila ze mam oczekiwać na tzw. Hire pack

Rita
@Jagoda 14.02.2019 18:26

Na hire pack czekalam dosc dlugo juz, nie pamietam, ale przyszło jakos okolo tydzien przed 1 dniem pracy.

Magdalena

Hej, Ktos zaczyna 18.02 w krakowie ?

Xd
@Magdalena 13.02.2019 20:09

U mnie na pierwszym dniu było 80 osób.

Magdalena
@Xd 13.02.2019 21:55

Wow, o kurde ! Czyli duzo :) jakies cenne wskazowki na poczatek kariery w tej firmie i ogolnie w korporacji?:)

Jola

Czesc! Mam zamiar startowac do SS. Chcialam zapytac jak wyglada rekrutacja? Jakie stanowiska sa to typowe klepanie z excela? Jaka stawka na poczatek i czy dlugo trzeba pracowac, aby moc pracowac z domu? Chodzi mi o SS przy Galerii Kazimierz. Bede bardzo wdzieczna za wszelkie odpowiedzi :)

Ania
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej Jolu! A masz może refferala? Jeśli nie to chętnie pomogę, odpowiem na Twoje pytania plus podeślę notatki ;) zostaw maila w komentarzu jeśli jesteś zainteresowana.

Madlen
@Ania 10.06.2018 12:36

madzia12_92@o2.pl

Malina
@Ania 10.06.2018 12:36

Cześć:) ja również zastanawiam się nad aplikowaniem do SS. Czy mogę liczyć na informacje podobne jak Jola powyżej?:)

Ania
@Madlen 11.06.2018 23:06

Wysłałam Ci maila

Michal
@Ania 12.06.2018 16:39

Hej, czy ja również mógłbym prosić o jakąś informacje :) ? craew@op.pl

Kasia
@Ania 10.06.2018 12:36

Aniu, ja rowniez poproszę o maila z informacjami i wskazowkami dragan.kasia@gmail.com

Yela
@Ania 10.06.2018 12:36

Mogę również prosić o jakieś informacje? ;) @yelajemor@gmail.com

Iksinski
@Ania 10.06.2018 12:36

Ja również poproszę megabite@o2.pl

XXX
@Jola 09.06.2018 22:21

Czy mogę również prosić o te informacje: tkaczdiana@gmail.com.

ilona
@Jola 09.06.2018 22:21

Czy ktoś mógłby mi podesłać jakieś notatki? Byłabym wdzięczna :) Mój mail to stilona94@gmail.com, z góry dzięki

ilona
@Ania 10.06.2018 12:36

Hej czy również mogłabym liczyć na Twoją pomoc? Mój mail to stilona94@gmail.com :) z góry dzięki

A
@ilona 19.06.2018 18:20

Czy ja też mogłabym prosić o notatki? :) Mój mail to kieronskaa@gmail.com

Jola
@Ania 10.06.2018 12:36

Mam juz :) ale wolalabym sie tez czegos dowiedziec od innej osoby, moj mail to alexautumn@gmail.com

Annnia
@Jola 21.06.2018 16:56

Byłalbym bardzo wdzięczna za podesłanie notatek. Mój adres email to anna.nowak@amorki.pl.

abc
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej :) Czy mogłabym również prosić o notatki? Mój e-mail to: abc.cab1@wp.pl

H
@abc 22.06.2018 16:07

Hej, również prosiłabym o podpowiedzi na maila : pmonikaa@poczta.onet.pl

AM
@Ania 10.06.2018 12:36

Ja również proszę o jakieś wskazówki na maila anka.gm@poczta.fm dziękuję !

Stejcik
@Jola 09.06.2018 22:21

Czy ja również mogę prosić o podesłanie notatek? stejcik@o2.pl

Julka
@Jola 09.06.2018 22:21

czy mogę prosić o notatki? liwmic@wp.pl :) bede wdzieczna

magda
@Ania 12.06.2018 16:39

Czy moge też prosić o notatki ? adgamst@gmail.com Z gory dziekuje :)

Julia
@Jola 09.06.2018 22:21

czy ja również bym mogła prosić o notatki? juliakrawczyk285@gmail.com Z góry uprzejmie dziękuję

magda.92
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej, jeśli dysponujesz jakimiś materiałami to byłabym mega wdzięczna za udostępnienie. ;) megi.92@o2.pl Z góry wielkie dzięki. ;)

Piotr
@Jola 09.06.2018 22:21

Hej :) czy ja również mógłbym prosić o materiały? Mój mail to piotr.guca@gmail.com

Justyska2510
@Piotr 30.06.2018 19:22

Cześć :) czy również mogę prosić o notatki? mój mail justyska2510@gmail.com Z góry bardzo dziękuję :)

justyska2510
@Jola 21.06.2018 16:56

Cześć :) czy również mogę prosić o notatki? mój mail justyska2510@gmail.com Z góry bardzo dziękuję :)

Gość
@Justyska2510 03.07.2018 11:18

Mam prośbę podeslijcie jakieś notatki z rozmów? gandalof@wp.pl

Olek
@Ania 12.06.2018 16:39

Proszę o notatki Olek.kowalski11@po.pl

Dominika
@Olek 17.09.2018 19:25

Byłabym również wdzięczna za jakieś wskazówki, oraz notatki! Dzięki! dherholz@wp.pl

Berri
@Dominika 17.09.2018 23:42

Hejjj !! Bardzo proszę o notatki na e-maila : pulkaska@wp.pl

ewcia_2588
@Berri 24.09.2018 19:45

ja tez poprosze :) ewcia_2588@wp.pl

Zeta
@Ania 10.06.2018 12:36

Aniu, nieładnie tak handlować referalami. HRy dobiorą ci się do tyłka.

Magda.d
@Jola 09.06.2018 22:21

Heeej :) mogłabym również prosić o notatki na maila ? :) magdalena.derlak@gmail.com

Sylwia
@Ania 10.06.2018 12:36

Czy mogłabym również dostać to na maila? Sylvvam@wp.pl

Iwonaa
@Ania 12.06.2018 16:39

proszę rowniez o notatki iwonka383@o2.pl Z gory dziękuję :)

Jula
@Ania 10.06.2018 12:36

Hej! Również poproszę o maila z notatkami :) Mój mail julia.nbds@op.pl

Piotrek
@Jula 04.12.2018 14:18

Hej i ja również proszę o materiały ;) Mój mail: kuchyking239@gmail.com

Magggggie
@Ania 10.06.2018 12:36

Również poproszę jmagdaj@o2.pl Dziękuję

Gizi
@Ania 10.06.2018 12:36

Dzień dobry, bardzo proszę o notatki. Pozdrawiam : ).

Gizi
@Ania 10.06.2018 12:36

Nie zostawiłem maila : ) statesskrk90@gmail.com Pozdrawiam,

andre
@Gizi 12.12.2018 16:15

Czy mogę również prosić o informacje na maila?;) andrenow@interia.pl

Rekrutacja
@Ania 10.06.2018 12:36

Hej też po proszę ;) paluchhh@gmail.com

Iwona
@Rekrutacja 28.12.2018 11:51

@Ania 10.06.2018 12:36 i ja też :) iw.chihiro@gmail.com

Kowal
@Ania 10.06.2018 12:36

Hej Też proszę o jakieś info : kowalinho2019@wp.pl

Nikt
@Ania 10.06.2018 12:36

Heej, mozna prosic o notatki? :) mail: ktosktosktos89@interia.pl

Roksana
@Ania 10.06.2018 12:36

hej, ja również poproszę notatki i inne informacje, które są istotne w rekrutacji roksanacracow@gmail.com

Aba
@Roksana 15.01.2019 14:16

Hej, Też proszę o info : maq.lis@interia.pl

uh
@Aba 20.01.2019 16:08

też proszę o inf: kntomczyk@gmail.com

Mateo
@Jola 09.06.2018 22:21

Poproszę o materiały na uczesiejezykow89@gmail.com. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam!

Aga1989
@Mateo 27.01.2019 13:06

Czy ja równiez mogłabym prosić o materiały? agakop89@op.pl Pozdrawiam:)

Filip
@Ania 10.06.2018 12:36

Czy również mogę prosić o materiały ? philipskabowski@yahoo.pl Dziękuję!

Wojtek
@Ania 10.06.2018 12:36

Hej. Mógłbym Cię prosić o notatki. Mój email to esharepl@gmail.com. Pozdrawiam

Kate
@Ania 10.06.2018 12:36

Jeśli jesteście jeszcze w stanie wspomóc materiałami to bardzo bym prosiła, czeka mnie druga rozmowa. Mój mail aerial55@wp.pl

Buc
@Ania 10.06.2018 12:36

WItam, również bym prosił o wysłanienie notatek. buciujn@gmail.com

Fox
@Ania 10.06.2018 12:36

Aniu, czy ja mógłbym równiez prosić o notatki? Mój mail: (usunięte przez administratora)

Pingpong
@Jola 09.06.2018 22:21

Jestem w szoku ,że tak się tym przejmujecie . Skoro tak jest i ja poproszę czarnydon@interia.pl

Hania

Jak wyglądają benefity w ss? Karta Multi sport, ubezpueczenie ? Są jakieś 13, dopłaty do świąt? Kogo to obowiązuje I po jakim czasie ? Informacje o dostanie pracy dostaje się mailem czy ktoś dzwoni ?

Basia
@Hania 09.02.2019 18:18

Z ciekawych benefitow jest też pracowniczy program oszczędnościowy (min 12 miesięcy staż), doplata do przedszkola / żłobka (w konkretnych placówkach) i inne ciekawe pozapłacowe benefity.

Kasia

Jak w hierarchii firmy kształtują się stanowiska AVP ?

Kiedyś będę AVP
@Kasia 10.02.2019 21:41

AVP to taki starszy menadżer

moniaa

też poproszę o kilka wskazówek, które mogą okazać się pomocne podczas rozmowy kwalifikacyjnej monika.aga@onet.pl

Rita
@moniaa 08.02.2019 11:39

to sobie przeglądnij forum, tu się już wypowiadano sporo na ten temat. poza tym chyba też z Indii wyslali Ci info z czego się przygotowac na rozmowie, typu co wiesz o firmie,, twoje wczesniejsze doswiadczenia, podstawowe pojęcia z finansów, nic Cię raczej nie zaskoczy na rozmowie czego by nie było już gdzie indziej, o ile chodziłaś juz na rekrutacje ;)

Magda

Jest ktoś w stanie napisać coś o Financial Reportingu?

Dawid
@Magda 06.02.2019 22:17

Również chętnie sie dowiem :)

Kamil

Hej ! Ile czeka sie na hire pack od hinudosow ?? Bo zaraz minie 2 tyg i cisza ... masakra

Rita
@Kamil 04.02.2019 12:26

A kiedy zaczynasz pierwszy dzień pracy? bo to raczej od tego zależy. Ja dostałam dość późno bo na 4 dni przed moim pierwszym dniem. Średnio ludzie dostaja tak około tydzień wcześniej.

Julia
@Kamil 04.02.2019 12:26

A kiedy zaczynasz i gdzie ?

Kamil
@Rita 04.02.2019 21:19

4 marca. Tylko dla mnie to coś nienormalnego dostać tydzień przed medycynę pracy

Ne
@Kamil 05.02.2019 07:29

Haha :) to jeszcze trochę poczekasz. Oni teraz szykują dokumenty dla tych co w najbliższych dniach zaczynaja prace. 2 tyg przed rozpoczęciem to nawet e maili nie wysyłaj.

Rita
@Kamil 05.02.2019 07:29

No dla Ciebie może to być nienormalne ale dla nich to norma ,zresztą ja np. załatwiłam wszystko w 2 dni, a niewykluczone że uda Ci się w 1, więc chyba trochę przesadzasz z tym że tydzień to za mało ;) Luxmedów w krk jest całkiem sporo i da się tak ustawić wszystko żeby ogarnąc jednego dnia.

Jeansowy

Witam mam kilka pytań: 1.Czy pracujecie-macie nadgodziny w weekendy? 2.Czy po drugiej rozmowie z Hindusem od razu podejmowana jest decyzja czy jest jeszcze jakieś spotkanie rekrutacyjne w biurze

Jeansowy
@Jeansowy 06.02.2019 16:53

Aha i jak wygląda sprawa z pracą w okresach świątecznych , Wigilia, Boże Narodzenie, Wielkanoc ,Weekend majowy , Boże Ciało, Wszystkich Świętych itd.

Nick
@Jeansowy 06.02.2019 16:57

Pracujesz w swieta polskie które nie sa uznawane na rynku na którym pracujesz

P
@Nick 06.02.2019 17:00

W weekendy bank zamknięty. Po rozmowie z hindusami kolejny etap to spotkanie w biurze. Święta zależą chyba od działu - jak się pokrywają z krajem dla którego pracujesz to pracodawca preferuje wolny dzień, w pozostaje chyba ktoś musi być na „dyżurze”.

Hermiona

Mam taką ogromną prośbę do osób (szczególnie dziewczyn), nowych w wieku około 21 lat -proszę o zachowanie ciszy w miejscu pracy i choć odrobine kultury. Nie musicie pół dnia śmieć się przy biurku - to nie szkoła.

Arek
@Hermiona 05.02.2019 20:24

Czy to jest miejsce do zwracania takich uwagach ? Uważam, że od tego są odpowiednie osoby w miejscu pracy, aby kogoś uciszyć jeśli to przeszkadza. Oddychać chociaż można ?

Dumbledore
@Hermiona 05.02.2019 20:24

10 punktów dla Gryffindoru

szkoda
@Hermiona 05.02.2019 20:24

To prawda, poziom mlodych osób zatrudnianych w firmie (głównie dziewczyn) jest niestety coraz bardziej żałosny. Mentalna gimbaza.

Kasia
@Hermiona 05.02.2019 20:24

Weź wapniaku nie przesadzaj. Siedź w kościele jak ci przeszkadza.

Julia

Czy ktos zaczyna niebawem prace i dostał pdf z materiałami do nauki z informacją, że będzie przepytany w pierwszych dniach z tego ? Jak to wygląda z waszego doświadczenia ? Czy ma faktycznie miejsce coś takiego ?

Misia
@Julia 03.02.2019 22:19

Nie było odpytywania. Jednak po szkoleniu jest test, nie ma ściągania i podpowiadania. Większość ludzi zdaje.

Magda
@Misia 04.02.2019 18:35

A co się dzieje z tymi co nie zdają?

Julia
@Magda 04.02.2019 20:21

A w jakim języku jest test ? I dobre pytanie co się dzieje z tymi co nie zdają ?

Rita
@Julia 03.02.2019 22:19

Po szkoleniu tym wstępnym dla wszystkich które trwa ok tygodnia jest test, z materiału który byl na szkoleniu, wystarczy sluchac żeby zdac, o ile pamietam jedna odp jest prawidlowa wiec nie jest to jakies szalenie trudne... zreszta na tym szkoleniu i tak są jakieś formy "aktywizowania" typu różne zadania, indywidualne i w grupach, itp. wiec chcąc nie chcąc czegoś tam i tak się dowiesz do testu :P A co do tych co nie zdają, to z tego co wiem nie ma negatywnych konsekwencji, z wyjątkiem może wstydu, ewentualnie. No i oczywiscie musisz podchodzic potem kolejny raz w innym terminie, z inną grupą szkoleniową, a o wszystkim wie Twój manager.

Julia
@Rita 04.02.2019 21:16

Czyli tak czy siak trzeba to zdać .. Człowiek jest się w stanie w domu na to jakość przygotowac ? No i w jakim języku to jest ? Polski czy angielski ?

manam
@Julia 04.02.2019 21:31

Na tescie mozna miec notatki i prezentacje ze szkolenia, jest po angielsku i mozna go poprawiac. Tylko ameba jest w stanie tego nie zdac xD

Julia
@manam 04.02.2019 21:49

E to materiały wspomagające mogą być :P Dzięki :)

Ciekawy

Jak wyglada praca w aml? Ok? Co się tam robi?

Piotrekk

Czy ktoś wie ile wynosi na chwilę obecną wynagrodzenie dla osoby startującej w ss?

per
@Piotrekk 02.02.2019 22:24

Około 2600 na rękę

wojtek
@per 03.02.2019 19:46

Które dzialy wyrózniaja się spokojną atmosferą i brakiem nadgodzin? :)

Je
@wojtek 03.02.2019 20:33

W takich dziejach jest mała rotacja, a i tak Cię będą chcieli tam gdzie jest akurat największa potrzeba.

Kruki123

Jakbyście mieli porównać styl pracy, atmosferę, trudność wykonywania pracy i ogólnie całokształt (bez wynagrodzenia) porównując State Street do UBS, to co byście odpowiedzieli na podstawie własnego doświadczenia? Pracował ktoś w obydwu i wypowie się, jak porównuje te obydwa korpo?

Hania

Czytając opinie można wnioskować ze w ss jest bardzo źle I że w obecnej pracy jest o wiele lepiej ze wszystkim. Gdzie są te firmy I jak się nazywają? Bo tak to może mówić każdy. Pracowałam już w paru firmach i rewelacji nie widzę.

Pan
@Hania 02.02.2019 15:00

Niestety, ale psychologia człowieka jest tak skonstruowana, że bardziej prawdopodobne jest, iż będzie skłonny wystawić ocenę negatywną niż pozytywną. Patrząc na wszystkie inne firmy, większość opinii jest negatywna. W następstwie tego należy mieć własny rozum i rozróżnić opinie osób mniej porandnych życiowo, takich którym nigdy nie dogodzisz i po prostu tych którzy mieli zwyczajnego pecha. Wykluczając wcześniej wymienione opinie, można uzyskać bardziej odpowiedni obraz sytuacji panującej w firmie.

Madlen
@Pan 02.02.2019 15:25

Osobie zaczynam niebawem prace i zobacze. Nie wiem czego mam sie spodziewac ????‍♀️????‍♀️????‍♀️

Ehhh

Czy ktos z was korzystal ze speak up line, na ile jest to anonimowe? Mam pewne obawy...

Melania
@Ehhh 31.01.2019 01:43

Tak. Można zgłosić telefonicznie lub za pośrednictwem zewnętrznej platformy. Przypuszczam, że aby efektywnie przeprowadzić "śledztwo" lepiej jednak podać jakieś swoje dane i dane osób, których skarga dotyczy, żeby można było w miarę sprawnie, szybko i szczegółowo przeanalizować sprawę. Wszystkie info o Speak Up są na internecie, można poczytać na jakiej zasadzie wszystko działa.

ehhh
@Melania 31.01.2019 11:34

Melania, skorzystałaś z platformy i jakie były efekty? Przeprowadzone było "śledztwo" i wyciągnięte konsekwencje czy sprawa została zamieciona pod dywan?

Gustowny

Witam na jakie pieniądze można liczyć na stażu w SS podobne jak na A1 ?Dużo mniejsze?

Jaa
@Gustowny 30.01.2019 12:26

40% niższe niż wynagrodzenie A1.

Marta

Cześć, Poważne pytanie do ogarniętych osób. W jakich korporacjach w Krakowie mogą być lepsze warunki pracy niż w SS ? Mówię o normalnych działach gdzie pracuje się w miarę ok z pensją A2. (oprócz UBS)

Buahaha
@Marta 28.01.2019 21:55

Takich ogarniętych nie znajdziesz

marian97

miałem pierwszy telefon z Indii, po jakim czasie dzwonią drugi raz?

Pracownik 2

Ja ze swojej strony bardzo polecam. Człowiek naczyta się takich rzeczy i ma negatywne wyobrażenie, a taka jest prawda, że niezadowolony prawie zawsze napisze, a zadowolona osoba z małym prawdopodobieństwem będzie wyrażała swoją opinię na tego typu portalu. Napiszę tutaj, bo sam sporo czytałem i wiele się nauczyłem z waszych wypowiedzi. Po pierwsze jak ktoś chce to się spokojnie przygotuje z dostępnych materiałów (rozmowy + to co ludzie wysyłają na @) trzeba się przygotować na opóźnienia w przekazywaniu odpowiedzi z HR +. Odnośnie pracy to są działy gdzie szkolenie trwa nawet 6 miesięcy. Na początku macie szkolenie (tak mi się wydaje) minimum 3 miesiące, pierwszy miesiąc to same webexowe i classromowe szkolenia. Spokojna atmosfera, można się wiele nauczyć, systemy działają, na dostępy trzeba niekiedy trochę poczekać. Ogólnie ze swojej strony bardzo polecam - ludzie w teamie też są bardzo ok, pomocni i jest z kim pogadać. Pracujesz 7,5h, masz płacone jak za 8 - kawy, herbaty, wiele benefitów. Nie bazujcie na opiniach tylko sami sprawdźcie.

Pracownik8171652271717wtymmsc
@Pracownik 2 02.01.2019 22:34

A można wiedzieć w jakim dziale pracujesz? U mnie szkolenie trwało 2 tyg a po 2 msc dostawałem regularny opierdziel ze czegoś nie wiem i że za wolno robię. O pracy 7,5 to już nie wspomnę bo u mnie raczej to było 9,5.

kandydat
@Pracownik 2 02.01.2019 22:34

hej! Szkolenia były przeprowadzane w języku polskim, czy angielskim?

K
@Pracownik 2 02.01.2019 22:34

masz moze informacje jaka jest atmosfera w dziale finanacial reporting?

Pracownik
@Pracownik 2 02.01.2019 22:34

Człowieku o czym Ty piszesz? Pierwszy tydzień to szkolenia, następnie czeka się około tygodnia na dostępy i jedziesz z tematem. Nie rozmieszaj mnie, że szkolą 6 miesięcy. Trafiłeś chyba do działu włoskiego gdzie nic się nie robi i piszesz takie głupoty. Pracujesz 7,5h a masz płacone za 8h? U nas praktycznie nie odchodzi się od biurka tyle co wyjść raz do toalety i zjeść przy biurku bo inaczej spóźnisz fundusz. Działają Ci systemy? Nasz cały departament zapewne z chęcią by Ci pogratulował i uścisnął dłoń bo nikt takiego człowieka tu nie zna. Benefity, kawa, herbata, takimi rzeczami Cie przekupują czy multisportem? Śmiech na sali.

jatamlubie
@Pracownik 05.01.2019 19:07

Pracownik - zapewne jestes z fund accountingu ze jestes taki rozgoryczony :P znam kilka osob ktore pracowaly w tym dziale kilka miesiecy lub "wytrzymaly" nawet kilka lat, z naciskiem na "wytrzymały" co sami podkreslaja :P Ja osobiscie nie byklam w fund accountingu ale zauwazylam ze nie cieszy sie raczej pozytywnymi opiniami. Polecam za to inne dzialy i mniejsze zespoly, bo uwierz lub nie ale ja jestem A1 od 4 miesiecy i ani raz nie robilam nadgodzin, u mnie rowniez faktyczna praca zajmuje 7,5 godziny, bo 30 min ma się przerwę. Szkolenie u mnie w zespole zajmuje na prawde 6 miesiecy :) i poczatkowo myslalam ze to przesada ale szybko zmienilam zdanie bo nie wiem jak jest w innych zespolach - ale u mnie praktycznie codziennie jak do tej pory zdarza sie jakas sytuacja z ktora sie spotykam pierwszy raz i dzieki odpowiedniemy przygotowaniu teraz np umiem sobie z tym zwykle poradzic sama ale przykladowo po 2 tyg czy miesiacu nie mialabym bladego pojecia o co chodzi i absolutnie nikt z zespolu by mi sie nie dziwil. Co innego dzialy gdzie naprawde wymagany jest tylko excel, kopiuj wklej i kilka funkcji w mch.

A
@jatamlubie 24.01.2019 23:39

Czy piszesz o FR?

Pracownik
@Pracownik 2 02.01.2019 22:34

W regulaminie pracy ssc masz tylko 15 min płatnej przerwy. To że pracujesz 7.5h to dobra wola, lub brak wiedzy, TL. Znam z pierwszej ręki przypadki gdzie manager o trendzie avp, pilnuje przerwy co do minuty. Sam pracuje w ssc, ale nie jako pracownik wewnętrzny. Atmosfera w tej firmie to jest kpina. Tutaj decyduje to czy masz znajomego svp itd. Wtedy możesz wszystko. Desinformacja, jaka panuje w tej firmie to jest kpina. Dobrze że ja powoli kończę już prace w tej korporacji. Płaca jest ok, ale nie w działach FA. No ale tam tylko wiecznie niedziałające makra, czy mch... Tragedia

Pamparam

Hej, czy Wy też odnosicie wrażenie że procedura rekrutacji jest niepotrzebnie aż tak rozbudowana? Musieliscie oprócz dokumentów odsylanych do Indii o wykształceniu i doświadczeniu odesłać również do biura ss te dokumenty załączone na myworkday?

Janek
@Pamparam 24.01.2019 10:48

Tragiczna rekrutacja jest. A tobie ile zajęła cała biurokracja ?

Lolek
@Janek 24.01.2019 12:12

Równiez to samo mysle. A kiedy prace zaczynacie ?

Janek
@Lolek 24.01.2019 15:36

4 marca, a jak napisałem ile mam czekać na hire packa to mi odpisali this will take some times . Tragedia !!

Lolek
@Janek 24.01.2019 15:54

A ktoś 18. 02 ?

jam
@Lolek 24.01.2019 16:28

a dlugo trwala u ciebie cala procedura wypelniania tych dokumentow ?

Lolek
@jam 24.01.2019 16:41

Z hindusami z 2 tygododnie chyba i teraz dostała maila o umowe i mam jechać podpisać. Wiec w można powiedziec z podpisaniem umowy 3 tyg ale dokumentów jest bardzo duzo i duzo tych samych

Domka
@Janek 24.01.2019 15:54

Wiesz jak wielu ludzi tam odbywa rekrutacje ? Jesli zaczynasz w marcu to masz jeszcze kupe czasu, zajmuja sie najpierw tymi, ktorzy zaczynaja wczesniej.. chociaz fakt, ze wiele formalnosci pozostaje tutaj "na ostatnia chwile". Ja skierowanie na badania lekarskie odebralam w piatek a w poniedzialek mialam zaczynac prace..

jam
@Domka 24.01.2019 17:48

Nie chodzi mi o sam czas, tylko o informacje o terminach. Jak by mi napisala, ze potrwa to 2 tyg to bym ich nie cisnal.. Nie ktorzy sa zobowiazani dac wypowiedzenie.

Magda
@jam 24.01.2019 18:03

Ktos zaczyna w Krakowie 18.02?:),

Domka
@jam 24.01.2019 18:03

Jezeli dostales pozytywna odpowiedz w zwiazku z rekrutacja to nie ma na co czekac - smialo skladaj wypowiedzenie :) new hire pack to jedynie formalnosc, jak Cie przyjeli to juz sie nic nie zmieni. :)

Patka
@Magda 24.01.2019 20:54

Tak ja ale nie znam szczegółów tylko tyle , ze fund account ;)

Magda
@Patka 25.01.2019 14:28

A w ktorym miejsce ? Ja na kapelance :),

Patka
@Magda 25.01.2019 18:03

Rozmowę mialam na Bonarce , wiec chyba tam ;)

Kamil

Hej ! Co możecie powiedzieć o dziale operacji globalnych ? Na czym praca tam poleg

Tobiasz

Czy ktos na start dostal umowe na rok? Jak potem wyglada przedluzenie umowy? Po jakim czasie jest aneks i podwyzka?????

Tak
@Tobiasz 19.01.2019 18:43

Było już poruszany ten temat kilkukrotnie oraz padła już odpowiedz.

Domka
@Tobiasz 19.01.2019 18:43

To zalezy jak wypadniesz. Jesli pokazesz sie od dobrej strony to juz po kilku miesiacach przedluzaja. Jesli tak sobie to po roku, musialbys calkiem nawalac i nie robic postepow zeby nie przedluzyli. Ja dostalam umowe na stale po 5 mies.

Tobiasz
@Domka 24.01.2019 15:50

A podwyzke wtedy tez nie czy ?:)

Domka
@Tobiasz 24.01.2019 22:22

Tak :)

Janek

Ten proces rekrutacyjny to jakaś kpina, wysłałem już dokumenty rekrutacyjne i cisza . Hinduska jak by zapadłaby się pod ziemie. Jakaś firma rekrutacyjna ma sprawdzacie moje doświadczenie . Ciekawe jak np sprawdza firmę, gdzie pracowałem 4 lata temu, a firma byłaś ousorcingowa i nie sadze Żr trzymają moje zlecenie . Jest czym sie przejmowac ? Tez Tak mieliście

Francuz

Witam Jak wygląda sprawa z podwyżkami w następnym okresie ? Pierwsza 500zł po 3 miesiącach a potem są jakieś przewidziane ? Po jakim okresie ? np. po roku? Jak wygląda sprawa z premia jakich wartości się spodziewać ? Drugiej pensji ? Czy kilkuset złotych? Dostaje się coś na święta? Czy zwalniając się z SS trudno znaleźć innego pracodawce? Pytam o to na bazie opinii ,że praca ta jest mało produktywna w porównaniu do innych korporacji.

Ytr
@Francuz 23.01.2019 00:01

W ss robię się coś, co robi się tylko tam, więc nie jest to przydatne w innych pracach. Doświadczenie w korporacji pewnie mile widziane, ale poza SS zaczyna się pewnie od zera jako że nabrane tam,hm, umiejętności, nie są potrzebne

Kristina

Czy ktoś wie ile +- wynosi premia roczna i kiedy jest wypłaca + ile trzeba pracować żeby się na nią załapać ?

Nowy

Ma ktoś z Was wiedzę nt. Tego czy dzwonią do byłych pracodawców ? Czy raczej to kwestia formalna tylko .

Dhjj
@Nowy 19.01.2019 21:42

Dzwonią ale chyba nie wypytują co i jak tylko pytają o formalności

Tak
@Nowy 19.01.2019 21:42

Dzwonią - to element background check. Pytają czy pracowałeś, w jakim okresie i na jakiś stanowisku.

Nowy
@Tak 20.01.2019 10:04

Ale oni sprawdzają tylko obecnego pracodawcę ? Czy zlecenia tez ? Czy lepiej podać jednego tylko obecnego. Z kilkoma innymi nie miałem dobrych relacji .

Nicki
@Nowy 20.01.2019 11:28

Zależy od konkretnej sytuacji, natomiast to co podałeś w CV i ma istotny wpływ na zatrudnienie to powinni to sprawdzić. Są firmy co prześwietlają szczegółowo 10 ostatnich lat pracy i dzwonią do każdego pracodawcy. Jeżeli np pracujesz od kilku miesięcy u obecnego pracodawcy, a na zleceniu byłeś kilka lat i jest to Twoje kluczowe doświadczenie zawodowe to powinni to potwierdzić. Osoby, które to sprawdzają, również mają świadomość, że są sytuacje gdzie poprzedni pracodawca nie jest zadowolony z odejścia pracownika i powinni być przygotowani na różne reakcje.

Krysia
@Nowy 19.01.2019 21:42

Tak, dzwonią. U mnie sprawdzili wszystkie informacje z CV. W przypadku jednego pracodawcy nie byli się w stanie skontaktować i musiałam wysyłać umowę, że faktycznie pracowałam w takim miejscu. Swoją drogą ciekawe co na to RODO. Przecież każdy może się podać z pracownika (usunięte przez administratora) i dzwonić do byłego pracodawcy. Czy taki pracodawca ma w ogóle prawo mówić kto u niego pracował?

Sebek
@Krysia 21.01.2019 14:10

A kiedy byłas zatrudniania ? I po jakim okresie od wypelnienia dokumentów dzwonili ?

Angelika
@Sebek 21.01.2019 22:14

Ja niedawno i dzwonili. Powinni zakończyć sprawdzanie przed rozpoczęciem pracy.

Sebek
@Angelika 21.01.2019 23:10

A powiedz mi jeszcze dostalas w mailu materialy do nauki z informacja,ze wiedza bedzie weryfikowana w pierwszych dniach pracy?

Krysia
@Sebek 21.01.2019 22:14

Ponad roku temu, ale chyba procedury się nie zmieniły. Dzwonili jeszcze przed rozpoczęciem pracy, ale po pozytywnej rektutacji. Jak była cała ta papierologia przed rozpoczęciem, to dostałam też maila że proszą o udowodnienie jednego miejsca pracy, bo nie mogą się skontaktować (nic dziwnego, tamata firma zbankrutowała ) to im wysyłałam skan umowy i był temat zakończony.

Sebek
@Krysia 22.01.2019 08:19

Oki,a czy mialas jakies materialy do nauki z ktorych Cie pytano?

Zostaw opinię o State Street Bank Polska - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie State Street Bank Polska