Nesperta Sp.z o.o.

4 Dodaj opinię
Nesperta Sp.z o.o.
4 488 6 1

Opinie o Nesperta Sp.z o.o.

Zagubionaowieczka

Może mi ktoś wytłumaczc sens dzisiejszego spotkania w fabryce? Uważnie słuchałam i usłyszałam tylko:"jesteśmy najlepsi..blabla..mamy wiecej dyrektorow...blabla..pomysły sie kończą..blabla..pracujcie wiecej..blabla..zapomnijcie o podwyżkach..blabla.." Na to glos ludu: Kurtyna opada.

Edit
@Zagubionaowieczka 14.02.2019 19:00

*Na to glos ludu: brawo, klap,klask, klap, klask.

Basia
@Zagubionaowieczka 14.02.2019 19:00

Ja na ten przyklad dzisiaj odpoczywam na koszt firmy w Kolobrzegu. To co mialam zrobilam i bimbam sobie z mężem. Sloneczko, przyjemnie, kiedysktos tu napisal, ze trzeba umiec wykorzystać to i owo, co niniejszym czynię. Tylko cicho sza bo sie wyda. Inie trzeba byc na wysokim stolku. Pozdrawiam

Anka
@Basia 15.02.2019 14:00

Baw sie póki możesz, ale jak znam firmę, to juz czytelnicy doniesli komu trzeba, ze sie przechwalasz.

Basia
@Anka 15.02.2019 20:32

Niech donoszą, olewam ich jak oni nas. W dzisiejszych czasach zmiana pracy to nie problem. Ci co donoszą, a wiemy kto, sami nic nie wnoszą, tylko się obijają i myślą, że są nietykalni, ale i na nich przyjdzie czas.

Pracownik

Wielkie deklaracje że największą siłą firmy są ludzie, czarne diamenty dla najbardziej zasłużonych, a co chwilę ktoś znika, albo sam bo ma dość albo z pomocą szefostwa. Wielkie udawane przyjaźnie, a za plecami plotki i donosicielstwo. Najlepiej trzyma się ekipa z czasów gdy firma była jeszcze w garażu, w większości ludzie bez innego doświadczenia zawodowego za to ze sporą siłą przebicia. Jeśli szukasz pracy gdzie byłaby fajna atmosfera, stabilność i możliwość jakiegokolwiek rozwoju to zdecydowanie odpuść sobie wysyłanie CV do tej firmy.

Zagubionaowieczka

Może mi ktoś wytłumaczc sens dzisiejszego spotkania w fabryce?Uważnie słuchałam i usłyszałam tylko: "jesteśmy najlepsi..blabla..mamy wiecej dyrektorow...blabla..pomysły sie kończą..blabla..pracujcie wiecej..blabla..zapomnijcie o podwyżkach..blabla.." Na to glos ludu: ..brawo, klap, klask, klap,klask.. Kurtyna opada.

Paulina
@Zagubionaowieczka 14.02.2019 19:44

Jacy najlepsi, ciekawe w czym. Konkurencja ma sie coraz to lepiej, maja lepszy PR , marketing, HR, a i twarze marki bardziej rozpoznawalne, ich widac, reklamy w TV, a u nas naszej celebrytki z Azji Express nie ma w reklamach, nie ma sponsoringu, nic, zero podejscia. Coraz czesciej sa programy o szkodliwosci hybryd na paznokcie, co jest udowodnione, laboratoria o tym glosno mówią, konkurencja podchodzi do tego z pokorą, a my wciąż to samo, w dodatku bez jakiegokolwiek profesjonalizmu. Rozmowy takie jak dzisiaj mają przygotować nas do fali zwolnień. Auto zabierają, bo leasingi się kończą, wielkie glowy chodzą podminowani tym faktem. Swoją drogą ciekawe jak Porschaka oddadzą, bo(usunięte przez administratora) co raz ma otarcia, stluczki itp. a i (usunięte przez administratora) z trenerem to żal, ja po tygodniu lepiej mówiłam. Śmieszy mnie ich ubiór z napisami znanych marek, korale na szyji, opaski , bransoletki itp. Po co? Typowy firmowy lans. Szukajmy pracy i to szybko, a pracy w dzisiejszych czasach jest baaaardzo dużo.

Ciekawe

Nie zastanawia was czemu firma ma tutaj tak wysoką średnią mimo tak słabych opinii?

Hmmm
@Ciekawe 13.02.2019 13:40

Sami ją podbijają???

Jaro
@Ciekawe 13.02.2019 13:40

Jaką średnią?

Seba
@Hmmm 13.02.2019 14:49

Z tego co wiem, to spada sprzedaż i to mocno. W ubieglym roku w porownaniu z przeszlymi latami to porażka, dlatego podejmuja co raz inne decyzje, nowosci dla stalych klientek, szkolenia dla franczyzy, gdzie i tak jak pojdziesz to nikt nicnie wie. Punkty Semilaca w coraz to gorszych miejscach, gdzie i tak towar nie schodzi przy stacjach paliw, normalnie jak na wiejskim targu za komuny. Wladza sie szarpie, kredyty. Leasingi itp. Ale gasnie swiatelko w tunelu. Wszystko kosztem pracownikow szczegolnie w Komornikach, bo w Jelonku to wielka sciema. Niby tyraja, ale efektow brak. Nadzieja za granicą, ale procedury trzeba naginać, chociaż i tu zbyt coraz gorszy, co lepsi poodchodzili, bo widzieli co sie dzieje.

Plebs

Lepiej już nie będzie. Dobre czasy tej firmy przeminęły.. Brak szans na jakiekolwiek podwyżki, rozwój i awans. Lepiej zatrudniać rodzinki i ziomków z zewnątrz którzy nie maja pojęcia o tym co tu sie robi i mają uratować firmę zamiast dać szansę innym.

Anka
@Plebs 07.02.2019 19:31

Cala prawda. Ja jestem w Jelonku, prawdziwy wyscig szczurów. Ci co odeszli lub ich zwolniono nie żałują, mają dobrą pracę, super ludzi i nikt ich nie inwigiluje jak tutaj. Przede wszystkim nie zwalniają, bo (usunięte przez administratora) ma kaprycho jak tutaj. Tez sie zwalniam, ale troche pochoruje sobie teraz. Pozdrawiam

Lili

To już nie ta sama firma.... zarząd obraduje za zamkniętymi drzwiami i nie schodzą nawet do ludu...szczera rozmowa? Rozwój? Zapomnij ....

Pracownik
@Lili 14.01.2019 16:55

No niestety... Rozwój, podwyżka, premia i nesperta to przeciwieństwo. Czekamy na obiecane wprowadzenie systemu premiowego wraz z nowym rokiem przez ojca Dyrektora.

McLovin
@Pracownik 15.01.2019 22:50

A Ty zadowolisz się ochłapem rzędu 50 zł brutto ? Proszę Cię !!! Tu potrzebne są podwyżki rzędu 300 zł na rękę,i to na już! A jeśli wprowadzą tą pseudo premie , to i tak jej nie zobaczysz...bo ona będzie dla wybranych ,a nie dla wszystkich haha. Pozdrawiam całą załogę robotników :D

Dyrektor Janusz
@McLovin 18.01.2019 10:38

Piniondze kurła szczenscia nie dajo!

GOŚĆ

Czemu tak często pojawiają się ogłoszenia na stanowisko sprzedawcy na stoiskach? Czyżby , aż takie wymagania były na stanowisko nie wymagające szczególnych predyspozycji? Czy coś nie tak z panią z działu HR ?

Asia
@GOŚĆ 31.12.2018 09:10

Czarna magia

Benjamin
@GOŚĆ 31.12.2018 09:10

Dział HR to pierwszy powinien być wymieniony. Wcale nie reagują na zachowanie niektórych brygadzistów itd. Mogą za to wysłać kolejną ankietę bez sensu, w końcu trzeba mieć co robić.

Seba

Za oknem skoro świt Kilimandżaro Wyrasta co dzień mi Kilimandżaro Do góry parę mil Kilimandżaro Najbardziej suchy szczyt Kilimandżaro Zadufanie, chwalipięty, marnotrastwo, przepych, tylko po coooooo???? to choroba

Jaro
@Seba 11.01.2019 21:39

Niestety ... ten co ma dużo wiecznie będzie mu mało .... choćby po trupach a do celu.

ihaha
@Jaro 13.01.2019 20:40

Najlepsze jest to, że chwalą się tym HRy czy PRy i nawet im przez myśl nie przejdzie, że organizacja tego wyjazdu to dla wewnętrznego klimatu strzał w kolano. Pycha arogancja i oderwanie od realiów.

Pracownik

Nie wiecie może czy firma nie szuka aktualnie kogoś na produkcję?

Pracownik
@Pracownik 10.01.2019 21:57

Nie

Pracownik
@Pracownik 11.01.2019 22:57

W tej firmie w ogóle nie ma stanowisk produkcyjnych

GOŚĆ

Dlaczego tak często pojawiają się ogłoszenia na stanowisko sprzedawcy na stoiskach handlowych? Czyżby aż takie wymagania były na stanowisko szeregowe nie wymagające jakiś szczególnych predyspozycji?

Asia
@GOŚĆ 31.12.2018 09:06

Nie jest lekko, najpierw trzeba zainwestować, a potem ....hmm

Gość
@Asia 01.01.2019 14:06

Nie rozumiem, w co bądź co zainwestować? A po drugie co ma inwestycja do zatrudnienia pracownika?

MAJA
@Gość 02.01.2019 11:47

Najczęściej to franczyza.

Gość
@MAJA 03.01.2019 11:06

Tyle, że moje pytanie brzmiało dlaczego tak często pojawiają się ogłoszenia? Co ma franczyza do tego ?

Asia
@Gość 04.01.2019 08:56

Ogłoszenia o pracę są na stronie Nesperty, pozostałe to franczyza i ktoś chce zatrudnić na wyspę pracownika, na zasadach z właścicielem franczyzy.

Gość
@Asia 04.01.2019 16:53

To muszą mieć wygórowane zasady i wymogi , których w ogłoszeniu o pracę brak, z ogłoszeń wynika, że chcą zatrudnią ludzi bez doświadczenia i wiedzy na temat marki Semilac a po wysłaniu CV brak odzewu. Poza tym to najczęściej pojawiają się właśnie ogłoszenia na stoiska firmowe a nie franczyzowe

Seba
@Gość 05.01.2019 13:13

chłit martekigowy

Gość
@Seba 06.01.2019 14:35

Prawidłowo się pisze : CHWYT MARKETINGOWY

Seba
@Gość 09.01.2019 09:00

Super uwaga

Pitbull

Ktoś dotarł na wigilię? Jak wrażenia?

Pracownik
@Pitbull 15.12.2018 10:12

Najważniejsze, że diamenty dla najbardziej zaangażowanych rozdane. Ciekawe czy rzeczywiście dla najbardziej.... ????

NTR
@Pitbull 15.12.2018 10:12

Dwóch nowych dyrektorów, będziemy podbijać świat. Fatalna organizacja imprezy, co tu kryć. Wszyscy głowy uniesione wysoko. Udają, że się nie znają, albo, że się lubią. Udawane miny, jak ta cała firma. Lepiej już było.

Terefere
@Pracownik 15.12.2018 16:52

Coś dużo tych diamentów było, faktycznie wszyscy tak zaangażowani?

Terererere
@Terefere 17.12.2018 23:34

Zależy pod jakim względem zaangażowani i jakie cechy osoby brali pod uwagę ???? ciężka sprawa, są chyba lepsi

zielona
@NTR 17.12.2018 20:53

O ciekawe a dyrektorzy od czego? ????????????

Stary Czarny Diament
@Terererere 18.12.2018 09:30

Uważam ze diamenty otrzymali najlepsi z najlepszych. I zasłużenie dostali no ale pupcia szczypie jak sie nie otrzymało tego wspaniałego wyróżnienia xD

NTR
@zielona 18.12.2018 16:09

Od HR i nowy z zarządu. Obawiam się, że nie wiedzą gdzie weszli i z czym przyjdzie im się zmierzyć.

Terefere
@NTR 18.12.2018 23:54

A podobno to jeszcze nie koniec i mają być kolejni

Seba
@NTR 18.12.2018 23:54

Dobrze wiedzą, dyrektorki za miesiąc dostają pięciocyfrówki, czyli po okresie próbnym mają tyle co niektórzy przez rok, BMW-icami sobie pojeżdżą i przez roczek kasa za zakaz konkurencji . Tacy to pożyją, zresztą chwalili już się oficjalnie co niektórzy, że żyć nie umierać. A od HR dyrcio do trzech kobitek ciekawe po co, już jeden był i znikł po bodajże pół roku, tylko na niego narzekały dziewczynki, że psuje im robotę.

Mania
@NTR 17.12.2018 20:53

Ciekawe jak ich zatrudnili skoro nie bylo wewnętrznej rekrutacji ani zewnętrznej. Czy to zgodnie z nowymi wymogami? Prwnie jacyś znajomi znajomych. I jak ktoś napisał okres próbny szybko przeleci, przytula ze 30 - 40 tys. I reszta roku luzik. Ciekawie kiedy zarząd zmadrzeje,a właściwie nasz pryncypal?

Ewa
@Pracownik 15.12.2018 16:52

Co konkretnie masz na myśli? Czy pracodawca przyznał jakieś nagrody pracownikom? Czy jest to jakieś wyróżnienie, czy bardziej jednak nagroda rzeczowa? Rozumiem, że miało to miejsce podczas wigilii pracowniczej, czy organizowane są jeszcze inne wydarzenia firmowe?

realistyczny obserwator
@Stary Czarny Diament 18.12.2018 22:14

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. jedynymi specjalistami od tych całych diamentów są, osoba która wymyśliła kolory pazurów, to jakoś 2015 około, i osoba która wymyśliła make up 2018, i zapewniła ciągłość sagi na 2019. tylko jeden problem polega na tym że w 2018 końcówce kreatorka pazurów narzuca swoje wizje zespołowi ... szkoda słów...

realistyczny obserwator
@Seba 20.12.2018 18:33

a co myślicie o tym dyrektorku od make upu ? też był chwile i poleciał...hahhaahha

Seba
@realistyczny obserwator 04.01.2019 03:19

Jak to dyrektorek, zarobił i odszedł, wgłębił się w tajemnicze sprawy zarządu, ogarnął charakter ich działań i tyle, pożegnali się.

Natan

Witam, nie pracuje w tej firmie, raczej wspolpracuje z branżą hybrydowa i żelowa, tak czytam i nasuwa sie wniosek, ze góra i Hr bo czytamze jest mają ogromny problem z personelem i jakto bywa to jest ich wyłączna wina, ze nie potrafia ludzi zjednoczyć. Pierwszyraz sie spotykam z takimi opiniami negatywnymi. To sie nadaje do mediów, zeby to nagłośnić. Czy są chetni?

Zażenowany Wilk

Najlepiej obiecywac wolne w wigilie i swieta a teraz nagle zapraszac do pracy na "dyżury". Fabryka jak zwykle w czterech literach za to biurowi oczywiscie wolne bo po co robolom wolne jak oni nie maja rodzin i swoich spraw. Brak słów. Najlepsze w tym wszystkim to ze "zrobimy igrzyska dla mas"(czyt. wigilia firmowa) dajmy darmowe alko to przyjdzie wiecej chetnych. Stado baranow jak zwykle pojdzie bo jedzenie i napitek za darmo(Panie za darmo to biere)Tylko szkoda ze te potulne owieczki zapomnialy juz o tym ze premie swiateczna wyplacili brutto i zalatwili nam te dyżury, a kazda owieczka wrogo nastawiona do stadka...eeh o podwyżkach nie wspomne bo to sie nudne robi.

Janek
@Zażenowany Wilk 12.12.2018 22:33

Swieta racja. Ja jestem facet i nie ide, to kompromitacja (usunięte przez administratora) Alko ma nie być a jedzenie liche. Robimy strajk a w wigiLię kazdy do lekarza jak policjannci. Kto jest za ?

Ja
@Zażenowany Wilk 12.12.2018 22:33

Niestety "biurowi" też tak kolorowo nie mają, wolne zostało narzucone z góry i trzeba na to wykorzystać wolne. A jeśli ktoś tak jak ja wolnego już nie ma, to bezpłatny urlop. Wolę przyjść w te dni do pracy ale nawet nie mam takiej możliwości.

Co ty masz w glowie
@Ja 13.12.2018 17:06

Jakbym siedzial za biurkiem 8 h godzin a moze i mniej bo jeszcze trzeba internety przejrzec przez 2h to tez wolabym przyjsc do pracy niz w domu pomagac. "Ja" a jak chcesz isc do pracy to mozesz odwiedzic fabryke i popakowac paczki jak jestes chetny do pracy;) przynajmniej dzieki Tobie jakas kobitka ogarnie sobie w domu ze spokojem wigilie albo sylwestra.

Ja
@Co ty masz w glowie 14.12.2018 00:02

Dzięki za troskę, wigilia w domu jest akurat na mojej głowie. Nie wiem skąd masz takie pojęcie o pracy biurowej ale skoro skądś się takie wzięło, to widać, że nigdy nie musiałeś jej wykonywać.

Biurowy
@Co ty masz w glowie 14.12.2018 00:02

Zapraszamy do biura... oprócz picia kawek i przeglądania internetu( bo tak właśnie postrzegasz pracę w biurze) przygotuj strategie marketingową na cały rok, zaplanuj budżety , ugaś kilka pożarów gdy np ukaże się niepochlebny artykuł na temat firmy i porozmawiaj z dostawcami czy klientami po angielsku a najlepiej jeszcze w innym języku. No ale cóż nie chciało się uczyć to trzeba pakować paczki..

Fizyczny
@Biurowy 15.12.2018 23:38

Strategie, pożary ... Jak ja grałem w Simsy to jedyną atrakcją było utopienie Sima w basenie... a teraz... Fiu, fiu...

Osoba fizyczna
@Biurowy 15.12.2018 23:38

To, że ktoś pakuje paczki wcale nie oznacza, że nie chciał się uczyć. Natomiast jeśli chodzi o niektóre osoby w biurach to ich notoryczne błedy w zamówieniach wydają mi się dosyć dziwne skoro takie wysokie wykształcenie posiadają. Serdecznie pozdrawiam.

Ciemniak
@Biurowy 15.12.2018 23:38

A czemu mówisz, że nie chciało się uczyć? Nawet nie wiesz jakie mam wykształcenie i znam języki. Czasami lepiej się nie przyznawać do wykształcenia, bo do biura złożą propozycje, a tam to każdy strażak, pożary musi gasić, bo artykuł niepochlebny. A poza tym poza wykształceniem należy posiadać wychowanie i kulturę, której Ty swoim wpisem nie okazałaś.

Biurowy
@Ciemniak 17.12.2018 16:43

Jeżeli ktoś sugeruje że w biurze przegląda się internet i lepiej siedzieć za biurkiem niż pomagać w domu to również nie wykazuje się kultura. Ponadto nikt nikomu nie broni pracować w biurze.. Ogłoszenia są zawsze można rekrutowac. Najlepiej niech każdy wykonuje swoją pracę a nie patrzy na innych.

JaktamPanie

Tu nie potrzebne są czary mary..tylko podwyżki pensji obiecane 1,5 roku temu, a te wspaniałe komentarze i tak nic nie zmienią.

Martunia
@JaktamPanie 04.12.2018 21:26

Zgodnie z umową o pracę co roku mamy podwyżkę o 1%, hahahahaha, nawet nie wiem czy ją kiedykolwiek dostałam.

Benia
@JaktamPanie 04.12.2018 21:26

Podwyżki cen prądu haha

Benia
@Martunia 06.12.2018 08:44

To prawda. Na corocznym spotkaniu w grudniu znów nagrody dostaną lepsi inaczej nawet wiem kto. Ja dziękuję i nie idę bo po co. Wiecie że (usunięte przez administratora) są rozliczani czemu ich pracownicy nie idą. Dobre haha. Z Jelonka to wszyscy idą musze inaczej (usunięte przez administratora)

Lena
@Benia 06.12.2018 13:26

Czy to wigilia czy rocznica itd. to i tak to nic nie zmienia, cierpkie przemówienia, żarcie słabiutkie i sztuczny klimat. Ja też nie idę

Wiedźma

Firma , która rzuca przez właściciela zaklęcie ! A potem właściciel spuszcza wiadro zimnej wody na łeb! I zaklecie nie działa ! Nie wybierajcie sie do tak mrocznego lasu ! Chyba , ze sami jestescie zatruci i potrzebujecie tego jadu do zycia !

Nenenen
@Wiedźma 28.11.2018 23:46

Uuuu...grubo

Wiedźmin
@Wiedźma 28.11.2018 23:46

o kurde! ładnie poleciałaś ! heh . Powiedz mi Wiedźma na czym Ty jeździsz ?bo widzę że to jakiś dobry towar :) Podasz namiary na swojego dilera ? heh.

Asia
@Wiedźma 28.11.2018 23:46

Ciekawe czemu konkurencja z Poznania nie ma takich opinii tutaj , zobaczcie. To mnie właśnie do nich przekonało i nie żałuję tej decyzji. Z tego co tu widzę, ich podejścia do pracowników, braku ciągłej kontroli przez pryncypałów i zwolnień z pracy, przede wszystkim pełna prawdziwa lojalność, a nawet lepsza płaca i taki spokój wewnętrzny, a nie bojaźń, że jutro przyjdziesz do pracy i out. Premie spore dla wszystkich, proszą a nie każą tak jak w Komornikach i wiele innych. Przede wszystkim są normalni, nie noszą głowy wysoko, nie chwalą się najdroższymi autami itp. Tutaj tylko się udaje, że jest ok, a tak naprawdę każdy z takim przymusem się uśmiecha, a w głębi duszy boją się o jutro, no i brak jakiegokolwiek rozwoju. Ot taka pogoń za kasą. Słyszałam od starych koleżanek, że wigilia w tym roku będzie baaaardzo skromna, jak zawsze Ci najbardziej "oddani" dostaną spore premie i kilka przypadkowych osób, żeby nie było podejrzeń. A dziewczyny z HR bardzo zestresowane czy się wszystko uda, bo prezes się skrzywi i noce nieprzespane. Przemyślcie czy warto, nadchodzi ciężki czas.

Jaras
@Wiedźma 28.11.2018 23:46

Tutaj jest po prostu bosko, można ściemniać i brać niezłą kasę, tylko trzeba wiedzieć jak.

Pytanie
@Asia 01.12.2018 08:45

Asiu. Czy tam gdzie teraz pracujesz prowadzone są rekrutacje na szeregowych pracowników? Np.na produkcji czy wysyłce? Ta firma ma świetne opinie, może też bym złożyła cv;)

Asia
@Pytanie 03.12.2018 09:41

Zawsze warto złożyć, nawet jak obecnie nie potrzebują to w przyszłości się odezwą. Jak potrzebują to na pewno Ciebie poproszą, tylko nie chwal się zakazem konkurencji oczywiście jeżeli miałaś taką podpisaną.

Szeregowiec
@Pytanie 03.12.2018 09:41

Jeśli masz dwie lewe ręce i do tego paraliż to chętnie Cię przyjmą. Na wysyłce dołączysz do klubu dwóch pań które ciagle stoja i plotkuja a robota aż pali je w ręce. Naucza cie jak kończyć prace godzine wczesniej i chodzic miedzy regalami i pier***. Byle sie nie przemeczac. Z pracy trzeba wyjsc przeciez pachnącym Avonem A pensje maja takie jak wszycy co naprawde pracuja. Czy dyrektor tego nie widzi mimo wszechobecnych kamer?

12345
@Pytanie 03.12.2018 09:41

A można wiedzieć co to za firma?

Asia
@Szeregowiec 03.12.2018 22:44

Chyba Ci się firmy pomieszały

Asia
@Szeregowiec 03.12.2018 22:44

Jakby tak pracowali, to by nie byli najlepsi, wystarczy sprawdzić sprzedaż, ich twarze, które naprawdę coś w Polsce znaczą. I zawsze byli i są szybsi i lepsi i przede wszystkim są lojalni.

Mania
@Asia 01.12.2018 08:45

To ile płacą na rękę np. na wysyłce?

Jaras

W Jelonku wcale PR nie ma

Benia
@Jaras 01.12.2018 09:21

Chyba w Jelonku

Benia
@Szeregowiec 03.12.2018 22:44

Ty wolisz (usunięte przez administratora) parę groszy zamiast godnie żyć. Chyba że masz nieoficjalne profity Zobacz co tu ludzie piszą, co się dzieje w magazynie. A dlaczego produkcja robi za nygusow z wysyłki. Przecież to niezgodne(usunięte przez administratora) .

Benia
@Jaras 05.12.2018 07:54

PR ma jedną nic nie robi a najbardziej zaangażowanego zwolnili , a na jego miejsce już czekała koleżanki z PR i innych.

sprzątaczka

Czyszczenie komentarzy było ostre widzę.

pepe
@sprzątaczka 29.11.2018 15:24

KARMA WRACA

123r092fni

Chciałbym ocenić system premiowy w tej firmie. Podaję tylko przykłady na to, że jeśli ktoś chce się tutaj zatrudnić to przyjmie do informacji, że coś takiego tutaj ledwo co istnieje i jest mało efektywne dla podniesienia morali pracowników. Przykłady: zdobycie pierwszego certyfikatu - każdy dostał premię czyli bardzo ładnie się zaczęło. Potem przyszedł nowy dyrektor i...(usunięte przez administratora), czyli kolejny certyfikat - nic dla pracowników, do tego okrojona wigilia, okrojona integracja, kolejne audyty, nic żadnej premii, teraz black friday pewnie też nie będzie premii i zaraz wigilia.... ciekawe czy też w takim smutnym korporacyjnym stylu? A może tak bardziej rodzinnie jak to było w Luboniu? No i na dodatek wszystko drożeje, a o podwyżkę o te 100 zł dla pracowników trudno. Przykro się robi jak się trochę tutaj pracuje i się na to patrzy.

pracownik2014
@123r092fni 24.11.2018 12:29

pieniążki się kończą taka jest smutna prawda.

Były pracownik

Kiedyś pracowałem w tej firmie ale na szczęście szybko się uwolniłem i tego życzę pozostałym takim jak ja... Podobnie ja większość przyszedłem ze znanej stabilnej firmy w imię czegoś lepszego.. niestety jak większość się zawiodłem. W firmie rządzi tzw grupa z garażu- osoby zatrudnione gdy firma miała siedzibę dosłownie w garażu i zatrudniała byle kogo. Owa grupa to ludzie bez większego doświadczenia gdziekolwiek nie mówiąc już o jakimś konkretnym korpo. Wszyscy bardzo szybko dorobili się stanowisk managerskich-niewiadomo za co..... a jak firma zaczęła zatrudniać ludzi z lepszym cv , z doświadczeniem z konkretnych dużych, znanych firm to garażowcy poczuli się zagrożeni i doprowadzają do ich zwolnień. Prezes niewiadomo czemu ich slucha... pozbywa się ludzi, którzy mogliby naprawdę zrobić w tej firmie coś dobrego....na rzecz tych z którymi za daleko nie zajdzie. (usunięte przez administratora) Swego czasu największa rotacja była w eksporcie (usunięte przez administratora) Nie wiem jak to wygląda dzisiaj ale z ostatnich komentarzy wnioskuję , że nic się nie zmieniło a może nawet pogorszyło. Nie polecam zmiany pracy na tą firmę gdyż w moim przypadku był to poważny błąd...

pracownik2014
@Były pracownik 20.11.2018 22:21

mówisz o ludziach zatrudnionych jeszcze na kaczej ? zostało ich 5 i nikt nie ma nic do gadania :) wiec co pitolisz za farmazony :)

Tedy

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje?

J
@Tedy 18.07.2018 11:57

NIE RADZĘ W OGÓLE ZAGLĄDAĆ NA TE OFERTY, BO SAMI NIE WIEDZĄ CZEGO CHCĄ I ZWALNIAJĄ SZYBCIEJ NIŻ SIĘ WYDAJE.

Wielka szkoda :(

Kiedyś byłam częścią Semifamily - team'u zdolnych ludzi pracujących dla firmy z ogromnym potencjałem, dla gościa, który choć jest naprawdę dobrym facetem, słucha złych doradców. Żal serce ściska, jak czytam te wszystkie wpisy przepełnione frustracją, złością i rozczarowaniem. Co za marnotrawstwo, wielka szkoda :(

Mania
@Wielka szkoda :( 28.10.2018 20:53

W tej firmie to jedna wielka walka szczurów szczegolnie w Jelonku.

Mania
@Wielka szkoda :( 28.10.2018 20:53

Ja juz nie pracuje w tej firmie, ale zarówno tutaj czy w Jelonku jest totalny brak lojalności wobec pracownika, nie możesz się do nikogo odezwać bo zaraz doniosa, czy to o filmie, modzie itp. . Tak naprawdę to nikomu nie mozna zaufać bo nie wiesz jak ktoś zareaguje, ludzie sie boją odezwać. W Jelonku jeszcze gorzej, wszędzie kamery, mówią że podsłuchy, pelna inwigilacja lacznie z IT. Dziś pracujesz, ajutro Cię nie ma, bo jak to mówią przy zwalnianiu, nie spełniasz oczekiwań, a do tego wciskają wypowiedzenie za porozumieniem stron, bo to sie niby nam oplaca, a to guzik prawda, bo tak naprawde Ty jesteś kopana i nie masz później zadnych praw. Skoro chcą Ciebie zwolnic bo ... to niech zwolnia i się konkretnie wytłumaczą dlaczego, a wtedy mozesz smialo udac się do sądu pracy. A tak jak ja, w nerwach i stresie się zgodzilam, nic nie mogę, takie wlasnie otrzymalam wyjaśnienie w sądzie pracy. Pamiętajcie na przyszłość, nie godzcie sie na porozumienie stron jak pracodawca chce was zwolnić niby po dobroci. Jak zwolni musi to uzasadnić, a wtedy w sądzie pracy dokladnie to zbadaja i ocenią, z reguly sad pracy jest za pracownikiem i karze pracodawcy wypłacić odszkodowanie i to niemałe.

anonim

(usunięte przez administratora)

Prawdziwy Michał

Ale kogoś (usunięte przez administratora) Podszywać się pod innych z fałszywą opinią? Masz ze sobą problem żeby tak postępować, zrób przysługę innym i (usunięte przez administratora)Przez takich (usunięte przez administratora) tracą inni którzy chcą pracować, zabiorą w końcu to czego pracodawcy nie muszą dawać czyli benefity socjale itd... będzie goła wypłata w końcu będzie ktoś stać nad ludźmi i poganiać zabraniac się odzywać do innych oceniać statystyki. Teraz tego nie ma i nigdy nie było. Ludzie nie czytajcie tych komentarzy ewidentnie jedna osoba to wszystko pisze i to nie prawda. Pierwsza praca z której było ciężko odejść rok się do tego zabierlem bardzo dobre warunki płacą na czas kierownik i brygadzista wyjątkowi zależy im na pracownikach dbają o nich od 3 lat które pracowałem bardzo dużo się zmieniło na plus. Nie miałem okazji się pożegnać z wieloma osobami z biura także trzymajcie się ciepło podziękowania także dla przełożonych i zarządu za zaufanie możliwość reprezentowania firmy i liczne miłe wyjazdy służbowe Pozdrawiam serdecznie

D.

Dokładnie, za chwilę nie będzie z 5 osób i to takich najlepszych.(usunięte przez administratora)

MANIEK
@Prawdziwy Michał 12.05.2018 14:45

Ty chyba nie wierzysz w to co piszesz. Domyślam się kim byłeś i gdzie pracowałeś. Z twojego tekstu wynika że należałeś (usunięte przez administratora)

Pracownik2014
@MANIEK 08.11.2018 14:37

Maniek popieram @prawdziwymichal to jest jakiś żarcik z twojej strony z tą opinia :) ba targach co innego mówiłeś o swoich przełożonych :) (usunięte przez administratora) nie ładnie tak kłamać :)

Wkurzona !

Może ktoś by zrobił jakieś zebranie ( dyrektor, prezes) i poinformował w firmie co się dzieje że zwalniają na prawo i lewo ???? Ostatnie zebranie z cyklu " zostali najlepsi" jest mocno nie na miejscu skoro zwalniają następnych !!!

mika
@Wkurzona ! 23.10.2018 14:58

Byłam na dwóch spotkaniach w ciągu roku, na których usłyszałem, że zostali najlepsi. Więcej! Na tę wycieczkę też pojechali najlepsi :D diamenty też dostali najlepsi... ale kluczem było chyba poklepywanie po pleckach. Przykro się patrzy na to, jak firma zbudowana dzięki lojalności szeregowych pracowników i byciu przez nich ambasadorami marki, wszystko zaprzepaściła kilkoma dziwnymi decyzjami personalnymi i kadrowymi. Zamiast powalczyć o ludzi, nie dać im powodów do wątpliwości, to myśli się, że kanapka czy automat z batonikiem załatwią temat. Nie załatwią bo w działaniach musi być ciągłość, konsekwencja i TRANSPARENTNOŚĆ. Managerowie, kierownicy, dyrektorzy - naprawdę w 80% ta firma nie ma do nich szczęścia. O jej sile decydowało kiedyś co innego - tzw. pracownicze "doły". Ale się skończyło bo firma zamiast docenić ich zaangażowanie kiedyś uznała, że będzie konsumować kapitał zatrudniając coraz to lepszych spadochroniarzy. Skończyło się fatalnie - po co komu takie struktury kiedy wszystko można załatwić mailem czy szybkim telefonem. Po co komu szef, który uważa, że wie wszystko lepiej? Lider? Pffff! Zrobili drabinki a na samym szczycie postawili osoby z doświadczeniem, ale bez talentu do zarządzania ludźmi - ba! Oni ich nawet nie rozumieją i grali lub grają typowo na siebie. Teraz firma jedzie na rozpędzie, ale to się skończy. W zasadzie widzę, że już się kończy. 2 lata temu zaczęło się to dziać ale wtedy jeszcze były w firmie osoby, które swoim autorytetem czy zwykłą odwagą potrafiły powiedzieć co i jak - teraz już ich nie ma bo ile można walczyć? Jeżeli tak mają wyglądać zmiany to oby ten świat stał w miejscu. Ja już chodzę na rozmowy bo po co mam się denerwować... Kiedyś pielęgnowałam to miejsce. Dzisiaj nie mam już wobec niego żadnych pozytywnych uczuć. Kiedyś widziałam też chłopaka ((usunięte przez administratora) o ile ktoś pamięta kto to był), który przed wejściem do Jelonka jakoś rano zebrał akurat plastik po jakimś czteropaku piwa - nie dlatego, że musiał czy dlatego, że ktoś mu kazał. Zrobił to bo dbał o to miejsce. Wcześniej jeszcze w Luboniu widziałam (usunięte przez administratora), która zbierała też papierki po krówkach bo leżały. Po prostu kiedyś zdarzało się to, co dzisiaj już się nie zdarza. Byle się nachapać ;/ Taka moja opinia

abc
@mika 25.10.2018 16:11

Nie wiem kim jesteś i o kim pisałaś w kontekście ludków zbierających papierki, ale wiedz że z całego serca życzę Ci wszystkiego najlepszego i obyś czym prędzej znalazła coś lepszego. Naprawdę miło jest przeczytać składną, merytoryczną i celną opinię. Twoje zdanie podzielam w całości. Nie mam żadnych wątpliwości co do tego, że tam gdzie pójdziesz, wniesiesz dużą wartość swoją osobą. Trzymaj się!

Syla
@abc 26.10.2018 20:18

Też tak uważam

Konrad

Dlaczego takie zwolnienia są w firmie? Jakiś problem ma firma, szukam pracy.

cotomabyc

Kolejna fala zwolnień :)

Syla
@cotomabyc 04.10.2018 10:30

na jakich stanowiskach?

cojest
@Syla 04.10.2018 13:37

Od kierowców po dyrektorów :)

CoCięTo
@cotomabyc 04.10.2018 10:30

Widzę masz tygodniowe opóźnienie !!!

Syla
@CoCięTo 05.10.2018 20:08

Czyli teraz kogo zwolnili?

cotomabyc
@CoCięTo 05.10.2018 20:08

Może i tydzień :) ale zwolnienia są. A podobno to nie koniec. Jelonek 3 osoby Komorniki 2 osoby

Nenenen
@cotomabyc 09.10.2018 13:28

A skąd masz niby te info o następnych zwolnieniach ????

Nanana
@Nenenen 09.10.2018 15:16

W Jelonku 4 osoby poleciały

Syla
@Nanana 10.10.2018 09:49

Ciekawe kogo? Wiecie?

cotomabyc
@Syla 11.10.2018 17:24

make-up, handlowy, fotograf

Ja
@cotomabyc 15.10.2018 11:24

I RODO

cojest
@Ja 16.10.2018 15:29

I kolejna osoba out

???
@cojest 19.10.2018 21:12

Kto tym razem ??

katia
@cojest 19.10.2018 21:12

potwierdzam :/

Tomcio P
@Ja 16.10.2018 15:29

Facet tyle dobrego mówił o firmie na szkoleniach, wychwalał prezesów, a tu peszek, w podzięce go zwolnili. Dobre haha

katia

Czytałam wcześniej opinie i nie potraktowałam ich poważnie i to był mój poważny błąd. 1,5 msc rekrutacji, 3 rozmowy kwalifikacyjne po czym zwolniona w okresie próbnym, bo programu jeszcze nie ma i nie wiadomo kiedy będzie a osoba , która mnie zatrudniła bez konsultacji z wiceprezesem już poniosła tego konsekwencje i nie pracuje w firmie.Nie wiem co miało tu być pocieszeniem! Współczuje pozostałym. Zaufanie utracili nie tylko wśród klientów, ale i pracowników.Karma wraca.

????
@katia 20.10.2018 14:41

Pracowałaś w Jeslonku ???

Tomcio P
@katia 20.10.2018 14:41

Tak to jest właśnie. Ludzie rezygnują z pracy na rzecz nowej lepszej perspektywy, a oni nagle zwalniają i tak naprawdę nie wiadomo czemu zwalniają. A tyle obiecują, a tu z dnia na dzień out. To jest ich wielki minus, ale jak to mówią: Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy.

Kamil

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Może obawa przed nowymi i tak straszycie?

Tak
@Kamil 05.08.2018 21:02

Jesteśmy pewni.

Daria
@Kamil 05.08.2018 21:02

Pozytywnie to mogą się jedynie wypowiedzieć wszystkie (usunięte przez administratora) :) Chyba że jesteś z takich osób to sobie poradzisz :)

Boże

Idźcie ludzie do przedszkola zajmijcie się praca a nie gada(usunięte przez administratora) nie podoba się to idź w (usunięte przez administratora) a nie piszecie bzdury chcecie podwyżkę ruszyć 4 litery do kierownika nie ma? To znak że coś nie halo robisz. Mordy nadzierac w necie każdy umie a w robocie potulny kundelek nie podoba się drukarki na wysyłce są druknij papier daj i won :)

Róża
@Boże 11.10.2018 23:26

Może najpierw nauczcie się składać poprawnie zdania a potem się tu wypowiadajcie. Niby każdy taki mądry w tej firmie ale po wypowiedziach tego nie widać.

anonim

(usunięte przez administratora)

Powaga

Źle słyszałaś - wystarczy że przeczytasz opinie tutaj.... ale przecież nie przeczytasz bo to fejkowy komentarz - bo każdy wie gdzie szukać ofert pracy. Jak już próbujesz ukryć kiepski pr tej firmy to rób to z głową.

Jaro

Weźcie się do roboty a nie tylko narzekacie. Szef może iść na burgera, jak będziecie szefami też będziecie chidzić na burgery grać w karty gierki itp.

8dn838h83
@Jaro 28.09.2018 19:02

Wpis do usunięcia, pozdrawiam Panie z HR ;)

Klondike

Serio? Usunięte? Hahaha ale ten HR to żart

Syla

Zapomnijcie o podwyżkach,(usunięte przez administratora). W Jelonku podobno też zwalniają. Proponuję po godzinach nie robić, a w soboty to wcale i po włosku dokładnie i powoli, a nie na łapu capu, aż pot się leje. W Biedrze podnieśli znowu kasę, kumpela dostaje (usunięte przez administratora)na rękę a pracuje pół roku i dali jej umowę na czas nieokreślony bez żadnych nadgodzin, nawet nie wolno nadgodzin, w dodatku dostaje żarcia sporo i świeże powietrze jest w magazynach, chłodno, przyjemnie, klima wszędzie, a tutaj duchota. Czas z tym skończyć.

Robert

Proszę coś wkoncu zrobić ze zmianą ma wysyłce pakować y bo to co oni robia, ciągle chodzenie do toalet korzystanie Z telefonów i tym podobne kiedyś się to skończy bo mimo naszych kamer i załogi od samego (usunięte przez administratora)nic więcej to nie dało jak było korzystanie tak jest chodzenie do toalet po 15 min w ciągu 2 godzin chyba że ktoś codziennie ma problemy z brzuchem albo chodzi codziennie na kebaba to rozumiem wybaczcie....

Głos Rozsądku
@Robert 13.09.2018 05:51

Próbowałem to przeczytać, ale oczy bolą. Jeżeli masz problem zgłoś się do przełożonych lub do HR. Jeżeli nie podoba ci się ekipa, z którą pracujesz możesz sobie zmienić na lepszą.

My
@Robert 13.09.2018 05:51

Wybaczamy...

anonim

(usunięte przez administratora)

pfqrqwq

Jeśli lider nie ma zadaniowego czasu pracy to trochę nie fair :(

Cotomabyc
@pfqrqwq 17.08.2018 17:14

Lider to nie prezes. Pracuje 8h od 6-14 14-22. Pierwsze słyszę żeby lider w tej firmie miał nienormowany czas pracy :)

Zostaw opinię o Nesperta Sp.z o.o. - Luboń

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nesperta Sp.z o.o.