Original Marines
2 157 6 1

Opinie o Original Marines

Klientka

Dzień dobry jestem stałą klientka w Wola Park Warszawa jednak obsluga w tym sklepie na bardzo kiepski poziome, nie interesują się klientem,tylko wlasnymi smartfonami. Odradzam zakupy w tym sklepie.

Klientka
@Klientka 10.02.2019 16:43

Bardzo proszę pracowników Blue City o nie pisanie opinii na temat Wola Parku.

Kamila

Cześć jestem pracownikiem jednego z sklepów, zarobki dobre,atmosfera w pracy poprawiła się od kiedy regionalną poszła na l4 ,brak kłótni, miała praca. Wszyscy mamy nadzieję Że WIELKA DAMA NIGDY NIE WRÓCI!!!!

Ania

Witam. Jestem wraz z mężem klientka Waszego sklepu. Najczesciej robiny zakupy w Wola Park. Czytając opinie, ktore sa niżej powiem szczerze, ze jestem w szoku. Zawsze spotyka mnie tam mila obsługa. Jest duzo nowych twarzy. Ku mojemu zaskoczeniu jest tam nawet jakis mlody Pan. O dziwo z super podejściem do dziecka. Podszedl, doradzil i nawer wziął moją córeczkę za rączkę i spacerowal z nia po sklepie zeby nie plakala. Takiej obslugi nie mozna doświadczyć wszedzie. Jesli opinie o pracy sa prawdziwe to wspolczuje ale jednoczesnie sklep bardzo polecam

Aga
@Ania 13.01.2019 10:30

Aniu nie piszemy opini na temat obsługi lecz regionalnej a to duża różnica.

...
@Aga 13.01.2019 19:10

Chyba nie jest to miejsce stworzone by wylewac swoje żale tylko na jedna osobę lecz wyrazić opinie o calej firmie

Hej

Cześć. Mam okazje pracowac w tej firmie. Powiem tak... Ludzie ogarnijcie sie, oczekujecie bog wie czego. Praca to praca, a nie pie*******e jak to wam zle i tragicznie. Nie podoba sie to zmiencie -ktos was trzyma na sile ? Z mojej perspektywy (pracownika sklepowego) jest bardzo dobrze. W firmie panuje dobra atmosfera, pieniadze tez sa dobre, a to ze wypowiadaja sie tu osoby majace ambicje wyzsze niz na to zasluguja to masakra. Zazdrość was zjada, ze to nie Wy jesteście na "górze" i nie pociagacie za sznureczki? Na to moi drodzy trzeba slobie zasłużyć. Reasumujac wg mnie praca jest dobra. Lekka, przyjemna. Kasa dobra. Kwestia tylko kto i jak podchodzi do tej pracy. Ps. Czepcie sie najpier siebie, dopiero później wymagajcie od ludzi... stanowiska wyzsze od mojego i waszego sa wlasnie po to by wymagac.

Aga

Hey wszystkim praca jak praca ,wszędzie trzeba pracować nikt nie daje pieniążków za darmo.Firma dobrze płaci, tam gdzie miałam okazję pracować ekipa sklepu ok szanująca się i koleżeńska.Zawsze każdy każdemu pomagał itd. Dyrektkr firmy kobieta z dużym doświadczeniem ,miła nie sprawiająca kłopotów,konkretna i przede wszystkim bardzo sympatyczna. Jeżeli chodzi o Panią K...... regionalną osoba nie posiadająca minimum prawdy w sobie,fałszywa,zadufana w sobie,uważająca że wszystko robi idealnie ,co bardzo często wychodziło ,że nie ma racji.Nie potrafi dobrze i w sposób spujny wykonać witryn sklepowych zgodnych z identycznymi jak we Włoszech. Pani K pochodzi z starego składu od Pani M co doiły firmę ile się da, nie zna prawa pracy,fiskalnego.Kobieta uważa się za ideałał chwalac się gdy była kierownikiem sklepu ,że jej sklep były jest idealny m co jest totalną bzdurą , sklep zaniedbany nigdy nie odwiedzany na wizytacjach. Wymaga 3 raportów w ciągu dnia oraz ostatnjego na zamknięcie, po jakiego diabła tyle raportów, wydzwania wiecznje nawet w dni wolne nekając ludzi. Uśmiech do ludzi a każe zwalniać nigdy jak pracuje nie poznałam tach falszywej osoby , ale wzorce nabyła w 100% od Pani M , w końcu koleżanki. Firma fajna , płaca ok gdyby szczerze mówiąc została zwolniona regionalna wszystko by funkcjonowało prawidłowo i bez stresu, oraz w stabilności.

Zniesmaczona

Cześć Wszystkim miałam okazję pracować w jednym ze sklepów na stanowisku kierowniczym - zarobki na dobrym poziomie ,pracownicy też dobrzy . Dyrekcja Pani Ę... normalna kobieta , wesoła.Na tym koniec pozytywów Regionalna to totalna pomyłka , tak nie ogarnięta osoba, nie szanuje ludzi i nie zna Prawa Pracy i Fiskalnego .Wiecznie jakieś problemy z jej strony.Gdyby zmiana była regionalnej praca by była przyjemniejsze i przynosiła lepszą satysfakcję i nurt pracy.

Agnes
@Zniesmaczona 09.01.2019 12:51

Zgadzam się w 100%. Regionalnej dużo brakuje wiedzy i kompetencji na danym stanowisku. Moja rada, może czas zacząć inwestować w siebie i wybrać się na jakies szkolenia... zacznijmy najpierw wymagać od siebie a później od innych. Znanie rozmiarówki i kolekcji na pamięć to nie wszystko, trzeba umieć zarządzać ludźmi.

Monka

Pracowałam w tej firmie przez krótki czas ale miałam okazję poznać obie panie. Regionalna była bardzo wymagająca w stosunku do zespołu ale potrafiła nas zmotywować do pracy, dyrektorka była jeden raz i komentowała wszystko co było ustawione w sklepie, że źle, że nie myślimy, że ona każe tak i tak choć wcześniej mówiła inaczej. Klamczucha

Obecny pracownik
@Monka 04.01.2019 08:32

pani regionalna nie pisze się opinii na swój temat bo nikogo z nas nie zmotywowałaś wręcz przeciwnie Nieładnie kłamać

Kamila
@Monka 04.01.2019 08:32

Witam pracuje w tej firmie i nigdy nie było sytuacji w której Pani dyrektor każe coś zmienić mimo, że wcześniej ustaliła inaczej. Takie sytuacje wynikały, ze zmiany planów na sytuacje sprzedażowe. Jeśli droga Moniko piszesz, że powiedziano ci podczas wizyty, iz nie myślisz ... po zostawionym komentarzu wynikia, że coś w tym jest.

gosc96

Praca jako sprzedawca nie jest zła. Oczywiście są nałożone wymagania, które każdy pracownik musi wypełniać, ale nie zgodzę się z opiniami, że to czysty wyzysk. Po prostu praca :) Natomiast straszne zachowanie dyrektorki... Pani E... Obłęd i w głowię się nie mieści, że ktoś na tak wysokim stanowisku zachowuje się w tak karygodny sposób. Krzyki, przeklinanie i rzucanie słuchawką .. Wiecznie wszystko na NIE, a końcowo zgrywanie miłej. Jeśli chodzi o współpracę z tą panią to nie polecam z całego serduszka. Dużą zaletą firmy jest Pani K.. Osoba bardzo miła, kulturalna. Szkolenia przeprowadzane w miłej atmosferze, przekazywana duża wiedza na temat sprzedaży i asortymentu sklepu. Nie zgodzę sie z poprzednimi opiniami. Regionalna dba o każdy zespół i stara się aby pracownikom pracowało się przyjemniej, ktoś ewidentnie nie nadawał się na dane stanowisko a teraz się wyżywa. Słabe :) Jedyny wniosek jaki można wynieść z firmy to bardzo miłe kierowniczki oraz Pani regionalna , natomiast dyrektorka zostawia nie smak i wiele do życzenia. Poza tym jak najbardziej na plus :)

Michał

Nie jestem z Warszawy, ale regionalna ta sama, więc jest identycznie - źle. Kierowniku lub zastępco o życiu prywatnym można zapomnieć, bo wciąż dzwoni regionalna, nawet jak masz wolne... Jak robisz dobrze, to i tak jest źle... jak nie wyniki to utarg to jeszcze coś innego, wieczne niezadowolenie daje się we znaki i bardzo demotywuje. Ogólnie praca na miesiąc... bo więcej nie wytrzymasz (chyba, że na mega stresie I z myślą, że już szukasz czegoś innego). Nigdy nie zbudują trwałego zespołu przy takim sposobie kierowania... DRAMAT . Regionalna to TOTALNA POMYŁKA !

I.....t....a..

Odradzam pracę w tej firmie na każdym stanowisku.Zacznijmy od Pani K ... regionalna tragedia , mogli ją tylko wytrzasnąc z B..... udaje miłą a ploty po całej firmie rozsyła po innych sklepach . Ciągle jej nic nie pasuje . Ale ona wszystko robi idealnie nie zna prawa fiskalnego i prawa pracy . JEżeli ktoś wie więcej od niej odrazu zwalnia taką osobę co więcej nie zna dobrze angielskiego widać to przy wizytach z Włoch. Truje i nerwy psuje ludziom dobrze pracującym.Stanowczo uważaj na jej osobę nowo zatrudniona osobo.Odradzam pracę w tej firmie.Gdyby regionalna była z prawdziwego zdarzenia sklepy by lepiej funkcjonowały.

Aggggiollk

Stanowczo odradzam pracę !ubytek w zdrowiu to podstawa która czeka na Cb gdy się tam zatrudnisz.Regionalna nie ma zielonego pojęcia o Kodeksie Pracy układa grafiki po 200h i nie bierze pod uwagę pracy i szacunku do pracowników.Uważa się za profesjonalną regionalną a nie dorasta do pięt na owe stanowisko.Po objęciu stanowiska zawitala do Warszawy zadając pytania czy lubisz takiego czy drugiego pracownika ,kolejno pada od niej stwierdzenie że za dużo zarabiasz.Nie dostrzeba różnic zarobków miasta Warszawy a zwykłej prowincji.Ciagłe udawanie miłej jej nie wychodzi gdy dowiadujesz się z drugiego sklepu jakie plotki na Cb zostawia. Ciągła rotacja pracowników co 2 miesiące inni ludzie, ale wskażniki chce mieć na najwyższym poziomie.Przy wizytach ludzi z Włoch udaję głupio mądra a nie zna dobrze angielskiego. Opużnienia w wynagrodzeniach to norma. Jeżeli szanujesz zdrowie i spokój omijaj tą pracę z daleka.

Magda

Jeśli czytasz te wszystkie opinie to mogę powiedzieć, że są zgodne z prawdą. Firma nie jest w ogóle zorganizowana, nie wiem czy da się to do czegoś porównać. Dla przykładu faktury wypisuje się w Excelu tak jak w jedoobobowym przedsiębiorstwie. Nikt do końca wszystkiego nie wie. Chyba więcej nie muszę dodawać.

Jola

Sklep bardzo fajny w Blue City dobrze zaopatrzony przemiła obsługa Pan Radek bardzo pomocny jak zreszto wszyscy nowi pracownicy widać ,że się wdrażają .Polecam bardzo fajna i pomocna obsługa

gość
@Jola 20.10.2018 19:15

Pan Radek nie powinien wystawiać sam sobie opinii...

:(
@gość 09.11.2018 12:05

Monika nie pisz komentarzy.zenada

Dno

Dzień dobry wszystkim. Stanowczo odradzam pracę w Original Marines. Teoretycznie regionalna się zmieniła, ale jak ktoś już wcześniej wspomniał-jest to osoba z tej samej kliki co poprzednia. Brak kompetencji do wykonywanego stanowiska, brak wiedzy na temat procedur panujących w firmie, mimo, że owa osoba pracuje w niej już ok. 3 lata! Wymagania z kosmosu ale narzędzia wytrzasnąć musisz sobie spod ziemi, bo ona Ci nic nie da. Każe budować bazę stałych klientów, których dane mają być przechowywane w tabelce w Excelu bez żadnego zabezpieczenia, na nic się zdało zwrócenie uwagi, że jest to niezgodne z RODO. Brak podstawowej wiedzy na temat prawa fiskalnego i prawa pracy. Zdecydowanie radzę się podszkolić, bo samym stażem pracy ubytków w wiedzy się nie wyrówna. Jeśli liczysz na to, że będzie się trzymać ustaleń, to się przeliczysz:) Jeśli chcesz się cofnąć o 10 lat, żeby zobaczyć jak wtedy wyglądał rynek pracy (rynek pracodawcy) to serdecznie polecam, natomiast jeśli szanujesz siebie i swoje zdrowie psychiczne mówię stanowcze NIE!

Mama

Dzień dobry Wszystkim nowym pracownikom danej firmy, tragedia ze strony przełożonych a w szczególności Pani K..... pracownicy zwalniają się na terenie całej Polski z jej powodu , bardzo ale to bardzo nie adekwatna osoba na stanowisku regionalnej. Pani Dyrektor czas wyciągnąć wnioski z takiej sytuacji.....odradzam pracę na stanowiskach kierowniczych-brak pomocy i wieczne żale.

gość
@Mama 07.11.2018 10:07

Pani regionalna to decyzja pani dyrektor więc żadnego wyciągania wniosków nie spodziewajcie się. Odradzałabym pracę w tej firmie

:)
@gość 09.11.2018 12:07

Gość i mama piszą w tej samej minucie. To są na pewno dwie różne osoby i dwie rzetelne opinie;)

były pracownik
@:) 09.11.2018 14:25

Niestety, ale @Mama ma rację. Wszystkie złożone wypowiedzenia przez pracowników w ostatnim czasie były spowodowane wybitną niekompetencją kierownik regionalnej. Będąc na stanowisku kierowniczym nie licz, że regionalna powie Ci wprost co jej się nie podoba - opowie wszystko szeregowym pracownikom w twoim i innych sklepach, ale Ciebie będzie zapewniać, że wszystko jest w porządku. Dopiero gdy pojawi się wizytacja Pani dyrektor i kogoś wyżej postawionego z Włoch będzie się drzeć, że wszystko jest źle, że ona przecież to mówiła i dlaczego to nie jest zrobione. Wszystko sama wie najlepiej, dopiero przy kontakcie z kimś z Włoch wychodzi jej brak podstawowej wiedzy na temat pracy w firmie :)

;)
@były pracownik 09.11.2018 17:36

Pan dyrektor S był zły, pani regionalna M byla zła, pani nowa regionalna jest zła, pani dyrektor tez zła, wysoko postawiony Włoch z Włoch tez jest zły bo niczego złego nie widzi, i tylko osoby na kierowniczych stanowiskach w sklepach są dobre i dlatego się zwalniaja No to kto tak naprawdę jest zły i się nie nadaje?

:D
@;) 09.11.2018 18:08

Czytanie ze zrozumieniem. Nikt wyżej nie napisał, że Włoch z Włoch jest zły a wręcz przeciwnie :) Patrząc przez pryzmat tego, że (usunięte przez administratora)już nie pracują a nowa regionalna jest z tego samego "zespołu" to chyba jest cos na rzeczy ;)

kropka nad i
@;) 09.11.2018 18:08

Według nowej Pani regionalnej, wszyscy pracownicy są źli. I to nic, że się zwalniają. Przecież zatrudni się nowych ludzi.

:)
@kropka nad i 09.11.2018 19:52

a wręcz nawet lepiej że sie zwalniaja, bo tak przynajmniej ma problem z głowy ???????????? żenada do potęgi..

zespół trader

Jako zespół który jeszcze pracuje w tej "firmie" prosimy o uregulowanie wypłat. Sytuacja w której wynagrodzenie jest opóźniane miesiąc w miesiąc jest NIEDOPUSZCZALNA! Na nic głupie tłumaczenie pani "dyrektor" ze zmieniamy bank, cos sie dzieje we wloszech itd itp... Chyba ze mamy zacząc składać wnioski do PIP-u a jest co zglaszać! Do roboty!

czysta kpina

Ta firma to niesmaczny żart. Kolejny miesiąc i kolejne opóźnienie wypłaty wynagrodzenia. Dodam, że za każdym razem coraz dłuższe... Pracownik słyszy tylko durne tłumaczenia: zmieniamy bank; biuro za późno puściło przelewy i tak dalej ale nie oczekuj rekompensaty za nasz błąd. Poziom kierownictwa firmy dalej poniżej krytyki. Jeśli nie chcesz tracić czasu nie zatrudniaj się w tej firmie pod żadnym pozorem.

kropka nad i
@czysta kpina 09.11.2018 19:08

Ta firma to cyrk na kółkach, który nie trzyma się kupy. Opóźnienia w wypłatach to już lekka przesada. Popieram! Omijajcie szerokim łukiem.

jowita

pracuję od dwóch tygodni na stanowisku sprzedawcy i jedyne co na tę chwilę mogę powiedzieć to to, ze zarobki nie są złe - a nawet powyżej przeciętnej (mam porównanie w odzieżówce). zobaczymy co będzie dalej, ale z pewnością jest inaczej (na plus) niż w innych sieciówkach

Zniesmaczona

Witam, Jestem stałą klientką Państwa sklepu w Warszawie w CH Blue City. Chciałam dowiedzieć się co się stało z „moimi” Paniami.. ale po kometarzach poniżej wszystko stało się niestety jasne. Pozwolę sobie zasugerować, żeby Państwo zostali chociaż przy zatrudnianiu Pań w sklepie. Spotkałam tam w ostatnim czasie aż dwóch Panów co wzbudziło we mnie szok oraz poczułam niesmak, że jakiś mężczyzna ma się przyglądać mojej córce, co będzie do niej lepiej pasowało.. Proszę wybaczyć, ale żaden 100% mężczyzna, zdrowy! nie marzy o składaniu dziewczęcych ciuszków oraz przyglądaniu się im jak np sukieneczka leży. Z drugiej strony to idealne miejsce dla mężczyzn, którzy potrzebują takich kontaktów.. Z przykrością muszę zostawić Państwa, jednakże będę korzystała z Państwa sklepu w Wola Park :)

k
@Zniesmaczona 13.06.2018 00:03

I pomyśleć,że można zejść na psy jeszcze bardziej...

bez uprzeden
@Zniesmaczona 13.06.2018 00:03

a co z panem od wuefu w szkole Pani córki czy ksiedzem katecheta...? tu dopiero czai sie zagorzenie....tam Pani nie bedzie bo w przymierzalni to raczej corka nie jest sama...

O losie!
@bez uprzeden 18.06.2018 18:58

Przepraszam, ta odpowiedź jest w języku polskim..?? Podmiot, orzeczenie.. pełne zdanie? Coś mówi? Tragedia!

Edukacja?
@O losie! 18.06.2018 21:53

Podmiot może być domyślny, a zdanie bez orzeczenia to równoważnik zdania, a jeżeli nauka poszła w las to może nie trzeba pracować w sklepie tylko do szkoły podstawowej wrócić

Pozdrawiam
@Edukacja? 18.06.2018 22:36

Te komentarze są na poziomie poniżej zera ! Tak jak juz ktos napisał,komentarze na poziomie "szefostwa"tej firmy ! Prawda w oczy kole :) na prawdę tak trudno pogodzić się z tym , że ludzie którzy pracowali w tej firmie podzielili się swoja opinią na jej temat ? Domyślam się , że trudno pogodzić się z własną porażką, ale cóż trzeba było myśleć nad swoim postępowaniem względem pracowników. Mleko się już rozlalo ! Co zostało napisane , już zostanie i nikt tego nie zmieni! Zacznijcie szanować ludzi ! Zazwyczaj na danym stanowisku znajdują się nie odpowiednie osoby,tak jest w przypadku tej firmy! Zacznijcie od siebie! Pozdrawiam , uczonych , najmadrzejszych !

FY
@Edukacja? 18.06.2018 22:36

Jak widać nie uczymy się na błędach i poniżanie ludzi to już norma,weszlo w krew . Brawo , to wychodzi Wam najlepiej:) życzę powodzenia na tonącym okręcie.

Szkoda
@Zniesmaczona 13.06.2018 00:03

Masakra ! Co ja tu czytam.... Pomijam już fakt pracy w tym miejscu ale wypowiedź Pani jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. Jeśli to Pani kiedyś przeczyta to jest Pani idealnym przykładem tego jak idiotycznym społeczeństwem jest nasz kraj. Pani wypowiedź jest kompletnie nieakceptowalna ! Jest Pani zacofana i jeśli pisała Pani to na trzeźwo to szczerze współczuję. Każdy ma prawo do pracy gdzie chce i chodzi o profesjonalizm wykonywanego zawodu. Tego tylko powinna Pani oczekiwać od sprzedawcy.!!!!!!!!!!

CAŁA PRAWDA!

NIE POLECAM PRACY W ORIGINAL MARINES W ŻADNYM SALONIE!!! wyzysk, brak szacunku do pracowników, wykonywanie obowiązków kierownika sklepu, przez zwykłych sprzedawców za nędzne pieniądze. Country manager, która nie nadaje się dosłownie do niczego! Zero szkoleń, brak narzędzi do pracy - wiecznie wieszający się system, nie wspominając już o archaicznym wypełnianiu dokumentów. Ludzie w dzisiejszych czasach KP, KW i np. faktury można robić komputerowo! Moja opinia dotyczy głównie salonu w Posnanii, ale zdążyłam się przekonać, że w innych sklepach jest to samo. Jeżeli jesteś osobą która umie walczyć o swoje i nie daje się wykorzystywać to masz gwarantowane wypowiedzenie lub po prostu nie przedłużenie umowy :), a dowiesz się o tym w ostatnim momencie. Pni kierownik jest tak żalosna, że w zasadzie nie wiem, jak taka osoba może zarządzać ludźmi. Nie wspomnę już o zatrudnianiu członków rodziny, którzy kablują na każdym kroku. Droga Pani - może Panią zadziwię, ale kierownik pracuje zawsze najwięcej i jest za wszystko odpowiedzialny, proszę w końcu przestać wykorzystywać sprzedawców i zrzucać na nich swoje obowiązki. Czas też również podszkolić swój język obcy, wstyd żeby kierownik sklepu nie potrafił porozumiewać się w języku obcym!

mojezdanie

Zgadzam się z każdą opinią na temat(usunięte przez administratora)sklepu Blue City. Pani(usunięte przez administratora) manipuluje pracownikami w szczególności nowymi, są przymuszani żeby powiedzieć coś złego na innych , obraża się jeśli ktoś nie może zostać dłużej w pracy. Ona(usunięte przez administratora) nie robi nic wszystkie jej obowiązki wykonują zwykli pracownicy tego sklepu ale oczywiście później (usunięte przez administratora)przypisuje wszystko sobie. Atmosfera w pracy była tragiczna jedynie robiło się przyjemnie gdy jej nie było. Gdy było dużo pracy często nie pojawiała się w sklepie bo jak zwykle była umówiona na nowe paznokcie. Jeśli już się pojawiła potrafiła tylko rozdać pracę pomiędzy pracowników a sama prowadziła prywatne rozmowy telefoniczne lub chodziła po innych sklepach robiąc zakupy.

To samo
@mojezdanie 12.06.2018 11:51

Nasza to samo... pazkoncie, zakupki... dzień babci w przedszkolu 5x w roku :))) Wszytsko na głowie pracownic, bo księżniczka przychodziła raz na jakiś czas pracować po 4h i narazie... ale w grafiku miała tyle „nadgodzin”ze co chwile sumowalo się to w 2 tygodniowe urlopy :) I tylko darcie (usunięte przez administratora) ze gdyby nie ona to świat by sie w ogóle skończył takie jesteśmy beznadziejne :) Ale kiedy(usunięte przez administratora) Dzwonił „wszytsko zrobiłam, wszytsko mam, sprzedałam, ogarnelam” SAMA ! Niebędąc w pracy :) ISTNA CZARODZIEJKA ☺️

anonymous
@mojezdanie 12.06.2018 11:51

no i podobno sklep w BlueCITY zamkneli a i slynnej (usunięte przez administratora)tez podobno nie ma:) dlaczego?

haha
@anonymous 11.08.2018 13:51

OM w Blue City zamknęli?! xd

anonymous
@haha 12.08.2018 15:54

sklep po remoncie i znow dziala haha

ret

czyli co? Firma się zawija?

Karolina Klient
@ret 05.09.2018 11:51

Ostatnio byłam w Blue i sklep im odświeżyli, chyba wszyscy tam są nowi

gość
@Karolina Klient 07.09.2018 12:39

byłam w blue city, pracownicy chyba wszyscy nowi, jeden włosy na żel dziwnie się zachowywał, głośno. Byłam na woli zapytałam gdzie tamte panie, dostałam odpowiedz że już nie pracują

DRAMAT

Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Praca za minimalną krajową, a wymagania z kosmosu. Zgadzam się z poniższymi opiniami! (usunięte przez administratora) tzw "gora" kompletny brak komunikacji pomiędzy tymi osobami. Każdy z nich ma swoją wizję. Ty zrobisz tak jak chce jeden, a drugi za chwilę zadzwoni z pretensją, że to przeciez nie tak miało być. Traktują ludzi jak idiotow, kompletny brak docenienia ze strony szefostwa za ciężka pracę. Nie ma mowy o żadnych podwyżkach, masz robić za minimum 7 dni w tygodniu, a najlepiej jeszcze jakbyś miał swoje środki czystości, bo firma tego nie zapewnia. Wieczne telefony, pretensje są na porządku dziennym, a jak zespół się sypie bo wszyscy składają wypowiedzenia są dla Ciebie mili, uwielbiają Cię i robią wszystko byle żebyś nie odszedł, bo musieli by sami otwierać i zamykać sklep. Nie polecam nikomu. Naprawdę szkoda nerwów.

oszukana????
@DRAMAT 28.03.2018 16:37

jezeli podpisala Pani umowe na wyzsza pensje niz minimalna krajowa a potem tych pieniedzy Pani nie dostala to moze Pani dochodzic swoich praw nawet w sadzie.....czy jednak na pewno nie wiedziala Pani co podpisuje?..

DRAMAT
@oszukana???? 18.06.2018 19:20

Proszę czytać ze zrozumieniem - gdzie zostało napisane, że umowa została podpisana na wyższą pensje niż minimalna krajowa??? Zostało napisane o wynagrodzeniu, które nie jest adekwatne do zlecanych obowiązków. Niestety w firmie podpisuje się zgodę na pracę w różnych godzinach i kierownik ustawia pracownika np. na cały tydzień bez dnia wolnego i informuje, że jeśli się nie podoba to niech się zwalnia bo on tu rządzi... I tak właśnie wszyscy się zwolnili :)

anonymous
@DRAMAT 02.07.2018 16:11

i nikt po tych zwolnionych nie placze:)

XD
@anonymous 10.07.2018 23:36

za sterujacą brygadą też nikt nie płacze :)

PRAWDA

@Małgorzato,chcesz informacji o pracy w Original Marines to bardzo proszę. Niestety nie da się pominąć osoby, która jest odpowiedzialna za tak złą opinie o firmie, bo na to pracuje kierownik regionalny na Polskę (kobieta) Konkrety?!Proszę: - zlecanie pracownikom obowiązków kierownika sklepu,nieustannie dla wyjaśnienia, gdyby (usunięte przez administratora) nie zrozumiała, trzeba je wykonywać każdego miesiąc, każdego dnia, nie sporadycznie - nie wiem jak to jeszcze jaśniej Pni napisać, żeby Pani zrozumiała (obowiązki: VM-nie mylić z kopiowaniem już ustalonego, samemu trzeba wymyslać - oczywiście(usunięte przez administratora)asługi przypisuje sobie) sprawdzanie miesiąca, zamykanie miesiąca, zamówienia artykułów, pisanie maili do marketingu, firm zajmujących się kasami fiskalnymi itp. , podłączanie samemu urządzeń biurowych min. terminali, ruterów, drukarek, JEŚLI PRACOWNIK CHCĘ IŚĆ NA URLOP TO SAM MA ZMIENIĆ CAŁY GRAFIK, NASTĘPNIE SKONSULTOWAĆ SIĘ Z POZOSTAŁYMI PRACOWNIKAMI CZY AKCEPTUJĄ ZMIANY W GRAFIKU NAŁOŻONE PRZEZ NIEGO I DOPIERO KIEROWNIK SIĘ ZGADZA!!! PRACOWNIK , KTÓRY ZGŁASZA TEMU SAMEMU KIEROWNIKOWI , ŻE JEST CHORY I MA ZWOLNIENIE - dostaje informacje, że w takim przypadku niech teraz dzwoni po innych pracownikach i pyta czy ktoś może za niego przyjść, nie ważne, że ma zwolnienie lekarskie i czy ledwo ledwo żyje - ma to zrobić pracownik, który zgłasza chorobę) - Kierownik na początku zaprzyjaźnia się z zespołem, po czym np. wykorzystuje to do manipulacji, że nie zostaniesz dłużej w pracy, zostawisz mnie samą, przecież jesteśmy koleżankami..., a jak się ktoś nie zgadza to obraza - Kierownik wyznaje, że lepiej żeby pracownik chory przeszedł do pracy niż on z dnia wolnego miałby zrezygnować - Pracownicy od klientów dowiadują się o zamknięciach innych sklepów firmy w Polce na co kierownik odpowiada, że pracownicy chyba są śmieszni, że uważają że kierownik powinien ich informować o takich rzeczach bo przecież oni są tylko sprzedawcami.. Proszę sobie poczytać poniższe jeszcze komentarze, tam jest jasno napisane wszystko co się dzieje w tej firmie w Polsce. Więc jak widać nie da się pominąć osób przez, których nie da się pracować w tej firmie, o czym w ogóle pracodawca nie zdaje sobie sprawy.

Małgorzata

@Żal, nie potrzebuje informacji o Twoich danych osobowych. Interesują mnie jedynie informacje o pracy w Original Marines. Dodam, że zgodnie z regulaminem Gowork.pl http://gamertc.com/regulamin na forum nie dozwolone jest opisywanie konkretnych osób (również podawanie ich inicjałów). @Pozdrawiam, jestem moderatorem forum Gowork.pl. Moim zadaniem jest aktywność na forum, dzięki czemu zbieram informacje o pracodawcach. Jest to pomocne dla osób szukających pracy, dlatego wypytuję i oczekuję merytorycznych odpowiedzi, które wniosą wiele informacji do wątku.

Małgorzata

@FY, czy jesteś obecnie pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam coś więcej na temat aktualnej sytuacji w tym miejscu? @Pozdrawiam, czy jesteś w dalszym ciągu pracownikiem Original Marines? @Edukacja?, czy możesz powiedzieć coś na temat warunków pracy w Original Marines?

Pozdrawiam
@Małgorzata 21.06.2018 20:34

(usunięte przez administratora) pani ma problemy z przyswajaniem informacji ? Problemy z interpretacja tego co jest napisane poniżej w wszystkich opiniach? TO NA PRAWDĘ JEST ŻAŁOSNE!

Klient

Czy opinie tyczą się sklepów w całej Polsce? Czy ktoś przybliży temat z poszczególnych miast :)

PORAŻKA
@Klient 12.06.2018 13:44

Wszystkie opinie są w 100 % prawdziwe !!!! I nie tyczą się tylko Warszawy ! A(usunięte przez administratora)rządzi się w każdym mieście! Razem z kierownikmi sklepów, mając pracowników za nic ,wykorzystywanie miana kierownika to coś co wychodzi im najlepiej! Nigdy nie napotkalam tak okropnych ludzi! Życzę żeby byli kiedyś potraktowani tak samo jaki oni traktują ludzi !

nie polecam
@Klient 12.06.2018 13:44

Tak jak niżej napisano - to, co się działo w Bydgoszczy przechodziło ludzkie pojęcie. Nie polecam!!!!!

PRACA W OM
@Klient 12.06.2018 13:44

Nie rozumiem zadawania głupich pytań,próbujących na siłę wydobyć coś dobrego z tej firmy ! Praca w tej firmie była by idealna gdyby nie osoby,która zarządzają! Nie wiem czy wlaściciele firmy są ślepi czy tak głupi czy poprostu nie przeszkadza im to jak beznadziejna opinie zafundowały im osoby ,którym powierzyli firmę!

Klient
@nie polecam 12.06.2018 16:38

Prosze opisac cos wiecej. Bo ludzkie pojecie przechodzi wypisywanie negatynych opini i wyzalanie sie. Jestem ciekawy co konkretnie sie dzieje w tego typu firmach, ze opinie sa tak skrajnie niskie. Prosze podac 3 przyklady sytuacji, ktore sklnily Panią do napisania tekiego komentarza. Pozdrawiam

nie polecam
@Klient 12.06.2018 22:56

Proszę się tam zatrudnić, wtedy będzie mógł się Pan bądź Pani wypowiadać na temat tej firmy ! Pozdrawiam

Klient
@Klient 12.06.2018 22:56

Zachęcam do lektury, pojawiło się dużo więcej niż 3 przykłady.

Pozdrawiam
@Klient 12.06.2018 22:56

Podaj 3 przykłady..Panu się chyba miejsca pomyliły.To nie jest szkoła , ani szkolenie. Komentarz wyżej idealny..lektura poniżej,zawiera więcej niż 3 przykłady,cała masa. Zapewniam,że wszystkie są prawdziwe i z życia wzięte. Pozdrawiam

Pozdrawiam FY.
@Klient 12.06.2018 22:56

Drogi Panie „klient”. Komentarz bardzo na poziomie szefostwa Original Marines..... :))))

Były pracownik OM

Kierownika Blue City każdy zna... z tą osobą nie da się pracować, nie ma szacunku do pracowników, do nowo zatrudnionych obgaduje pracowników chcąc ich nastawić negatywnie, wymaga donoszenia na innych i chyba zależy jej na fatalnej atmosferze pracy. Nie poznałam nigdy osoby o tak podłym charakterze... to właśnie tutaj powinna nastąpić zmiana kadrowa, bo póki ona Będzie rządzic nigdy nie poprawia się warunki pracy w tej firmie.

KATASTROFA - BLUE CITY WARSZAW

Trudno nie zgodzić się z którąkolwiek opinią poniżej. Nie polecam pracy szczególnie w jednym ze sklepów - CH Blue City Warszawa Współpraca z tamtejszym kierownikiem sklepu jest straszna, wywieranie ciągłej presji na pracownikach odnośnie obsługi, zlecanie "miliona" zadań, nadgodziny!!! - bardzo duża ilość - bo braki kadrowe, tylko co ma do tego pracownik, że kadra zarządzająca nie potrafi w porę zatrudnić nowych pracowników. Wypowiedzenia w przypadku pracowników na umowę o pracę wynoszą MIESIĄC, więc niech się bierze odpowiedzialność za nie znalezienie personelu i samemu się pracuje, nikt normalny za tak marne pieniądze nie będzie siedział w pracy po 10h, żeby kierownik mógł przypisać sobie zasługi wszystkie. Pracownicy ze sobą rozmawiają. I zgrywanie "ofiary" na nikim nie robi wrażenia, wręcz cieszy, że kierownik dostaje to na co zasługuje. Nikt po poznaniu tej Pani bliżej, oczywiście na początku będzie do rany przyłóż nie będzie chciał tam dużej pracować. Warto zaznaczyć, że zatrudniając się kierownik chętnie chciałby, żeby mu donosić na każdego pracownika, co mówią, co robią...

o Pani!
@KATASTROFA - BLUE CITY WARSZAW 07.06.2018 22:34

Niestety to prawda. Oczywiście owa Pani potrafi tak manipulować ludźmi jak nikt inny. Gdy zespół się wali i wszyscy odchodzą nagle jesteś najlepszym pracownikiem jakiego mieli byle tylko Cię zatrzymać. Jakiekolwiek dobre słowo, które wyjdzie z ust tej Pani to jakaś totalna abstrakcja! Nie dajcie się podejsc! Bo za chwile i tak bedziesz chodzić do pracy cała w stresie na sama myśl, że będziesz musiała spędzić dzień z owa Panią. Współczuję załodze Blue City, zawsze mnie zastanawiał fakt, jakim cudem tam ludzie wytrzymują.

Halo Włosi jest tu kto?
@o Pani! 07.06.2018 23:23

Jaka Pani ? Na tytuł „Pani”to sobie zapracować i zasłużyć ! :) T(usunięte przez administratora)

Małgorzata

@KATASTROFA - BLUE CITY WARSZAW, @o Pani!, czy ktoś próbował podjąć rozmowy z szefostwem by poprawić sytuację w firmie? Czy poskutkowało to pozytywną atmosferą w pracy? @Źle, co masz na myśli pisząc "pogrążać"? Możesz doprecyzować swoją opinię? @Kim jesteś Małgorzato?, jestem moderatorem Forum GoWork.pl. Dbam by osoby poszukujące informacji o zatrudnieniu mogli je tutaj znaleźć. Na forum wiele osób szuka opinii na temat warunków pracy i zatrudnienia w danej firmie. To co według niektórych osób wydaje się oczywiste, dla innych wymaga doprecyzowania - dlatego zadaje dużo pytań. @uhuhu, możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?

Aga
@Małgorzata 10.06.2018 17:58

@małgorzata A odkąd to moderatorzy tak namiętnie interesują się akurat jedną firmą? Kimkolwiek jesteś swoimi pytaniami dolewasz oliwy do ognia- Twoje pytania są zbędne. Nikt już zdania nie zmieni. Myśle, ze po przeczytaniu wszytskich opinii nikogo juz nie będzie interesowało jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna.

Zostaw opinię o Original Marines - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Original Marines