Rossmann

Adres: Świętej Teresy Od Dzieciątka Jezus 109, 91-222 Warszawa

NIP: 7270019183 REGON: 470755007 KRS: 0000048967

Rossmann
3 415 6 1

Opinie o Rossmann

Xxx

Nie polecam Rossmanaa w Opolu lubelskim w szczególności zwrotów wymiany kupiłam kredkę do brwi bez opakowania przyszłam do domu nie użyłam jej nawet tylko porównałam kolory że starą kredka i kupiłam za jasny poszłam żeby wymienić miałam paragon pani po zobaczeniu tego mazaka zobaczyła że cała jest uciapana i mi powiedziała że nie przyjmie i pieniędzy nie odda bo jest używana Rossman sam takie sprzedaje a potem robi problemy i nie przyjmują i zostałam że złą kredka ...nie polecam Moje sugestie dla Rossmann: Beznadzieja Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Raczej pani od przyjmowania zwrotów i wymiany ...być bardziej miła i jak mam paragon przyjąć a nie wmawiać mi że używana u że nie przyjmie Rossman sam takie sprzedaje ja nawet nie użyłam jej ..niech sami sprawdzają lepiej co mają na stanie i niech wprowadza testery a nie że ktoś SB otwiera na legalu u sprawdza maluje a potem ktoś kupi i chce wymienić. I nie da się

Agusia
@Xxx 07.02.2019 15:49

Na ładne oczy i słowo żaden sklep nie wymieni jakia jest gwarancja że w domu nie uciapalaś kredki albo stara chciałaś wymienic wstyd klamliwa

NumerySpolsky

A niby za co mają więcej płacić? Byliście kiedyś w Rosku we Warce? Albo Kościan. Tam na kasie straszą takie mumie, że pewnie jeszcze nie doszły do siebie po PRL. I trzymają się etatu za wszelką cenę jak menel kraty browca. Elitaryzowanie pracy w Rosku jest śmieszne i żenujące. Można tylko porównać do zachwytów nad tyraniem w Lewiatanie. Gorzej może być tylko w Żabce, u frenczyzowych krwiopijców. Ale tam zazwyczaj haczą młode, atrakcyjne i głupio naiwne dziewczyny, żeby się poocierać na kilku metrach kwadratowych cudzego dobrobytu.

szczery4

Ocena pracy w centrali Rossmann w Łodzi. Problemy z określeniem zakresu uprawnień do zajmowania się powierzonymi zadaniami i podejmowania dotyczących ich decyzji, co było często powodem bardzo silnych konfliktów w pracy. Wg mnie samodzielność pracownika w działaniu jest niewskazana, w moim przypadku była często kłopotliwa. Problemy z organizacją oraz czasowym zarządzaniem tematów, co przekłada się na jakość powierzonych zadań. Jako doświadczony pracownik atmosferę w tej konkretnej firmie oceniam na bardzo słabą. Możliwe, że przez pryzmat konfliktów i ludzi, z którymi bezpośrednio miałem do czynienia (zawiść, zazdrość, plotki, donosicielstwo).

Rossmannka

praca jak praca Pracować trzeba wszędzie płacą nie najgorzej aczkolwiek miałabym kilka uwag tyle że co z tego moje uwagi nie zmienią tego jak jest w pracy ale nie narzekam pracuję nadal pracować Będę na zmiany się nie zanosi

Chętna do pracy
@Rossmannka 21.01.2019 00:46

A ile zarabia asystent kierownika?

Dominika
@Chętna do pracy 21.01.2019 07:55

Widzę, że bardzo chciałabyś zatrudnić się w Rossmannie, co zresztą w ogóle nie dziwi. Rossmann to przecież największa sieć drogerii w Polsce. Nie wiem, ile zarabia tam osoba na stanowisku Asystenta Kierownika, ale firma ta oferuje umowę o pracę, szkolenia i rozwój zawodowy, pakiet socjalny dla Ciebie i Twojej Rodziny - m.in. pakiet sportowy OK System, prywatną opieke medyczną, dofinansowanie do wakacji, kolonie dla dzieci, pozytywnie zakręcony sposób spędzania wolnego czasu: nurkowanie, jazdę konną, warsztaty kulinarne, czy nawet kursy tańca. Tu znajdziesz resztę informacji: http://kariera.rossmann.pl/oferty-pracy/ Czy takie warunki pracy spełniałby stawiane przez Ciebie oczekiwania?

nikt
@Dominika 06.02.2019 21:02

Szkolenia? hm... chyba na początku bhp i tony papierów do czytania . Innych szkoleń nie wiedziałam, a nie jakieś online na które nie masz czasu, prywatna opieka medyczna - nie jest za darmo, to samo pakiet OK System, a te inne? może i tak ale w tej pracy nie masz prawie wolnego czasu , a to wszystko tez nie jest zupełnie za darmo. Nie koloryzujmy, te białe fartuszki to już fikcja.

Daria

Jestem asystentka która była na wielu sklepach. Nie w każdym ale w większości sklepów w których byłam atmosfera między pracownikami jest koszmarna i ciagle napięta pod przykrywka luźnej i żartobliwej. Myśle ze jest tak przez procedury i zasady narzucane przez zarząd odgórnie a także narzucone tempo w którym trzeba zrobić ZA dużo rzeczy na 1 człowieka tak żeby nie niszczyć go psychicznie i fizycznie. Stres jest wiecznym towarzyszem tej pracy pod wieloma postaciami. Przerwa trwa 15 minut i ani krztyny więcej nawet jeśli pracujesz 8h. NA PRZERWIE NIE MOŻESZ WYJŚĆ PO ZA TEREN SKLEPU W ŻADNYM PRZYPADKU I NIE MA SZANS ŻEBY NA TEN TEMAT W OGÓLE DYSKUTOWAĆ.Pomimo ze masz 3/4 lub 1/2 etatu kierownicy są zmuszeni tak rozkładać grafik by było się w pracy niemal codziennie po 4,5 godzin tylko żeby nie miało się za dużo dni wolnych i żeby ogólna ilość tychże godzin zgadzała się z odpowiadającym sobie etatem. Nazywa się to podobno RÓWNOWAŻNYM systemem czasu pracy ale nie wiem czemu bo absolutnie jest to zupełnie przeciwieństwo znaczenia tego słowa.Zarobki nie są złe jak na sklep i socjal jest ok. Przestrzegają terminów ale Urlop w lipcu i sierpniu należy zaliczyć do bardzo bardzo dużego cudu a w grudniu nigdy w życiu. Moje sugestie dla Rossmann: Weźcie se koło i walnijcie się w czoło. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Należy się więcej przerwy a przede wszystkim trzeba znieść zasadę braku możliwości wyjścia na zewnątrz w jej trakcie! Miło by było gdyby procedur było mniej bo są śmieszne i zupełnie zbędne! Wprowadzają tylko dodatkowy stres. Jak każecie zrobić czegoś ZWROT do magazynu i szukać czegoś bóg wie ile to moglibyście faken shit nie przysyłać tego na nowo w dostawie po 2 tygodniach!

realistka
@Daria 01.02.2019 10:13

Zapraszam do Biedronki, bezstresowo, nie nadźwigasz się, na przerwie możesz być nawet 30 minut, grafik raz ustalony się nie zmienia, a urlop dostaniesz w lipcu, sierpniu i na święta w grudniu:-))) kobieto, Ty chcesz pracować czy odpoczywać?! Z chęcią się zamienię.

nikt
@realistka 07.02.2019 16:19

To jak narzekasz na Biedre to idź do rossmanna. Dziewczyna napisała prawdę, ludzie sie psychicznie wykańczają. Ale jeśli góra ma podejście do pracowników typu " a g... nas to obchodzi, zalezy nam tylko na kasie.. " to co się dziwić. Na dzień dobry traktują cię jak złodzieja i nieroba. Choćbyś sie nie wiem jak starała to zawsze jest źle i za mało.

On

Witam,kupiłem ostatnio w ,,promocji"perfumy męskie Ferrari,czerwone...kosztują 300zł,w promocji ok.140zł.Po podpisaniu siē nimi pachną ok.5 min.masakra,podróbka bankowo, już drugi raz tak trafiłem,tylko co z tym zrobić,nigdy więcej Rossmann.

fff
@On 28.12.2018 10:57

w UK kosztuja okolo 10-12F bez promocji

wkurzajamnieidioci
@On 28.12.2018 10:57

czy zakup perfum przez Pana i frustracje z nim zwiazne, pomogą innym szukającym pracy w firmie Rosmann podjąc własciwą decyzję? Proszę isc na odpowiednie ku temu forum i nie spamować :/

Nobody

(usunięte przez administratora). Moje sugestie dla Rossmann: Spłaszczanie struktury kadrowej Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić system zarządzania zasobami ludzkimi, obecny jest tragiczny

On
@Nobody 24.01.2019 11:07

Nie rozumiem tylko tego jak taka duża firma nie daje umowy na cały etat to dla mnie niezrozumiałe

DobraKarma
@On 24.01.2019 13:54

Oszczędności .

Bebs123

Witam Klientów Sklepu Rossmann w Bochni w Rynku. Jeśli chcecie być wprowadzeni w błąd i kupić rzecz za 14 zł A nie za 4 jak Wam się wydawało to w tym sklepie tak się stanie. Wystawiony towar pod nim cena 4 zł. Przy kasie okazuje się że płacisz 14 zł. Zapytalam panią dlaczego. W odpowiedzi usłyszałam że ktoś musiał źle towar wyłożyć. Pani przełożyła we właściwe miejsce towar. Wyszłam że sklepu i co zobaczyłam? Ekspedientka ponownie towar za 14 zł położyła przy cenię 4 zł. Życzę udanych zakupów. Moje sugestie dla Rossmann: Taka marka jak Rossmann nie powinna pozwalać na takie działania

oIo
@Bebs123 19.01.2019 13:29

Marcin prezes czeka na zaliczenie ;)

ross

podwyżka dla kierownika sklepu 25 zł brutto ...

DobraKarma
@ross 08.11.2018 11:01

to 4200 brutto za etat ......strasznie kiepsko .

Dominika
@ross 08.11.2018 11:01

Czy piszesz o jakichś podwyżkach ustalonych odgórnie na stałe czy to jakaś jednorazowa sytuacja? Rozumiem, że chodzi tutaj o kwotę dodaną do całego wynagrodzenia. Czy pracujesz w Rossmannie właśnie na stanowisku kierownika sklepu? Jestem ciekawa, jakie zadania stawiane są przed osobą na tym stanowisku.

yhtgrfyhhfggh
@DobraKarma 08.11.2018 23:14

A czy jest to pensja kierownika? Bo znam firmę gdzie kierownik zarabia niecałe 3800 zł brutto :{

Alexandra

Mam 50 lat. Duże doświadczenie jako kierownik sklepu (spożywcze). Czy mam szanse na przyjęcie w Rossmannie skoro jestem "wiekowa"?

Onaaa
@Alexandra 20.12.2018 18:36

Osoby po 50siedza tylko i wyłącznie na kasach z tego co mi wiadomo

nikt
@Onaaa 29.12.2018 01:43

Niekoniecznie. To wszystko zalezy od tego na jakie stanowisko się zdecydują. Można aplikować na Kasjera i wtedy rzeczywiście jest tylko kasa, lub Kasjer-Sprzedawca i wtedy robisz wszystko .

samsam123
@Alexandra 20.12.2018 18:36

U nas nie dawno otworzyli Rossmann i nasza kierowniczka ma prawie 50 lat więc jak najbardziej ma Pani szansę

nikt
@nikt 01.01.2019 17:03

jak również na stanowisko kierownika sklepu .

mrsxyz

Rozmowa rekrutacyjna w 3 etapach. Miałam wrażenie jakby ta rozmowa była do jakiegoś biura, a nie do drogerii. Najlepiej zanieść cv bezpośrednio do sklepu niż wysyłać przez formularz na stronie. Jeśli chodzi o stanowisko kasjer-sprzedawca, to praca jest możliwa na 1/2,3/4 etatu. Dla dobrych pracowników może nawet i się uda na 7/8. Oczywiście istnieje możliwość dorobienia do pełnego etatu. Najlepiej kierować się do sklepu wysokoobrotowego, bo wtedy zarobki są naprawdę dobre. Wiadomo jak w każdej pracy trzeba się napracować. Każdy z pracowników ma conajmniej 2 nocki w miesiącu (za nocki jest dodatek). Minusem w tej firmie jest bardzo często zmieniający się grafik ( szczególnie w sklepie wysokoobrotowym), gdzie jest większy ruch i zapotrzebowanie pracowników. Jeśli pracownik się stara, dobrze wykonuje swoje obowiązki,to ma dużą szansę awansować na asystenta kierownika. Jeśli chodzi o premie to 3 razy w roku można dostać 400/500 zł premii inwentaryzacyjnej. Dodatkowo dochodzą premie za dodatek do sklepu wysokoobrotowego itp. Praca nie jest zła. Trzeba lubić kontakt z klientem. Dla najlepszych są organizowane konkursy takie jak np. wycieczki za granicę, zestawy kosmetyków (za dobrą sprzedaż impulsu). Bardzo dużo zależy od kierownictwa, jeśli chodzi o sytuacje na konkretnym sklepie. Czytając opinie, bardzo dużo osób odwołuje się do konkretnego sklepu, opisując jak tam jest zamiast pisać o ogółach. Przecież na każdym sklepie jest inny kierownik. I nie wszędzie jest tak samo. Jeśli nie boicie się pracy w obsłudze klienta, dobrze radzicie sobie z pracą fizyczną (mam na myśli wykładanie towaru i nocki) to jak najbardziej wysyłajcie cv :)

Ja
@mrsxyz 27.11.2018 18:05

Możesz rozwinąć wątek dodatku/premii dla sklepu wysokoobrotowego bo pracuje w takim sklepie ale owego dodatku to nie widziałam chyba na oczy

Gosc
@Ja 03.01.2019 14:58

Premia za obrót jest przyznawana kierownikowi, zastępcy i starszemu asystentowi.

Dominika
@Ja 03.01.2019 14:58

Napisałaś, że pracujesz w Rossmannie. Na jakie dodatki do pensji może liczyć osoba zatrudniona w tym miejscu? Czy są w ogóle jakieś? Jeśli tak, to ciekawi mnie, od czego one zależą i czy są stałe. Gdybyś mogła napisać coś na ten temat - byłoby super!

Kicia

Jakie zmiany są w rossmanie? Od której do której się pracuje?

Onaaa
@Kicia 29.11.2018 06:36

Różnie. Raz masz np od 6 do 13 raz od 7 do 14. Przewaga są drugie zmiany od 14-22:30 albo od 15 do 22. Nocki po 10,5 h Od 20:40 do 7 rano

Dominika
@Onaaa 04.12.2018 14:29

A czy nocki w Rossmannie są płatne jakoś extra? Jak często się zdarzają? Ciekawi mnie też kwestia grafiku i tego, czy jest w jakiś sposób elastyczny - czy można podać na przykład swoje dyspozycje osobie układającej grafik. Możesz powiedzieć coś na ten temat?

Felka
@Dominika 18.12.2018 22:41

Wszystko zależy od osób. U mnie w rossku wpisujemy w zeszyt swoje "życzenia" i osoba układająca grafik stara się dopasować do potrzeb. Od 22 jest dodatek do stawki godzinowej, też się różni w zależności od sklepu. Nocki są na zmianę promocji i dostawy ( również zależy od sklepu raczej są to 2-3 tygodniowo, często wypada promocja z dostawą) :)

Onaaa
@Felka 23.12.2018 18:58

Pracowałam w największym Rosmanie w mieście. Na każdego pracownika przypada jedna nocka w tygodniu. Chyba z tego co pamiętam jest 6 brutto z groszami więcej płatna od stawki podstawowej czyli 19,20 brutto. Grafik ustalany przez kierownika. Jak potrzebujesz jakieś wolne w trakcie miesiąca to zapisujesz prośby zwykle do 15 dnia bieżącego miesiąca. Bierze to pod uwagę ale nie jest powiedziane,że Ci je da. W tak dużym sklepie jak ja gdzie pracuje sporo osób ciężko jest to ułożyć tak żeby każdy był zadowolony. Ogólnie przygotuj się,że większość zmian będziesz miała na popołudnia

Andzela

Nie polecam pracy w firmie Rossmann. ! Byla to moja wymarzona praca ,przynajmniej tak mi się wydawało na początku. Na starcie zniechęcił mnie wyraz twarzy kierowniczki ,która popatrzyła na mnie wzrokiem jakbym coś zrobiła. Ale pomyślałam ,ze jeszcze mnie nie zna, dopiero "bada "teren. Tak mi się tylko wydawało. Im bardziej się starałam, tym bardziej się mnie czepiala. Mogłabym szczerze powiedzieć ,ze stosuje wobec mnie mobing. Ale pewnego dnia jej zachowanie przeszlo najsmielsze oczekiwania. Powiedziała,zebym zaczela uzywac antyperspirantow, bo śmierdzi ode mnie. Myślałam,ze się przeslyszalam. Nigdy zadna osoba tak mnie nie potraktowala. Malo tego doskonale wiem ze to byla klientka bo przechodząc obok niej czulam smród. . Dużo bylo podobnych sytuacji dlatego postanowilam przenieść się do innego rossmana w mieście zeby kierownikiem został ktoś inny. I tak bylo. Lecz nie pracowałam dluzo. Nie zostala mi przedluzona umowa i podejrzewam ze przez tą kierowniczke. Ogólnie dziewczyny byly po jej stronie , ja bylam w cieniu. Wielokrotnie płakałam przez nia. Dlatego mam straszny uraz do Rossmanna. Choc zawsze chciałam tu pracować. Przykre jest tez to ze nadal pozostala kkierowniczka. Gdybym wtedy cos zrobiła moze to ona by byla zwolniona i to dyscyplinarnie. Ale co sklep , to inaczej. Inne szefostwo. Ale kosmetyków żadnych nie ma. Najniższa krajowa takze nie polecam. No i te nocki męczące dość. Rotacja w Rossmanach jest przeogromna. W ciagu trzech miesięcy zaobserwowalam zmiany 5dziewczyn w tym samym sklepie. A juz jak jest asystentką albo zastępca kierownika to w piorka obrasta jakby woda sodowa do glowy uderzyla z wyższości nad kasjerkami !! Wczoraj bedac w Rossmannie kasjerka skasowala mi tusz w cenie wyzszej niz przekreslona pomarańczową cenówka. Wrocilam i poprosilam o zwrot różnicy. Pani zastepowa przyszla do kasy zeby wycofac towar i ponownie skasowac. A do kasjerki ,ktora tam byla powiedziała " mozesz sie odsunac ? I to takim chamskim glosem jakby jej korona z głowy spasc miala ze przyjdzie i wycofa towar. !oczywiście nie musze mowic ze powiedziała to przy klientach co jest chore zal mi sie dziewczyny zrobilo bo takie sytuacje sa normalne i zdarzaja sie . Bo tak samo zrobiłam ja gdy pracowałam. Szkoda slow na ta firme.

Klient

W Rossmanie w Kowarach to trzeba zmienić ochroniarza, który nie potrafi rozmawiać z klientami tylko na nich krzyczy to ten starszy facet, z takim zachowaniem spotkałam się po raz pierwszy. Poczułam się bardzo nie komfortowo a Pani kasjerka w ogóle nie zareagowała na tą sytuację. Wstyd i żenada.

Ocalona

Witam, wszystkich zainteresowanych pracą w firmie Rossmann. Szczerze odradzam jeżeli szanujecie samych siebie. Pracowałam w tej firmie 3 lata i na wiele się napatrzyłam i doświadczyłam. Nie patrzcie tylko na pieniądze bo to przykrywka. W wielu drogeriach stosuje się mobing. Zastrasza i niszczy się godność ludzką, manipulujac w dodatku. Szczególnie odradzam region Anety. Ta kobieta nie bada spraw od podszewki, z którymi przychodzą do niej pracownicy. Zamiata wszystko pod dywan. Lepiej przenieść taką nie wygodną osobę do innej drogerii niszcząc jej przy tym reputację. Nadużywa przy tym stwierdzenia "To jest wasza subiektywna opinia". Sama tego doświadczyłam i nie boje się o tym Wam napisać. Od czasu kiedy weszła w życie dostępność półkowa Rossmann przestał zabiegać o klientów oraz mieć podejście indywidualne. Chiny są udziałowcem głównym Rossmanna. Przestała liczyć się jakość obsługi klienta nie mówiąc o poszanowaniu pracowników. Proszę Was dobrze się zastanówcie zanim staniecie się pionkami na szachownicy Rossmanna.

Bylypracownik

Zatrudniłam się w firmie ponad 1.5 roku temu. Bylam zadowolona, pracowalysmy po 6, 8 godzin. Zdarzały sie 12h ale sporadycznie. Najgorsze były nocki ale do przeżycia. Sytuacja zaczela sie zmieniać jak firma zaczęła wprowadzać dostępność polkowa(rodzaj towarowania sklepu, wiecej roboty i efekt okropny, ale dużo by opowiadac) oraz cięcia godzin.. Np na sobotę przypada 30h w czym musza sie zmieścić pracownicy na otwarcie i zamknięcie. Sklep zamykany przez 2 osoby, od godziny zalozmy 17 do 21 jest tylko dwoch pracownikow, z czego jeden obsluguje kase... Ogromne kolejki, nieprzyjemnie komentarze od klientow to standard. A najlepiej zeby sklep jeszcze zatowarowac cały, wyfrontować, umyć podłogę i jeszcze Bóg wie co. Pracownicy sie po prostu nie wyrabiaja. Ogrom pracy, obowiązków, robienie trzech rzeczy na raz. Ciągłe liczenie towaru na magazynie i sklepie żeby się zgadzał ze stanem. Zmiany po 12h kilka razy z rzędu, gdzie nikt nie pyta czy zgadzasz sie na to 12h, chociaz firma uważa ze 12h powinny być tylko za zgodą pracownika. Dostawy nie do rozłożenia przez ten system towarowania, wszystko trzeba nabijac na swoją lokalizacje, co zajmuje ogromną ilosc czasu. Za takie pieniądze to szkoda zdrowia i czasu. Juz lepiej dostać 200zl mniej i mieć święty spokój. Praca byłaby w porządku gdyby firma zatrudniała więcej ludzi. Ale wolą oszczędzać na każdym kroku i wycisnąć wszystko z pracownika. Praca dla ludzi,którzy nie mają życia prywatnego.

nikt
@Bylypracownik 18.10.2018 14:20

To prawda, pracuję w rossmannie trochę dłużej i uważam, że nie było najgorzej. Po wprowadzeniu dostępności półkowej, dobra opinia runęła. Standardy pracy i obsługi klienta to fikcja. Nie liczy się klient tylko debilne statystyki, godziny itp. Niedługo bedzie jak w Korei czy Chinach (nie wiem komu sie sprzedali). Lubiłam i lubię ta pracę , ale myślę o zmianie. Nie wyrabiam psychicznie. Zwłaszcza, że osoby funkcyjne to zwykle osoby, które nie mają pojęcia o zarządzaniu ludźmi.

Dominika
@Bylypracownik 18.10.2018 14:20

@Bylypracownik, dziękuję za rzeczową i ciekawą opinię o pracy i zmianach w Rossmannie. Czy wprowadzenie tej dostępności półkowej, o której piszesz, był może w jakiś sposób konsultowany z pracownikami/kierownikami sklepów czy został narzucony z góry? Skoro jest uciążliwy i zbytnio się nie sprawdza, to może warto zwrócić uwagę na ten temat.

nikt
@Dominika 21.10.2018 23:17

Jest narzucony z góry. Jednak nie wszystkie sklepy mają dostępność półkową i oby jak najdłuzej nie miały. Niestety, pracownicy moga sobie tylko pogadać między soba o tym, bo i tak nikt na górze nas nie słucha. :(

Dominika
@nikt 23.10.2018 23:20

@nikt, a możesz napisać nam coś więcej o tym systemie, na czym polega i dlaczego, zdaniem pracowników Rossmanna, jest taki uciążliwy? Jeśli możesz oczywiście. Długo już jesteś zatrudniona w tej firmie? Może jest jeszcze szansa na zmiany w firmie, a ten system o którym piszesz, jest w fazie testów.

Taka jak Wy
@nikt 21.10.2018 12:22

Właśnie dostępność przez to wasza firma będzie chylila się powoli mu upadkowi wiem z własnego doświadczenia że dostępność to najgorsze co może spotkać handel straty i jeszcze raz straty ale my jesteśmy tylko parobki przecież zarządy firm wiedza najlepiej co robić A do tego chory system produktywności u mnie ten projekt nazywa się Oliver przyniósł skutek odwrotny do zamierzonego pracowników coraz mniej bo obroty spadają itp to wszystko to tendencja spadkowa wszystkich firm handlowych tak na pocieszenie wszędzie jest tak samo produktywność dostępność A klienci uciekają pozdrawiam serdecznie ps pracuje w handlu

Pracownik
@Dominika 21.10.2018 23:17

Pracuje od 3 miesięcy na dostępności połkowej i uważam że jest bardzo przydatna bo nie szukamy potrzebnego nam produktu tylko system pokazuje nam jego lokalizację-idziesz i bierzesz A nie szukasz☺

Pracownik
@Dominika 27.10.2018 16:01

Dostępność półkowa polega na tym że przy dostawie towaru to co nie zmieści się na półki na sali sprzedaży to nadajesz temu lokalizację i tam to odkładasz czyli na magazyn.Następnie gdy po jakimś czasie uzupełniają półki bo już jest wykupiony towar to urzàdzenie na którym to lokalizowałaś pokazuje Ci gdzie szukać określonego towaru np wyświetli do ze:regał 1 półka 3 według mnie to bardzo ułatwia nam pracę☺

Były
@Taka jak Wy 29.10.2018 22:04

Klienci uciekają bo mają coraz mniej kasy w portfelach.....Z tych minimalnych zarobków które prawie wszędzie obecnie proponują i zarabiają.

Hebe
@Bylypracownik 18.10.2018 14:20

Wyobraź teraz sobie że w Hebe jest to samo ale dodatkowo musisz lizać (usunięte przez administratora) klientom, dobierać podkłady i cuda wianki a kolejka zakręca i towar nierozlozony w ogóle. Doceniajcie to co macie bo może być gorzej

Lic

Nie mam wiedzy, jak się pracuje w Rossmannie, ale mogę coś powiedzieć o samej rekrutacji, która oceniam na niskim poziomie. Rekrutera się spóźnił i musiałam na niego czekać - mało profesjonalne. Podczas rozmowy próbował mi udowodnić jak ja nic nie wiem i nic nie umiem, czułam się jak karcony uczniak, a startowała ma stanowisko specjistyczne - też mało profesjonalne. Na koniec rozmowy rekruter zapewnił mnie, że niezależnie od rezultatu rozmowy zostanę poinformowana o tym, czy przechodzę dalej czy nie. Oczywiście nic takiego się nie zadziało - oszukiwanie kandydatów do juz totalne dno profesjonalizmu. Wisienką na torcie jest samo ogłoszenie. W tytule kierownik, ale taki, który nie ma pod sobą ani jednej osoby, jeździ po terenie i szpieguje dla centrali. Gratuluję pomysłu na nazwę. Myślę, że poprostu nie mieli chętnych do takiej pracy za kasę, którą chcą płacić, więc posuneli się do oszustwa.

z daleka
@Lic 13.10.2018 09:12

@Lic ja chyba też startuje na to samo stanowisko. Czy możesz mi powiedzieć jakie widełki były? Bo nie wiem czy mi się opłaca jechać taki kawał drogi?

Dominika
@z daleka 21.11.2018 16:53

Rozumiem, że wysłałaś już swoje CV do pracy w Rossmannie, ale jeszcze czekasz na spotkanie rekrutacyjne w tej firmie, tak? Daj znać, czy zdecydujesz się wziąć w nim udział! Chętnie też przeczytamy na forum, jak przebiegało, jakie są wymagania wobec potencjalnych pracowników i tak dalej.

Teresa
Zweryfikowany użytkownik

Dzisiaj dnia 23 listopada dokonałam zakupu w Waszym sklepie w Wejherowie na Osiedlu Kaszubskim 47, kupiłam kilka produktów w promocji blackfriday lecz nie miałam założonego konta i Waszej aplikacji, bardzo miła Pani sprzedawczyni Daria pomogła mi trwało to około 5 minut i założyłam konto oraz mogłam skorzystać z promocji, bardzo dziękuję Pani Darii była bardzo kompetentna należy się jej pochwała

KAROL

BRAK POSZANOWANIA DLA PRACOWNIKÓW. OD POCZĄTKU BRAK POMOCY ZA STRONY KIEROWNIKA I TYLKO PODKŁADANIE KŁÓD I NAMAWIANIE DO ZWOLNIENIA SIĘ Z PRACY.

weronika939

ROSSMAN jest super firmą tylko szkoda że ma zawsze ale do decyzji wybrania kierowników sklepów.

Nick

Nie mogłem następnego dnia przyjść na spotkanie rekrutacyjne i zaproponowałem inny dzień w tym samym tygodniu. Pani się pożegnała. Brak słów.

Mirek

Witam. Czy coś wiadomo na temat pracy w Rossmann ach w Grójcu?

Teresaodpiesa
@Mirek 14.10.2018 08:09

Wiadomo żeby omijać szerokim łukiem kadra zarządzająca wyładowuje swoje złe emocje spowodowane kontaktami z toksyczna regionalna na pracownika Ch.Praca niemożliwa do wykonania w przeznaczonym na nią czasie wiec wybierasz zdrowie albo praca Terror psychiczny , wyliczanie czasu spędzonego w toalecie i wieczne podsłuchiwanie zza regału. Kierowniczka B z wybujałym ego i lepkimi łapkami prowadzi handel wyniesionymi perfumami za nic mając ze pracownicy nie dostaną premii za inwentaryzacje bo ona sobie i tak zarobi. Nieprzerwana przerwa 15 minutowa nie istnieje.Kartony i kuwety wala się na głowę wieczne straszenie wypowiedzeniem np za odmowę przyjścia w wolny dzień i foch za odmowę jechania 80 km w delegacje za która oczywiście Nikt nie zwróci kosztów . Pracownice utopia w łyżce wody za byle ci

Teresaodpiesa

Omijać szerokim łukiem jeśli chcecie mieć zdrowy kręgosłup oraz zdrowie psychiczne . Odradzam region pani A C a szczególnie sklep przy ulicy klimczaka , chcecie wiedzieć dlaczego ? Idźcie i sprawdźcie jak pracuje się z kierowniczka modliszka zapatrzona w siebie jak w obraz . Może dla śmiechu warto pójść na jeden dzień .

Dominika
@Teresaodpiesa 11.11.2018 11:32

Warto na forum dzielić się opiniami o pracy w danym miejscu, ale nie można skupiać się tylko na na przykład jednej osobie w swojej wypowiedzi. Używanie także chociażby inicjałów nie powinno mieć miejsca ze względu na szeroko rozumianą ochronę danych osobowych. Czy mogę prosić o podjęcie różnych aspektów dotyczących pracy w Rossmannie?

...........

Witam ;) Dziewczęta długo się zastanawiałam nad napisaniem opini z własnego doświadczenia, i jest wiele zapytań z tego co czytałam dotyczących pracy w Rossmann. A więc jestem byłą Rossmannką , pracowałam w jednym ze sklepów 4 lata...taaak aż tyle wytrzymałam ... ostatni rok spędziłam w tej firmie jako asystent kierownika. i z przykrością przyznaje że jest to ogromnie cięzka praca, zmiany nocne są bardzo ciężkie, dźwiganie kuwet, kartonów, bywało że zmiana nocna zaczynała sie o godz 20, a kończyła o 8 rano, przy ostrej tyrce bez przerwy, bo przecież rano przychodziła pani kierownik i nie mogła znieść tego że dostawa jeszcze nie skończona, a ona nie wypije sobie kawy xd . więc tak TRAGEDIA, mobing, wyzysk, notoryczne zmiany grafikowe bez uprzedzenia, bo tam pracuje się na wydajności i niestety zmiany grafikowe są konieczne, więc o życiu prywatnym zapomnieć można. L4 w tej firmie nie jest akceptowane, więc z temperaturą, zasmarkana musisz dalej latać na sklepie. Kierownictwo siedzące ciagle w biurze, rozmawiające prywatnie z koleżankami przez telefon, a reszta lata jak plepsy i odwala czarną robotę, jak pokażesz że potrafisz wiele i sprawnie zrobić na sklepie co spodoba sie kierowniczce, nie zostanie docenione wgl, wręcz później wymagają jeszcze więcej. Bóle kręgosłupa, głowy to codzienność. po dłuższym stażu naprawde można nabawić się nerwicy i zlego stanu psyhicznego. Jak będziesz robić ciągle tak jak ci każą i odwalać robotę za kierowniczke i 5 innych osób to jesteś najlepszym pracownikiem, w momencie odejścia z pracy, zostajesz obsmarowany na spotkaniu regionalnym od góry do dołu. podsumowując NIE POLECAM .

ona
@........... 04.12.2017 22:26

Popieram, wszystko co napisałaś u góry to 100% prawda

Mama
@........... 04.12.2017 22:26

Popieram

Karma

Pracuję w Warszawie obenie .Praca jest fizycznie ciężka robisz 3-4 rzeczy na raz 15 min przerwy gdzie nawet nie zdążysz wypić kawy do końca . Palacze mogą zapomnieć o fajku bo z Rossmana nie można wychodzić po rozpoczęciu pracy . Miliony bzdurnych procedur nawet siatkę jak potrzebujesz za 0,29 gr musisz kupić bo jaknie to przecież kradzież . Umowę na etat mają tylko kierownicy i zastępcy reszta 1/2 gdzie wypracowujesz tak naprawdę 3/4 bo Ci wmawiają że zarobisz sobie jak weźmiesz godziny , 3/4 robisz prawie godziny etatu???? zarobki wcale nie są jakieś fenomenalne co do ilości obowiazków i rodzaju pracy . Oprócz tego dwa razu w tygodniu dostawa gdzie są noce . Jak się trafi na fajną załogę i kierownika to chwilę można posiedzieć ale na dłuższą metę to garba od pracy co najwyżej można dostać .

Aga
@Karma 25.08.2018 07:41

Hej, mam pytanie odnośnie nabijanie promocji na kasie. Np. jest teraz promocja na dezodoranty Fa, jeśli kupimy to dostajemy przy kasie urzadzenie do mierzenia czasu. Czy taki gratis trzeba na nic na kasie jeśli nie ma kodu kreskowego?

DobraKarma
@Aga 03.10.2018 23:19

Tak . Wszystko musi przejść przez kasę.

Aga
@DobraKarma 04.10.2018 12:41

Jak produkt nie ma kodu kreskowego to jak go nabić?

DobraKarma
@Aga 04.10.2018 21:39

Kody na gratisy powinnaś mieć zawsze przy kasie .

Aga
@DobraKarma 09.10.2018 14:12

Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Od jakiej kwoty jest Super Klient 100 zł czy 140 zł? Tak samo trzeba napić na kasie jak zwykle gratisy tak?

09936
@Aga 25.10.2018 07:17

Ponad 100, gratisy dla super klienta skanujesz z kodu na produkcie (powinien wejść za 1gr) :)

Paweł

Zastępca kierownika Na jakie zarobki można liczyć?

Dominika
@Paweł 01.11.2018 09:17

@Paweł, widzę, że chciałbyś podjąć pracę w Rossmannie w Warszawie. Pracowałeś już na takim stanowisku, o które pytasz w swoim komentarzu? Jestem ciekawa, czy osoby na przykład bez doświadczenia mają szansę na dostanie pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Beeeeeti

Myślałam jeszcze żeby do regionalnego przedzwonić i pogadać o tym wszystkim.. lubię ta prace,ale jak kierownika nie ma ze mną na zmianie..

Beeeeeti

Błagam pomóżcie nie wiem co mam robić.. Kierownik się na mnie ewidentnie uwziął.. co chwile ma jakieś problemy,firma z góry dostała podwyżkę mi kierownik powiedział ze mi jej nie przyzna,bo? Nie podoba mu się moja praca.. jak zapytałam co jest nie tak,to stwierdził ze ostatnio usłyszał ze „moje zapraszam do kasy było brzydkie”,ze mam zmienić ton jak rozmawiam z klientami,nie moja wina ze mam dość niski ton głosu i czasami nie da się zapanować nad tym.. zawsze się uśmiecham,jestem miła dla klientów,staram się zawsze doradzać.. nie wiem już naprawdę co robić.. druga sprawa jest taka ze twierdzi ze za bardzo się kręcę,ze niby nie wiem co mam ze sobą zrobić. ZAWSZE po zakończonej jakiejś czynności idę do osoby która prowadzi zmianę i pytam się co mam zrobić. Dziś oczywiście usłyszałam ze mam czas do końca grudnia na to żeby zmienić swoją postawę. Szczerze? Nie wiem jak mam to zrobić,(usunięte przez administratora) Czy co.. ale powiedział ze jeżeli się nie zmienię to mnie zwolni.. proszę pomóżcie.

dorisos

Jestem pracownikiem w warszawskim sklepie na stanowisku kasjer-sprzedawca. Moje pytanie dotyczy rozmowy z kierownictwem podsumowującej (oceniającej) pierwsze 2-3 m-ce pracy. Przypuszczam, że u Was również jest taki zwyczaj-standard korporacyjny! A może takowy nie obowiązuje w Waszych sklepach? W jakiej atmosferze była przeprowadzona? I najważniejsze - jak na niej wypadliście? Mi kierowniczki wskazały "obszary do poprawy" mówiąc kolokwialnie w czym jestem beznadziejna.. miały na myśli, że za wolno towaruje sklep a przez to nie nadaje się do tej pracy! (sklep wielkopowierzchniowy, obroty na poziomie 1800 000 tyś.) To, że nikt mi nie podpowiedział jak sobie to ułatwić (mimo, że pytałam) w okresie "szkolenia"-piszę w cudzysłowie, ponieważ szkolenia w tej firmie to żenada, ale to druga sprawa!! Stąd moje pytanie jak ocena wyglądała u Was??

004
@dorisos 11.10.2017 20:44

ciekawe to co piszesz.

Gang

Fajna praca ale zależy jakie masz osoby koło siebie i kierowniczke. Moje sugestie dla Rossmann: Zadne Lubię atmosferę w Rossmann za: Spokojna praca

Zostaw opinię o Rossmann - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann