SKOFF Sp. z o.o.
3 144 6 1

Opinie o SKOFF Sp. z o.o.

zxyta

atmosfera w pracy to sprawa drugorzędna, liczą się pieniądze oraz możliwości moim zdaniem - a tutaj znajdziesz oba te czynniki. w branży elektrotechnicznej i to z taką znaną i silną marką spokojny możesz byc chociaż o dobre warunki zatrudnienia moim zdaniem

Jeremi
@zxyta 07.05.2016 18:03

na atmosferę też bym nie narzekał w sumie nic się nie dzieje takiego żeby można byłoby powiedzieć, że jest grubo nie tak

Vix
@zxyta 07.05.2016 18:03

Noooo spokojnie z tym że atmosfera drugorzędna. Myślę, że relacje i finanse idą ex aequo

Seczuan

Droga Joanno, pracuję w Skoffie od lat jako przedstawiciel handlowy. Charakterystyki pracy nie będę tu przedstawiał, ponieważ wydaje mi się ona oczywista. Kwestia wynagrodzenia... nie wypada rzucać liczbami ale w mojej opinii jest satysfakcjonująca (podstawa + prowizja od sprzedaży). Mogę natomiast powiedzieć, że przysługują nam benefity w postaci samochodu służbowego, telefonu, multisporta i prywatnej opieki med. Mam nadzieję, że byłem pomocny. Pozdrawiam

Joanna
@Seczuan 22.11.2018 12:52

Dziękuję za odpowiedź. Na pewno to, co napisałeś, będzie dość istotne dla osób chcących aplikować do pracy w SKOFF. Skoro pracujesz w tym miejscu, to może wiesz coś na temat prowadzonych obecnie rekrutacji? Na stronie internetowej firmy nie widziałam nic na ten temat.

Lolek
@Seczuan 22.11.2018 12:52

Podpisuje sie obydwoma rekami, fajne benefity, zarobki zadowalające :))

Tomasz

Pracuje jako przedstawiciel handlowy i złego slowa nie moge powiedziec, zarobki to podstawa + uczciwa premia od sprzedaży.

ten fejm

bez wazeliniarstwa Skoff nie jest jedyną firmą ale jedną z tych, które są marką samą w sobie i być może zabrzmie teraz troche infantylnie ale fajnie pracować w renomowanej firmie, nie ma wstydu

Joanna

@jack, takie ogólne opinie nie mówią zbyt wiele na przykład osobom zastanawiającym się nad aplikowaniem do pracy w firmie. Jeśli mógłbyś dodać jakieś szczegóły o pracy w SKOFF, to te osoby na pewno byłyby Ci wdzięczne. @Fedek, mogę zapytać, jak wygląda Twój przykładowy dzień pracy w tym miejscu? Jestem ciekawa, jak przedstawia się chociażby kwestia przerw.

Fedek

czlowiek pracuje, wie co ma robic i nie jest niczym zaskoczony. nie wiem ile bede tu pracowac ale nie czuje sie tu zle i nie planuje rezygnowac. no nic trzeba probowac swoich si..

jack

wedlug mnie zwykla robota. nie ma co sie rozdrabniac.

Joanna

Firma SKOFF widać ciągle się rozwija. Uczestniczyła nawet na szczycie oświetleniowym Middle East Smart Lighting & Design Summit w Dubaju. Firma była również sponsorem tego wydarzenia. Tu możecie zobaczyć relację, gdyby temat Was zaciekawił http://www.skoff.pl/pl/aktualnosci/69-middle-east-smart-lighting-and-design-summit-video

Joanna

@Franek rzeczywiście do wpisu wkradł się błąd, dziękuję za czujność.

Joanna

Wiedzieliście, że w tym roku firma obchodzi 20lecie istnienia? Więcej informacji znajdziecie na stronie internetowej firmy w aktualnościach (http://www.skoff.pl/pl/aktualnosci/60-zaczelo-sie-w-1997-roku-2).

Franek
@Joanna 14.03.2017 16:12

Joanno, uzyj kalkulatora.Mozesz rowniez do liczenia uzyc palcow wszystkich konczyn.Idealnie wystarcza do tego zadania.

beznika

Nie. Działają

Agatka

Ponieważ zamierzam aplikować o pracę w SKOFF-ie chciałabym zapytać, czy działają w tej Spółce jakieś związki zawodowe. Chodzi mi o NSZZ Solidarność. Proszę o odpowiedź bez inwektyw.

LEDLUD

No tak..podobno nawet nowego Dyr.Hand.mają..jakiś pingwin totalnie bez pojęcia o rynku.jeszcze z miesiąc. I będzie rotacja jak za czasów Pana zza Wschodniej Granicy..a później "okres narzeczeństwa " się skończy i jego też wywalą.zwłaszcza jak wyjdą jego machloje które już ponoć robi... Tam nigdy nic sie nie zmieni. Powodzenia.

pracownik

Chce się tylko dowiedzieć na ile jest stabilnie. Bo dziwnie jest w firmie od ostatniego roku.

pracownik

Sekretarkę stary też już wywalił? Ma ktoś jakieś informacje czy firma jeszcze pociągnie trochę czasu, czy się zwija?

Prorok

i co powiecie na to co się dzieje?....powrót do przeszłości....a tak się tam zachwycaliście i były oChy i aChy a tu STANDARD.....szkoda gadać kurcze....wszystko w powietrze......

Reklama

Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.

pracownik

Jak czytam niektóre komentarze to za niedługo się dowiem że ja też pracuje dla konkurencji choć nawet o tym nie wiem... Dajcie ludzie na luz...

nie_wiem_ktUry_od_konca

czesc wszystkim, zaczne od poczatku, dziekuje bardzo za świetny klimat w firmie, wsparcie z każdej możliwej strony :) oraz fakt że otaczają mnie tak świetni ludzie, gdzie nie ma wzajemnego podkopywania się itd. doceniam to naprawdę! taką ekipę i taki skład :) żeby tego było mało to dodam iż obecny nasz wodzu to człowiek od rozwiązywania trudnych spraw, dzięki niemu potencjalny problem w kwestii załatwienia czegoś trwa krócej niż kwadrans w zegarku, gość zna się na rzeczy i wie co robi. wie co komu i kiedy powiedzieć, śmiało mogę stwierdzić - świetny pedagog - uczy, pomaga i wspiera jak tylko może. DOCANIAM! bardzo się cieszę iż mam przyjemność pracować z tak kompetentnymi osobami, od niedawna... co do jurka, nie chce chłopakowi robić famy na całą PE EL ale krętactwo z jakąś konkurencyjną działalnością na boku + oszukiwanie, załatwianie bieżących spraw trwało lata świetlne, oczekiwano czegoś ode mnie, ok - ja też oczekiwałem i noooo ze 3 razy dostałem odpowiednie wsparcie... niestety jego karygodne zachowanie przekreśliło go na dobre, szkoda... to po prostu na pozór słodka mordka i nic więcej. polecam zapisać się na loty sputnikiem w przestrzeń. i oczywiście nie wracać. pozdrawiam wilków skoffa ! :)

CoffeeHeaven

a jak widzę PR konkurentów, którzy jak PISiory pracują na szkodę drugiej strony w internecie i odnoszą sukces. Nie ma w tej chwili przyjęć. Zastąpienie polskich pracowników przez ukraińskich przez gagarina upadł.

niekawa

Jurek ogórek? Skoro się podpisałeś Ojkawatyglupi i udzielasz mądrych rad może opowiesz że zostałeś wywalony na zbity pysk bo kręciłeś lody na boku? (jeśli ukraiński słownik to pojmuje), a może opowiesz jak zwolniłeś starych pracowników i tłumaczyłeś ze to nie ty? Może opowiesz jakim byleś nierobem okręcając wokół siebie finanse które robiły ci tabelki a do roboty tak się garnąłeś ze za ciebie ogarniała jedna asystentka i posądzałeś ja ze jej się nie chce pracować? Wracaj do ukrainy albo idź do konkurencji. Jesteś spalony. Twoja nieskładność gramatyczną będzie czuć z daleka

2.0 TDI 150KM!!!

Do malkontentów: zobaczycie nasz tył jak damy po garach z robotą;-)

DarkPub

I tu sie zgadzam...:)) ekipa jest wyborna, zadowolona i majaca swoj cel do zrealizowania. Na szczescie czasy kiedy wyznacznikiem pracy byla ilosc dziennych spotkan juz sie skonczyly. .. jest dobrze a bedz ie jeszcze lepiej...

drugiodkonca

Z tego co wiem to sądy w PL są niezawisle, i nie ma znaczenia czy ktoś za kimś przepada czy nie...być może w innych Krajach jest inaczej? JA TEGO NIE ZNAJU!!!! ale wiem jedno...SKOFF ma tak Zajebistą Ekipę..jakiej nie miał nigdy!I pełen Szacun dla Wszystkich którzy ten Zespół Tworzą i mam Szczęście z Nimi pracować....Krótko mówiąc...80Knots ....V1....ROTATE....

Pawel

Ogromna rotacja pracowników. Odradzam!!!

Kawa

...tak czytam to forum i wydaje mi się,że Ci którzy tak naskakują, albo są bezrobotni i siedzą z nudów i piszą co im wpadnie do głowy, albo mają braki osobowościowe i próbują podnieść własne ego bo inte-ego i ID mają lekko zachwiane. Do tergo żyją historią bo jak wiejskie baki lubią powtarzać to samo setki razy myśląc, że jest to news tygodnia!!!:). To co było to było, proponuję zapytać ludzi pracujących obecnie w dziale handlowym czy coś się zmieniło? Jestem w handlu od kilkunastu dobrych lat, mocno koncernowy i przyzwyczajony do wysokich standardów pracy. Okazuje się,że w Skoff, niczym nie odbiega od owych standardów... Powiem więcej, decyzyjność jest max spłaszczona, co powoduje szybsze reagowanie na pojawiające się problemy na które napotyka, można "otworzyć głowę" i podać własną myśl pod dyskusję, wychodzą daleko poza ramy, kwestia otwartości i odpowiedniego argumentowania.... Jeżeli ktoś ma problem z przełamaniem lęku przed osobami decyzyjnymi, to tylko jego wina, że nie potrafi pójść i normalnie porozmawiać. Tu pracują ludzie, którzy potrafią słuchać i normalnie rozmawiać. Pamiętajcie też o tym, że Firma jest rodzinnym biznesem i jego właściciele mają prawo podejmować decyzje takie, które uważają za stosowne i słuszne. Jeśli ktoś nie potrafi tego zrozumieć i uszanować, proponuję otworzyć własny biznes i kierować nim na zasadach swoich. Przekonamy się jaka to jest prosta sprawa, zarządzać finansami, zakupami, sprzedażą, dać zatrudnienie sporej grupie ludzi i zachować przy tym wszystkim dystans, spokój i stworzyć miłą atmosferę.... Życzę miłego weekendu bo za parę godzin się zaczyna i zastanówcie się ludzie co czasami wypisujecie i czy oby nie jest to nuta już mocno przyprószonej historii... Pozdrawiam Kawa

Potencjalny pracownik
@Kawa 31.07.2015 10:00

Zastanawiam się na aplikacją do firmy Skoff. Napisz proszę co rozumiesz przez wysoki standard pracy? Jakie narzędzia proponuje firma dla handlowa (czy są: szkolenia,kursy, dofinansowania do wypoczynku, prywatna opieka medyczna itp., materiały marketingowe?). Ważna dla mnie jest stabilizacja. Jak wygląda rotacja pracowników? Chciałby się rozwijać i uczyć od innych. Czy w firmie są pracownicy z dużym doświadczeniem? I na koniec: jaka jest pozycja firmy na rynku? Obecnie jest wielu dostawców oświetlenia LED. Jak oceniasz asortyment firmy w stosunku do konkurencji (cenowo i technologicznie). Wolałbym pracować w firmie która jest jednym z liderów rynku i jest dobrze postrzegana w sieci sprzedaży.

Kawa
@Potencjalny pracownik 31.07.2015 12:44

Potencjalny pracownik, najlepszym sposobem na sprawdzenie jest rozmowa kwalifikacyjna.

Potencjalny pracownik
@Kawa 04.08.2015 08:32

Rozmowa kwalifikacyjna nie jest najlepszym sposobem. Poświęcasz czas i kasę a na miejscu przekonujesz się że masz doczynienia z oszołomami. Kika informacji już udało mi się zdobyć na temat firmy. Zaciekawił mnie głównie Twój wpis o wysokim standardzie pracy. Co masz na myśli?

szósty od końca
@Potencjalny pracownik 04.08.2015 09:25

Potencjalny pracowniku, a czemu szukasz pracy? Czyżby te wymogi nie spełniała Twoja obecna praca? A jeśli byłeś w takiej, a już jej nie masz, to dlaczego?

Ojkawastaryagłupi
@Kawa 31.07.2015 10:00

Kawa, krótko pracujesz, pracowałeś w korporacjach - na początku to jeszcze Cię wysłuchają i uśmiechają się - okres narzeczeństwa w pełni. Ale okres ochronny szybko kończy się, a wtedy jeszcze trochę czasu minie i masz dużą szansę uzbierać interesujących materiałów dla sądu pracy, najlepiej w Pszczynie, bo ten niezależny sąd też za nimi nie przepada.

ojnudnetojuz
@Ojkawastaryagłupi 10.08.2015 22:38

jak nie masz co robic to rzeczywiscie odwiedzanie sądów jest dobrym wyjściem. Jakis nowy sport narodowy?

Kawa

...tak czytam to forum i wydaje mi się,że Ci którzy tak naskakują, albo są bezrobotni i siedzą z nudów i piszą co im wpadnie do głowy, albo mają braki osobowościowe i próbują podnieść własne ego bo inte-ego i ID mają lekko zachwiane. Do tergo żyją historią bo jak wiejskie baki lubią powtarzać to samo setki razy myśląc, że jest to news tygodnia!!!:). To co było to było, proponuję zapytać ludzi pracujących obecnie w dziale handlowym czy coś się zmieniło? Jestem w handlu od kilkunastu dobrych lat, mocno koncernowy i przyzwyczajony do wysokich standardów pracy. Okazuje się,że w Skoff, niczym nie odbiega od owych standardów... Powiem więcej, decyzyjność jest max spłaszczona, co powoduje szybsze reagowanie na pojawiające się problemy na które napotyka, można "otworzyć głowę" i podać własną myśl pod dyskusję, wychodzą daleko poza ramy, kwestia otwartości i odpowiedniego argumentowania.... Jeżeli ktoś ma problem z przełamaniem lęku przed osobami decyzyjnymi, to tylko jego wina, że nie potrafi pójść i normalnie porozmawiać. Tu pracują ludzie, którzy potrafią słuchać i normalnie rozmawiać. Pamiętajcie też o tym, że Firma jest rodzinnym biznesem i jego właściciele mają prawo podejmować decyzje takie, które uważają za stosowne i słuszne. Jeśli ktoś nie potrafi tego zrozumieć i uszanować, proponuję otworzyć własny biznes i kierować nim na zasadach swoich. Przekonamy się jaka to jest prosta sprawa, zarządzać finansami, zakupami, sprzedażą, dać zatrudnienie sporej grupie ludzi i zachować przy tym wszystkim dystans, spokój i stworzyć miłą atmosferę.... Życzę miłego weekendu bo za parę godzin się zaczyna i zastanówcie się ludzie co czasami wypisujecie i czy oby nie jest to nuta już mocno przyprószonej historii... Pozdrawiam Kawa

Mandaryn

A cóż się takiego wydarzyło, czyżby wyszły na jaw pewne nieczyste zagrania, niejasne analizy, naciągane wyniki, manipulacje rzeczywistością... czyżby proroctwa z początku roku się spełniły, i kolega zza wschodniej granicy nie dotrwał do końca czerwca?

M.S.

już niestety nie... Celem wielu liderów jest sprawić, by ludzie mieli o nich jak naj‐lepsze zdanie. Celem wielkiego lidera jest sprawić, by ludzie le‐piej myśleli o sobie. Odbiegając od wszystkiego kierownik z niego był dobry, dwa razy prosiłem o pomoc i dwa razy ją otrzymałem, nigdy nie odmówił rozmowy, ...

szósty od końca
@M.S. 28.07.2015 23:42

z Twojej wypowiedzi z 17 maja wnioskuję że jesteś byłym pracownikiem. Ciekawe.. Piszesz wierszyki o liderach i że Jurij Ci pomógł? A.. to już nieciekawe!

Potencjalny pracownik
@szósty od końca 09.08.2015 22:34

Bo jestem młodym ambitnym pracownikiem. I szukam lepszego pracodawcy (co nie oznacza, że obecny jest zły). Ale widzisz popytałem parę osób i wiem, że w Skoffie go nie znajdę. Niestety potwierdziły się opinie, które przeczytałem wyżej. Przytoczę Ci najczęściej słyszną: "wielkie g...no w ładnym sreberku".

Mandaryn

A Jurij to jeszcze pracuje, czy już się znudził Prezesowi?

Zostaw opinię o SKOFF Sp. z o.o. - Toruń

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKOFF Sp. z o.o.