"PH Świetlik"
4 17 6 1

Opinie o "PH Świetlik"

zadowolona

Solidna firma i stabilne zatrudnienie ! szczerze polecam. Oby więcej takich pracodawców :)

Nieświadomy

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tej firmy czy warto iść na rozmowę łatwo się dostać? Jakie są warunki pracy?kierownictwo?zarobki? Poproszę o rozbudowaną odpowiedź. Pozdrawiam ;)

Uświadamiający
@Nieświadomy 26.10.2018 07:41

Takie informacje można otrzymać na rozmowie rekrutacyjnej więc zapraszamy do przesłania swojej aplikacji :)

Czesław
@Uświadamiający 05.12.2018 15:06

Oczywiście, każdy potencjalny pracownik wie, że takie informacje uzyska na rozmowie kwalifikacyjnej, ale idąc na nią warto się przygotować. Napisz na ten temat kilka słów. Mam na myśli wynagrodzenie, atmosferę w pracy, czy rodzaj zawieranej umowy. Podziel się swoim doświadczeniem.

Sławomir
@Czesław 06.12.2018 17:33

Czesławie, każda osoba posiada inne wykształcenie, doświadczenie, umiejętności i zaangażowaniedo wykonywanych obowiązków, dlatego kwestie wynagrodzenia jak już się domyślasz również ustalane są indywidualnie. Umowy są zarówno o pracę jak i zlecenie - firma dopasowuje się też do czasu prywatnego współpracowników. Jeśli chcesz poznać szczegóły wyślij swoje zgłoszenie - jeśli pracodawca będzie zainteresowany Twoją Osobą zaprosi Cię na rozmowę i wszystkiego dowiesz się na miejscu :-)

Radca

Modelowy hejter. Ze statystyk wynika,iż negatywne wpisy w sieci to złośliwość,zawiść i zazdrość byłych pracowników danej firmy. Jeśli ktoś jest agresorem internetowym najczęściej jest też agresorem na co dzień. Z ukrycia wylewa żółć z klawiatury :):):) Na pewno teraz docenia co straciła. Jest takie powiedzenia" brać,brać a najgorzej coś od siebie dać:) Rzeczywiście wieści się szybko rozchodzą:)

Radca

xxx widać,że jesteś stałą fanką:) Trochę chaos zapanował w treści. Jak widać z wpisów to cały czas tylko atak.

Kibic

xxx jak czytam Twoie wpisy . To od razu widać,że ogarnęła Ciebie agresja elektoniczna:) i dalej w zaparte siejesz zamęt.

xxx
@Kibic 06.02.2019 20:20

Zatrudniaja Panstwo pracownikow (usunięte przez administratora) i placa 8 zl za godzine.

Ekhmm
@xxx 06.02.2019 23:01

Ale Jesteś śmieszny anonimku xxx :) powodzenia w życiu bo na pewno się przyda z takim podejściem i zawiścią :)))))

xxx
@Ekhmm 07.02.2019 16:46

Co tu jest nieprawdą? :) (usunięte przez administratora) płacą 8 zl za godzinę.

Ktos
@xxx 06.02.2019 23:01

Przez około tydzień proponują okres próbny na czarno bez żadnej umowy.Co tydzień biorąc nowego pracownika omijają płacenie podatków.Takie praktyki były kiedyś .Kierownictwo zatrzymalo się z rozwojem jakieś 10 lat w tył. (usunięte przez administratora) i naciagacze. Tyle w temacie.Oczywiscie za ten tydzień "próby " nie płacą.

Jaaa

Polecam firme ! spokojna praca, na dobrych i jasnych warunkach. Można zdobyć wiele doświadczenia

prawda

Pracuje w firmie juz 3 lata. I na dzień dzisiejszy nie zamieniłabym pracy na żadną inną. Jestem zadowolona zarówno z wynagrodzenia, jak i atmosfery. Nie słuchajcie tych negatywnych wypowiedzi tutaj tylko przyjdźcie i sami przekonajcie się, że mam rację. Te opinie piszą zawistni byli pracownicy, którzy nie przyszli do niej aby pracować, tylko posiedzieć - poplotkować i dostać wynagrodzenie. Wiadomo, że jak osoba się stara i jest chętna do pogłębiania swojej wiedzy i umiejętności to zostanie doceniona. Rekrutacje prowadzone są w rozwijających się firmach cały czas, i to nie jest nic dziwnego moim zdaniem. Bo w jaki sposób znaleźć dobrego pracownika jak nie przez rekrutacje? Przecież na rozmowy nie przychodzą tylko osoby, które na dane stanowisko się nadają. Jeśli Jesteś osobą kreatywną i chętną do rozwoju swoich umiejętności to jest to miejsce dla Ciebie :) Urlopy są kiedy ma się na to ochotę. Nie zauważyłam, aby szef odmawiał. Nawet z dnia na dzień. Nikt nikogo nie pogania, ani nie ma presji. Oczekuje się tylko wykonywania swoich zadań wiadomo. W biurze spokojnie można się skupić na pracy, nie ma zbędnych rozmów i hałasów czyli tak jak powinno być. Pracowałam już w kilku miejscach i tylko tutaj czuje się szanowana i doceniana. POLECAM :)

nowa
@prawda 19.12.2018 12:35

Jestem w firmie od niedawna i to prawda, zgadzam się w 100 % i polecam. Wszystko tak jak powinno być

anonim

(usunięte przez administratora)

Współpracownik

Chyba Anonim pomylił firmy dodając :) serdecznie pozdrawiamy za poczucie humoru i życzymy Wesołych Świąt :)

Uświadamiający
@Współpracownik 05.12.2018 12:08

Takie informacje można otrzymać na rozmowie rekrutacyjnej więc zapraszamy do przesłania swojej aplikacji :)

Firma

Wynagrodzenie w firmie od którego rozpoczynamy rozmowy z osobami o małym lub braku doświadczenia to minimalna ustawowa stawka godzinowa. Jeśli były pracownik który został zwolniony z firmy ma żal o coś do firmy to proszę aby znalazł sobie lepsze zajęcie i może wreszcie pracę dla siebie :)

Radca

Dla mnie osobiście anonimowe podważanie wiarygodności firmy lub osoby bez możliwości wskazania jakichkolwiek konkretnych danych jest zwykłym oszczerstwem.Pomówienia i zniewagi w polskim prawie są objęte karą. Jeżeli mogę doradzić .Proszę zgłosić w odpowiednich organach.W dobie dzisiejszej technologi informatycznej ,która zweryfikuje osoby znajdujące się w tym labiryncie. Pozdrawiam doradca.

Kibic

Radca ma rację czysty Hejt,ludzie którzy wypisują głupoty powinni ponieść konsekwencje.

prawda
@Kibic 18.12.2018 18:39

Ale mnie śmieszą takie anonimy. Wszystko wiedzą najlepiej, a w życiu nie potrafią sobie poradzić :) Tylko tracą czas na hejt ,zazdrość i zawiść wobec osób, które ciężko pracują aby coś osiągnąć. A jak wiadomo takie wypisywanie bzdur to strata czasu i na pewno nie droga do własnego sukcesu :) Najczęściej to byli pracownicy, którzy nie mogą się pogodzić z tym, że teraz w nowych firmach to dopiero wiedzą co to praca pod presją :D Wesołych Świąt i dla anonimów więcej rozumu, aby potrafili w końcu rozsądnie zarządzać swoim życiem :)

anonim

(usunięte przez administratora)

współpracownik

Hohoho... coś za dużo tych ciemnych stron. Ten wpis pachnie zemstą pracownika którego stamtąd zwolnili i teraz wypisuje na forach totalne absurdy. Opinia o tej firmie z wieloletnim stażem jest bardzo dobra w całej Polsce jak i za granicą. Mam płacone w terminie i na pewno więcej niż za ulotki:) Pozdrawiam współpracownik

Pan P
@współpracownik 22.09.2017 23:43

jesli jestes ulubiencem szefa to sie nie dziwie że masz placone wiecej i w terminie.

Panna A
@Pan P 04.09.2018 13:47

Wszyscy współpracownicy otrzymują wypłatę przed terminem. I nie trzeba być niczyim ulubieńcem :)

Administrator

Jakie są mocne strony pracodawcy "PH Świetlik"? Te informacje są przydatne w poszukiwaniu pracy.

nowa

Skoro w Państwa firmie jest tak świetna atmosfera , możliwość rozwoju i dobre zarobki to czemu ciągle jest rekrutacja...pracownicy zmieniają się jak rękawiczki

zespół
@nowa 19.01.2018 17:05

Jeżeli takie osoby jak Pani zwracają uwagę na unoszący się kurz w powietrzu a nie koncentruje się na pracy to logika wskazuje ,że takie osoby nie posiadają odpowiednich kwalifikacji żeby dołączyć do naszego zespołu. Pozdrawiamy

prosteijasne
@nowa 19.01.2018 17:05

jeśli firma się rozwija to w jaki sposób można pozyskać bez ogłoszeń rekrutacyjnych .. ? :D

Witold

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie napisać nie można? Może doceńcie to , że ta firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy!!!

P
@Witold 23.02.2018 09:59

Oczywiście, że można pisać o tej firmie pozytywne rzeczy. Ja osobiście jestem zadowolona z pracy tutaj.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w "PH Świetlik"?

Zadowolony
@Administrator 06.04.2018 09:32

Pracowałem już w różnych firmach, ale atmosfera jest tutaj najlepsza, bez stresu i presji ze strony szefa. Jeśli osoby są uczciwe i chcą pracować a nie tylko przyjść posiedzieć i dostać pieniądze to jest się docenianym i nagradzanym. Wiadomo, że zawsze znajdą się takie, które się nie sprawdzały zostały zwolnione i później wypisują różne bzdety w internecie. Jeśli ktoś się stara nie ma co się obawiać o zwolnienie. Ja pracuje już kilka lat i nie mam zamiaru zmieniać pracy więc polecam jak najbardziej :)

xxx

1(usunięte przez administratora) 2. Smieszna stawka, (usunięte przez administratora) 3. Kiepskie warunki pracy (brud, kurz, halas, malo miejsca). 4. Fatalna atmosfera. Usuwajcie sobie dalej negatywne komentarze i piszcie sami pozytywne. To wam akurat czasem wychodzi.

właścicel
@xxx 19.11.2017 20:03

Witamy ponownie naszego wiernego fana :) Proponujemy znalezienie sobie innego zajęcia niż cykliczne próby przedstawiania w złym świetle byłego pracodawcę , którego Pani zawiodła - jak widać decyzja zwolnienia była właściwa. Prosimy zastanowić sie nad sobą i może pójść na szkolenia, poświęcić więcej uwagi własnej osobie, skupić się na samorozwoju? Dla wiadomości wszystkich osób zainteresowanych pracą: Obecnie prowadzimy nową rekrutację na stanowiska specjalistyczne Warunki pracy są rewelacyjne, ponieważ firma się rozbudowuje, tworzymy dodatkowe powierzchnie i nowe stanowiska pracy - właśnie kończymy remont - możliwe że chwilowa przebudowa może komuś nie odpowiadać :) Atmosfera jest świetna i każdy się świetnie dogaduje, z kolei dla pesymisty niezależnie od wszelkich warunków zawsze będzie negatywna - takich osób zdecydowanie nie szukamy i z góry dziękujemy.

nowa
@xxx 19.11.2017 20:03

Zgadzam się z xxx w 100%. Prawda boli ....

myślaca
@nowa 19.01.2018 17:07

odpowiedź skierowana do xxx i nowa Po wpisach widać,że macie wielki żal i nie możecie się pogodzić ,że nie zostałyście wybrane i wszystko przeszkadza nawet pyłek w powietrzu. Dalszy komentarz jest zbędny.W każdej pracy trzeba się wykazać a nie tylko ujadać..... Nikt z takimi osobami nie chce pracować a prawda boli.......

myślaca
@xxx 19.11.2017 20:03

dpowiedź skierowana do xxx i nowa Po wpisach widać,że macie wielki żal i nie możecie się pogodzić ,że nie zostałyście wybrane i wszystko przeszkadza nawet pyłek w powietrzu. Dalszy komentarz jest zbędny.W każdej pracy trzeba się wykazać a nie tylko ujadać..... Nikt z takimi osobami nie chce pracować a prawda boli...

Dorota34

Byłam na wielu rozmowach we Włocławku i do głowy by mi nie przyszło,żeby kiedykolwiek mieć prerensje o brak telefonu. Do tej firmy mimo wszystko też złożę. Widać że nie lubią przygłupów. Pani wyżej radzę zastanowić się nad swoim ego, a najlepiej niech szanowna Pani założy własną firmę skoro tak dobrze zna się na standardach.

Basia

Po wpisach widać poziom.....

xyz

Mlamp w jednym przynajmniej jest dobry i wyroznia sie na tle konkurencji - ma osobe odpowiedzialna za pisanie pozytywnych komentarzy w necie. Szkoda, ze tak sztucznie to wychodzi, ale zawsze ktos tam sie na to nabierze.

Basia

Opinia użytkownika Zuza-od razu widać,że ma coś na sumieniu i chce się przysłowiowo "odgryźć jest totalnie niewiarygodna i niepoważna. Robić zamieszanie w sprawie telefonu:) Naprawdę współczuję pracodawcy,który zatrudni........

KR

Super firma, bardzo profesjonalna. Polecam

Zuza

Po otrzymaniu zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną, która nie powiem - bo odbyła się w przyjaznej i w moim odczuciu względnie profesjonalnej atmosferze - zostałam poproszona o przepracowanie dnia próbnego na bliżej nieokreślonym stanowisku. Tak też się stało, wykonałam kilka zadań z zakresu opracowania " roboczych" opisów lamp oraz wprowadzania do programu excel poszczególnych parametrów oświetlenia. Drugie ze wspomnianych zadań "poszło" dość pokrętnie, bowiem parametrów, zarówno z zakresu estetyki i konkretnie przyporządkowanych do tego określeń, jak i zakresu elementów typowo technicznych było bardzo dużo. Pan, który był odpowiedzialny za wdrożenie mnie w wykonywaną pracę, wszystkie kwestie przedstawił w sposób bardzo skrótowy i nieprzejrzysty. Nie mniej, od tego właśnie Pana otrzymałam informację, że do środy następnego tygodnia otrzymam telefoniczną informację, jaka decyzja została podjęta w zakresie mojego ewentualnego zatrudnienia. Oczywiście - nikt nie poinformował mnie ani drogą telefoniczną, ani mailową. W związku z brakiem odpowiedzi, w środę, dosłownie 1,5 godziny przed zakończeniem pracy firmy, zadzwoniłam pod numer dostępny na jej głównej stronie. Odebrała ode mnie - jak się potem okazało - właścicielka - która po wysłuchaniu kwestii z jaką się do niej zwróciłam, zapewniła, że na pewno przed godziną 18-nastą otrzymam obiecaną odpowiedź i mam na nią cierpliwie poczekać. Pomyślałam, że to gadanie trochę " na zatkaj dziurę", nikt nie przejął się, by przez niemal tydzień od odbytego dnia próbnego poinformować mnie o wynikach rekrutacji, a nagle ktoś miałby to zrobić na dosłowną chwilę przed upływem terminu. Nie pomyliłam się ani trochę, bowiem ( co zresztą jest istną wisienką na torcie ) żadna informacja do mnie tamtego wieczoru nie dotarła. Nie dając za wygraną - i to już tylko ze względu na sam fakt - wykonałam dnia następnego kolejny telefon. Właścicielka, okazując zaskoczenie, że nadal nikt nie poinformował mnie o wynikach rekrutacji, próbowała wmówić mi, że ktoś z pewnością próbował się do mnie dodzwonić (co jest oczywistą nieprawdą, przez cały czas telefon miałam przy sobie i nikt do mnie nie dzwonił, podobnie z pocztą elektroniczną). Po zakończeniu tej absurdalnej wymiany zdań, słuchawka została przekazana Pani odpowiedzialnej za przeprowadzanie rekrutacji. Ta, dla odmiany, wcale nie udawała, że ktokolwiek chciał się ze mną skontaktować (kolejny dowód na totalną dezorganizację i brak profesjonalizmu), szybko kwitując, że każda firma ma swoje standardy. Odpowiedziałam, że nie taki komunikat otrzymałam od Pana, z którym miałam styczność podczas dnia próbnego. Jeżeli poinformował mnie, co ja potraktowałam bardzo poważnie, że decyzję otrzymam do środy tygodnia następnego, to właśnie na takową wiadomość czekałam i miałam pełne prawo ubiegania się o jej uzyskanie. W przeciągu raptem dwuminutowej rozmowy przekonywała mnie, że brak informowania nieprzyjętych aplikantów (mimo, że coś kompletnie innego było deklarowane przez Pana z dnia próbnego) należy do standardu firmy, a za chwilę (oczywiście w ramach zwykłej złośliwości), że tak właściwie to zostałabym przyjęta, gdyby nie chamstwo jakim rzekomo wykazałam się poprzez środowy telefon. Swoją drogą - nadal nie rozumiem jakie chamstwo miała na myśli? Fakt, że miałam odwagę zadzwonić i zwrócić uwagę, że nie zostałam potraktowana w porządku? Nie rzucałam przysłowiowym mięsem, nikogo nie obraziłam, więc miałam chyba prawo upomnieć się o swoje? Jeżeli to miało być kwestią dyskwalifikującą mnie jako pracownika, to tylko pogratulować kryteriów jakie są przyjmowane w tej firmie. Myślę, że takiego rodzaju rozumowanie mówi samo za siebie. Nie wiem jak wyglądają warunki zatrudnienia, ale jeżeli rzeczywiście tak, jak zadeklarowano w opinii wyżej, to tak czy siak nie podjęłabym tam pracy ani na chwilę. Nikt, kto szanuje siebie i własną prace, nie zdecydowałby się na zatrudnienie całkiem na czarno, i to za stawkę niższą, niż przy roznoszeniu ulotek.

Mlamp
@Zuza 14.09.2017 20:19

Poinformowanie Kandydata jest tylko i wyłącznie dobrym gestem rekrutującego, a nacisk z Pani strony odnośnie otrzymania odpowiedzi rzeczywiście spowodował odrzucenie kandydatury. Nawiązując również do Pani końcowej wypowiedzi, warunki współpracy ustalane są indywidualnie na podstawie predyspozycji oraz doświadczenia Kandydata. Pozdrawiamy, Zespół =mlamp.pl=

Zuza
@Mlamp 22.09.2017 15:31

Fakt, że zobowiązujecie się do poinformowania człowieka o wynikach przeprowadzonej rekrutacji (nie różnicując na jej pozytywny czy negatywny 'wydźwięk'), a później nie poczuwacie się do wywiązania się z tego - mówi sam za siebie. Ja postrzegam to jako wyraz braku szacunku i kompletną niesłowność, a Państwo - jako wasz 'standard' :) Zresztą, ta sytuacja to małe piwo, dla mnie o wiele bardziej szokującą kwestią jest sposób potraktowania mnie po wykonanym telefonie. Fakt, że miałam 'czelność'zwrócić się (w sposób konkretny, aczkolwiek nikogo nie obrażający) do właścicielki określacie jako przesłankę mnie dyskwalifikującą...Jeszcze raz pozostaje jedynie pogratulować obieranych kryteriów. W tym wszystkim nasuwa się jeszcze jedna myśl, która jednocześnie jest kolejnym dowodem na nieprofesjonalizm. Jeżeli - poinformowanie o wynikach rekrutacji jest wg standardów waszej firmy kwestią dobrej woli - to czemu właścicielka rozmawiając ze mną zapewniła, że jeszcze tego samego dnia otrzymam odpowiedź tkwiąc w przekonaniu, że informacja o którą proszę - tak czy siak - by do mnie dotarła ? Sądzę, że gdy chce się mówić o standardach, to chyba najpierw należy je zunifikować i być w nich najzwyczajniej w świecie konsekwentnym.

bartek21
@Zuza 26.09.2017 07:34

nie dziwię się, że tak tak trudno jest znaleźć odpowiedniego współpracownika jak trafiają się tacy fanatycy feedbacków .. brak telefonu o zakwalifikowaniu się jest jednoznaczną odpowiedzią i zdaje się być zrozumiałe :) współczuję kolejnemu pracodawcy ..

Zuza
@bartek21 26.09.2017 09:29

Panie Bartku, zwracam jedynie subtelną uwagę, że brak oddzwonienia to jedno, natomiast sposób w jaki potraktowano mnie po moim telefonie (przy-poraz kolejny zwracam uwagę - kompletnej rozbieżności stanowisk właścicielki i rekrutującej) to drugie :) Tak właściwie, jeżeli byłam skreślona już na początku, czemu rekrutująca na serdeczne do widzenia oświadczyła mi, że to właśnie mój telefon zdyskwalifikował mnie jako potencjalnego pracownika ? Złośliwe odgryzanie się na poziomie :) Fanatyczka "feedbacków" - widzę prawdziwe korpo klimaty :) Cóż - jakie miasto - takie korpo :)

Zostaw opinię o "PH Świetlik" - Włocławek

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "PH Świetlik"