Grupa Carbon
2 156 6 1

Opinie o Grupa Carbon

Kobudziak

Bardzo dobrze że ludzie odchodzą i nie wachaja się co do wypowiedzeń Prezes wyraźnie ludziom na zebraniu dał do zrozumienia że ma Nas w H..... Pokazał swoją prawdziwą twarz jaki jest i tyle ludzie z kobudu byli mu potrzebni po to tylko by skończyć przodek i tyle ale człowiek uczy się na błędach i na pewno nie będę polecał tej firmy nikomu trzymajcie się ci co zostają

Jacek
@Kobudziak 07.02.2019 11:36

A co konkretnie powiedział

Carbonara

No to jak w końcu.? Kto w tej firmie prawdę mówi.? Jakieś tajne spotkania prezesa z pracownikami czy tam z dozorem... Jakieś obiecanki pieniężne dla pracowników podobno Pan Prezes premię obiecał roczną ktora to miała być wypłacona do końca miesiąca.... Tylko którego?? Jedni twierdzą ze tak mówił inni ze pierwsze słyszą. (usunięte przez administratora) Co za firma dziad się robi z tego Carbonu. Dajcie może oficjalne pismo w gablotach o tej sytuacji i się wszystko wyjaśni. A nie Wy macie ludzi w dooopie a pózniej dziwicie się że wypisują na tym forum na Was glupoty.

Jacek
@Carbonara 12.02.2019 12:45

Premiaiala być do końca stycznia ponieważ były rozliczenia roczne a teraz ma być w marcu bo pieniądze za faktury przychodzą po 3 miesiącach ja tam nie wierzę w żadne słowo prezesa by miało coś być to by było ja szukam nowej firmy pozdrawiam

WTF

Podobno wysyłają na urlopy bezpłatne? Prawda to?

ELFIK
@WTF 25.01.2019 09:22

nie no z tym wysyłaniem na bezpłatne urlopy to nie przesadzajcie... to jest nieprawda. co nie zmienia faktu ze jakaś lipa się dzieje ostatnio i ze ludzie uciekają bo pewne jest to kilkanaście osób złożyło wypowiedzenia i jeszcze co najmniej kilkanaście ostro o tym myśli. A co do tej premii heh... jak mówi jedno z powiedzeń "NIKT WAM TYLE NIE DA CO JA WAM OBIECAM"

Górnik

Gdzie obiecana przez prezesa premia roczna ?

Jacek
@Górnik 26.01.2019 08:05

Do końca miesiąca miała być nasz prezes hahaha wiedziałem że nic z tego nie będzie

Górnik
@Jacek 30.01.2019 12:01

No niestety prezes ma nas w (usunięte przez administratora)

Lulek

I co??? Ludzie już podobno wypowiedzenia mają składać? A część już złożyła. I dobra trzeba to kończyć bo przyszłości już nie będzie w tej firmie. Tym bardziej że podobno nawet zadnego przodka sami nie będą mieli a jedynie jakiis na spółkę z Linterem i roboczo dniowki gdzieś za psie pieniądze...

WTF
@Lulek 15.01.2019 09:16

Szybciej się stało niż w kobudzie;)

Stary Kobudziak
@Lulek 15.01.2019 09:16

Tutaj nic sie nie zmieni będą dlej w ch... robić ludzi jak robili zamydlili tylko oczu jak sie przechodziło z Kob.... bo nie mieli wyjścia musieli wziasć ludzi bo mieli udział w przodku , dodam śmieszna sytuacje gdy się przychodziliśmy do spółki naszego Prezesa mozna było zastać o każdej porze a teraz by sie spotkać porozmawiać czy coś Miłe panie w Biurze jeszcze dobrze się nie zacznie rozmowy od razu mówił nie ma i nie wiadomo kiedy będzie .... hehe dobre jak cos firma chciała to było wszystko jak człowiek coś chce to juz ...w du...Jak najbardziej jestem za zwolnieniami i uciekania z tam tond by wreszcie zobaczyli bo obudzić się trzymajcie się z fartem ci co zostają będzie leje hahaha

mario13
@Stary Kobudziak 16.01.2019 11:49

Możesz to po polsku napisać?Jeżeli do pracy podchodzisz tak jak do pisowni,to zwolnij się w cholerę i nie zabieraj ludziom tlenu na dole.

Lulek
@Stary Kobudziak 16.01.2019 11:49

Pomijam twoje błędy w pisowni. Ale co prawda to prawda. Jakby ludzie nie poszli z kobudu do carbonu na ten przodek 3/1 to carbon musialby (usunięte przez administratora) kary placic za kobud... I co w tedy doooopa carbon leci...

kraz
@Stary Kobudziak 16.01.2019 11:49

oczy zamydlili nie tylko wam ale też tym co pierwsi dołączyli do carbonu obiecywali złote góry i jest jak zwykle . (usunięte przez administratora) ;grunt że jest robota; w peresie mają gorzej ; to ich ulubione powiedzenia.

lulek
@kraz 22.01.2019 15:29

I widzicie po co były te napinki, że to niby Wam kasa jest zabierana i że musicie robić na kobudziaków!!! teraz macie.

lulek
@mario13 17.01.2019 02:09

ooo kogoś prawda w (usunięte przez administratora) ukuła...

kraz
@lulek 22.01.2019 18:18

ale teraz to wy nie macie przodka i robicie na robotach różnych i my musimy do was dokładać kosztem naszych poborów

mario13
@lulek 22.01.2019 18:20

luzuj stringi.Mi wystarczy to co zarabiam....na siebie i na Tobie podobnych daremniaków. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz . Skoro tak wam źle to po jaką cholerę jeszcze pracujecie?Jest tyle innych możliwości zarabiania pieniędzy. Jak trzeba być nieudolnym żeby rypać za psie pieniądze i mieć nadzieję,że płakaniem po forach,polepszę swój nędzny byt

GRUBY

Witam,chcę się zatrudnić do firmy na kopalnie Jastrzębskiej Spółki Węglowej jak z zarobki i socjalne w firmie Carbon pozdrawiam.

Pepe

Upadło to czy jeszcze nie? Jak tak to niedługo :) dobrze,że stamtąd uciekłem

WTF
@Pepe 06.01.2019 14:20

Poczekajcie. Wszystko w swoim czasie.

Górnik

Ile wleciało z okazji Barbórki ?

Mlody
@Górnik 03.12.2018 16:24

Nic!!!a ktoś coś dostał ???

Jan
@Mlody 04.12.2018 11:19

Nic!!!

Młody
@Górnik 03.12.2018 16:24

Trzeba przejść do innej firmy to nauczą się szanować swoich pracowników !!

Jan
@Młody 04.12.2018 13:35

I pewnie nic nie będzie

Kobudziak
@Górnik 03.12.2018 16:24

Porażka. Nawet w Kobudzie coś było

WTF
@Górnik 03.12.2018 16:24

A ile tam pracujesz żeby coś ci dali? Zasłużyłeś, ciekawe czym?

WTF
@Górnik 03.12.2018 16:24

Tylko o pieniądzach piszecie. Weźcie się za robotę lyle.

WTF
@Kobudziak 07.12.2018 22:16

A później zabrane.

Mlody
@WTF 12.12.2018 18:36

O zasłużonych pieniądzach. Barbórkę powinien dostać każdy górnik i to nie podlega żadnej dyskusji.

WTF
@Górnik 03.12.2018 16:24

132400

Fun Fun
@Mlody 04.12.2018 11:19

Ja

WTF

Tak samo było w kobudzie.

lichwa

panowie a może tak po prostu jak nasza policja jak nasi lekarze czy pielęgniarki albo ostatnio nauczyciele... chodzcie na L4 i zobaczymy czy w tedy będą prezesy takie mądre jak trzeba im będzie kary płacić. hehehe ciekawe czy byli by tacy twardzi. Ja pier... lypaaaa jest w tej spółce jak nie wiem co... podobno Linter lepiej płaci.

LEGO

LEGO DO NOWEGO I LULKA macie rację coś rzucili aby uspokoić nerwową załogę ale to wszystko tak myślę za niskie wypłaty za listopad bo metry były a wypłaty marne Z tego co piszecie to jesteście z Bogdanki i widać że też nie macie wesoło Pozdrawiam i życzę SPOKOJNYCH ŚWIĄT

Lulek
@LEGO 23.12.2018 23:26

Żle się zaczyna dziać... No nic RGB stoi otworem i z tego co słychać to znowu fala przyjęć ma być po nowym roku. Idzie to wszystko do upadku wszystkie te spółki coś strzeli....

Ślypy

Podobno na Knurowie nie podostawali jeszcze wypłat grudniowych, prawda to? Bo podobno szukali i chciałech się nająć- ino do uczciwej firmy

...
@Ślypy 19.12.2018 16:08

prawda to??

LEGO

Każdy się pyta czy były jakieś przelewy z okazji Barbórki lub bony na Święta Panowie nic nie było Prezes wraz z zarządem zapomnieli o Swoich czarnuchach którzy pracują tylko po to aby utrzymać swoje rodziny i o nic nie pytać ZDROWYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA mimo przeciwności losu człowieka PRACUJĄCEGO

Jan
@LEGO 15.12.2018 21:44

Chyba każdy myślał ze cos będzie jednak

Lulek
@LEGO 15.12.2018 21:44

Utrzymać rodziny? A kur...a przepraszam za co! Bo jak narazie to same straty w wypłacie i z miesiąca na miesiąc po 200, 300, 400 a nawet i więcej złotówek mniej i tak już od kilku miesięcy. Chodziła jeszcze pod koniec listopada plota że mają być chociażby wlasnie jakieś talony hehehe ale nawet tego chyba nie będzie. BARBURKA a co My to (usunięte przez administratora) inni jesteśmy że nam sie nie należy... Ale coś ponoć ma sie zmienić bo ktoś jakieś spotkania organizuje podobno jakieś ZWIĄZKI ZAWODOWE chcą utworzyć hehe zobaczymy, ale w sumie czego nie chociaż troche może postrasza tych umyslowych...

Nowy
@LEGO 15.12.2018 21:44

Wczoraj przyszła barbórka, niewiele ale zawsze coś

Lecho
@Nowy 21.12.2018 06:07

Co zabrali to oddali, taka prawda

Lulek
@Lecho 21.12.2018 13:51

A (usunięte przez administratora)!!! Policz sobie ile zabrali Ci przez te 4 miesiące i wtedy wyjdzie czy Ci oddali... Już wala na kasę i (usunięte przez administratora) wychodzi bo zadnego przodka sami nie wygrali i bedziemy lazic po(usunięte przez administratora) Robiczo dniowkach za 2400. Znowu z RGB pod lubelski podobmo biorą. Trzeba chyba(usunięte przez administratora)zaraz po nowym roku.

Prometeusz

Panowie na jakie zarobki można liczyć na początek

Emil
@Prometeusz 22.10.2018 13:36

Na moim przykładzie na przodku: pierwsza wypłata 2100,druga 2300,trzecia 2122

Alo
@Emil 27.10.2018 20:34

Jaka kopalnia? Masz górnika.

Bbbbb
@Alo 30.10.2018 09:09

Bogdanka, mam

WTF
@Emil 27.10.2018 20:34

Czwarta 1800?????

daro
@Emil 27.10.2018 20:34

Kolega to chyba mocno daremny jest i na kneflu siedzi. Ich chlopie na roboty to 3000+ bedzie co miesiac za czarne.

Xyz
@daro 14.11.2018 17:29

Nie,po tyłach na przodku :)

Agata
@Emil 27.10.2018 20:34

Czy kwoty, które wymieniłeś, są kwotami netto czy brutto? Pytam oczywiście o te, o których wspominałeś pisząc "pierwsza wypłata 2100, druga 2300, trzecia 2122". Odpowiedź na to pytanie będzie bardzo ważna dla użytkowników. Doprecyzuj proszę swój komentarz.

Blabla
@Agata 26.11.2018 18:56

Są to kwoty netto "na rękę" :)

Agata
@Blabla 02.12.2018 17:58

Rozumiem, dziękuję za informacje. Czy według Ciebie jest szansa, by dane kwoty uległy zmianie? Być może po nowym roku zaplanowane są jakieś podwyżki? A może pracownicy otrzymają na święta jakieś dodatki do wynagrodzenia - jak myślisz?

Waldi

@Szary 27.11.2018 14:23 Masz jakieś nieaktualne dane, przed chwilą sprawdziłem ZUS i jest wszystko ok. Podejrzewam, że jestem "naganiaczem" z firmy PRS i robisz celowy zamęt. A w PRS faktycznie tak jest pięknie, że aż ludzie z niej odchodzą właśnie do Carbonu. Nawet dozór wyższy Fil...k i Cza...i zostali zamienieni na "Napoleona-1,5m w kapeluszu".

Prometeusz
@Waldi 28.11.2018 06:59

Warto się starać o pracę w carbonie ile można na początek zarobić

ryl
@Prometeusz 29.11.2018 01:10

okolo 3000 sie zarobi

Szary

Hej nie wiem ja reszta ale ja już dłużej nie mam zamiaru tkwić w rej firmie. Źle się dzieje- coraz mniejsze zarobki, problemy z płatnościami do zus i urzędu skarbowego. Jak tak dalej będzie to nawet nie będą mogli przystąpić do przetargu. Idę spróbować do PRS, z tego co wiem jest stabilna finansowo i zarobki są dobre.

Pablo

Co niektórym trzeba ,,pierze " przetrzepać i to solidnie sie im należy, pan N też niech sie ogląda za siebie , a prokurent tym bardziej łęczyńska (usunięte przez administratora) Cała prawda....

Miljusz
@Pablo 10.10.2018 22:08

Racja Pablo! Dno i wodorosty

WTF
@Pablo 10.10.2018 22:08

Niech się nie ogląda za siebie, bo ktoś z przodu może go...

Prometeusz

Ale panowie o co chodzi czyżby firma się rozpadała chciałem iść tam do roboty

Agata
@Prometeusz 13.11.2018 08:09

Czy próbowałeś już złożyć swoją aplikacje do Grupy Carbon? A może w dalszym ciągu się wahasz? Na oficjalnej stronie firmy znalazłam kilka ofert pracy. Dla Ciebie i innych zainteresowanych przesyłam link: http://grupacarbon.pl/praca/

WTF

To samo się dzieje co w kobudzie. Też obiecywali.

Nwe
@WTF 19.10.2018 20:26

I taka sama przyszłość jest przed tą spółką

WTF
@Nwe 20.10.2018 09:34

Dokładnie. Nałapali kobudziakow,pomachali pieniędzmi,a chłopaki jak ryby to łykneli . Powodzenia

WTF

Tak było w Ś.p.kobudzie i tak jest w carbonie. Zdziwieni?

Pracownik

Lubię atmosferę w Grupa Carbon za: Nic

Hejo

Nie dajcie się nabrać na durne gadanie typu "w Carbonie podobno dobrze płacą" bo to guzik prawda,słaba spółka Panowie!

Bogdan

Tutek ze mną zrobili to samo przechodzę do prg Gliwic to prawda z tymi zarobkami i d awają kartki po 25 ze ta warto iść

Maciek

To jest prawda zarobki lipa Max 2700zł w przodku a 1900 na gumie trzeba szukać innej firmy dajcie cynka która ponoć w PRGGliwice super płacą nawet 7000zł jak są metry kolega tam przeszedł i se chwali najlepiej cała brygada przodkowa źeby poszła

Tutek

ŻENADA! różnice w zarobkach na tej samej robocie md pracownikami kilkaset złotych! slabe zarobki,ludzie z którymi nei mozna się dogadac (biuro)

Pavlan

Słabe zarobki,dużo wypadków,z nikim tam nie można się dogadać w razie jakiegoś problemu.... 1/10....

Andreas
@Pavlan 03.07.2018 06:43

I to jest prawda świńskie gorole won do Lublina tan robić gnoj na rynku pracy jesteście tu bardzo niemile widziani na śląsku

Pavlan
@Andreas 04.07.2018 00:10

Chodzi tu o kopalnię na Lubelszczyźnie, barani łbie :)

Tom
@Pavlan 03.07.2018 06:43

Carbon to najsłabsza firma w której pracowałem.

Xora

Na jakich kopalniach Grupa Carbon ma roboty?

Piter
@Xora 01.06.2018 13:54

Budryka Pniówek i Bogdanka

Eeee

Witam jak sytuacja w carbonie?Opłaca się tam iść?

K.
@Eeee 17.07.2018 13:52

Zależy jak dla kogo. Każdy ma inne zdanie o pracy w Carbonie.Póki nie zaczniesz pracy nie ocenisz jak naprawdę jest,zdania są podzielone.

...
@Eeee 17.07.2018 13:52

(usunięte przez administratora) tak jak w kobudzie maja kasę, a pozostali szkoda gadać...

Enriko
@K. 17.07.2018 18:43

Nie opłaca się, za 3 tys max. To znajdziesz coś innego na powierzchni bez problemu

Agata

@A..., masz jeszcze jakieś informacje o pracy w Carbon? Czy wiesz, dlaczego pracodawca nie chciał przedłużyć umowy zatrudnionym osobom? Na jaki okres jest ona zawierana? @Świeży, czy aplikowałeś do firmy? Może ktoś już się z Tobą kontaktował? Napisz proszę o swoich początkowych wrażeniach.

A...
@Agata 15.05.2018 17:52

Tego to nie wiem czemu umowy nie zostały przedłużone. Carbon cały czas przyjmuję ludzi więc pewnie jakiś powód był.

FNAF
@Agata 15.05.2018 17:52

Bo chłopaki z kobudu zaczeli upominać się o podwyżki-pewnie.

P.
@FNAF 27.05.2018 21:54

Czleniu a ty tylko o jednym, o kobudzie. Zastanów się co ty piszesz bo carbon jest też na Śląsku i na Śląsku tak się stało a nie na tej waszej Bogdance. Wy tylko o jednym jak wam żal (usunięte przez administratora) ściska to wogule nie komentujcie. A wy tylko o jednym. KOBUD KOBUD i KOBUD

Xora

Na jakich kopalniach Grupa Carbon ma roboty?

Zostaw opinię o Grupa Carbon - Łęczna

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Carbon