Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab
2 9 6 1

Opinie o Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab

Marek

Witam,potrzebuje opinii na temat tej piekarnik w miejscowości Libusza jak tam jest itd chodzi mi o prace?

Krystyna

@Pracownik, długo już pracujesz w Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab? Co możesz powiedzieć o tym pracodawcy i oferowanych przez niego warunkach? Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w tym miejscu? Jakie widzicie plusy i minusy zatrudnienia w Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab?

Zniesamaczona
@Krystyna 12.06.2018 21:35

Witam. Obecnie pracuje w firmie Polskie Piekarnie. Byłam zadowolona bo i wynagrodzenie było dobre. Ale teraz gdy kolejny raz zmienia się kierownik wszystko schodzi na psy. ...

Sebastian
@Zniesamaczona 26.11.2018 21:31

Jakie konkretnie zmiany nastąpiły po zmianie kierownika w firmie Polskie Piekarnie? Czy mam przez to rozumieć, że uległy również zmianie wcześniejsze warunki zatrudnienia pracowników, którzy tam pracują? Jeżeli tak to, czy możesz przedstawić, jak wyglądają obecnie? Chętnie poznam, jak to wygląda, dlatego zachęcam do odpowiedzi.

Zniesmaczona
@Sebastian 27.11.2018 08:30

Pracownicy są zastraszani zwolnieniem z pracy A także szykanowani. Co by nie zrobić jest źle to po co się starać. Kiedyś chodziło się z przyjemnością do pracy A Teraz z obowiązku A przecież praca to drugi dom. Zarobki fakt na umowie inne w rzeczywistości inne- wyższe więc nie ma co narzekać. Nadgodzin w pracy też nie ma bo grafiki ustawiane przez kierowników też są dobrze przemyślane.

Sebastian
@Zniesmaczona 28.11.2018 09:59

A jak ocenisz atmosferę, która panuje pomiędzy zatrudnionymi pracownikami? Pracownicy wspierają się w trudnych momentach i jednoczą, czy może raczej każdy patrzy na siebie i nie wspiera pozostałych osób? Dla wielu osób jest to ważny aspekt pracy, dlatego proszę, abyś przedstawiła, jak to wygląda na podstawie Twoich doświadczeń.

Zniesmaczona
@Sebastian 05.12.2018 13:41

Jak w każdym zakładzie pracy musi być ktoś kto nie używa wazeliny i też taka osoba jest na miejscu. Dziewczyny boja się odzywać do siebie bo nie wiadomo kto kiedy doniesie do kierownika. Jedna drugiej jest raczej wrogiem. Z resztą zespół nie może być zgrany bo to się nie podoba przełożonym. Także jeśli ktoś chce pracować w polskie piekarnie niech się dobrze zastanowi bo to co tam się dzieje to nieporozumienie

Sebastian
@Zniesmaczona 07.12.2018 13:53

Dziękuję za Twoją aktywność. W takim razie zastanawia mnie, czy w związku ze świętami Bożego Narodzenia firma Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab organizowała dla zatrudnionych pracowników spotkanie wigilijne? Mogłabyś napisać, jak to wyglądało? Pracownicy mogli liczyć na wspólne świętowanie, czy raczej pracodawca nie praktykuje tego typu wydarzeń w firmie? Odpowiedz, proszę.

Kamil
@Sebastian 03.01.2019 09:31

A jakie to ma znaczenie? Atmosfera jest do bani. A na takie imprezy nie chodzi nigdy cały personel.

Aaaaaa
@Kamil 05.01.2019 11:06

Ani imprezy pracowniczej, zero jakiejkolwiek premi świątecznej lub paczki nie mówię już o życzeniach bo tego oczywiście też nie było...

Zniesmaczona
@Sebastian 03.01.2019 09:31

Witam. Wigilia - to nie dla nich. Liczy się tylko zysk- nie liczy się człowiek.Nawet nie stać ich było na życzenia świąteczne. A najgorsze jest to że wiele ludzi wie co się dzieje i nikt nie reaguję. (usunięte przez administratora)

Sebastian
@Zniesmaczona 09.01.2019 18:37

Rozumiem. Zastanawia mnie, czy wraz z nadejściem nowego roku nastąpiły również zmiany, jeżeli chodzi o warunki zatrudnienia w firmie Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab? Chciałbym wiedzieć również, czy zapowiedziane są może przyjęcia nowych osób do pracy, czy raczej należy spodziewać się redukcji obecnych etatów? Wypowiedz się proszę, jak to wygląda.

Zniesmaczona
@Sebastian 14.01.2019 10:40

Witam, ja już nie pracuje w tej firmie ale nie wydaje mi sie żeby coś się zmieniło póki Pani kierownik będzie ta sama

Pracownik
@Sebastian 03.01.2019 09:31

Pracowałam tam kilka lat temu nie wiem czy coś się zmieniło,jeśli chodzi o święta to żadnych życzeń pracownicy nawet kawałka ciasta nie dostali a jak wracalo się po świętach to połowa zepsuta do kosza szła,woleli wyrzucić niż pracownikowi cokolwiek dac, po pracy codziennie trzeba bylo wszystkie placki ciastka wazyc po godzinach bez zaplaty,nawet okruszki z ciastek ciast co odpadly trzeba bylo wazyc i pisac okruszki co dla mnie to nienormalne bylo z czyms takim sie nigdzie nie spotkalam,atmosfera taka że przy kolejce klientów kierowniczka Pani I krzyczy na pracownika o byle co,pracowalam w miejszym miescie gdzie tez wlascicielami sa Panstwo G,nigdy więcej,wszystko źle,wykorzystywanie ludzi

Tomek

Witam wszystko jest do czasu . Ludzie którzy tam pracowali nie chcą słyszeć o tej piekarni i dziwia się sami jak tam mogli pracować a pracowali z myślą że zaraz się coś zmieni i będzie lepiej . Dopiero się zmieni jak zmienia kierowniczka p Wiola bo to jest nie do pomyślenia jak atmosfere wprowadza i jak kaze pracownikom skarżyć do niej wszystko .

123r5

Praca w tej firmie to cyrk na kółkach. Nie choruj bo jak chorujesz to musisz Sobie zostawić urlop bo o L4 mozna pomarzyc. Pasków nie ma. Kopert które są dawane pod stołem i to grubo po czasie nigdy nie idzie sie doliczyc. Zawsze jest źle. Nawet gdy jest dobrze to i tak wynajdą coś przez co bedą odbierać "premie", którą tylko obiecują. Zero szacunku do pracownika. Nie polecam.

Pracownik
@123r5 07.03.2018 08:23

Czysta prawda. Szef który nie jest taki zły niema pojęcia co się dzieje,ponieważ nie jest informowany.

Zuzanna
@Pracownik 01.08.2018 14:30

Tak się składa, że szefostwo czyli Pani Gabriela i Witold Grab dobrze wiedzą co się dzieję w ich firmie. Jak zastaraszane i traktowane są dziewczyny na stoiskach przez PANIĄ W., ale nic z tym nie robią. Płaca na reke również sie rozni z tym co jest na umowie. Wszystkiego trzeba sie bać bo za wszystko obciążają pracownika. Wszystkiemu winny jest pracownik. Nigdy tak naprawdę nie wiadmo ile sie dostanie wyplaty. Opisywać można by było długo. Lepiej unikać takiego pracodawcy.

Pani Basia

kupywałam tam dobry chleb zytni i nagle sie popsuł .. na początku dobrze się ten chleb kroilo a pozniej taki mokry przychodzil do sklepu taki "mlaźgaty" bo inaczej tego nie umie ując rozwalał sie w palcach... biały chleb ktory tez byl rewelacyjny nagle stracil swoj smak i konsystencje bulki i ciasta drogie a jak przeczytac sklad to polowa to chemia..stawiali na jakosc a teraz na ilosc... zachlannosc ma swoją cene :) (usunięte przez administratora)slyszalam ze bardzo nie milo sie tam pracuje..zmienilam piekarnie

Sebastian
@Pani Basia 23.10.2018 16:47

Starałaś się może uzyskać odpowiedź od firmy Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab, dlaczego obecnie w Twojej ocenie pogorszyła się jakość produktów, które oferują? Otrzymałaś jakąś odpowiedź w tej sprawie? Jeżeli możesz, to przybliż również, jak wyglądała sytuacja, którą opisałaś z kierownikiem i pracownicą, która obsługiwała klientów. Jak to dokładnie wyglądało?

ANNA

sprzedali mi starą kremówkę z punktu POLSKIE PIEKARNIE w kauflandzie w Wodzisławiu Śląskim .. Mogę wydac nawet 10 zł za dobry kawałek ciasta ale to nie było nawet warte złotowki ... stary smietankowy budyn... potworne mazidło

"chleb na metry"

Do Szanownego Pana "Stały klient".Wygląda na to,że chodzimy do dwóch różnych stoisk z pieczywem.Codziennie tam chodzę (oprócz niedziel i świąt)i nie słyszałem ani nie widziałem nigdy ani arogancji ani opryskliwości ze strony personelu.Wygląda na to,że jestem szczęściarzem? Widziałem natomiast jak cierpliwie obsługiwani są klienci,jak personel spełnia ich życzenia,zacytuję odzywki:... proszę ten chlebek bardziej przypieczony,nie,ten co jest na lewo,oj nie,może ten w prawo....bułkę może tą jaśniejszą,albo nie...niech będzie ta co jest niżej.....jak stare jest to ciasto?wczorajsze?to za stare....a ten chleb to na zakwasie czy dmuchany?te kromki proszę tylko nie te,te niższe,albo dobra,niech będą te...Ile trzeba mieć cierpliwości,żeby to wszystko spokojnie wyjaśnić,żeby zaspokoić wymagania klientów!Rozumiem,taka praca! Jeśli Pan widział niewłaściwe zachowanie,należało zwrócić uwagę,bo każdy może oskarżyć,że:byli pijani,dłubali w nosie,mieli pąsowe miny itd.Opinie mogą być różne,przeróżne - i to jest normalne.Ale nie dajmy się zwariować!!My klienci też mamy swoje kaprysy,grymasy,wydaje nam się,że wszystko możemy bo płacimy a klient nasz pan - to prawda - tylko nie zapominajmy,że po drugiej stronie lady też stoją ludzie,którzy mają lepsze lub gorsze dni.Że mogą mieć różne,różniste problemy,bo takie jest życie!Oceniam trzeźwo,nie kieruję się sentymentami lub sympatią,choć przyznaję,że lubię kupować na tym stoisku z uwagi na miłą obsługę i kompetencje personelu.Kiedyś na innym stoisku obsługiwał mnie sprzedawca (może miał 30 lat),był mało cierpliwy,opryskliwy nawet.Po załatwieniu mnie zapytałem,dlaczego jest taki niemiły?Dowiedziałem się,że jest poważnie chory,nie śpi po nocach,wszystko go boli i,że bardzo cierpi.Lekarze nie mogą zdiagnozować jego choroby,choć wydał już sporo pieniędzy na różnych lekarzy.Musi pracować,żeby utrzymać rodzinę a na rentę nie ma szans.Jak bym się czuł,gdybym naskoczył na niego nie upewniwszy się wcześniej dlaczego jest taki mało elegancki? Nie popieram chamstwa z obydwu stron,żeby była jasność!Uważam też,że miłym gestem,humorem można rozładować napięcia między ludźmi.Bo zdarzają się czasami klienci upierdliwi do bólu.Więcej zrozumienia,więcej empatii,a życie stanie się sympatyczniejsze:) Dobrego dnia :Stały kliencie" życzę,a Obsłudze stoiska z pieczywem samych sympatycznych klientów i radości w ich obsługiwaniu:)

"Chleb na metry"

Dołączam aneks do poprzedniej opinii,ponieważ nieopacznie podzieliłem Obsługę stoiska na "lepszy i gorszy sort".Mówiąc o kompetencjach,uprzejmości i sympatiach miałem na myśli:Panią Kasię,Panią Sylwię,Panią Ingrid,Panią Urszulę i Pana Tomka.Bardzo Was wszystkich cenię i uważam,że zasługujecie na wyrazy najwyższego uznania ze strony klientów za swoją pracę.Przesyłam serdeczne pozdrowienia dla całej "PIĄTKI" stoiska z pieczywem w cieszyńskim Kauflandzie:)

Stały klient
@"Chleb na metry" 15.10.2018 10:36

Z tą miłą i sympatyczną obsługą, to bym ostro polemizował, ponieważ nie raz stojąc w kolejce po chleb, słyszałem w jaki opryskliwy i wręcz arogancki sposób odnoszą sie do klienta! Naszczescie nie do mnie, bo juz bym tam nogi nie postawil a chleb maja najlepszy w mieście!!! Na pytanie -czy ten chleb lub to ciasto jest świeże, już nie jest tak sympatycznie, a przecież takie pytanie nie bierze sie znikąd. Kupisz raz nieświeże, to logiczne że następnym razem wolisz.sie upewnic, czy aby napewno płacisz za świeże?! Tanio tam nie jest ale jak masz świeże, to warto kupić, bo jest smaczne!!!

Krystyna
@Stały klient 15.10.2018 22:00

Od jak dawna kupujesz produkty, które oferuje firma Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab? Zauważyłeś może, czy często dochodzi do zmian wśród osób, które obsługują klientów? Czy raczej z Twoich obserwacji są to zawsze te same osoby?

Klient chleba "na metry".

Od ładnych paru lat kupuję pieczywo i nie tylko na Waszym stoisku w Kauflandzie w Cieszynie.Wszystko jest zawsze świeże i smaczne,Przede wszystkim wspaniała Obsługa!Przemiłe Panie,sympatyczne,kompetentne,cierpliwe dla klientów i z poczuciem humoru!!Zwłaszcza Panie spod znaku "Skorpiona",które serdecznie pozdrawiam.Jeśli nie zmieni się Obsługa tego stoiska,będę wiernym klientem przez następne lata:)

Krystyna

@dociekliwy, skąd masz wiedzę na ten temat? Jesteś klientem firmy Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab, czy może osobą, która z jakiegoś źródła ma informację na ten temat? Może jesteś w stanie napisać, jak wyglądają obecnie warunki pracy w tym miejscu?

dociekliwy

Dlaczego Pani Elżbieta i Pani Jadzia nie pracują już u Graba?

Krystyna

@klientka, cieszę się, że zauważasz różnice w funkcjonowaniu sklepu firmy Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab. Dlatego, jak widać warto czasem zgłaszać swoje uwagi i opisać je na forum, ponieważ firmy, które dbają o swój wizerunek potrafią dostosować się do potrzeb klienta. @Anonim..., czy mógłbyś sprecyzować to o czym napisałeś w swoim komentarzu? Twoja wypowiedź jest bardzo ogólna, dlatego nie jestem w stanie do końca odpowiednio jej zrozumieć. Uzasadnij, proszę, co miałeś na myśli.

Klient 100

Ludzie czy szefostwo wie kogo zatrudnia w Chorzowie, lody masakra, chleb sprzedawany z poprzedniego dnia przy takich upałach totalna masakra. Nie miła obsługa, pracujące tam osoby zasłaniają się Panią Menadżer że ona każe sprzedawać a przecież te Panie stoją za ladą i wiedzą że ten chleb jest z poprzedniego dnia i mówią że niby ŚWIEŻY. Drogie Panie w ten sposób tracicie klientów.

Anonim...
@Klient 100 31.07.2018 16:57

Drogi kliencie zapraszamy do współpracy a dowie sie pan pani w jakiej sytuacji sa pracownice.. Zastraszane.. Od 6 do 22 oko wielkiego brata patrzy.. Zwrotow nie może być bo firma za to płaci.. Jak dasz na zwrot to pani kierownik stoiska potrafi rzucać ładnie łacina do pracowników.. To zle tamto zle.. Nie wazne ze sama nic nie potrafi zrobić dobrze

Anonim...
@Anonim... 03.08.2018 21:23

Jestem byla pracownica Danego stoiska a obecnym klientem.. Kto tam nie pracował to nie wie co sie tam dzieje.. Stojąc w kolejce widzę strach w oczach dziewczyn

Witek

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

klientka
@Witek 31.07.2018 17:27

Coś zaczyna się chyba zmieniać bo od jakiegoś czasu zauważyłam, że bardzo ładnie i kolorowo zaczęła wyglądać ekspozycja ciasta, nawet pieczywo nie jest już takie pogniecione ( chyba przez to, że pracownicy tak nie upychają go w półkach), w ogóle od jakiegoś czasu widzę więcej Pań na sklepie (albo firma dotrudniła, albo przestały się chować na zapleczu), przez co szybciej jestem obsłużona. Chyba coś tu zaczyna się zmieniać na lepsze. Oby tak dalej!!!

Krystyna

@Pracownik, może warto o tym sytuacjach opisanych przez użytkownika @Klient 100 oraz osób, które wcześniej zgłaszały swoje uwagi, co do funkcjonowania sklepu poinformować szefostwo firmy Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab? Nie myśleliście o takim rozwiązaniu tych sytuacji?

Krystyna

@Olo, Twoja opinia pozostawiona na forum odnośnie firmy Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab z poziomu klienta ma duże znaczenie dla osób, które przeglądają wątek forum w poszukiwaniu informacji o tej piekarni. Czy wcześniej robiłeś zakupy w tym sklepie i wszystko było w porządku? Przypuszczasz co jest powodem pogorszeniem jakości tych produktów? A może to tylko jednorazowy incydent? Napisz, proszę, więcej na ten temat.

Gregor

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Olo

Lody w Mysłowicach Brudne, rozpłynięte i ponownie zamrożone. Masakra! sanepid powinien się zainteresować. W lodówkach z ciastami (usunięte przez administratora) , nie chce się kupować..od jakiegoś czasu wybieram kłosa.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Dziendobry jestem pracownica opisanego przez pana miejsca. Bardzo by mi zależało aby pan był na tyle uprzejmy aby podejść na nasze stoisko w celu wyjasnienia konfliktu. Pracuje tutaj więcej pań i bardzo by nam zależało na wyjaśnieniu która z pan zachowała sie tak nie uprzejmie. Z poważaniem pracownik stoiska Pozdrawiam

Krystyna

Jak aktualnie wygląda sytuacja pracowników w Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab? Czy ktoś z Was zechciałby podzielić się z innymi użytkownikami forum swoją opinią na temat pracy w tym miejscu oraz warunków oferowanych przez tego pracodawcę? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

Krystyna

@Xoxoxo wodzislaw, coś jeszcze możesz napisać odnośnie Piekarni Witold Grab? Co powiecie o swoich doświadczeniach związanych z pracą w firmie? Czy są jakieś szkolenia wewnętrzne i jak często? Pracodawca przyznaje benefity pozapłacowe?

Xoxoxo wodzislaw

Nadgodziny platne 8 zl ,smiech na sali. Na rozmowie pani sugeruje ze zespol na sklepie nie lubi intrygantow i donosicieli????

Krystyna

A czy firma aktualnie rekrutuje? Jak przebiega sam proces rekrutacji? Kto z Was może podzielić się opinią? Jak wygląda poziom wynagrodzenia w tej firmie? @Anna@Daria, jesteście zadowolone z pracy. Napiszcie proszę coś więcej. Dlaczego? Chodzi o wynagrodzenie? Atmosferę? Ktoś jeszcze podzieli się opinią? Pomożemy w ten sposób innym użytkownikom szukających zatrudnienia.

Annn

Ja tam pracuje od prawie 2 lat z super ekipą i nie narzekam :)

Daria

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Są osoby innego zdania i co wy na to?

zaabrzeee

Praca w miare fajna .... Jednak Co chwile zmieniające się ekspedientki .. Same ogłoszenie co tygodniowe szukani sprzedawczyni mówi samo za siebie co to za firma i jak traktuje osoby tam pracujące. Byłam, przepracowałam 5 miesięcy i podziękowałam gdy z sklepu gdzie pracowałam zwolnili 3 dziewczyny na 4 tam pracujące... zostawiając mnie samą na sklepie , gdzie musiałam pracować po 12 godzin bez wolnego i uczyć nowe osoby..

Janek 1910

Dziś w Polskie Piekarnie punkt Kaufland Żory chciałem kupić chleb orkiszowy na kromki 3 szt..sprzedawczyni powiedziała że nie może mi sprzedać bo zostaną jej 4szt + piętka.. A ona MUSI sprzedać wszystko.. A na mój argument że zabrania mi kupienia tego chleba to ona ze mam sobie kupić inny.. Czy ktoś to rozumie.. Czym w tym punkcie jest klient... Chyba intruzem.. A sprzedawczyni chyba guru bo to ona dyktuje warunki.. Zdecydowanie nie polecam

Janek 1910

Polskie piekarnie Kaufland Żory..Tydzień temu sprzedawczyni nie chciała przyjąć ode mnie drobnych pieniędzy tłumacząc że ma ich dużo i wzięła 10 zł z których wydała mi drobnymi.. A kupuje tam pieczywo i ciasto od kiedy jest tam ten punkt.. Na nic zdały się moje argumenty że to ja klient i moje pieniądze utrzymują ten punkt itd.. Usłyszałem że nie muszę tu kupować.. Prosiłem o nazwisko.. Bezskutecznie.. Ręce opadają..

Mix

Szczera prawda ta firma to wielkie (usunięte przez administratora) co to za ludzi,brak szacunku dla pracownika.

Aga

Firma ma opinię dobrego pracodawcy. Z pewnością muszą pilnować żeby zatrudniać kompetentne osoby.

Ja
@Aga 23.01.2018 15:57

Dziewczyno Ci mają dobrą opinie pracodawcy poczytaj sobie komentarzebrak szcunky dla swojego pracownika i obiecywane premiera z miesiąca na miesiąc te zakład spada na psy.

Zostaw opinię o Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab - Tarnów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polskie Piekarnie Witold Grab Gabriela Kołodziekczyk-Grab