COM40 Sp. z o.o. Sp. K.
3 1013 6 1

Opinie o COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

111

hej takie pytanie jest ten postój między 25 lutego a 1 marca?czy ktoś coś wie bo od nieogarniętego kierownika ciężko jest się dowiedzieć.

Ja

Brak zamówień na meble i likwidacje kolejnych linii to niestety tzw efekt yoyo, firma zamiast na jakość postawiła na masową ilość a na zdrowy rozum logiczne jest to że przy takim szybkim tempie jakie narzucili pracownikom na liniach podkrecajac czasy na maxa o jakości można zapomnieć, kiedyś ktoś tu dobrze napisał że najgorszym wrogiem jakości jest pośpiech, jak wiadomo Ikea wstrzymała zamówienia na meble i obawiam się że już tak zostanie, nie wiem też po co jest kontrol jakości skoro wiadome jest to że nie są wstanie skontrolować każdego zestawu mebli bo jest to wręcz nierealne z logicznego punktu widzenia. Kolejny temat to reklamację słychać że Ikea dostaje je od klientów na nasze meble a my dostajemy z Ikei i koło się zamyka, dziwne bo jak tyle lat tu robię tak kiedyś o reklamacjach nie było słowa no ale wtedy to robili bardzo dobrzy i sprawdzeni pracownicy których już dawno tutaj nie ma bo firma im żałowała wówczas 2 zł podwyżki na godzinę to się zwolnili bo myśleli że ukraincami temat załatwia, jak to mówią chytry dwa razy traci.

saz
@Ja 16.02.2019 09:01

Piszesz to ze swojego punktu, a prawda jest taka (w skrócie): - masowa ilość i Ukraina dała im pieniądze na nowe hale - powstał Delkom40, który zabrał nam wiele - reklamacje? One zawsze były - Ikea nic nie wstrzymała, po prostu miała korzystniejsze oferty (przegrane przetargi - za drogo)

Ja
@saz 16.02.2019 15:01

To ciekawe kto będzie naprawiał te reklamacje co z Białorusi planują przywieź.

Ja
@saz 16.02.2019 15:01

Owszem reklamacje zawsze może i były ale nie powiesz mi że w takiej ilości że kilka tirów firma po nie musi wysyłać.

Ja
@Ja 16.02.2019 15:44

No to weź się do informuj.

Ciekawy

Przedłużają umowy

ja
@Ciekawy 15.02.2019 17:53

To jest pytanie czy twoje spostrzeżenie?

Ciekawy
@ja 15.02.2019 17:58

Przepraszam to jest pytanie

nfz fz
@Ciekawy 15.02.2019 18:05

koledze przedłużyli w com40 w tym tygodniu

ja
@Ciekawy 15.02.2019 18:05

Przedłużają, mi przedłużyli pod koniec stycznia

Moniczka
@Ciekawy 15.02.2019 17:53

Mojemu męzowi przedłuzyli

Admin

Www.comrrected.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

trochę szacunku dla kobiet (usunięte przez administratora)

xyz

w com40 w Skalmierzycach kolejna nowa liderka,to sie w głowie nie mieści że liderka na szwalni zostaje osoba która była pomocą szwaczek i która nie ma zielonego pojęcia o szyciu bo nigdy nie szyła i nawet boi sie maszyny i szycia,i to nie jest taki pierwszy przypadek,co to sie porobiło teraz,ło matko jak sie pchają na to stanowisko

zyx
@xyz 13.02.2019 18:33

trzeba było samemu startować, a nie lamentować

Sofija
@xyz 13.02.2019 18:33

Jak ktoś się nie nadaje tam gdzie jest, to pcha się na lidera. Widocznie dobrze się uśmiechała, wiedziała jak się obrócić i do kogo "oko" puścić, a że rzadko kto chce być liderem, bo każdy wie że to gra nie warta świeczki - wieczne telefony i maile po pracy, więc biorą już kogo popadnie , żeby dziury w wakatach pozalepiać :)

Agnieszka
@xyz 13.02.2019 18:33

Na szwalni sof był taki przypadek że z pomocy na lidera awansowała a po pół roku była już miszczem i też nie miała pojęcia o pracy

Zdap
@xyz 13.02.2019 18:33

Żeby iść na lideranie trzeba umieć szyć tylko zarządzać ludźmi chyba kogoś zazdrość wzięła przecież było wolne stanowisko to można było iść . Typowa zazdrość osoby która nigdy nie zarządzana

$$$

FIRMA ŻLE ZARZĄDZANA ,WIĘKSZOŚCI PRZEZ LUDZI CO NIE MIELI I NIE MAJĄ POJĘCIA O KIEROWANIU LUDŻMI JAK I SAMĄ PRODUKCJĄ,STAWIAJĄ NA ILOŚĆ A NIE JAKOŚĆ CZASY PODNOSZĄ TAK BY PRACOWNIK NIE ZAROBIŁ TAK JAK BY Z WŁASNEJ KIESZENI PŁACILI LUDZIOM,WŁAŚCICIEL FIRMY KOMPLETNIE NIE INTERESUJE SIĘ TYM CO DZIEJE SIĘ BEZPOŚREDNIO NA PRODUKCJI,A NAJLEPSZE ŻE PRACY UBYWA A LIDERÓW PRZYBYWA,NIEGDYŚ LIDERZY NA MASZYNACH ZASUWALI JAK NORMALNY PRACOWNIK A TERAZ CHODZĄ NA GADU GADU JAK TE ŚWIĘTE KROWY I ZA BYLE CO, PATRZĄ PREMIE ZABRAĆ,ZBYT WIELE SZTUCZNIE PO TWORZONYCH STANOWISK KTÓRE NIC DO PRODUKCJI NIE WNOSZĄ,MOŻE BY OSZCZĘDNOŚCI ZACZĄĆ OD LIKWIDACJI TYCH STANOWISK?WÓWCZAS MOŻNA BYŁO BY OBNIŻYĆ KOSZTY PRODUKCJI I STAĆ SIĘ BARDZIEJ ATRAKCYJNIEJSZYM ODBIORCĄ NP DLA IKEI KTÓRA JUŻ OD DAWNA NACISKA NA ZBYT WYSOKIE KOSZTY WYROBÓW Z COM I COMFORTY CZY NAPRAWDĘ PAN KACZMAREK NIE WIDZI TEGO ŻE KADRA RZĄDZĄCA PRÓBUJE ZRUJNOWAĆ JEGO INTERES?WIĘKSZOŚĆ TOWARU JAKI POTRZEBA DO PRODUKCJI MATERACA NP FIRMA SAMA PRODUKUJE NP DRUT,SPRĘŻYNY,FLISELINĘ,PRZECIEŻ KOSZTY PRODUKCJI MOŻNA OBNIŻYĆ WYSTARCZY TYLKO CHCIEĆ A NIE NAJLEPIEJ LUDZI ZWALNIAĆ.TRAGICZNIE TA FIRMA JEST W TEJ CHWILI ZARZĄDZANA KIEDYŚ TEGO NIE BYŁO.

ppp
@$$$ 10.02.2019 17:25

lider na szwalni nie umie szyc ,co to za lider?

kot
@$$$ 10.02.2019 17:25

lider na szwalni nie umie szyc ,co to za lider?

Misiu z głową na karku
@ppp 10.02.2019 19:29

Jak co to za lider ? po prostu lider czyli osoba która nic nie musi robić tylko pilnować tzw dyscypliny, ma gnać niewolników do pracy aby plany robić, ma się poklepywać z kierownikiem po plecach i śmiać się z podwładnych że są tacy albo tacy.... Przecież lider to nie szwaczka to chłopiec do bica na posyłki i do wykonywania rozkazów , ma po prostu tu być że gdyby coś poszło nie tak to można go postarszyć, zabrać premie a on podległym pracownikom, taka to osoba … nikomu nieprzydatna - balast produkcyjny ale ma być ...

K.T.
@Misiu z głową na karku 11.02.2019 19:54

Mam wrażenie że nie do końca wiesz na czym polega praca lidera. Pracowałem kiedyś prawie dwa lata na tym stanowisku ale wolałem wrócić na linię, bo robota lidera to nie tylko pilnowanie dyscypliny i poklepywanie się z kierownikiem po plecach - jak to określiłeś... Nie będę tu pisał co ma na głowie lider, bo tego nie da się zobrazować słowami. Spróbuj zostać liderem to sam się przekonasz czy to takie proste.

Misiu z głową na karku
@K.T. 12.02.2019 12:51

Co ma na głowie to widze, ale co ma w głowie ? Chyba siano …. A tak poza tym lider liderowi nierówny, zależy gdzie się pracuje i z kim, bo to ma znaczenie...

Linia

Może będą robić 2 zmiany na niektórych działach jak nie ma roboty,nic nie rozumiem, niema pracy a ludzi przyjmują.

Niewolnik żyjący z jałmużny
@Linia 10.02.2019 12:10

Wystarczy znać zasady panujące wewnątrz działu HR. Oni też mają plany do wykonania i muszą ludzi przyjmować tak żeby IKEA się nie czepiała, więc ludzi którzy im podpadli patrzą się pozbyć wewnątrz a na ich miejsce sa zatrudniane nowe osoby na najniższych stawkach bez motywacji i tak wkoło, żeby panie z HR miały pełne premie i wykonany swój plan- proste ?

Klaudio Pufa

Czy jutro są jakies badania lekarza zakladowego?

Pracownik
@Klaudio Pufa 07.02.2019 16:50

Tak będzie badał puste głowy kierownictwa i menadżerów którzy sukcesywnie dążą do upadłości tej firmy i do zwalniania się ludzi.

:((
@Pracownik 07.02.2019 18:00

Jeśli są puste, to co będzie badał w nich ? Prędkość światła, dźwięku w próżni?

Niewolnik żyjący z jałmużny
@Pracownik 07.02.2019 18:00

Zgadza się ! Rzadko kto tam z zarządzających ma wiedzę o produkcji i o zarządzaniu. Większość to znajomki i kolesiostwo od managera, a reszta to w 50% pupile zielonych kamizelek, a drugie 50% to ludzie z łapanki po testach. gdyby patrzeć na ich wiedzę i umiejętności to połowa z nich nawet nie nadawałaby się do tego by bezsensownie łazić po hali i robić puste przebiegi, bo większość tylko łazi i się wyśmiewa z ludzi ciężko pracujących na liniach, a nawet obraźliwie miedzy sobą mówią że pracownicy śmierdzą, lecz jak tu ładnie pachnieć jak tu się nie pracuje tylko "(usunięte przez administratora)" !!!

Niewolnik żyjący z jałmużny
@Pracownik 07.02.2019 18:00

Zgadza się ! Rzadko kto tam z zarządzających ma wiedzę o produkcji i o zarządzaniu. Większość to znajomki i kolesiostwo od managera, a reszta to w 50% pupile zielonych kamizelek, a drugie 50% to ludzie z łapanki po testach. gdyby patrzeć na ich wiedzę i umiejętności to połowa z nich nawet nie nadawałaby się do tego by bezsensownie łazić po hali i robić puste przebiegi, bo większość tylko łazi i się wyśmiewa z ludzi ciężko pracujących na liniach, a nawet obraźliwie miedzy sobą mówią że pracownicy śmierdzą, lecz jak tu ładnie pachnieć jak tu się nie pracuje tylko " (usunięte przez administratora) " !!!

Q

Firma podobno przegrywa przetarg za przetargiem stąd też mamy tyle zwolnień.

8 lat w branży.

Może by tak pan prezes bądź właściciel zrobili zebranie z ludźmi i odnieśli się w końcu do sytuacji jaka na chwilę obecną panuje w com40 a mam na myśli brak zamówień oraz zabieranie ludziom urlopu z początkiem roku bo znając życie to pewnie na styczniowym urlopie się nie skończy, ciężko jest zrobić z ludźmi spotkanie i otwarcie powiedzieć jak jest i czy mamy szukać sobie innej pracy czy mamy czekać aż zaczniecie grupowe zwolnienia?bo nie wierzę że prędzej bądź później do tego nie dojdzie a nic się nie zapowiada na to aby miało być lepiej. Bardzo prosimy o jakieś konkretne działanie w tej sprawie, zrobienie spotkania nic was przecież nie kosztuje a liderom jak i tym pseudo kierowników powiedzmy sobie szczerze że nikt na słowo już im nie wierzy.

Kogielmogiel z jąder
@8 lat w branży. 22.01.2019 20:25

Ty masz ale na srane w tym łbie, sam się nakrecasz. Pracujesz tu 8 lat. Zawsze początek roku w przemyśle meblarskim jest pauza. Powolutku to się rozkręci.

W.
@8 lat w branży. 22.01.2019 20:25

Przecież zawsze w styczniu zamówienia są mniejsze. :D Brawo za spostrzegawczość, jeśli pracujesz faktycznie 8 lat.

Pracownik
@W. 07.02.2019 09:33

No jak byś ty był bardziej spostrzegawczy to byś zauważył to że mnie zamówień już od praktycznie czerwca 2018.

Anna

Interesuje się pracą w firmie od kilku miesięcy, dlatego śledzę opinie na goworku. Oczywiście, większości z nich to opinie negatywne. Proszę powiedzcie mi tak w 100 % obiektywnie skąd ten hejt?? Pracodawca zapewnia transport do pracy i to darmowy. Jakby nie patrzeć to oszczędności nawet do 300 zł w miesiącu na paliwie, na Facebooku widać że są jakieś konkursy dla pracowników, paczki na swieta...wiele osób pisze o niskiej płacy ale z tego co udało mi się dowiedzieć to jest okej i stawki nie są najgorsze. Od razu zaznaczam że mówię o pracy biurowej. Nie wiem jak jest na produkcji. Karta Multisport, ubezpieczenie... Czego jeszcze można oczekiwac ? Proszę o obiektywne odpowiedzi, ponieważ niesamowite jest jak bardzo negatywnie można być nastawionym do firmy.

Nie polecam
@Anna 06.01.2019 20:18

Nie polecam! Za dużo by pisać. Pracuje juz trochę i jak wielu rozglądam sie za inną pracą.

Marian441
@Nie polecam 07.01.2019 00:01

Może najwyższy czas przestać tylko mówić i naprawdę się rozejrzeć. Zobaczysz jak jest świetnie tam gdzie nas nie ma.

Marian441
@Anna 06.01.2019 20:18

To tylko opinie kilku sflustrowanych nieudaczników którzy nic nie potrafią tylko narzekać jak to im źle. AI tak tam pracują od lat. Powiem szczerze jest ok warto aplikować

Nie polecam
@Marian441 15.01.2019 21:06

Heh ...... juz nie pracuje i czuje sie świetnie, to była najlepsza decyzja jaką w ostatnim czasie podjąłem i polecam każdemu . Ludzie odwagi , weźcie sprawy w swoje ręce i nie dajcie juz sobą pomiatać. Jeśli taki klimat komuś odpowiada to bardzo dobrze , dla wszystkich nie starczy miejsca w innych pobliskich zakładach. Wolny kraj - wolny wybór .

Cleo
@Marian441 15.01.2019 21:19

Nie obrazaj ludzi nieudacznikami, ktorzy rypią na 3 zmiany i do domu zanoszą 1700zł!!!!!!! Bandzwole jeden!

Tapicer
@Cleo 15.01.2019 23:27

1700 w com40? Chyba tylko w pierwszym miesiacu, potem coraz wiecej. Ja nie schodze ponizej 3000 bez nadgodzin. Oczywiscie mowie o tapicerni zbalansowanej w (usunięte przez administratora) zgranym zespole.

Marian441
@Cleo 15.01.2019 23:27

Skoro pracujesz w tej firmie i zarabiasz 1700zł to chyba ty jesteś bandzwoł. Pracowałem tam prawie 12 lat i wiem ile zarabiałem. A tak poza tym wszyscy tam pracują na 3zmiany a nażekaja same nieudaczników i oczerniają tym samym firmę, jak Ci się nie podoba to się zwolnij i szukaj sobie czegoś innego.

Cleo
@Marian441 16.01.2019 18:57

A ty się podszkol z ortografii. Bandzwole....

Cleo
@Tapicer 16.01.2019 09:35

11.50 brutto/h , bez sobót i nadgodzin, do tego "krotki miesiąc ".....Niestety, ale tak to wygląda....

Tapicer
@Cleo 16.01.2019 23:02

16 plus premia, ale trzeba chciec pracowac na tapicerni a nie sie obijac gdzies na magazynie albo poduszkach. HR znajdzie Ci miejsce na tapicerni jak chcesz wiecej zarabiac tylko trzeba dac cos od siebie, cos co sie nazywa chec do pracy

Toma
@Tapicer 17.01.2019 06:45

Niech szlag cie trafi skoro uwazasz ze na magazynie sie obijają. Jestes żenujący

Ja
@Nie polecam 07.01.2019 00:01

To co tam jeszcze robisz

Rafal
@Anna 06.01.2019 20:18

Czy jest tam zawnetrzna firma sprzatajaca czy sprzataczki pracuja w comforti?

Marian441
@Cleo 16.01.2019 22:54

Spoko ja się przeszkole z ortografii a ty będziesz (usunięte przez administratora) za 1700 dalej i użalać się nad sobą i oczerniać firmę która uratowała ci życie. Bandzwole

Xyz.
@Marian441 16.01.2019 18:57

To dlaczego nagle po dwunastu latach już tutaj nie pracujesz skoro tak dobrze ci tu było? Powiem Ci tak tutaj dobrze było ale to jakieś 4 lata wstecz trzeba się cofnąć.

Marian441
@Xyz. 21.01.2019 03:17

Było ok. A nie pracuje tylko dlatego że trochę musiałem poprzestawiac w moim życiu co żeby zrobić musiałem odejść. Ale z perspektywy czasu mogę wrócić. Powiem Ci też że się rozgladałem w innych miejscach inaprawde jest z czego się cieszyć pracując w firmie i nie ukrywam też że chciałbym wrócić. Naprawdę widziałem prawdziwe jak wy to mówicie (usunięte przez administratora)

Cleo
@Marian441 20.01.2019 22:14

Możesz wrócić , o ile cię przyjmą....Chociaż nikt normalny dwa razy do tej samej rzeki nie wchodzi . Bez odbioru....

Lidl11,50
@Cleo 16.01.2019 23:02

To w supermarkecie babki w Lidlu mają więcej już teraz buhahaha

Damian
@Tapicer 16.01.2019 09:35

To za dużo się nie chwal że trójkę bez nadgodzin masz bo aby kolejny strajk tym wywołasz do którego pewnie i tak dojdzie jak przybędzie pracy i zamówień.

LEON
@Marian441 15.01.2019 21:19

I znowu jakaś pani z HRu sieje pozytywny wizerunek i propagandę dla firmy na tak, ale rzeczywistość jest całkiem inna, PRAWDA wychodzi na jaw jak już jest się wewnątrz na produkcji … Osoby które zamierzają tu pracować, SAMI się przekonacie jaka jest prawda i zarobki, a szału nie ma w porównaniu do obecnego rynku pracy - kwestia warta przemyślenia .

Na godzinowce
@Tapicer 16.01.2019 09:35

Na akordzie można zarobić a na zwykłej pomocy, jak to nazywa góra "tylko pomocy", za miesiąc pracy nie cale 2200 a musisz ogarnąć dwie linie akordowe, i oczywiście jedynki z premi jakościowej które można dostać za każdą sprawdzana sztukę. Rozmowy o podwyżkę są ale na akordzie a tu kiedyś bo na końcu łańcuszka i niby za co bo nic nie robimy a kto przyjdzie z innego działu na parę godzin bo tam nie ma co robic to więcej niż raz nie podchodzą

Akacja
@Nie polecam 07.01.2019 00:01

Zwolni się i (usunięte przez administratora)

Kasik
Zweryfikowany użytkownik
@Anna 06.01.2019 20:18

Firma godna polecenia faktycznie są u nas benefity dla pracowników ale ludzie z natury muszą narzekac nie potrafią docenic pracodawcy ,proponuje hejterom niech sami zalożą taką firme niech zatrudniom pracowników i kazdemu wyplacą pensje premie nagrody itp i utrzymaja sie na rynku .cooo brak chętnych ludzie zacznijcie doceniac co macie jak Wam tak źle to zmieńcie to a nie wypisujcie bzdur.

Młody

Strajk w com był nie unikniony skoro na magazynie wozmowym dajom podwyżki co miesiac a pracownikom co robią produkcje od roku się tylko obiecuje , wozkowicze maja wyzszy hajs i dwie półgodzinne przerwy i kilka wyjsc na papierosa a jak robisz produkcje to gnaja że nawet minuty dłużej nie można być, za sopla to jakoś było teraz nikt nie ogarnia

Linia

Pracy coraz mniej

Tobik
@Linia 03.02.2019 15:27

....niestety pewnie i reszta pojdzie na bialoruś.szkoda:(

Stary pracownik.

Pożądany pracodawca nie potrzebował by ściągać ludzi z Ukrainy i tyle w temacie.

Młody

Tytuł porządny pracodawca to ta firma chyba w chipsach znalazła.

Januszex

I po strajku..

Co?
@Januszex 29.01.2019 13:00

A był?

Januszex
@Co? 29.01.2019 15:13

Miał byc ale został zduszony w zarodku pod grożbą zwolnień..

Komisja Romana
@Januszex 29.01.2019 19:15

Na jakim dziale?

LEON
@Januszex 29.01.2019 19:15

HE HE - zwolnienia i tak już pewne , pewnie nie wszyscy wiedzą że poleci około 200 osób tak jak rok temu...

Januszex
@LEON 29.01.2019 20:48

Jeszcze nic nie wiadomo

Miły
@Januszex 29.01.2019 13:00

W jakiej sprawie miał być ?

Januszex
@Miły 29.01.2019 23:24

O podwyżki,nietrudno sie domyslić. Obecna pensja to kpina

Francuzikstrajkujcy
@Januszex 29.01.2019 13:00

Słabi jesteście jako pracownicy popatrzeć sobie na żółte kamizelki we Francji oni rozwal 1/4 Paryża ale sobie powoli wszystko wywalczą mają przy tym silne związki zawodowe a wy? Nie kto się wami nawet nie zainteresuje a Kaczmarek ma to w d.....on i tak już się kasy dorobił nawet nie wie że istniejecie hahaha

Nick
@LEON 29.01.2019 20:48

Myślę że połowa z tych dwustu osób sama zdąży się zwolnić do tego czasu.

Admin

Www.comrrected.pl forum firmy

Occo

Tylko bunt pracowników może coś pomóc jeśli dalej będziemy dawać się tak robić w balona to nic się nie zmieni i będziemy robić za tą zapomogę cały czas jesteśmy zastraszani w pracy jedynkami jak w szkole to są jakieś jaja. Dostajemy pokrowce na meble które są poszyte na odp..ol A po ubraniu wychodzi (usunięte przez administratora) nie mebel i jeszcze jesteśmy za to je.ani. Tu by się przydała telewizja która by nagłośniła sprawę bo wszystko tu jest puszczane bokiem , przełożeni to banda dupowlazów którzy nie radzili sobie na produkcji ale byli wyszczekani i poszli na stanowiska kierownicze A tak na prawdę nie posiadają pojęcia o tapicerstwie i nie tylko. Dodatkowo doszły mnie słuchy że nowi pracownicy ktorzy nie ogarniają mają wyższą stawkę od starych pracowników to już szczyt kure.stwa gdzie to my budujemy siłę tej firmy A traktują nas jak niewolników i wymagają nie wiadomo czego . Cała prawda o zakładzie ten kto powie że tak nie jest to go wyśmieje bo jestem pewien ze przynajmiej 80% ludzi myśli tak jak ja i wie co się tu się dzieje.

Jolo
@Occo 30.01.2019 17:09

Bunt tu nic nie pomoze. Magazyn miał strajkowac o podwyzki,to postraszyli zwolnieniami.

Pracownik

Kaczmarek skoro się nie interesuje tym co się tutaj dzieje a widać że nie interesuje to w takim razie powinien ta firmę sprzedać państwu albo może Niemcom jestem pewien że wówczas to wszystko by zupełnie lepiej wyglądało niż wygląda teraz, pod warunkiem że nowy właściciel zaczął by od likwidacji sztucznie potworzonych stanowisk które niczego nie wnoszą do produkcji a na które idą ogromne pieniądze a dla ludzi na produkcji już ich nie ma, tych stanowisk nie bylo i firma jakoś funkcjonowała, druga sprawa to wymiana 80 procent kierowników i managerów którzy nie mają zielonego ani bladego pojęcia o pracy na swoim stanowisku tym bardziej że żadnego doświadczenia w kierowaniu ludźmi i produkcja nie mają bo większość z nich to zwykle m.a.t.o.ł.y które nie ogarniali na produkcji ale za to dobrze kablowali a wiadomo jak mówi znane przysłowie nie kablujesz to nie awansujesz i masa takich ludzi jest zwłaszcza kierownicy na hali 15.tak tam do góry chyba już wiecie o kogo chodzi.

Admin

Www.comrrected.pl

Tapicer pro

Pracuje na tapicerni jednostkowej gdzie robimy meble które mają być wzorem ideału ale jak ja mam mieć ochotę robić je z taką starannością skoro najlepsza moja wypłata to 2600zł kpina sofy które robimy warte są niekiedy 30tyś zł lub więcej. Czuje się wykorzystany przez 8 lat które tu przepracowalem nie usłyszałem ani razu żadnego dobrego slowa w moim kierunku za wykonaną pracę gdybym nie miał rodziny na utrzymaniu po prostu olałbym tą pracę.

123
@Tapicer pro 28.01.2019 22:03

To już teraz kolego wiesz dlaczego właściciel tej że firmy zajmuje tak wysokie zacna miejsce wśród najbogatszych Polaków skoro robicie meble warte 30tysięcy,a swoją drogą tak się składa że też ponad 8 lat tu pracuję fakt faktem może moja najwyższa wypłata jest nieco wyższa od twojej bo 2800 bez ale tak 176h trzeba zrobić no i dobra wydajność oe mieć,ogólnie śmieszna kasa jak za taką prace i na tyle lat tej pracy,podejrzewam żę w takiej biedronce bym niewiele mniej zarobił teraz.

anonim

(usunięte przez administratora)

Komisja Romana

Forum? Ciekawy pomysł

Muzykalny

Czy firmy nie stać nawet na to, żeby naprawić nagłośnienie na produkcji? Lepiej sie pracuje jak gra muzyczka.

Richard

'Największym wrogiem jakości jest pośpiech' Henry Ford

Ktoś

Czy przyślą mi PIT za tamten rok bo już nie pracuje w tej firmie

Ktoś 1
@Ktoś 25.01.2019 12:23

Tak, będzie to w marcu (oni ostatniego lutego wysyłają). Można również iść osobiście - będzie wtedy o wiele wcześniej, jeśli nam zależy.

qq

Witam ile mogę wyciągnąć około oczywiście na miesiąc pracy na magazynie ?

xxxxxxxxxxx
@qq 22.01.2019 15:31

2300-2400

Pp
@xxxxxxxxxxx 24.01.2019 21:11

A atmosfera jaka?

Rafal

Czy w com40 jest zewnetrzna firma sprzatajaca?

Komisja Romana
@Rafal 20.01.2019 21:16

Sa osoby zatrudnione wewnetrznie. Ale jest firma zewnetrzna dostarczajaca odzież

***
@Rafal 20.01.2019 21:16

Nie. Firma ma swoich pracowników działu gospodarczego.

Zadowolony

A ja z reka na sercu polecam prace w tej firmie ale tylko pod jednym liderem Michalem T. Wyroznia sie z tej zgrai idiotow co mysla ze sa bog wie kim. Prawdziwy opiekun grupy, osoba na poziomie, kompetentny, swoj zespol stawia na pierwszym miejscu. Zero problemow jak potrzeba wziac wolne, jak trzeba na 12 chodzic to pyta czy sie jest chetnym a nie nakazuje. Za odmowienie z konkretnym powodem nie ma konsekwenscji. Poza tym stawka na liniach strandmonowych to 16zl plus premia, jeszcze nie mielismy nigdy mniej niz 70% premii, chyba ze ktos zawalil audyt albo defekt. Za 8h wychodzi sie lekko ponad 3k, a jak sie czlowiek wprawi to nie jest az tak ciezko. Trzeba pracowac, robic swoje to jest spokoj i kasa. Do tego wyplaty na czas, jakies tam benefity jak multisport i autobus. W okolicy ostrowa malo gdzie sie tyle zarobi, na pewno nie w konkurencyjnym mahle.

Pomoc
@Zadowolony 07.12.2018 22:00

Ech,a ja i cały dział na ktorym pracuje ,2400 z premią świateczną.Czasem się zastanawiam czy pracujemy w jednym zakładzie,skoro pensje są ,az tak zróżnicowane(:Szczerze zazdroszczę.

Ekipa linia S
@Zadowolony 07.12.2018 22:00

Jak najbardziej zgadzam z się kolega powyżej. Na wszystkich liniach strandmona panuje dobra atmosfera i wszystko jest ok. Nie ma problemu z 12 jak chcemy to robimy jak ktoś nie może to nie idzie i tyle. Wypłaty dobre, ale mógłby być lepsze. Praca ciężka i trzeba zwracać uwagę na jakość foteli. A Michał T. jest spokojny i opanowany, gościu na poziomie. Jestem na innej zmianie, ale kontakt z nim mam dobry jak chodzę po 12h.

xx
@Zadowolony 07.12.2018 22:00

hahahaha :D pracowałem na linii S w tym (usunięte przez administratora) długi czas i jeśli teraz macie Michała T. za osobe kompetentna to nie wiem co tam sie musi wyrabiac XD masakra ludzie, otworzcie oczy. Nie wiem jakim trzeba byc desperatem zeby zasuwac w COM40 po 12h za 2800zł. żałosne. To juz nie te czasu ze niecale 3000zl to dobra wyplata

NIEzadowolony
@xx 07.01.2019 15:54

Popieram czlowiek jest traktowany jak pies i (usunięte przez administratora)to jest 'ZADOWOLONY'" (usunięte przez administratora) i czlowiek traktowany jak (usunięte przez administratora)smiech na sali hehehe mogli by ulice zamiatac na type rozumu maja gamonie falszywe NIE POLECAM NIE POZDRAWIAM

Animals
@NIEzadowolony 07.01.2019 16:16

Czlowiek jest jak smieć traktowany.Bo o psa sie raczej dba.....

UA
@Zadowolony 07.12.2018 22:00

Robota super, linia strandmon super. Zmiana kierownika K. Super. Spoko liderzy, kierownik K tak samo. Inne linie nie tak super

Leo
@UA 14.01.2019 22:13

Przestań w (usunięte przez administratora) włazić (usunięte przez administratora) bo i tak Cie zwolnią prędzej niż póżniej !!!

Były pracownik

To jest (usunięte przez administratora) zwłaszcza na EBI wogule nie szanują pracownika

xxxxxxxxxxx
@Były pracownik 15.01.2019 16:10

Jak tam najlepsi liderzy z produkcji sami ogarnieci .............. a kierownik zmianowy to juz wogole

J23
@xxxxxxxxxxx 18.01.2019 12:19

Liderzy wszyscy po jednych pieniądzach, z łapanki bez wiedzy, bynajmniej w com40.

Zostaw opinię o COM40 Sp. z o.o. Sp. K. - Ociąż

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COM40 Sp. z o.o. Sp. K.