Ruch S.A
2 649 6 1

Opinie o Ruch S.A

Frytek

Grażynko Ty daj sobie spokôj z Twoimi radami popłynełaś i po zawodach nie nadajesz się i powinnaś zająć się czym innym proponuję myjkę ewentualnie szatnię chyba kurtek nie pomylisz. Od kilku lat zaśmiecasz forum swoimi radami i nic to nie dało pa.pa

andrew

dlaczego nie mamy wglądu do systemu żeby sprawdzić i ewentualnie domówić towar który oni mają na magazynie ale nie wiedzidzieć dlaczego do jednego kiosku dają np. zmywacz , poczt imieninowe , pilniczek do pazn. a do innego uparli się ni dać no i u mnie kupią lakier do pazn a po zmywacz wysyłam obok. zamiast batoników , naliczyłem ostatnio ok. 300 kupcie towar szybkozbywalny , jeżeli nie wiecie jaki to towar to trzeba pytać w kiosku ,no i ci co pracują przy doborze asortymentu powinni mieć przynajmniej skończoną zawodówkę handlową , choćby zaoczną .

Pracującyuczniowie
@andrew 15.02.2019 09:11

Nie raz tu pisalem o tym ze ten kto robi zatowarowanie na kioski to jakis uposledzony bo inaczej tego nie da się nazwać....batoniki itp to są dawane po to abyśmy my za to zaplacili a oni mają z tego kasę....proste. mi juz od kilku miesięcy ludzie mówią "a co Pan ma jesli nie ma Pan tego co chcę....." dodam ze ludzie pytają o zwykłe rzeczy typu mydelko,proszek do prania, krem do golenia, zmywacz do paznokci itp nie ma nie ma nie ma....a plany do wyrobienia z kosmosu haaaa. Kierownictwo ma to w du....e oni mają pensyjke konkretną a my......szkoda gadać.

Gosia
@Pracującyuczniowie 15.02.2019 11:16

Co się dziwicie przecież on mają profity od hurtowni i producentów za to że wezmą parę ton słodyczy za które my zapłacimy. Mają mikrofali czajniki zprzęt agd. Oni komuś uplynniają towar . Żylaki irydium bardzo dobrze się sprzedają choć są drogie ale ich brak. Niech przywrocą żeby ajent sam zamawiał to co mu schodzi to zaraz będą leprze wyniki sprzedaży. Tak to jest jak zatrudnia się niekompetentne osoby. Tak naprawdę to tylko ajentom zależy jeszcze na tej firmie. Pozostali doprowadzili ją do ruiny. Może ktoś z nowych władz ruszy 4 litery i pojedzie w teren.

Gosia
@Pracującyuczniowie 15.02.2019 11:16

Żyletki irydium tak się pisze ze słownikiem w tle

Ruch
@Pracującyuczniowie 15.02.2019 11:16

Chyba nie myślicie, że za dostawy odpowiada konkretna osoba. Za dostawy odpowiada system, że jest niedopracowany , to inna sprawa.

Gosia
@Ruch 15.02.2019 13:10

Taaa -system przecież musi być to monitorowane przez czynnik ludzki. System nie nadziela 2 paczek papierosów bo jedna sztanga dzielona jest na 5 kiosków. Za wszystko odpowiadają ludzie żywi nie wirtualni. Sr... w banie. Czemu ten system jak go nazywasz nie nadziela tego czego nie ma od pół roku w jednym kiosku a do innego nadziela. Tak jest ze jak coś się sprzedaje i można zarobić to jest ograniczanie a to co leży na stanie odsyłają bez opamietania.nie raz już pisałam np.jest 10 batonów a zapas powinien być 5 .sprzedaje jeden dostaje 10 i mam 19. Nieźle to ktoś kombinuje dostawy są co tydzień wiec nie ma potrzeby takich dostaw. Nikt nie ponosi odpowiedzalnosci oprócz ajenta tak jest najfajniej.

Ruch
@Gosia 15.02.2019 14:16

Jedno drugiemu nie przeczy, wiadomo, że musi być nadzorowany. Jest jeszcze asystent zamawiania.

Kaska
@Ruch 15.02.2019 15:58

Asystent zamawiania? Zamawiania czego? Tylko kopert, rolek, cenówek...... I tyle!!

Pucio
@Ruch 15.02.2019 15:58

Jak nie ma na kogo zwalić to najlepiej na system. Czy ty Ruch wiesz co piszesz? Systemem musi kierować konkretna osoba a nawet kilka osób, a tam są same ćwoki. Szkoda więcej słów.

Pucio
@Gosia 15.02.2019 12:28

Popatrzcie Miodek.

Grazyna_55
@Gosia 15.02.2019 14:16

Czemu nie nadziela?bo ten sysem widzi co innego. Z mojej pracy w Ruchu mam jako dowód maila w którym pewien pan pisze w odpowiedzi na moje zarzuty, do byłego juz wice Piotra G że oni wysyłają mi fajki których ja niby nie mam bo tak im pokazuje system a w rzeczywistości mam te fajki a nie mam innych ale znowu te inne których mi brak to w ich systemie są niby w moim kiosku.Czarno na białym co to za system cudowny. Zreztą ich system widział w moim kiosku, w lipcu 2013 papierosy które dostał poprzedni ajent w styczniu 2013 i których nie sprzedal bo było włamanie. Była więc inwentaryzacja powłamaniowa, potem 8.03. przejmowałam kiosk a w lipcu przyjechał ks po fajki i miałam naszykować m.in. Marlboro White których na oczy przez ten czas nie widziałam. Myślałam ze może pomylił kioski i z tego drugiego mam muu naszykować. Jak zaczęłam grzebać w kasie to znalazłam ich dostawę i stąd wiem jak to wyglądało. Tylko dlaczego w ich systemie były one widoczne a u mnie na kasie już nie? Bo taki mają system. A potem rozliczenie remanentu wg ich systemu. Tak to działa

Frytek
@Pracującyuczniowie 15.02.2019 11:16

No I masz tego Pana już nie ma zobaczymy co będzie teraz

Dość

Od dawna śledzę ten portal i niestety z przykrością stwierdzam że po za utyskiwaniem jak jest źle nikt nie proponuje jakiś konktetnych rozwiązań chociaż ostatnia wypowiedź o możliwości doboru towaru to już coś ale zbyt mało do zdecydowanej poprawy Państwa działalności Wiem że za chwilę pojawią się opinie negatywne ale czekam na konkretne propozycje wykorzystajmy wspólnie ten czas aby móc naprawić co się da

Pucio
@Dość 15.02.2019 18:40

Tu już się nie da nic naprawić. Dlatego że Ruch już dużo Ajentów wydymał i to na nie małą kasę. Ciągle tylko noty obciążeniowe, nie odprowadzone utargi, grzebanie w kasach POS po nocach, dopisywanie sald na kasy. To wszystko kwalifikuje się pod prokuratora.

Dość
@Pucio 15.02.2019 20:22

Ok rozumiem ale powiedz co można zrobić np może zablokować jakieś opcje na kasie podaj rozwiązania a nie tylko krytyka i jak to ruch jest taki czy śmaki Co do nadziałów zgoda powinno być więcej rozeznania a nie pakowania do punktu obok biedronki batonów w ilościach niemożliwych do sprzedania i jeszcze w dość wygórowanych cenach ale to moja uwaga czekam na Wasze

jakjakochamruch
@Dość 15.02.2019 20:49

Ci ktorzy mieli konkretne rozwiazania poddali sie z powodu uszkodzen glowy podczas walenia glowa w mur. Z tego co wiem 99% procent tych ktorzy chcieli cos zmienic albo zostala wyrzucona( np u mnie na rejonie przez slynna KS o nazwisku zblizonym do Wichura),ktora zreszta sama potem poleciala na zbity pysk,albo sama odeszla(jak ja i wszyscy prowadzacy kioski w mojej okolicy). Zostali ci ze znajomosciami i ci ulegli . Uzupelniono ich nowym zaciagiem,ktory o pracy w kiosku, a czesto w ogole w handlu, ma niewielkie pojecie. Z tego co widze w RUCHu nic sie nie zmienilo,nadzialy nadal z czapy,permanentne braki,przewalki na rozliczeniach-nikt z nowych wladz nie oczekuje od was rozwiazan i pomyslow-macie sie siedziec cicho i sprzedawac-taka jest wasza rola

Ajent$
@Dość 15.02.2019 18:40

Wystarczy zlikwidować połowę zbędnych etatów które kumulują straty. Jeszcze nie widziałam takiej firmy grze dział rozliczeń jest poza zasięgiem. Ajent chce mieć - wiedzieć kto go rozlicza mieć nr telefonu w razie wątpliwości a nie infolinię tak jak było kiedyś. Możliwość zamawiania towaru czyli dostęp do zasobów magazynowych firmy. Asystent zamawiania niczemu nie służy ponieważ oprócz materiałów eksploatacyjnych typu rolki do kasy koperty bezpieczne gwiazdki super cena itp nic więcej nie można zamówić. Punkty są małe w większości nie przysyłać co tydzień 5 zgrzewek napojów bo się przeterminują i nie zejdą. Podam przykład mojego punktu .sprzedaży napojów w nie siać średnia 150 -200 szt (puszki +)pet razem a przez czyjeś nadzielany zapas 500 szt. Chore. Nie może być tak że przeterminowane produkty których ajent nie zamawia są zdejmowane w jego koszt. Tym powinna być obciążona osoba która tak przydziela towar. To sama dotyczy słodyczy i środków czystości. Ceny też powalają w pobliskich prywatnych sklepach jest taniej nie wspominając o marketach. Ruch też kupuje towar do 1700 punktów hurtowo więc ma zniżki. Dopuki ktoś nie zacznie brać pod uwagę naszych sugestii nic się nie zmieni. Teraz odnośnie do wynagrodzenia ajenta w dzisiejszych czasach podstawa powinna wynosić tyle co najniższa krajowa czyli 2250 a nie jedni mają 900 inni 1200 a nowy ajent na zachętę 1860 plus prowizja która jest śmiesznie niska 0.59% towar niskomarzowe a 6 za prasę .średnia z 4 parametrów nie przekracza 6% procent. Jak to się ma do czasu 300 godzin. Żenada konkurencja ma średnią prowizję 13-15 %. I większe podstawy takie ze można kogoś zatrudnić. Nie mogę komuś dać 13 brutto za godzinę kiedy mnie wychodzi 6. No i towar dający wiele do życzenia.

Dość
@Ajent$ 16.02.2019 08:52

Dzięki przynajmniej jakieś konkrety

C
@Ajent$ 16.02.2019 08:52

Ja bym zaczął od tego, że wszyscy "agenci" powinni z miejsca dostać umowy o pracę... i nie tylko oni.

Grazyna_55
@Dość 15.02.2019 20:49

Zablokować opcje na kasie???????????????????????????????????????????/ Człowieku, z choinki się urwałeś czy z księzyca spadłeś?? Nie ma takiej opcji, możesz zatwierdzić bądź nie dostawę towaru, swoją prowizję czy napisać wiadomość do nie wieadomo do kogo ale możesz . Kasy nie masz prawa wyłączyć na zakończenie pracy.MOŻESZ się TYLKO wylogować. Jesteś niewolnikiem bo się na to zgodziłeś podpisując umowę agencyjną. W tej umowie nawet przecinka nie możesz dostawić. Gdybys był ajentem to byś wiedział a tak pieprzysz bzdety.Jesteś od roboty a nie mówiena co i jak ma być.

Grazyna_55
@Ajent$ 16.02.2019 08:52

Przepraszam, to po co siedzieć za takie ochłapy? Po co lamenty? jest źle, wychodzę a nie daję sobie cały czas pluc w gębę. To Wam sprawia przyjemność?

Dość
@Grazyna_55 16.02.2019 21:34

Grażyna (?) jesteś bardzo ostra w swoich wypowiedziach ale nic konstruktywnego tylko zgrzytanie zębami nie krytykuj tych co chcą się dowiedzieć co poprawić Ok jak wskazujesz na kasie nie można nic ale to nie prawda są pewne możliwości Ale co Ciebie to obchodzi jak się coś poprawi to na co będziesz psioczyć:'(

Rudlok

Co tam się dzieje ?

Musik
@Rudlok 13.02.2019 10:43

Jak zakończyła się ostatecznie Twoja współpraca z RUCH.

Musik
@Rudlok 13.02.2019 10:43

Kilkoro już się stęskniło za Tobą?

Rudlok
@Musik 13.02.2019 14:50

Dalej wlecze z nimi i czekam na bieg sprawy. Najważniejsze nie dac się im zastraszyć

Rudlok
@Musik 13.02.2019 14:55

To miło. Ale wiadomo nie tylko ruchem człowiek żyje bo inaczej by psychicznie się wykończył Coś ciekawego ta pseudofiremka wymyśliła?

Ajent

To są kpiny jakieś. jest 4 stycznia prawie 15 ta a rozliczeń brak. I cisza w eterze bo nigdzie nie idzie się dodzwonić. Na odsetki za ratę po terminie z kasy mam wziąść czy jak.

Ajent
@Ajent 04.02.2019 14:24

Luty ma się rozumieć.

Ajent2
@Ajent 04.02.2019 14:24

No i co jest grane?nikt nic nie wie na kasie napisałam i odpowiedzi też nie dostałam

Ajent01
@Ajent 04.02.2019 14:24

Ja juz mam ????

Ajent020
@Ajent01 04.02.2019 15:37

Ja też????

Ajent01
@Ajent01 04.02.2019 15:37

Dzwoncie do forcomu zawiesily sie

Ajentka
@Ajent01 04.02.2019 15:39

Nic się nie zawiesiło oni też nie wiedzą czemu połowa ajentów nie dostała rozliczeń czekają na odpowiedź z centrali. Jest coraz gorzej pewnie nie mogą się zdecydować kto ma płacić Alior czy orlen .a my dalej w (usunięte przez administratora)

ewka
@Ajent 04.02.2019 14:24

Fincores do likwidacji !!! To całe zło Ruchu należy raz na zawsze rozliczyć. Na każdym kroku wszędzie w całej pl nic tylko fincores winny. Zrobili twór z inną nazwą niż ruch i mają wymówkę że to nie ich wina. Dlaczego tam jest taki bajzel i kto za to odpowiada ? Gdziekolwiek w Warszawie się nie dodzwonię to mówia że to gestii katowic a tam z nikim się nie można dogadać.

Grazyna_55
@ewka 05.02.2019 10:26

No i po to tak jest żebyś nie mogła się dogadać. Normalnie to był dział księgowości i rozliczeń, potem centrum usług księgowych a potem centrum usług wspólnych. Na koniec powstał twór Ficnores. Ciekawe czy w radzie nadzorcze albo w zarządzie nie pojawiła się Bogumiła R. do niedawna członek zarządu Ruchu.Aż muszę sprawdzić. Tam najlepiej jechać ale nie każdy ma taką możliwość. Wpadła tam kiedyś babka to długo będą ją pamiętać :D :D :D

Grazyna_55
@Grazyna_55 05.02.2019 15:35

No i trafiłam. A przy okazji, jak to Ruch nie ma tu nic do rzeczy? No i pani Bogumiła też jest, a jakże. A data rejestracji? WRZESIEŃ 2011 czyli tak jak pisałam nazwy się zmieniały http://krs-pobierz.pl/fincores-business-solutions-i236987

Bernadeta
@Grazyna_55 05.02.2019 15:41

Ale mam z was polew... Centrum księgowości winne upadku Ruchu (czy wy w ogóle myślicie, co to ma do biznesu, czy wy łączycie fakty czy tylko belkoczecie?) Zaraz się okaże, że to wina Tuska ???? A tej całej Bogumiły od długiego czasu już nie ma w Ruchu z tego co widzę w KRS. Wy serio wierzycie w to co piszecie czy się pocieszcie? Ja dziś dzwoniłam do Katowic i jakoś bez problemu się dodzwoniłam. Chyba wam telefony nie działają, hejterki. A ta Grażyna to w ogóle ekspert, skąd ja wzięli? Tylko hejt, współczuję...

Ajentka
@Bernadeta 05.02.2019 19:28

Bardzo dziwne bo mnie ani razu przez 5 lat nie udało się dodzwonić do Katowic. Na żaden numer a mam ich kilka.zawsze jest odrzucenie polaczenie. Pewnie tam pracujesz

Pucio
@Ajentka 05.02.2019 21:00

To musi być pewnie P.Bernadeta S. z CUW.

ola
@Bernadeta 05.02.2019 19:28

Podaj ten numer pod który się dodzwonilaś bo ja jakoś nie mogę.

Pracodawca
@ola 06.02.2019 07:59

22 693 70 00

Regda
@Bernadeta 05.02.2019 19:28

Nie chodzi o upadek Ruchu tylko o to jak w tej księgowości prowadzi się rozliczenia agentów. Pracujæ tam na akord a jak któraś z księgowych się pomyli nie ma problemu agent zapłaci ciągle Wam brakuje wpłat .lub jakiegoś paragonu burd...na kółkach noty z kosmosu nawet nie potraficie określić za co i kiedy powstały tu jest problem.

ola
@Pracodawca 06.02.2019 10:08

He he ktoś kpiny sobie robi to numer do cemtrum logistyki CL -prasa paczka a nie do CUW czyli fincires do Katowic

Dariusz
@Ajent 04.02.2019 14:24

W jakie dni z reguły następuje rozliczenie z firmą Ruch? Mam rozumieć, że obecnie jest już opóźnienie w tym rozliczeniu? Jeżeli tak, to chciałbym również wiedzieć, czy często dochodzi do tego typu opóźnień? Są to dosyć kluczowe informacje przy ewentualnej współpracy z firmą, której dotyczy wątek tego tematu, dlatego mam nadzieję, że pomożesz nam, przedstawiając, jak to wygląda.

Bernadeta
@Ajent 04.02.2019 14:24

Napiszę tak: mnóstwo tu ekspertek od hejtowania Ruchu i spółek córek, i wpisow na internetowym forum "jak to mi źle, kiedyś to było, wtedy to byłam kimś ważnym w moim kiosku", a nikt z tych talentów nie umie nawet znaleźć numeru infolinii dostępnej na stronie Ruch i pięć lat dzwoni pod wyłączony numer ???? Nie dziwię się, że z takimi pracownikami ta firma upada... Żal mi was.

Al
@Bernadeta 06.02.2019 13:32

Żal to jest Ciebie . Gdyby nie Ci pracownicy to w biedronce na kasie byś pewnie siedziała a nie grzała tyłek na ciepłym stołku . A ruch tonie nie przez pracowników kiosków tylko przez pazernych prezesów i ich przybocznych lizodupów bo gdzie ich wykopali to w ruchu posadki się znalazły . Także skończ swoje głupie wywody i zajmij się uczciwą pracą .

Bernadeta
@Ajent 04.02.2019 14:24

No AL, aż się wzruszyłam... W sumie masz rację: zapiedalaj na mój cieply stołek. Nic nie jarzysz jak działa ten biznes w Ruchu, który upada, ale ktoś chce to jeszcze uratować, ale nie ty... Aż mi wstyd, że współpracuje z takimi ludźmi. A i naucz się kultury, bo tylko hejt hejt i hejt. Napisz coś konstruktywnego, chyba że to trudne słowo i nie rozumiesz. Jedyny biznes dla ciebie to kasa na Biedronce. Może sama tam idź skoro jest tak fajnie, po co tu siedzisz ekspertko biznesowa? Dramat no... Nie wiem czemu my z koleżankami, a to w sumie forum o pracy, jesteśmy zadowolone z pracy w Ruch? Pracujemy osiem godzin, dostajemy pensje, mamy przerwy, szefostwo nic do nas nie ma. Pewnie za rok, dwa zmienimy, no ale teraz? Wszystkim życzę takiego podejścia do ludzi. Nie mam pojęcia skąd wy walicie taki hejt, macie jakieś problemy? Spójrz sobie rano w lustro i sobie powiedz co i jak. Zawsze możesz szukać roboty poza Ruch. Powodzenia :)

Al
@Bernadeta 06.02.2019 17:27

Twoja glupota nie zna granic . Weź sobie kiosk w ajencje i zobacz jak czuje się hymm jak to biznes klasa ruchowska zwykła mówić " partner biznesowy " poczuj to co czują pracownicy kiosków . I dopiero wtedy komentować możesz . Bo bez nich ta firma to samo dno . A Ty księżniczko masz pracę tylko dzięki nim i to oni cię utrzymują . Tak tak żyjesz za pieniądze ajentów . A wiesz tyle co nic . Dama od siedmiu boleści . Jak ten Orlen was wkońcu przejmie to mam nadzieję że że sporo stołeczków straci swoją stabilność . Żenująca jesteś .

Bernadeta
@Ajent 04.02.2019 14:24

Zauważyłaś, że ręce ci się trzęsą jak to piszesz? A głupotą oskarżac możesz swoje córki lub innych z rodziny niedorajdow... Nie hejtuj i nie obrażaj. Jak jesteś taka świetna to idź na rynek i znajdź pracę... Na bank dostaniesz mnóstwo ofert, bo jesteś wielka mega specjalistka, jak twierdzisz. Taka cudowna, a siedzi na forum i rzuca hejtem, bojąc się o pracę w Ruch... Co tu robisz skoro jesteś taka wspaniała? Uważam, że praca w Ruch jest bardzo ok. Tylko trzeba rozumieć i umieć podejść do aktualnej sytuacji. Polecam wszystkim, którzy myślą i umieją pracować w takich zmieniających się warunkach... To forum o pracy w tej firmie, więc takie jest moje zdanie i tak to polecam.

Ajentka
@Bernadeta 06.02.2019 13:32

Zastanów się co piszesz i nie obrażaj ludzi którzy być może pracują na cięcie. Po tym co piszesz wnioskuję ze jesteś pracownikiem a nie ajentem. Gdyby nie te 1800 ajentów to ani dyrektorzy kierownicy i słynne Cuw zwane dziś fincores nie miałoby co robić na ciepłych posadach. Bo to ajenci po 12 godz w punktach bez wody kanalizy z przeciekają cym dachami i przegnilymi podłogą mi wypracowują dochód i to nie mały. Tylko że oni otrzymują najmniej. Jak popracuje sz w takim punkcie z rok za 1000zl podstawy plus prowizja to pogadamy. Niech każdy ajent otworzy swoje rozliczenie i popatrzy na poszczególne parametry faktury.. Ja mam prowizję za towary niskomarzowe 0.59% to daje prowizję od 20 tyś za sprzedaż papierosów 118 zł brutto. No to jest powalająca suma. Co do nr telefonu to nie jest tak jak piszesz. Dodzwonilaś się do Katowic to podaj numer sama napisałaś. Sprawdziłam ani na stronie Ruch a i na fincores nie ma numeru bezpośrednio jest tylko na infolinię albo do CL .a to różnica. Ajenci chcieli by mieć nr do kogoś kto ich rozlicza bo dzwonienie na info nic nie daje. Tak to jest że prawda w oczy kole i powoduje że ludzie się obrażają.

jantar
@Bernadeta 06.02.2019 20:35

Hipotetycznie-co by było,gdyby drastycznie skurczyła się sieć.Kiosk czynny 15h bez wygód.Od dłuższego czasu szukam pracownika-bez skutkuJeżeli będziecie traktować agentów przedmiotowo ,to widzę przyszłość w niezbyt jasnych barwach

anka Piła
@Ajentka 07.02.2019 06:26

Tak dawniej było że dzwoniłam do konkretnej osoby w Katowicach która rozliczała m.in. mój kiosk. Jak coś było nie tak to kulturalnie mi powiedziała o co chodzi a jak nie to przesyłała mi czarno na białym dokument. W większości to były moje błędy ale zdarzało się że ja im wyjaśniałam i wszystko się jakoś rozliczało. Teraz nie ma miesiąca aby coś mi się nie zgadzało. I albo się dodzwonię albo jestem któraś w kolejce i czekam godzinę aż ktoś łaskawie odbierze. To ponoć odbierają ludzie z Katowic ale oni na niczym się nie znają tylko patrzą w rozliczenia w ich systemie i nigdy nie mogę się dowiedzieć od razu co i jak. Rewolucję tam zrobili bo nie ma już tych osób które mnie rozliczały i z tego co czytam na forum Fincores to totalny bajzel tam jest. Ludzie wkur.ieni są na to co się tam dzieje a Ruch nabrał wody w usta bo im tak jest wygodnie aby moje problemy odbijali niczym piłeczkę pinpongową mówiąc że tak mają w systemie. Skoro tam nie dają rady to chyba ludzi trzeba wymienić tylko na kogo skoro tam teraz sami młodzi harują "na czas". Telefony odbierają z limitem czasowym ponoć księgują "na czas" i chyba jakiś dyrektor za to odpowiada i bierze kasę warszawską. Chyba pora skończyć z tym burde.em ?!

Bernadeta
@Ajent 04.02.2019 14:24

Skąd wy się bierzecie? Nie ma już czegoś takiego, że się dzwoni do pani (usunięte przez administratora)na jej biurko, a co jak (usunięte przez administratora)ma urlop czy jest na L4? Czy do Orange, NC+ czy gdziekolwiek dzwonicie do miłej pani (usunięte przez administratora)czy na infolinię? W jakim wy świecie zyjecie?

ola
@Bernadeta 07.02.2019 13:24

To do Pana Boga mamy dzwonić się pytam. Niestety nawet szypa tu nie pomoże. W każdej firmie księgowej i rozliczeniowe są przypisane osoby do np.punktów tak jak w ruch .każdy kontrahent ma prawo do wglądu w swoje rozliczenia i uzyskania informacji co jest ewentualnie nie tak. Tylko w tym całym fincores chyba nikt za nic nie odpowiada. Brawo byle tak dalej jak się punkty pozamykają to wam też etaty zmniejszą. Myślę że jak Orlen może w końcu przejmie detal to będą mieć swoje księgowe bo stacje też ktoś rozlicza.

Al
@Bernadeta 07.02.2019 13:24

Skąd ty się wzięłaś idealna procowniczko Ruch , właśnie z takimi ideałami jak ty w tej firmie nigdy dobrze nie będzie siedzisz i trzęsiesz tyłkiem żeby ze stołeczna nie polecieć przy najbiższych redukcjach etatów tak doborowych pracowników jak ty . Bo nikt tej elitarnej gawiedzi nie będzie utrzymywać tak jak to czynił Ruch . Skończy się czas pasożytów . Co jest nieuniknione bo jak widzę to coraz więcej tych kiosków się zamyka . Chyba że wykopią was z tych biur do kiosków . To by było idealne pani ekonomistko ,która chwali się że wie najlepiej o sposobach zarządzenia niedudolnego tą śmieszną firmą . Tak nieudolnego. Bo wyobraź sobie żeby zarządzał tym ktoś kompetenty to nie dopuściłby do tego co teraz z tego ruchu zostało . A Ty ksieżniczko nie pierdziałabyś w wygodne krzesełko i kawki byś nie piła . Mózg masz po to żeby myśleć A nie pisać głupoty w które sama nie wierzysz i nie masz o tym co piszesz pojęcia . Sprany masz mózg albo uderzyłaś się mocno wychodząc z pod biurka przełożonego .

Bernadeta
@Ajent 04.02.2019 14:24

Wiecie, widzę, że wy wszystkie piszecie tu ok 13:00, kto normalny ma na to czas o tej godzinie? No ja niestety muszę normalnie pracować i mogę tu pisać dopiero po pracy. No ale teraz mogę :) Taka ze mnie księżniczka, że wychodzę z pracy po 16:00 i jakoś nie narzekam. Bardzo mi was zal, ciągle jesteście takie zle i cały świat jest zły, a wy to cud miód. A co tego centrum księgowości w Katowicach, wy tak serio, że nie umiecie się dodzwonić? No poważnie, to jakiś kabaret, numer można znaleźć w glupim google, zadzwonilam i załatwiłam sprawę. Trzeba być nie halo by nie umieć znaleźć numeru do Fincores... Ekspertki hahaha ????

Al
@Bernadeta 07.02.2019 16:51

Zapisz się do psychiatry bo widzę że nie masz zielonego pojęcia o czym i do kogo piszesz . Twoja mania wielkości A może raczej zadufanie w sobie jest ciężkie . Pamiętaj że możesz ten stołeczek opuścić szybciej niżeli się na niego wdrapywałaś . Gdy ludzie zbadali zęby w tych kioskach to ty jeszcze po drabinie do nocnika wchodziłaś . Tupet to ty masz i za grosz rozumu . Może przefarbowac włosy musisz to choć trochę sztucznej inteligencji ci przybędzie .

Ajent$
@Bernadeta 07.02.2019 16:51

Jakbyś taki numer miała to byś podała bo jeżeli jest w Google to nie jest chroniony.ale nie masz. A co do pracy to my w tych kioskach jesteśmy od 6 rano do 18 po południu .a czasu na pisanie mamy nadto bo klienci od grudnia omijają kioski szerokim łukiem. My nie sprzedajemy wiec zysk ruchu topnieje. Teraz mam różnicę w dziennym utargi ok 1000 zł.

Grazyna_55
@Bernadeta 05.02.2019 19:28

Oczywiście ze Bogumiły nie ma w Ruchu ale całkiem od niedawna za to jest w radzie nadzorczej ficnores, polecam krs ekspertko Bernadeto. No i jeszcze jedno, ja tam nie mam potrzeby dzwonić do Katowic. Ekspert a i owszem od wyłapywania krętactw zarządzających tą firmą do czasów końca ( czy aby na pewno końca? ) ery prezesa Chalupca. A jak masz taki polew to załóż pampersa i zjedz snickersa

Grazyna_55
@Pucio 05.02.2019 21:44

No całkiem możliwe, coś jakby skrzypiało, a jeśli tak to taki tuman nie potrafiący czytać ze zrozumieniem i w dodatku kłamiąca w zywe oczy. Ona wysyłała rozliczenia w styczniu ale jak ajentb widział CUW na kopercie to nie odbierał listu. No i śmiech na sali bo drugi raz nie wysyłali bo to koszty. HAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHa koszty znaczka pocztowego, tylko inteligentna inaczej zapomniała że jak list wracał to dzwonili do ajenta i wysyłali jeszcze raz. No ale jak sie ma nowy adres a wysyła się na stary to o czym tu mówić. Mało tego, ten niby list od pani skrzypiącej z rozliczeniem remanentów ze stycznia 2014 wreszcie wysłany ponownie w czerwcu i co się okazuje ?? że nie ma tam daty styczniowej rozliczenia a jest czerwcowa. Takie YNTELYGENTNE osoby pracują w obecnym fikołek, o sorry ficnores a wcześniej cuw. Oj Bernadeta, Bernadeta, zjedz kotleta, może zaczniesz myślec

Grazyna_55
@Bernadeta 06.02.2019 20:35

Te bernadeta od siedmiu boleści specjalistko, jesteś tak pusta że nawet pustak ma mniej pustego miejsca w sobie. Chcesz błyszczeć a gaśniesz jak pet. Nie dają ci pobłyszczeć w tym bajzlu ruchowskim to tutaj myślisz że sie dowartościujesz? Mniej niż zero i tyle w temacie. I skoro jest tak fajnie to ciekawe dlaczego ludzie zmieniają sie tam z prędkością światła, drżycie ze strachu jak wam ajent wpada i nazywa rzeczy po imieniu. Damy od siedmiu boleści. a dopiero co płakały jaki to mobbing, jak to nie można spokojnie do wc wyjść a ta tu pisze jakby jej płacono . Wszyscy wiemy jaka jest sytuacja i że gaciami trzęsiecie bo o ile ajent z kiosku znajdzie szybko pracę to takie beztaencie jak ty gdy wyleci na zbitą twarz nie znajdzie pracy bo takich tepych didź z Ruchu nie przyjmują.

Grazyna_55
@Bernadeta 07.02.2019 16:51

O 13, no cóż, jak pan taki kram, nie ma towaru, nie ma klientów. Z nudów można usnąć to i lepiej że ajenci piszą i może tym sposobem ostrzegą innych zeby w to (usunięte przez administratora) nie wchodzili. Możesz pisać po pracy? po jakiej pracy, co ty pracą nazywasz, siedzenie i pierdzenie w stołek? picie kawy ? czy pieprzenie trzy po trzy z taką samą mądrą inaczej jak ty. Ty pojęcia nie masz o pracy i dlatego tak się trzesiesz ze strachu przed jej utratą, aż po Polsce te drgania sie rozchodzą

Pucio
@Bernadeta 06.02.2019 13:32

(usunięte przez administratora)jeżeli firma zmienia numery telefonów co miesiąc to powinna zawiadomić o ty Ajenta, a nie żebym ja szukał tego na internecie. Pracuje w kioskach dużo starszych osób, emerytów którzy nie mają internetu.

Ewa128

Nie polecam firmy, prowadzę punkt 6 lat od 2 lat ciągle wielkie braki na biletach, papierosach, art. Spożywczych i prasie

Ruch
@Ewa128 11.02.2019 13:36

Nie polecasz, ale sama nie zrezygnujesz. Gdzie tu logika, okres wypowiedzenia to tylko 3 miesiące.

Jakjakochamruch
@Ruch 11.02.2019 14:05

Nadzieja umiera ostatnia. Pierwszy umirra zdrowy rozsadek

Ewa128
@Ruch 11.02.2019 14:05

Właśnie w grudniu zlozylam wypowiedzenie i czekam do marca by być w końcu wolnym człowiekiem i zakończyć działalność z tą pseudo firmą.

Ajent $

Ceny rosną wszędzie nie tylko w Ruch, wszystko drożeje. Tylko ze w normalnych zakładach dostają podwyżki a podstawa ajenta i marża jaką miał w dniu podpisania umowy taką ma i po 10 latach. Czy to jest normalne w Ruch tak. Takiego zniechęcenia jak to ruch nas nazywa - partnera biznesowego jeszcze nie widziałem. Najmniejsza podstawa powinna w dzisiejszych czasach wynosić tyle co najniższa krajowa brutto plus prowizja. W konkurencyjnych sieciach podobnych do ruch średnia marża wynosi 15% a w ruch 5.4 przynajmniej w moim punkcie. Jak długo jeszcze ajenci będą pracować za takie prowizję.

Monia
@Ajent $ 12.02.2019 09:06

Dlatego ja zrezygnowałam i jestem na wypowiedzeniu, bo koszty firmy i życia rosną. W umowie czy w ka jest zapis, o waloryzacji do poziomu bezrobocia w rejonie... Czy coś takiego. Za bardzo tego nie rozumiem, poza tym miło by było uzyskać z początkiem roku informacje z wyliczeniem. Może po roku nie ale w skali paru lat różnica jest. Można iść do sądu z tym, bo oni nie wywiazywali się z tego. Wystarczyło by chociaż o koszty ZUSow co roku podwyższyć i ile kasy więcej już by było. Dziwna maja metodę jeśli ajent rezygnuje przez wynagrodzenie. Nic z tym nie robią.

Musik
@Ajent $ 12.02.2019 09:06

Tak długo, jak długo nie zmienią pracy

Agent.jelen

Do Andrew. Bo oni maja na tych zapalniczka wysoka marzę a nie tylko a im chodzi przecież o ich zysk nie Twój.

andrew

w biuletynie dla ajentów jest napisane żeby proponować zapalniczki bic bo to są towary wysokomarżowe , u mnie zapalniczki są zaliczne do wyr.tytoniowych na 0.6 %

Ajent $

Najśmieszniejsze jest to a może i dziwne że jak ajent rezygnuje to nikt z ruchu nie próbuje negocjować warunków żeby został. Nowy ajent ma na dzień dobry prowizję większą o 40% niż , który odszedł i gdzie tu logika

Czarny
@Ajent $ 11.02.2019 15:10

To dla zachęty, potem odpowiednio wysokie plany niwelują te 40%.

Resor
@Czarny 11.02.2019 16:19

Niwelują i to dużo. Na naszym terenie po odejściu starszych pracowników pracowali młodzi odpadali różnie po miesiącu ,trzech ale koniec był zawsze ten sam długi .kary i po pracownikach do dziś kilka kiosków stoi pustych.

Jann

Testuji to neasi. :)

Orkisz

Czy oni są normalni podnieśli ceny zapalniczek z BICa i gilz WRC. Gilzy WRC 100 sztuk jest droższe od gilz markowych firm. Róbcie tak dalej to napewno będę wszyscy u nas kupować każdy pójdzie tam gdzie taniej. A podnoszeniem cen długów nie spłacicie.

Rezus
@Orkisz 06.02.2019 06:30

Ceny skaczą jak zające na polu....krem warsa z 3.49 na 5.49, perfuma być może z 5.99 na 9.99 a teraz już za 11.99- klienci w głowę się już stukają jak to widzą... wszystko podnieśli prawie dwukrotnie...ja już nawet nie metkuje towaru....

Ruch
@Rezus 06.02.2019 11:45

Nie sztuką jest sprzedać tanio, sztuką jest sprzedać drogo. Czemu się stresujecie, ruch dobrze wie jakie ceny ma konkurencja. Przyjęli taką formułę działania i tyle. My jesteśmy od sprzedawania, jak się nie podoba, to składamy wypowiedzenie.

Pracującyuczniowie
@Ruch 06.02.2019 12:31

Haaaaa obok 3 sklepy w obrębie kiosku i ceny w kiosku najwieksze.....to jest sztuka ? Ktos kupi o 1 zl wiecej bo mu się śpieszy ale nikt normalny czy jakis emeryt nie bedzie w kiosku kupywac skoro 20 m dalej ma to samo sporo taniej.....plany do wyrobienia mega to jest sztuka a nie to ze sztuką jest sprzedac drogo....o czym piszesz czlowieku.....

Ela
@Ruch 06.02.2019 12:31

Niby kto sprawdza jakie ceny ma konkurencja? U mnie Ajax można kupić obok gora za 6,99 i co chwila promocja na 4,49 a u nas ile kosztuje?stoi i czeka jak jakiś desperat go kupi. No po co wozić towar jak sprzedać można 1 szt i mieć tyle samo. U mnie BIG się sprzedaje, ale dziś 2 klientów już zrezygnowało jak usłyszał cenę.

Ruch
@Ela 06.02.2019 13:15

Jak chcecie mieć wpływ na ceny to musicie otworzyć własny kiosk. Chyba nie myślicie, że Ruch będzie słuchał agentów. Dobrze, że poprzez wpisy na gowork spada poziom frustracji u agentów, mam taką nadzieję.

Adolf
@Ruch 06.02.2019 14:24

Ruch nie słucha agentów ani nikogo innego dlatego też tonie....w długach....zadufani w ruchu jego pracownicy nie agenci....

Pucio
@Ruch 06.02.2019 12:31

I płacimy obfite noty i kary za wypowiedzenie umowy.

jantar
@Ruch 06.02.2019 12:31

Sztuką jest drogo sprzedać-zgadzam się.Warunek-towar musi być dobrej jakości i tu zaczynają się schody.Wiele artykułów jest niskiej jakości,szczególnie marka własna My Way.A jaki wpływ ma agent na zatowarowanie?Nie posiadamy towarów na który jest popyt.Proszę przyjrzeć się pracy,które odpowiadają za analizę prasy iart.fmcg.Nie obrażając nikogo są to osoby niedouczone,które za nic mają wspólny interes firmy(w tym również agentów)Dlaczego agenci składają wypowiedzenia?Mimo wszystko atmosfera w firmie jest ZŁA.Jest wiele spraw do uregulowania,tylko Warszawa nie chce słuchać mądrych podpowiedzi

Grazyna_55
@Pucio 07.02.2019 09:40

Do sądu trzeba pójść przeciwko Ruchowi. Prokuratura krajowa prowadzi postępowanie przeciwko Ruchowi. Są połączone dwie sprawy a w każdej po kilku ajentów. Coś przynosi straty to się to zamyka. Trzeba tylko pamiętać zeby zamknąć działalność

Agent
@Grazyna_55 07.02.2019 23:04

A coś więcej możesz napisać?

Agentka
@Orkisz 06.02.2019 06:30

Ceny cenami , czy ktoś z was został poinformowany ze pójdą w górę? Ja się dowiedziałam jak wyskoczyła mi cena 4.39 za cole!

Ruch
@Agentka 08.02.2019 08:31

Jak zmieniają się ceny to na markecie pojawia się lista artykułów ze zmienionymi cenami.

Grazyna_55
@Agent 08.02.2019 06:03

Najpierw jedna grupa osob pojechałą do Warszawy do prokuratury krajowej i złożli zawiadomienia. Podobnie grupa kilku kolejnych osób zrobiła to samo. Prokuratura połączyła to w jedno i jest prowadzone postępowanie, normalnie jak w każdym innym dochodzeniu . Przesłuchania na policji na ten moment. Każdy z nas wie ze ten system nie jest idealny i nigdy nie był. Takie zawiadomienie składała też grupa 9 osób w 2012, wtedy też był program na Polsacie . Tak więc to nie jest coś co się nagle pojawiło a coś co było od początku. Warto też byłoby sprawdzić co zrobił US gdy otrzymał droga mailową zawiadmienie które wysłałam do ministerstwa finansów. Naocznie było widać ze nagle na początku 2014 w styczniu, ruszyła wysyłka rozliczeń. Nestety z uwagi na to ze forum jest publiczne i każdy może to przeczytać, nic wiecej nie mogę napisać

Pucio
@Ruch 06.02.2019 12:31

Jak ktoś tam z ruchu pisze "My jesteśmy od sprzedawania" ty akurat sprzedajesz, ale chyba się.

Agentka slask

Czy ma ktos przelew dzisiaj????

Mia
@Agentka slask 08.02.2019 13:13

Ja nie mam jeszcze ale dzwoniłam przed chwilą do księgowości i przelew wyszedł, także powinny dziś być.

ola
@Mia 08.02.2019 13:25

Czy możesz podać nr do księgowości bo nie wiem czy doszły faktury. Śledzenie poczty nic nie daje a i sms czy dostarczono nie dotarł.

Aaa
@Agentka slask 08.02.2019 13:13

Dostałam

ola

Oba numery do centymetrów logistyki dziś nieczynne czy tylko ja tak mam

Mia

Pytanie do osób które reklamowały dostawę FMCG w jednej ze styczniowych dostaw brakowało mi sztangi papierosów złożyłam reklamację dziś otrzymałam komunikat iż została odrzucona , ponieważ artykuł został wydany poprawnie. I że na kasę Agenta trafi dokument PK który powiększy stan reklamowanych artykułów. Jak i gdzie się do tego odwołać? Pierwszy raz mam problem z reklamacja wcześniej składałam może że trzy razy odkąd prowadzę punkt w tym była jedna na papierosy kilka miesięcy temu i były wszystkie uznane. Poradzi ktoś coś ?

Pracującyuczniowie
@Mia 07.02.2019 11:38

Nic tu nie ma co radzić.....znam 5 osób które prowadzą kioski i jeszcze nigdy nie było tak aby np po inwentaryzacji nie było braków lub po zdaniu kiosku....zawsze jakies braki na kilka lub kilkanaście stow....czy trzeba więcej pisać? Sam mam kiosk i za każdym razem po inwentaryzacji są braki i to takie dziwne ze az czlowiek zastanawia się o co tu chodzi ???? I dziwnym przypadkiem zawsze na minus agenta nie inaczej haaaaa. Po jakims czasie byciu agentem ruchu wiem jedno ze czas zakończyć współpracę o ile tak to mozna nazwac współpracę bo wszystko tu dziala w jedną stronę .....

Mia
@Pracującyuczniowie 07.02.2019 11:59

O inwentaryzacji to nawet nie chcę się wypowiadać... Bo już dość nerwów i zdrowia mi to zabrało. Ale przecież mam prawo się z tym nie zgodzić. Tym bardziej że już miałam taki przypadek i to nie była jedna sztanga tylko 3 . To jest po prostu złodziejstwo i oszustwo! Z jakiej racji mam płacić za coś czego nie było najgorsze jest to że ciężko im to udowodnić. Filmy chyba zacznę nagrywać przy otwieraniu i przyjmowaniu towaru.

ola
@Mia 07.02.2019 11:38

Jedyne wyjście to napisanie odwołania od nieprzyjetej reklamacji i wysłanie do warszawy na chłodną z dopiskiem na kopercie do Działu Zarządzania Ryzykiem Operacyjnym i Inwentaryzacji. Tylko musisz to dobrze opisać i miec argumenty. Poproś o interwencję Ks oraz dyrektora regionalnego. To że kartony są całe to nie znaczy że towar jest w środku. Jakiś czas był spokój teraz znowu się zaczyna (usunięte przez administratora)ajentów. Niestety na rym forum nie napiszę jaką batalię przeżyłam związaną z reklamacja -mi. Jak już nie będę ajentem za niedługo to może opiszę.

Anna
@Mia 07.02.2019 11:38

Miałam taką sytuację. Też mi nie uznali ale się uparłam. Zażądałam wglądu do monitoringu. Okazało się, że nie tylko ja miałam braki w fajkach a kradła osoba pakujące towar w kartony.Walcz aż do skutku. A

L.k.
@Mia 07.02.2019 11:38

Ja telefonicznie zalatwialam reklamację od klienta i było ok a po 3 miesiącach jej nie uznali, bo nie zgłosiłam przez komunikator. Teraz nikt mi nie odpisuje na komunikat z reklamacja do dostawy z innego PSD dokumentu nie można poprawić. Czy u was też są poprzestawiane ikonki na pulpicie? Ja dzisiaj miałam rano komputer z pulpitem takim jaki jest zaraz po włączeniu kasy, musiałam wejść w ikonę market i poczekać na okno z logowaniem. Jakby zamontować kamery na kasę to by było widać co się na nich dzieje.

logo

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: wstawić nowe i kompetentne osoby na stanowiska w logistyce w Katowicach,żenada :(

gość
@logo 07.02.2019 13:27

Panie które tam siedzą to chyba nie mają pojęcia po co tam siedzą, chodzące pustostany,że się Ruch za ich (usunięte przez administratora) jeszcze nie wziął

Ajent $

No faktura powala 1800 brutto. Już nawet rekompensaty nie ma. Bo przecież prasa? Przychodzi TYLKO KLIENTÓW BRAK na dodatek były ferie ludzie na wyjazdach. Plan tylko zrealizowane w 80 % więcej nierealny i to na wszystkich parametrach. To już koniec.

Pracującyuczciwie

Kolejna rzecz gdzie oni mają prawo do wszystkiego a Agent nie ma prawa do niczego.....oni nie mają kasy ludzie i tak cykają....jutro napiszą ze byla awaria ? Haaaaa a my co powiemy zusowi ?

Agentka slask

Ku....a to jest żenada faktura bedzie jutro wgrana jestem ciekawa czy biurokraci tez tak sobie robia wyplaty ajent dalej jest dupkiem dla ruchu zadnej poprawy ciekawa tez jestem czy nalicza odsetki id zwloki dalej wielkie (usunięte przez administratora) tylko rządzący sie zmieniaja i jest coraz gorzej

Ajentka

Czy ktoś już dostał rozliczenie za styczeń

Agentka slask
@Ajentka 04.02.2019 10:05

Nie tyle kioskow zamknietych a oni się nie moga wyrobić zalosne

Ruchacz
@Agentka slask 04.02.2019 11:04

Może nie będzie już rozliczeń....to zabieramy utarg...i towar

Palec
@Ruchacz 04.02.2019 13:46

Zamiast pieniądzy tankowania na Orlenie

Palec
@Ruchacz 04.02.2019 13:46

Można też dostać wypłaty na poczcie ale w postaci znaczków.

Edo

Zakończyłam współpracę ostatniego stycznia, a na roztowarowanie muszę czekać 3 tygodnie. Nikogo nie interesuje, że trzeba zapłacić ZUS i podatki. Rozliczenie i przelew będzie pewnie w połowie marca.

Pracującyuczciwie

A co to zmieni czy orlen czy ruch czy alior ? NIC NIC I JESZCZE RAZ NIC !!! elita będzie się pogacic a zwykly agent będzie zawsze na szarym końcu...bez zadnych praw,bez urlopu,bez chorobowego,z odliczanym czasem na wyjscia do wc pracujacy po 12-14 godzin dziennie za kwotę poniżej opłacalności i tyle w temacie. Jedno co moze się zmienic to to ze bedziemy mieć wiecej towaru.....czyli jeszcze wiecej batonikow,wafli,slodyczy....ktore będą się terminowac i za co zapłaci agent ! Nie wiem czy wiedzą wszyscy ale jest pewna kwota przeznaczona na te przeterminowane rzeczy a mianowicie nie wszystko to co nam się przeterminuje jest zdejmowane.....tak tak moi drodzy

Ajentka
@Pracującyuczciwie 31.01.2019 10:05

Masz racje jest jakiś procent od obrotu na ubytki . Jednak nie wszyscy wiedzą a kierownicy nie informują. Jako ajent bez prawa do wyboru towaru oraz ilości nie zgadzam się żeby przeterminowane towary wrzucić w moje koszty. Każdy Ks podchodzi do tego inaczej jedni obciążają ajenta inni nie to chyba też zależy od ich uczciwości względem ajenta

Grazyna_55
@Pracującyuczciwie 31.01.2019 10:05

W takiej sytuacji po co siedzieć w kiosku? Potraficie obsługiwać kasy , można pójść do Lidla, Biedronki, Auchana, Selgrosu, Makro, czy każdego innego marketugdzie jest 8 godzin , urlop, chorobowe płatne a przede wszystkim spokój psychiczny którego nie da się przełożyć na pieniądze. Można też otworzyć swój prywatny salonik jak zrobiło już wiele osób. Po co siedzieć i się zatruwać?płacić za przeterminowane towary, płacić kary. Mieli oszczędzać i co dalej siedzą na Chłodnej i płacą krocie za te apartamenty. A Alior? no cóż, teraz to już wszystkie machlojki Ruchu znikną. Przecież oni mieli jakiś wspólny lewy interes, na darmo CBA do Ruchu i Aliora nie weszło. Dziwne że UOKiK zgodził się na przejęcie Ruchu przez ten bank. Nie siedziałabym tam nawet minuty dłużej

Pracującyuczniowie
@Grazyna_55 31.01.2019 13:42

Siedzę w kiosku tylko dlatego ze trzyma mnie umowa....a i kaucja którą zaplacilem 4 tys i nie chciałbym dostac od nich jakis kar za zerwanie umowy ale z drugiej strony to czemu mam tolerować ich braki w dostawach lub 20 batonikow ktorych nik nie kupuje a brak podstawowych produktów....nie wiem jak wygląda to od strony prawnej.....zerwania umowy itd

Rak
@Pracującyuczniowie 31.01.2019 15:23

Od miesięcy piszesz, że trzyma cię umowa. Okres wypowiedzenia to 3 miesiące. Jak byś chciał, to już dawno by cię nie trzymała. Ale masz szansę, jak dzisiaj złożysz wypowiedzenie, to 1 maja przestanie cię trzymać.

Pracującyuczniowie
@Rak 31.01.2019 22:29

Tylko ze rok konczy mi się w maju....a wypowiedzenie mozesz złożyć po roku przepracowania....rozumiesz teraz ????

Al
@Pracującyuczniowie 01.02.2019 06:56

Co ty pleciesz . Wypowiedzenie jak chcesz złożyć nie musisz czekać aż minie rok człowieku na jakim ty świecie żyjesz . Kto Ci takich głupot naopowiadał .

Jacek
@Pracującyuczniowie 01.02.2019 06:56

Przeczytaj umowę. Po roku?co ty niewolnik jesteś? Ja po pół roku odszedłem.

Pracującyuczniowie
@Al 01.02.2019 07:20

W umowie jest napisane ze po przepracowaniu roku mozna zrezygnować z 3 miesięczny okres wypowiedzenia.

Al
@Pracującyuczniowie 01.02.2019 11:51

czlowieku tak oczywiście po roku jest 3 miesiące wypowiedzenia . A jakbyś miał kiosk miesiąc jest miesiąc wypowiedzenia . Sformułowanie po roku 3 miesiące okres wypowiedzenie nie oznacza że musisz siedzieć rok żeby napisać wypowiedzenie . Pewne rzeczy trzeba czytać ze zrozumieniem i nauczyć się myśleć bo z takim tokiem rozumowania daleko nie zajdziesz . Pozdrawiam . Człowiek uczy się całe życie . Ale teraz mam powód do uśmiechu . Rozbawiłeś mnie . Powodzenia

Pracującyuczniowie
@Al 01.02.2019 12:07

Oczywiście mogę zerwać umowę ale konsekwencje z ich strony mogą byc bolesne finansowo....ich kary jakie mogą nałożyć za zerwanie umowy itd. Więc nie chcę zaplacic kilka tysi i jeszcze nie odzyskać 4 tys ktore zapłaciłem za kaucję

Ajentka
@Pracującyuczniowie 01.02.2019 12:25

Jeżeli podpisana umowa nie jest na czas określony a raczej nie to wypowiadasz ją zachowując okres wypowiedzenia zgodny z tym co w umowie czyli do roku 1 miesiąc po upływie roku 3 miesiące. Jest to normalny tryb a nie zerwanie umowy.zerwanie to jak ktoś natychmiast ją zrywa bez okresu wypowiedzenia. Znam przypadek wypowiedzenia miesiecznego chociaż powinno być 3 miesięczne ze względów zdrowotnych i też zostało przyjęte. Nie wiem czemu wplacałaś kaucję chyba że masz franchising ja żadnej kaucji nie wpłacałam zaczynając ok 10 lat temu współpracę - koń by się usmiał .teraz jeszcze dwa miesiące i koniec. NARESZCIE

Grazyna_55
@Pracującyuczciwie 31.01.2019 10:05

http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/pb-ze-spolki-ruch-przetrwa-tylko-marka,2601664,4199

Pracującyuczniowie
@Ajentka 01.02.2019 13:16

Teraz tak jest ze wplaca się kaucję jako zabezpieczenie dla nich.....jakby nie ta kaucja to bym w grudniu dał wypowiedzenie....a oni potrafią znaleźć zaraz cos zeby nie oddać.....

ola
@Grazyna_55 01.02.2019 14:18

I dzięki intuicji już tylko miesiąc do końca. Życzę Orlenowi powodzenia nawet niewie na co się porywa.na początek połowa z tych 1800 punktów do likwidacji z powodów złego stanu technicznego .wiem co piszę w niektórych w czasie deszczu i teraz topniejacego śniegu stoją wiadra bo dachy przeciekają, podłogi zarywają się a klima jeżeli działa to nie była czyszczone i odgrzybianie odkąd została zamontowana. Orlen zrobi interes życia. A poczta co by miała zająć się resztą powodzenia sami nie płacą swoim kurierów i listonosz stałe im coś obcinają .za grudzień nie dostali paczki bo nie zrealizowali wymyślone przez kogoś planu dostawy ilości paczek. Szykuje się naprawdę złota era. Powodzenia. Większość psioczyla że nie będzie dłużej współpracować z ruch. Teraz siedzą cicho bo dostali troszkę gazet na otarcie łez. Nigdy ajentów czy to ruch czy orlen w przyszłości nie potraktuje jak partnera. Gdyby w zeszłym roku przynajmniej połowa ajentów w jednym czasie złożyła wypowiedzenie to dało by im to do myślenia . Bo obroty spadły by o połowę a tak śmieją się z tego forum bo nadal ludzie marudzią ale siedzą.

mm
@Grazyna_55 31.01.2019 13:42

fajnie we własnym saloniku też zależysz od dostawcy np prasy a to jest to samo nie możesz nic

Grazyna_55
@Pracującyuczniowie 01.02.2019 15:11

Zamiast wpłacać kaucję tym nieudacznikom i przekrętasom trzeba było otworzyć własny punkt. Nie rozumiem jak w dzisiejszych czasach, gdzie wystarczy wpisać słowo RUCH w przeglądarkę i ma sie cały przekrój o firmie, ktoś pakuje sie w ten interes. To naprawdę trzeba miec spore problemy z myśleniem, przepraszam ale inaczej nie da się tego nazwać. Jakas pomroczność jasna Was dotyka czy co?

Grazyna_55
@ola 02.02.2019 07:52

mm 02.02.2019 23:06 @Grazyna_55 31.01.2019 13:42 fajnie we własnym saloniku też zależysz od dostawcy np prasy a to jest to samo nie możesz nic Nie mogę nic?? Mylisz sie. Otóż mogłam i to dużo. Przede wszystkim NIE MIAŁAM problemu z prasą. Jeśli było mi coś potrzebne a nie było na miejscu w magazynie ściągan to z Krakowa albo z Warszawy i to bez problemu i udowadniania że jest mi to potrzebne dla klienta. Nie powiedziałabym żebym byłą zależna od dostawcy prasy bo nie był to Ruch. To dostawca starał się zebym miała prasę na czas bo wiedzieli ze mimo 2 kiosków Ruchu obok, prasy w Lidlu i prywatnego punktu niedaleko, u mnie prasa szła jak ciepłe bułeczki. Plusem było to ze jden z kiosków Ruchu to mój były kiosk i klienci mijali go idąc do mnie. Sytuacja w domu a konkretnie chorujący psiak to przede wszystkim powód że trzeba było zrezygnować i mimo że umowa miała skończyć sie w tym roku w październiku, to bez problemu mogłam zamknąć ostatniego listopada. Tak więc jak widzisz od nikogo nie byłąm zależna

Grazyna_55
@Grazyna_55 03.02.2019 00:49

Nie dało się napisać pod posem @mm i dlatego tak :)

Jerry the end od ruch

Coca-Cola, Fanta, Sprite 0,5 litra w cenie 4.39 czy kogoś tu w tym Ruchu pogięło do końca....inne ceny aż ludzie się za głowę łapią...i ciągłe pytania dlaczego muszę kupić dwie sztuki a nie jedną... przecież nie zjem dwóch ani nie wypijem dwóch energetyków bo będę po ścianach chodził... dobrze że za parę dni już koniec....dziadowska firma

Kamcia

Wiecie może co się dzieje z rudlok ? Bo cisza nic się nie odzywa tutaj ? A on jest bardzo pomocny już w kilku kwestiach nam pomógł

Anna
@Kamcia 28.01.2019 09:35

W jakich?jakieś efekty tych działań są?

Madzik 1
@Kamcia 28.01.2019 09:35

Anna dla twojej wiadomości, Rudlok pomógł i to dużo,tak samo jak Grażyna ,ten kto jest sporo czasu tutaj i na grupie to wie najlepiej.

Kamcia
@Madzik 1 28.01.2019 22:18

Właśnie dlatego go szukam bo bardzo pomocny człowiek ale znikł z tego forum i nie wiem gdzie go szukać bo numer który tu byl jest już nieaktywny

Anna
@Madzik 1 28.01.2019 22:18

Dla twojej wiadomości -pracowałam długo w Ruchu.Czy wygraliście z Ruchem jakąś sprawę? Żadnych konkretów nie podajesz .Może ja też potrzebuję pomocy?

Madzik 1
@Kamcia 29.01.2019 11:04

Wejdź do grupy na fb,tam jest wiele osób, które sobie podpowiadają co robić, warto ????

Anna
@Madzik 1 30.01.2019 21:33

Nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie, które zadałam?unikasz mnie?grupa na Fb?efekty mnie interesują. A nie towarzystwo wzajemnej adoracji.

Madzik 1
@Madzik 1 30.01.2019 21:33

Anna a niby dlaczego miałabym ci podać konkrety,ale w odpowiedzi na twoje pytania,to tak współpraca z nimi przez 20 lat prawie oraz spore doświadczenie i wiedza niektórych osób dała efekt pozytywny ,a o to chodziło i najważniejsze.A nie każdy z nimi ma jakąś sprawę w sądzie,i nie mogę odpowiadać za innych, mnie to ominęło.I nie rozumiem po co ty się unosisz.Kobieta chciała jakieś podpowiedzi,to ja otrzymala i tyle.

Anna
@Madzik 1 31.01.2019 10:10

Naprawdę współpracujecie już 20lat?ciekawe ?na fb też? Wydawało mi się z wypowiedzi Rudloka,że to raczej młody człowiek.Coś kręcisz .A skoro bez konkretów (nie prosiłam o szczegóły )odnoszę wrażenie, że mam rację z tym T.W.A.

Grazyna_55
@Madzik 1 31.01.2019 10:10

@Anna, o co Ci chodzi? Konkrety? odrzucona apelacja Ruchu w Sądzie Okręgowym w Gliwicach, praktycznie wygrana sprawa ajentki od której Ruch chciał 36 tysięcy i po każdej reklamacji zjeżdżał w dół, co bardzo zdziwiło sąd, a finał to ugoda bez kosztów sprawy i 3tysiącami do zapłaty. Inna sprawa ta sama sytuacja aletu ugody nie będzie bo skoro z grubych tysiecy potrafiono zejść i to mocno to dlaczego się układać? Przekręty trzeba mieć jakoś udokumentowane ale niestety nie każdy zbierał w trakcie pracy dowody. Moje są dlatego ze nie podobało mi się to co widziałam w kasie, śćiągalam na pendrive albo robiłam zdjęcia i dopytywalam. Konsekwencją są odpowiedzi Ruchu :D Teraz najważniejszejest to żeby mając sprawęw sądzie mieć swoich świadków. Te niedobory to nie jest świeża sprawa z lat od 2014. Już wcześniej, w 2012 była "afera" był program na Polsacie tak jak i w 2017. Wtedy 2012 ajenci składali pismo do Prokuratury, było to 9 osób. Wszyscy oni wyszli praktycznie na czysto. Sytuacja sie powtarzała ale myśleliśmy że na nas z 2014 będzie koniec. Okazuje sie że nie, doszli kolejni i dopiero z niedoborami. Tam potrzeba naprawdę specjalisty który byłby w stanie rozpracować ten system. No ale jak SAP pokazywał jedno, kasa drugie a w forcomie było jeszcze co innego to o czym mówić. Jak nocą o 22 czy 23 księgowano korekty stanu magazynowego albo przeceny towaru którego na kiosku nie było? O czym tu pisać? No i historia ajentki opisana w Chwili dla Ciebie. Trzeba tylko chcieć się dowiedzieć. A dlaczego Rudlok sie nie oddzywa? nie wiem.

Grazyna_55
@Kamcia 29.01.2019 11:04

@Kamcia, jaki masz problem? Może będę umiała Ci pomóc grazyna_m@interia.eu

Anna
@Grazyna_55 31.01.2019 13:36

Dzięki. To jest odpowiedź konkretna dla mnie. Czyli efekty są. Nie wiem tylko dlaczego Twoja poprzedniczka nie chciała udzielić mi takiej odpowiedzi. Pozdrawiam.

Grazyna_55
@Grazyna_55 31.01.2019 13:49

@Anna może nie wiedziała o tych faktach? Ja w tym siedzę, swoje dokumenty znam na pamięc, byłam świadkiem na 2 sprawach i bedę na kolejnych. Może stąd moja wiedza jest większa, szersza

Madzik 1
@Grazyna_55 31.01.2019 15:27

Anna chodziło mi o ruch ,że z nimi współpracowaliśmy tak długo,i nie mam powodów,żeby kręcić i na tym koniec tematu Grażyna dzięki, pozdrawiam

Grazyna_55
@Grazyna_55 31.01.2019 13:36

@Anna, to co pisalam nie ma nic wspólnego z Rudlokiem. Te osoby nawet go nie znają, żeby nie było :)

Pracującyuczniowie

To moze mi ktos wytłumaczy jak to jest z tym wypowiedzeniem ? I ewentualnymi karami za zerwanie umowy? Czy muszę czekać az przepracuje rok i wtedy wypowiedzenie czy mogę przed upływem roku ? Czy ktoś zerwał umowę przed upływem roku i jakie miał konsekwencje z tego tytułu lub kary

Al
@Pracującyuczniowie 01.02.2019 12:36

Wypowiedzenie piszesz wtedy kiedy tobie pasuje oczywiście z zachowaniem jego okresu więc tu żadnych kar nie mogą Ci dac chyba że naliczą Ci duże braki na zdawczej . I tak oczywiście wypowiedzenie możesz napisać po miesiącu czy dwóch .

Pracującyuczniowie
@Al 01.02.2019 12:43

Ok dzięki. Czyli jak nie przepracowalem roku to wypowiedzenie z miesięcznym okresem wypowiedzenie czy z 3 miesięcznym ?

Czarny
@Pracującyuczniowie 01.02.2019 12:36

Jak zrezygnujesz przed upływem roku, to RUCH żąda zwrotu kosztów szkolenia agenta. Ile to jest obecnie, nie wiem.

Ajentka

Zaledwie złotówkę wyda PKN Orlen na przejęcie sieci Ruch - pisze Puls Biznesu. Naftowy potentat będzie musiał jednak wpompować w firmę nawet 40 mln złotych.

Zdzisław
@Ajentka 31.01.2019 08:26

A kto zapłaci dług spółki prywatnej, perfidnie wyprowadzono majątek firmy o wartości 600 ml.złoty. jaki idiota zapłaci może deweloper Jarosław K.

Ajentka

Teraz eiem dlaczego klienci się śmieją że pod kioskiami będą zbierać się (lumpy z całego miasta na setę i winko .tak jak to jest teraz pod orlenem. Ciekawe czy będzie ochroniarz w każdym punkcie

Al
@Ajentka 31.01.2019 09:18

wątpie żeby w każdym kiosku były setki i winka

Ajentka

W piątek, 14 grudnia przedstawiciele PKN Orlen i grupy PZU podpisali porozumienie w sprawie ratowania Ruchu. Właściciel sieci stacji benzynowych początkowo wyda 40 mln złotych na wykupienie zapasów towarów FMCG, a następnie wydzierżawi je na rzecz Ruchu. Te pieniądze przydadzą się do zachowania płynności przez firmę. Drugą cegiełkę "dołoży" Alior, przedłużając kredyt o wartości 80 mln złotych. Druga sprawa to zmiana właściciela. Alior chce przejąć udziały w Ruchu wciąż formalnie należąc do Igora Chalupca, a następnie sprzedać je za złotówkę do Orlenu. Orlen z kolei wymieni zarząd na trzy nowe osoby: własnego przedstawiciela, osobę z PFR oraz eksperta "z rynku". Celem Orlenu ma być dokapitalizowanie detalu, by ten mógł zacząć generować zyski. Następnie firma kupiłaby rozbudowaną część detaliczną, a za pieniądze spłacono by wierzycieli

Gosia

Jak widzę w dostawie stereo tytuły prasy dla dzieci i młodzieży to aż mnie trzęsie. Zwroty z przed roku , z przed pół roku z 10 kodami przyklejonymi jeden na drugim. Czyli nic się nie zmieniło w dostawach.

Agnieszka
@Gosia 21.01.2019 08:03

To forum w większym stopniu przeznaczone dla pracowników, a także dla potencjalnych pracowników firmy Ruch. Ale oczywiście bardzo się cieszymy, że zechciałaś podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami na temat tamtejszych dostaw. Może z taką uwagą należałoby zwrócić się do samego Kierownika? Co o tym sądzisz?

Ubawiony
@Agnieszka 21.01.2019 15:53

Tzw agenci są pracownikami firmy Ruch mimo że formalnie są niezależnymi przedsiębiorcami więc nie rozumiem w czym masz problem. Jak Wam przeszkadza że ludzie piszą prawdę to zbanujcie wszystkich bo "mowa nienawiści" klawiatury w dłoń i piszcie peany pochwalne. Kurczę wolność słowa wszędzie jak za komuny

Gosia
@Agnieszka 21.01.2019 15:53

Mam swoją działalność jestem tylko lub aż ajentem ruch. Na czym mam zarobić na starych tytułach z przed pół roku? Prasa dla dzieci zawsze się dobrze sprzedawała a teraz starocie nam przysylają. Kierownik może tyle co nic. Jak ruch nie dostaje od wydawców tytułów lub jak to w nadziale usłyszałam że za drogie i nie stać ich na kupno. Z czym do ludzi. Jak kalendarze pójdą do zwroty połowa regałów prasowych będzie pusta. a zus muszę z czegoś opłacić o zysku mowy nie ma przy obrocie poniżej 20 tys.

...
@Ubawiony 22.01.2019 00:36

Problem jest w tym, ze to forum nie jest przeznaczone do wypisywania rzeczy typu, boże przyszło mi 10 batoników itp... Dziwne że Gowork to toleruje i nie czyści tego bo zaśmiecacie tylko forum nic nie wnoszącymi tekstami. Jak chcecie pisać o takich pierdołach to załóżcie sobie grupę na fb i sobie piszcie tam i rozwiązujcie bieżące problemy i pytania...

Ubawiony
@... 22.01.2019 08:45

To jest część tej pracy, a dostawy zależą od pracodawcy więc jest opisem warunków pracy w firmie Ruch. Jak masz z tym problem to nie czytaj Ciekawym jakie to posty wg Ciebie wnosiłyby więcej.

Ruch
@... 22.01.2019 08:45

Nie rozumiesz jak działają portale internetowe. Strona gowork nie powstała po to, żeby pomagać pracownikom, tylko po to, żeby generowała dochód. Dlatego ważna jest ilość wejść na stronę, ilość kliknięć.

...
@Ubawiony 22.01.2019 09:14

Wejdź na inne fora firm typu żabka, kolporter, inmedio i zobaczysz czym się różnią te fora od tego. Tam masz merytoryczną dyskusje a nie post o tym, jak sprzedać cole za grosz, albo wypociny niejakiej Grażyny. Zaśmiecacie forum i jak człowiek na prawdę szuka informacji o firmie to zanim trafi na coś rzeczowego to musi się naczytać setek bzdur, To jest forum dot. całej firmy RUCH a nie tylko agentów, a co poniektórzy zrobili sobie z niego czat...

C
@... 22.01.2019 15:30

Tylko jedno można powiedzieć: jaka firma, takie forum. :]

Grazyna_55
@... 22.01.2019 15:30

Powiem ci bardzo brzydko, ode mnie 5 ulic w bok. Wal się tłuku. Nie podoba sie forum, idź sobie na rydzykową żabkę, tam się produkuj, a tutaj przestań zaśmiecać swoimi grafomańskimi wpisami to forum

Palec
@Agnieszka 21.01.2019 15:53

Pani Agnieszki jestem poniekąd pracownikiem firmy Ruch i jeśli mogę na tym forum wyraźić swoją opinię na temat współpracy to wydaje mi się że niestety jest ona zła. Za pani radą skontaktowałem się z kierownikiem od nadzielania prasy i mimo że powiedział że przyjrzy się sprawie i postara się zwiększyć dostawy,nic z tego nie wyszło. Może Pani mi powie jak podzielić 4 Gazety Wyborcze które dziś dostałem na 30-tu klientów którzy zawsze ją kupują? Wiem że to nie jest miejsce na moje żale, ale zanim powstanie forum na Facebooku to tu chciałbym wyrazić swoją opinię o firmie RUCH która jest negatywna i tą drogą chciałbym ostrzec wszystkich potencjalnych Ajentów- nie idźcie tą drogą.

jantar
@Agnieszka 21.01.2019 15:53

Jeżeli dla pracowników to dlaczego nikt nie odpowiada na stawiane zarzuty

Jola
@Gosia 21.01.2019 08:03

To co oni tego nie zwracają wydawca?

Pracującyuczciwie

Już tu kilka razy pisalem więc napiszę jeszcze raz zeby ewentualnie jakis bezmozgowiec moze to przeczytał odpowiedzialny za towarowywania kiosków itp. Dajcie nam towar ktory się sprzedaje,towar ktory jest potrzebny, gazety co dzień a nie w kratkę ze w poniedziałek jest we wtorek już nie ma i tak w kratkę....zamiast tych w pyte drogich krowek,batonikow, wafelkow itp które leżą i się terminują dajcie to co jest chodliwe i w cenie do zaakceptowania a nie w sklepie obok to samo jest tańsze o 1/3. Agent i tak za to zapłaci....ja mówię temu DOŚĆ i jestem do końca umowy bo to co oni robią to jest cyrk !!! Plany do wyrobiebia z kosmosu a towar gorszy jak na odpuscie....albo go brak....oczywiście kioski w dobrych punktach utrzymają się i pewnie Ci co takie mają nie narzekają ale kioski osiedlowe juz lipa.....ogólnie to firma porażka zero współpracy a taka to tylko na papierze....jesteśmy więźniami na swoim tyle w temacie

Ajent$
@Pracującyuczciwie 30.01.2019 15:50

pamiętam czasy jak towar zamawiałam sam to co mi schodziło i w takiej ilości żeby nie było zapasów i orzeterminowań. Ceny zawsze były z kosmosu. Jak wprowadzono nadział centralny to był znak że zaczyna być źle w tej firmie. Drugim znakelenakiem ostrzegawczym było wprowadzenie alarmu na kasach. Bo zmniejszyły się dochody ze sprzedaży i nie wzięto pod uwagę cen i jakości towaru tylko ktoś stwierdził że brak sprzedaży jest spowodowany tym ze pewnie punkty często zamykane a ajent gdzieś biega. Nie bo my mamy prowizję i też chcemy dużo sprzedawać tylko że towar do (usunięte przez administratora) . A później to już poszło z górki i mamy chwilę obecną o i cała prawda

Zostaw opinię o Ruch S.A - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ruch S.A