Personal connection
6 169 6 1

Opinie o Personal connection

Mirek

Nie polecam wręcz przestrzegam przed współpracą z tą firmą , To pomyłka też się naciołem oj strata czasu i kasy , robota nie adekwatna do kasy , a obietnice Pani D oj ambitne

kierowca 2019

Nie polecam wręcz przestrzegam przed współpracą z tą firmą (usunięte przez administratora)Obieca wszystko przed przyjazdem ocenia ludzi z wyglądu! jeśli ktoś jest ostrożny i kumaty to staje się nie wygodny . Wszelkie ustalenia z tą panią, nie mają pokrycia w rzeczywistości , po czym zaczyna się wymyślanie i ponowne obiecywanie. Pośrednik ma umowę z pracodawcą, i jeszcze żąda gotówki do ręki za "znalezienie pracy" !! Jej zdaniem gość który jedzie ponad 1300km, ma być pełen zapału i uśmiechnięty po 12 h jazdy kierowania autem!!!Umowa 2-3tygodniejazdy za darmo, nie jak obiecuje w automacie i 7 h dziennie tylko wyjazd z bazy 06.00 i powrót 18-19.00! BRAK fahervesischerung, o Aok już nie wspomnę! Wszystko wcześniej obiecane a zastajesz zupełnie co innego. Owszem załatwia mieszkanie, ale kwota za nie zupełnie inna np. 400 e, a płacisz 450. Wszelkie pytania o ubezpieczenie lub dotyczące płacy zbywa, umowa niejasna, brak gr podatkowej, kwot brutto netto! Kierowcy którzy tam jeżdżą podstawowa stawka 25 e netto /h a ona proponuje 12 e z centami co na rekę niecałe 8 E, tyle to droga Pani pracownik na hali i to byle jakiej zarabia a nie kierowca, który ma wozić ludzi nie ziemniaki!!!(usunięte przez administratora) i zaangażowanie do pracy rozpoznaje po kierowcy który zjechał z trasy nocnej po 1300 km po wyglądzie to kpina !Odrazu się mówi, że NIE a nie kombinuje i wymyśla różne nie stworzone zeczy jak jazdy po chodnikach rozmawiałem z kierowcami co pracują w tej firmie i co mnie szkolili twierdzili ze wszystko w porządku nie mają zastrzeżeń do mojej jazdy (usunięte przez administratora) Po prostu zagrała sobie pani moim kosztem oraz kosztem kolegi i obrzydliwie wydzwania i obiecuje koledze że by miał pracę, (usunięte przez administratora) obiecując kierowce i auto pod kwaterę jak ja wyjadę w inne miejsce jakie ??? , specjalnie i (usunięte przez administratora) Żałuję czasu a przede wszystkim pieniędzy, które straciłem na przyjazd

Alex59

Temu pałacowo "KIEROWCA 2019" styki złapały i nie potrafi normalnie myśleć. Pozdro z Neusitz OLO.

Andrzej

A z pnia Diez spotkałem się raz i jest bardzo miła i pomocna osoba jak również Adrian i napewno nie kłamią.ajezeli Kolega 2019 chce pracować po 7godzin to musisz zmienić branże na prezesa.albo znajdź sobie pracę w państwowej firmie tam będziesz miał tylko 38 godzin tygodniowo .Pozdrawiam chłopaków z Neusitz.jak również jak również cały personel pani Aleksandry

Andrzej

Oj kolego 2019 przesadziłeś z tą opinią o firmie Pani Aleksandry ja pracowałem tam może krótko bo zmusiła mnie sytuacja rodzinna i musiałem wrócić do Polski powiem Ci krótko pracowałem 15lat w dużej firmie transportowej w Polsce jeździłem po całej Europie przeważnie tylko mocami tam mogłeś być zmęczony jazda Ty po 1300 km gdzie przyjechałeś do pracy i od razu do tej pracy nie poszedłeś tylko miałeś wolny czas na wypoczynek jeszcze narzekasz!!! Oceniasz ludzi których nie znasz.to powiem Ci krótko jeżeli dla Ciebie takie autobusy jak ma Scharnagel bo pewnie tam pracowałeś to są najlepsze wozy a że w mailu to zapisz się na kurs do Neu-Ulm do fabryki Tam Cię nauczą jeździć takimi autobusami ja przez 15 jeździłem tylko Setrami a co do czasu pracy kierowcy to widać że jesteś cienki w przepisach.a skoro jesteś taki pokrzywdzony Narcyzie to znaj sobie pracę w Polsce w PKS tam się nauczysz jeździć autosanami.Przyjechal pan z Polski do pracy i myśli że wszyscy będą koło niego skakać bo zrobił 1300 km .Pozdrawiam wszystkich chłopaków od Scharnegala.

kierowca 2019
@Andrzej 14.02.2019 07:40

firma lipa i tyle

Alex59

Z firmą Personal connection jestem związany od 2 lat . Firma prowadzona wg mnie profesjonalnie. W razie potrzeby Szefostwo firmy udziela wsparcia i pomocy w każdym problemie. Umowa o pracę na warunkach niemieckich pierwsza na 6 miesięcy próbna następna na czas nieokreślony.W odniesieniu do opini "KIEROWCY2019" .wg mnie ten chłopak ma jakieś poważne problemy z sobą . To co napisał do jedna wielka brednia i jeszcze z tragicznym błędami..

Franz

Kierowca 2019!!!!! Co Ty za brednie napisałeś ! Z doświadczenia wiem że głupich nie sieją sami się rodzą! Dla mnie i dla kilkunastu kolegów jesteś ABDERYTA . Ja osobiście pracuje ponad rok napisałeś same kłamstwa!! Jedno tylko się zgadza jeździmy nówkami od SETRY. I są to manualne! Ale czy to problem? Dla Ciebie i Takiego asa tech. Dent to problem Na kursie powinni was uczyć na najgorszym sprzęcie!!! Skrzynia bez synchronizacji.!!! Może wiesz o czym mówię! A jazdę z przyczepą nie tandemem tylko z krańce!!!!!! Należysz do kategorii kierowców z jedynka!!!! Nie umiesz nic i nigdy się nie nauczysz do jeżdżenia trzeba się urodzić lub wyssac to z mlekiem od matki Panie Abderyto !!!! To kim jesteś poszukaj słowniku kto to ABDERYTA zdziwisx się ale to prawda! I nie pisz więcej kłamstw

Kierowca 2019

Nie polecam wręcz przestrzegam przed współpracą z tą firmą (usunięte przez administratora)Obieca wszystko przed przyjazdem ocenia ludzi z wyglądu! jeśli ktoś jest ostrożny i kumaty to staje się nie wygodny . Wszelkie ustalenia z tą panią, nie mają pokrycia w rzeczywistości , po czym zaczyna się wymyślanie i ponowne obiecywanie. Pośrednik ma umowę z pracodawcą, i jeszcze żąda gotówki do ręki za "znalezienie pracy" !! Jej zdaniem gość który jedzie ponad 1300km, ma być pełen zapału i uśmiechnięty po 12 h jazdy kierowania autem!!!Umowa 2-3tygodniejazdy za darmo, nie jak obiecuje w automacie i 7 h dziennie tylko wyjazd z bazy 06.00 i powrót 18-19.00! BRAK fahervesischerung, o Aok już nie wspomnę! Wszystko wcześniej obiecane a zastajesz zupełnie co innego. Owszem załatwia mieszkanie, ale kwota za nie zupełnie inna np. 400 e, a płacisz 450. Wszelkie pytania o ubezpieczenie lub dotyczące płacy zbywa, umowa niejasna, brak gr podatkowej, kwot brutto netto! Kierowcy którzy tam jeżdżą podstawowa stawka 25 e netto /h a ona proponuje 12 e z centami co na rekę niecałe 8 E, tyle to droga Pani pracownik na hali i to byle jakiej zarabia a nie kierowca, który ma wozić ludzi nie ziemniaki!!!(usunięte przez administratora) i zaangażowanie do pracy rozpoznaje po kierowcy który zjechał z trasy nocnej po 1300 km po wyglądzie to kpina !Odrazu się mówi, że NIE a nie kombinuje i wymyśla różne nie stworzone zeczy jak jazdy po chodnikach rozmawiałem z kierowcami co pracują w tej firmie i co mnie szkolili twierdzili ze wszystko w porządku nie mają zastrzeżeń do mojej jazdy (usunięte przez administratora) Po prostu zagrała sobie pani moim kosztem oraz kosztem kolegi i obrzydliwie wydzwania i obiecuje koledze że by miał pracę, (usunięte przez administratora) obiecując kierowce i auto pod kwaterę jak ja wyjadę w inne miejsce jakie ??? , specjalnie i (usunięte przez administratora) Żałuję czasu a przede wszystkim pieniędzy, które straciłem na przyjazd (usunięte przez administratora)

Andrzej

Panowie Chyba żeście jeszcze nie pracowali u Niemieckiego pracodawcy jako kierowca autobusu który pokazuje kim my jesteśmy więc nie narzekajcie na panią Diez jak chce ecue lepiej się przekonać to sprobojcie sobie bezpośrednio załatwić to zobaczycie jak was beda traktować

Witold
@Andrzej 08.11.2018 12:14

Czy Twoje doświadczenia w pracy na stanowisku kierowcy nie są najlepsze? Co to spowodowało? Miałeś kontakt z koordynatorem kontraktu, który mógł Ci pomóc w trudnych sytuacjach? Jak wyglądały sprawy z zakwaterowaniem i ubezpieczeniem? Napisz więcej szczegółów. Znalazłem stronę http://www.personal-connection.eu/pl/fuer-bewerber/ na której agencja pośrednictwa pracy zachęca kierowców do aplikowania. Czy ktoś jeszcze mógłby napisać swoją opinię o tej pracy?

Andrzej
@Witold 20.11.2018 12:43

witam pracowałem 5 miesiecy u niemieckiego pracodawcy bez agencji i posrednikow pierwszy miesiac bylo ok ale potem pokazal jakim jest wspanialym pracodawca jezdzilem 270 300 godzin a w umowie napisal tylko 40 tygodniowo a placil tak jak mu sie chcialo i zawsze godziny zle policzone a jak kolega poszedl na chorobowe to odrazu dostal wypowiedzenie. nie liczcie na wspaniale udogodnienia u niemieckiego pracodawcy jezeli bedziecie zatrudnieni bezposrednio. przez agencje macie zapewnione stale godziny i co miesieczna wyplate.pracuje w Niemczech prawie 10 lat i wiem co pisze

anonymous

Darek. Zacząłem prace u P.Diez pół roku temu. Warunki mieszkalne ,pracy i wynagrodzenie zadowalające w 100%. Można liczyć na każdą pomoc w każdej sytuacji ! Miałem sytuacje, gdzie naprawdę potrzebowałem pomocy i zawsze ją otrzymałem od Pani Diez jak i zarówno od Pana Diez ,są bardzo mili ,pomocni i zawsze można na nich liczyć. Jestem bardzo zadowolony z decyzji podjęcia pracy w tej Firmie . Polecam wszystkim zainteresowanym !!!!!!!!

Max
@anonymous 19.08.2018 18:43

Witam Powiedz uczciwie na jakie mogę liczyć zarobki i na co zwrócić uwagę, czy na prawdę jest uczciwa ta firma. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam

anonymous
@Max 23.08.2018 21:51

Jak dla mnie jest wszystko na 100% polecam zarobki sa takie ile godzin masz tyle zarabiasz firma uczciwa jak dla mnie 100% pozdrawiam

Halina

Jak obecnie prezentuje się sytuacja w Personal connection? Czy firma posiada obecnie wolne miejsca pracy? Jeśli tak, to na jakie i na jakich warunkach zatrudnienia? Każda wypowiedź będzie cenna dla osób zastanawiających się nad pracą za granicą.

Artur

Zacząłem od Personal Connection. Ponad 2 lata w tej firmie. Przejęło mnie Deutsche Bahn. Dziś pracuję w BVG Berlin. W ogóle nie żałuję współpracy z Panią Diez. Polecam !!!

Marcin

Wszystko w porzadku Firma zatrudnia kierowcow autobusow do pracy za granica Pracowalem w niemczech blisko czeskiej granicy ,piekne miejsce oraz standart zakwaterowania Wlascicielka ,prezeska firmy Pani Diez utrzymuje kontakt z pracownikiem a pensja wyplacana jest zawsze na czas pozdrawiam

Halina

@Kierowca, o jakim braku kontaktu z firmą konkretnie mówisz? Czy firma Personal Connection nie posiada swojego stałego biura skoro kontakt z nimi jest na tyle utrudniony na ile wspominasz? Jeśli nie, to wyjaśnij proszę o co chodzi. Czy an forum znajdzie się jeszcze ktoś kto podzieli się swoją opinią na temat Personal Connetion?

Kierowca

Nie polecam. Na początku miła, odbiera telefony. Potem brak pierwszej wypłaty, brak kontaktu z firmą, ciągłe korekty w rozliczeniach.

Administrator

Czy od ostatniej Waszej aktywności na tym forum doszło do istotnych zmian strukturalnych i organizacyjnych w firmie Personal connection?

Andrzej

Tak to prawda,Szefowa kulturalna i bardzo uprzejma,poszla mi na reke w dwoch trudnych sytuacjach (musze nadmienic ze w innej firmie to byloby nie do przyjecia!!!) Komunikacja w jezyku polskim - otwarta. Zarobki dobre ,mieszkanie bez problemu . Polecam Firme i zachecam do wspolpracy . Pozdrawiam przyszlych chetnych pracownikow i obecnych cierpliwych !

Pracownik

Dzien dobry 5 lat bylem pracownikiem w firmie personal connection. Od samego poczatku bylem otoczony bardzo dobra opieka, zarowno jezeli chodzi o zorganizowanie mieszkania, wszystkich formalnosci jak rowniez o warunki pracy. Paczatki byly naturalnie ciezkie co w duzej mierze bylo zwiazany z niedoskonaloscia jezyka. Dzieki pomocy firmy i kolegow moglem sie jednak bardzo szybko zaklimatyzowac. Zarobki w firmie sa dobre tak samo jak podejscie firmy do pracownika. Polecam!

Dominik

Witam ! Byłem pracownikiem firmy Best Conection od 01.07.2016 do 01.07.2017. Przez ten okres czasu współpraca układała się na najwyższym poziomie, mianowicie pieniądze na czas, kontakt wzorowy z agencja. Zawsze mogłem liczyć na pomoc w kwestii pracy jak i w kwestii zakwaterowania i wszystkich spraw z tym związanych. Jestem zadowolony i jak najbardziej polecam !

Arti

Moja współpraca z firmą jest bez zarzutu. Czyste zasady, wszystko zgodnie z umową, kontakt w języku polskim, jeżeli ktoś sobie nie radzi z niemieckim. Szefowa kulturalna i uprzejma. Mi już trzeci rok idzie w Personal, więc to o czymś świadczy. Pozdrawiam.

Pracownik

Odradzam współpracy z tą firmą, wrzucą człowieka do Pani Aleksandry Diez z Nürnberg a ta to takie koszty po nalicza że nigdy nie dostaniesz nawet 1000€ (500 -700€) to są kwoty jakie tam Oszustka płaci. Nie dajcie się OSZUKAĆ

Zostaw opinię o Personal connection - Nürnberg

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Personal connection