RBC Bearings Polska Sp. z o.o.

Adres: Ul. Wojska Polskiego 16A, 39-300 Mielec

NIP: 8133674279 KRS: 0000431257

RBC Bearings Polska Sp. z o.o.
3 15 6 1

Opinie o RBC Bearings Polska Sp. z o.o.

Pracownik

Niestety jest to jedna z wielu firm w Polsce która jest zarządzana przez starego komucha i ubeka. Do tego jeszcze ściąga sobie przydupasów z "Majster formu", którzy nie posiadają żadnej wiedzy o obróbce skrawaniem. Jak przyjeżdża wizytacja ze Szwajcarii to wazelina płynie strumieniami ale cóż się dziwić mendom które potrafią tylko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazić. Ogólnie nie jest najgorzej bo pracowałem w gorszych firmach.

zły
@Pracownik 22.04.2017 00:53

zawsze można gdzie indziej znaleźć prace jak nie pasuje

Obecny pracownik
@Pracownik 22.04.2017 00:53

Hej! Pamiętam, że pracował tu przez może trzy-cztery dni taki psychicznie chory stary pijaczek, który wszędzie widział "ruskich", "czerwonych" i "ubeków". To jesteś ty, gościu?! Ale były jaja, jak cię wywalali. To był chyba jedyny raz, gdy widziałem policję na terenie zakładu. Pisz, co tam u ciebie nowego, bo do dzisiaj cię wspominamy! :D

Zbyszek
@zły 26.04.2017 16:57

Proszę nie zapomnieć że to firma jest z gościem na specjalnej strefie ekonomicznej w Mielcu na której Szwajcarzy mają ulgi podatowe i tanią siłę roboczą i chociażby z tego powodu winna traktować ludzi z szacunkiem .A ktoś może wie czy właściciel przeprowadza monitoring etyczny wśród pracowników?czy pozwala na to co tu czytamy?

Firmowi pisarze

Opinie są pisane z (usunięte przez administratora) nie brać ich pod uwagę ludziom się nudzi i piszą co popadnie taka firmowa lektura

Redaktor
@Firmowi pisarze 13.02.2019 04:33

Tym bardziej bym nie brał pod uwagę opini w której administrator jest zmuszony nakładać cenzurę na treść.a faktem jest że bez dowodów opinie nie mają wiarygodności. Ale to do czasu,relacja niebawem na You Tube.

_david

Witam, Ktoś wie jak wygląda praca na stanowisku specjalisty ds zakupów i jakie są zarobki na tym stanowisku?

Firmowi pisarze
@_david 28.12.2018 14:21

nie ma takiego stanowiska jak narazie

ciekawy

Ile u Was moze zarobić operator CNC tokarz/frezer z doświadczeniem 5-letnim?

Piotr
@ciekawy 12.01.2019 16:28

Z tego co wiem to tam doświadczenie jest nieważne. Ważne są relacje z kadrą.

ciekawy
@Piotr 14.01.2019 15:35

aha rozumiem ale tak mniej więcej na jakie zarobki można liczy/ile zarabiają osoby na tych stanowiskach?

Piotr
@ciekawy 14.01.2019 20:10

Brak premi która widnieje podobno na regulaminie mówi wszystko za siebie.

Agata
@ciekawy 14.01.2019 20:10

Wynagrodzenie w dużym stopniu zależy od doświadczenia, ale też od indywidualnych ustaleń z pracodawcą. W sprawie zarobków warto kontaktować się bezpośrednio z działem kadr. Czy rozważasz dopiero aplikację do firmy RBC Bearings Polska, czy też przesłałeś już CV? Może ktoś się z Tobą kontaktował? Opowiedz proszę, jak przebiega rekrutacja i podziel się jej wynikiem.

Smoczka
@Agata 21.01.2019 14:00

Z tego co słyszałem to rekrutacja przebiega ułomnie. Operatora co złapali podobno na papierosie 'gdzie na tej firmie jest zakaz palenie ' awansowali na lidera.tak że tego.

Borek
@Smoczka 22.01.2019 09:20

Zapał na hali zostaniesz kierownikiem

W SZOKU!
@Borek 09.02.2019 17:21

Naprawdę było tak że lider był z operatorem nielegalnie na papierosie i po złapaniu ich przez majstra lidera zdegradowali A operatora zrobili liderem?

Tomek

Gdy chcesz przyjść i nabrać doświadczenia to jak najbardziej , możesz bić dzwony na maszynach częściej niż w kościele ,i nikt Ci nic nie zrobi. Kierownik praktycznie nic nie ogarnia , na dodatek wprowadza wielkie zamieszanie i haos na produkcji jak i poza nią , na dodatek jest strasznie fałszywy i denerwujący .

Origami
@Tomek 09.02.2019 17:37

Nabrać doświadczenia to tam można w sprzataniu i fakt w biciu dzwonów, chociaż sprzątanie nie idzie w parze z dbałością o środowisko. A kierownik..cóż ,przestraszony mały hipek co nie ma własnego zdania i tańczy jak mu dyrektor zagra.ale pamiątki ręcznie robione można kupić przy wyjeździe z firmy w budce,ochrona własno ręcznie je robi. Ta firma to pomyłka.

Tomek

Gdy chcesz przyjść i nabrać doświadczenia to jak najbardziej , możesz bić dzwony na maszynach częściej niż w kościele ,i nikt Ci nic nie zrobi. Kierownik praktycznie nic nie ogarnia , na dodatek wprowadza wielkie zamieszanie i haos na produkcji jak i poza nią , na dodatek jest strasznie fałszywy .

Henk

Podbijam pytanie?

Piotr

Dzień dobry,czy to prawda że w tej firmie nie dba się o srodowisko?

Joanna

@Były pracownik Dziękuję za wypowiedź. Wspomniałeś, że firma RBC BEARINGS umożliwiła Ci rozwój. Rozumiesz przez to szkolenia, czy po prostu pracę w gronie osób, od których się uczyłeś? Jeśli były to szkolenia, to jak często były one organizowane? Gdybyś mógł się do tego odnieść, to będę zobowiązana.

Były Pracownik
@Joanna 14.07.2018 12:55

Niestety tam szkolenia mają wybrańcy .znaczy się z wazeliną zapan brat do kariery.a ludzie co chcieli coś ulepszyć A nie tylko przygotować władzy zostali ładnie mówiąc zepchnięci na margines.

Jarek
@Były Pracownik 19.07.2018 22:32

A ten dyrektor to nie pracował czasem na Śląsku?

Sławek
@Jarek 13.11.2018 15:03

Pracował. Nawet z tamtej firmy ściągnął sobie kolegę aby samemu nie mieszkać w Mielcu za hajs firmowy. Oni obaj maja "życie jak w Madrycie" .

Kandydat

Czy to prawda że w tej firmie toleruję sie alkochol?

Dyrektor
@Kandydat 22.11.2018 18:24

Oczywiście że tak, możesz przyjść najeb@ny jak meserszmit. Poklepią Cię po ramieniu i powiedzą dobrze zrobiłeś.

Abstynent
@Dyrektor 27.11.2018 19:08

Przecież takie podejście dyrekcji trzeba gdzieś zgłosić,tam się produkuje części samolotowe ????????

Dyrektor
@Abstynent 28.11.2018 14:44

Napiszę krótko bo widzę że nie zostało zrozumiane. Głupie pytanie głupia odpowiedź.

...
@Abstynent 28.11.2018 14:44

Piszę się części lotnicze a nie samolotowe

Dawid
@Dyrektor 29.11.2018 15:26

Tego typu dyskusje nie powinny mieć miejsca na forum Gowork.pl W tym miejscu skupiamy się na sprawach pracowniczych i wymieniamy rzetelne informacje na temat warunków pracy i aktualnych rekrutacjach. Jeśli masz do dodania taką właśnie opinię, to zrób to. Aktualnie pracodawca szuka operatora obrabiarek sterowanych numerycznie. Co sądzicie o tej propozycji?

Pracownik
@Dawid 03.12.2018 15:17

Dawid. Przyjdź na rozmowę zobaczysz co i jak. Jedni będą chwalić inni odradzać wiesz jacy są ludzie. Ogólnie zapraszamy do złożenia cv i na rozmowę

Krzysiek
@Dawid 03.12.2018 15:17

Tego operatora to już szukają jakiś czas, może wynagrodzenie jest kiepskie, że znależć nie mogą?

Paweł
@Krzysiek 10.12.2018 21:27

Jak ktoś chce zarabiać nieadekwatnie do stanowiska i nie dostawać premi,robić robote za utrzymanie ruchu i myśleć za programistów to to jest idealne miejsce.

Rafał

Marne zarobki

mateusz
@Rafał 16.11.2018 14:52

tzn ? czy to prawda zze za normalny wymiar czasu pracy płaca operatorowi cnc 3600zl netto czy tylko sciema cisnieta przez kadrowa?

Stefan

Może nie wszyscy muszą się szkolić. Może taka jest polityka firmy. Nie obrażajmy innych żeby nas nie obrażano!

Pracowałem widzialem
@Stefan 25.07.2018 15:42

Tam nawet kadrową nie zna angielskiego

Zdala
@Pracowałem widzialem 17.09.2018 11:08

To jakieś bzdury przecież to firma szwajcarska?przecież to by była kpina

Zdala
@Stefan 25.07.2018 15:42

Jak to jest możliwe że firma ze Szwajcarii która nie jest w uni europejskiej postawiła na specjalnej strefie ekonomicznej w mielcu firme która z tego tytułu ma ulgi podatkowe i zatrudnia Ukraińców którzy cały deficyt wywożą po za unie na Ukrainę i tak samo ta firma do Szwajcarii ,to w takim razie kto tu zarabia?napewno nie Unia?strefa podobno powstała po to aby ludziom z regiony było lepiej

Sławek

Coraz gorzej się dzieje w tej firmie pomijając ukraińców to dyrektor kawa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gość wzięty od łopaty zero kompetencji nawet rozmawiać nie portafi z ludźmi drugi mądry pseudo kierownik co nic nie potrafi załatwić lizi dupka co się boi dyrektora że hoho. Nie polecam tej firmy sam z niej szybko zrezygnowałem widząc co się tam dzieje a napewno będzie się działo jeszcze gorzej póki nie zmienią rządzących.

Leader
@Sławek 21.04.2017 00:08

Z kierownikiem tu w RBC idzie wszystko pokojowo załatwić ( wolne, przyjść później, wyjść w czasie pracy np. do lekarza) . zaznaczam "pokojowo".

Jarek
@Leader 01.07.2017 13:29

A wstawia się za pracownikami ?premie wyznacza sprawiedliwie?dba o przepisy?

Piotr

Byłem na rozmowie,tragedia,kierownik z innej planety prosto z PRL. dowiedziałem się że urlopy dla pracowników są planowane przez kadry,brak premi,i urlopy bezpłatnie są tylko dla pracowników Ukrainy.nie polecam

Mati

Praca super ,dyrektor exstra

Damian

Nie jest lepszym zakładem do pracy. Mają 1 psychyczną osobę,bez której zakład oczywiście nie będzie miał upadlości. Zablokowane czujniki robią pracę tam nebespecznej. Ale z tego powodu,że pod czas 3 zmiany nikt nic nie robi,to szkoda zminimilizowana.

Henk

Ile tam zarabia netto operator CNC?

Filipek

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

Aligator

Jak dla mnie firma ogarnieta maszyny nowe, klimatyzacja na hali, normy w sam raz jest czas zeby spokojnie pomierzyc sztuki itp, duzo dodatkow wczasy pod grusza, multisport, jakies dodatki za wesela i urodzenia dziecka, podwyzki co roku dla kazdego lecz moglyby byc troche wyzsze, i oczywscie kwestia premii ktorej niema.najwiekszy minus tej firmy. Pozdrawiam

Brak premii
@Aligator 02.08.2018 16:56

Czego nie wspomisz o dyskryminacji Polaków?i ze klimatyzację jest uruchamiana tylko jak szef przyjeżdża?ze kadra nie szkoli się co do umiejętności zarządzania zasobami ludzkimi.nigdy zadnej wycieczki tam nie bylo.pracowałem tam to wiem.

Tomek

Pracowalem tam chwilę i stwierdzam że Jeśli chcesz być dobrze traktowany na tej firmie to niestety musisz zmienić obywatelstwo na ukraińskie. Większość osób tam pracujących nie ma zielonego pojęcia o niczym , w szczególności inżynierowie .

Sławek
@Tomek 03.07.2018 13:22

Ostatnio następnego Asa zatrudnili.

Były pracownik

Co do mojej opinii o tej firmie, to na swoim przykładzie mogę ją polecić dla kogoś kto dopiero zaczyna swoją karierę. Firma umożliwiła mi rozwój na wielu płaszczyznach. Nowe maszyny, nowe narzędzia, czysto, temperatura na hali produkcyjnej bardzo komfortowa zarówno w lecie jak i w zimie. Jest wiele mankamentów bo w sumie to gdzie ich nie ma ? Ciekawe projekty i praca na wielu rodzajach materiałów. Dla kogoś kto naprawdę chce się czegoś nauczyć i pokazać na co go stać, fajne pole do wykazania się. Załoga młoda i dynamiczna. Firma oferuje dodatki pozapłacowe i prywatną opiekę medyczną.

Piotr

Ukraińcy są tam faworyzowani przez .Urlopy są z góry planowane.uropy bezplatne są tylko dla ukraińców.brak palarni.śmierdzi z krono.i totalny brak profesjonalizmu na rynku lotniczym.zarobki bardzo marne.brak premi o ktorej jest mowa w regulaminie.sam musialem sobie progamy poprawiac bo ludzie odpowiedzialni za to są chyba tam przez pomyłke.Nie polecam

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie] prezentuje się pracodawca na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Mielec.

Joanna

@Pracownik a tak konkretnie? W poprzednim komentarzu wymieniłeś benefity na jakie mogą liczyć pracownicy firmy. Takie jasne informacje są pomocne dla osób, które starają się podjąć decyzję podjęciu zatrudnienia w nowej firmie. Dla nich również będą istotne informacje na temat tego jakie zmiany w firmie zachodzą, tak by mogli oni podjąć poinformowaną decyzję odnośnie zmiany pracy.

Joanna

@Pracownik co przez to rozumiesz? Jakie zmiany zachodzą w firmie?

Pracownik
@Joanna 23.05.2017 15:58

Na gorsze :)

alo

Jak przyjeżdżali szwajcarzy/francuzi to było spoko. teraz firma zatrudnia ukraińców i niestety syf sie zrobił.

ludwik

Podobno ludzie przychodzą i odchodzą, duża rotacja tam jest oraz zaczęli zatrudniać ukraińców. Może wypowie się ktoś kto pracuje w RBC

hyh

Na pewno zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków, ale zastanawiam czy są jakieś benefity socjalne, może wiecie? Nie ukrywam, że zależy mi na odpowiednim ubezpieczeniu do pracy, a pewnie to osiągalne.

Pracownik
@hyh 13.08.2016 22:20

Firma dopłaca do ubezpieczenia na życie, prywatnej opieki medycznej, basenu i siłowni. Ogólnie firma była całkiem OK, natomiast niestety widać, że z czasem jest coraz gorzej.

Zostaw opinię o RBC Bearings Polska Sp. z o.o. - Mielec

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RBC Bearings Polska Sp. z o.o.